EU-propaganda podcast ‘Betrouwbare Bronnen’ krijgt flinke EU-subsidie: pleit voor hogere afdracht Nederland

De Nederlandse burger betaalt in feite voor z’n eigen EU-propaganda. De podcast ‘Betrouwbare Bronnen’ van Jaap Jansen en Pieter Gerrit Kroeger, door de mainstream media vaak de hemel in geprezen, blijkt maar liefst 25.000 euro EU-subsidie te krijgen. Voor dat geld pleiten de beide heren voor een hogere afdracht voor Nederland. Regelrechte propaganda, verkapt als objectieve en kritische journalistiek!

De Britse pers onthulde dat de EU-subsidie voor Betrouwbare Bronnen, is gebruikt om Gert Jan Koopman zijn boodschap te laten verkondigen. Koopman is de directeur-generaal van de EU-begroting, waar dus ook die 25.000 euro vandaan komt. Nogal wiedes dat die pleit voor een hogere afdracht en dat verzet zinloos is… En nog janken dat de Britse pers dit ontdekt heeft ook!

Als de Russische overheid zoiets had gedaan dan hoorden we de hele week lang waarschijnlijk niets anders meer. ‘A-ha! Zie je wel’. Maar nu is het allemaal stil. ‘Betrouwbare Bronnen’ is dan ‘gewoon’ een privé-project. Ze vroegen subsidie aan die ‘gewoon’ werd toegekend. En is het wel propaganda en belangenverstrengeling als je ‘toevallig’ geld krijgt en een podium biedt aan de EU-functionaris, die ‘gewoon’ zijn mening geeft en dat die toevallig precies overeenkomt met de wensen van de EU? En zij kunnen er natuurlijk ook niks aan doen dat ze zo populair zijn geworden en dat de media zoveel over ze praat! Maar nee, dit is gewoon wel pure propaganda.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Bullshit16

  Dat kut volk mag voor mij derect kapot vallen het gaat ze niet om hoe goed eu wel niet is nee het gaat er om om hun eigen zakken te vullen .in dat dat zelfde geldt voor die hele klimaat rotzooitje allemaal leugens om ons arme burgers scheel te laten betalen voor hun eigen gewin dat kut volk moet ter plekke doodvallen ze doen geen flikker voor de gewone man vrouw WANEER worden de gewone burgers waker in zien in dat de hele eu ons niks brengt alleen de multinationals vaart er wel bij ook puur voor eigen gewin ik hou mijn hart vast maar de verkiezingen komt een jaar te laat of dit kabinet moet nu uit een klappen maar dat gaat toch niet gebeuren Stem deze goore landverraders weg zo gaai het kan
  Stem fvd of PVV uit de eu

 2. Heras

  Ik begin steeds meer weerzin te ontwikkelen tegen de EU en tegen onze regering.
  Het enige waar het om gaat is macht en geld, geld en macht…
  Het maakt hun geen snars uit of de bevolking kapot gemaakt wordt..gezinnen arm worden. Als ze zelf maar een gigabedrag per maand ontvangen, maken een paar honderd euro niets uit. Voor mensen met een laag of modaal inkomen is dat de nekslag.
  Nexit svp

 3. Cootje

  Maar we leven wel in een democratie en volgens onze beste premier het mooiste land van de wereld , en dat mag volgens Rutte en zijn consorten wat kosten ,

 4. Cootje

  Kijk zolang er geen echte harde recessie komt in Europa kunnen ze hun wonden bedekken , maar de solidariteit en het echte geld te kort , met ook een echte afstraffing financiële instellingen ,plus de wankele banken in Europa , moeten we eerst echt slecht hebben , dat zijn ingrediënten om de zwakheden bloot te leggen en een hoop ontevreden mensen over de streep te trekken , en Nederlanders al helemaal zit in hun gene om naar een ander te kijken , maar met een recessie komen de verschillen duidelijk aan het licht tussen noord en zuid en begint de sloop van het ondemocratische gedrocht eu en de euro

 5. Kretoloog

  P.G. Kroeger is het prototype van een achterbakse CDAer. Hij heeft zijn mond vol van verbinding zus en verbinding zo. Maar wat hij doet is mensen uitsluiten en demoniseren, vooral als ze PVV of FvD stemmen.

  P.G. is een min mannetje.

 6. Original NL

  De eu is een clubje van megalomane nietsnutten, en is lichtjaren verwijderd van de realiteit.
  De euro blijkt een politiek waagstuk, doorgedrukt tegen de protesten van economen, negatieve rente en een inflatie van 3% laten uw spaargeld verdampen.
  Ja.. maar.. de hypotheekrente is ook lekker laag…precies..hierdoor stegen de woningprijzen weer tegen de klippen op, net is voor de crisis, alleen valt er nu bijna niets meer bij de belastingen af te trekken.
  Hoe eerder wij ons hier van losmaken hoe beter!

  1. Bullshit16

   Wat denk je van de grootste bank van Duitsland die is gewoon failliet die mogen wij straks weer redden met ons hoge contributie die achterlijke Mongoolen denken dat we gek zijn wij worden door Brussel in onze eigen landverraders helemaal kaal geplukt in npo in radio 1 maar vol houden dat we het goed hebben in Nederland ja gvd als je het maar vaak genoeg zegt dan geloven ze zich zelf die stelletje oplichters
   STEM FVD OF PVV uit de eu

 7. Duckday

  Stem PVV of FvD
  Daarna direct uit het hoogmoed waanzin en belust op macht PROJECT de EU en euro
  dat Europa kapot maakt

 8. RvdBe

  Smerige fascisten bende eu, en maar commentaar hebben op de Poolse overheid wegens staatbemoeienis van de media.

  1. Cycle25

   Engeland heeft perfect laten zien waarom Brussel een corrupte macht is, vooral de hardste schreeuwers beginnen dictatoriale trekjes te krijgen.

 9. Bbroer

  Welk “kutvolk” heeft u het over, in hemelsnaam?

  1. Seneca

   @Bbroer
   uit uw eerdere reacties op dit forum, ben ik mij bewust van het feit dat u links tot zeer links bent. dat mag, niets op tegen! echter een naar karaktertrekje van lieden die het links gedachtegoed aanhangen, is dat zij simpelweg oliedom zijn. ook dat mag, niet op tegen! echter als een dergelijke oliedomme, links tot zeer links figuur zoals u, vragen stelt dat heel simpel ‘naar de bekende weg vragen’ is, verzoek ik u vriendelijk doch zeer dringend hier niet meer terug te komen tenzij u iets zinnigs te melden heeft.

   1. Mikael Blomkvist

    Probeer het eens in fatsoenlijk Nederlands, Seneca.
    Mogelijk bent u een allochtoon die het Nederlands nog niet goed machtig is maar dit doet toch wel pijn aan de ogen.

  2. Bullshit16

   Bbroer
   Dat kut volk wat in Brussel zit dat kut volk bij npo in radio 1 die ons alle dagen voorliegen die zogenaamde wetenschappers die geen wetenschappers zijn maar tot hun ellebogen in de de reet van Brussel zitten in wat denk je van ons eigen landverraders van overheid behalve fvd in PVV dat zijn de enige die het nog goed menen met Nederland moet je nog meer weten

   1. Mikael Blomkvist

    Dat u gefascineerd bent door kut en reet is duidelijk maar waarschijnlijk ook dat u niet wenst te behoren tot het ‘kutvolk’ dat we Nederlanders noemen.

    Lukte het u al Nederland te verlaten?

    1. Bullshit16

     Moet ik nu Nederland verlaten zeg jij in Nederland vol proppen met Marokkaantje in moslims zeker

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.