Experts in paniek: zorg, NS, woningmarkt kunnen de bevolkingsgroei van 1 miljoen in 10 jaar NIET AAN

Als rechts iets roept over dat de bevolking wel héél hard groeit en dat dit mogelijk problemen kan opleveren reageert links steevast geschrokken. Hoe dúrf je zoiets te zeggen, vuile fascist! Racist! Nazi! 

Nou, na vandaag zal links moeten toegeven dat die waarschuwingen misschien toch niet helemaal zo gek zijn. De Telegraaf bericht namelijk dat experts waarschuwen dat de bevolkingsgroei zo hard gaat er dringend regie nodig is vanuit Den Haag om het allemaal in goede banen te leiden. TU-hoogleraar Peter Boelhouwer zegt dat we voor een “gigantische opgave” staan. De reden? De komende tien jaar zal de bevolking met één miljoen zielen toenemen. En tot 2039 zelfs met twee miljoen. Dit betekent dat er in 2039 maar liefst één miljoen nieuwe woningen nodig zijn. Zoals Boelhouwer het verwoordt, “dat is enorm.”

Als dat het enige probleem was, ach, dan konden het wel relatief snel regelen (aangenomen dat de overheid daadwerkelijk eens iets goed doet, tenminste). Maar nee, de bevolkingsgroei zorgt nog voor veel meer uitdagingen. De komende tien tot vijftien jaar zijn er zo’n 7.000 extra huisartsen nodig, en in 2039 moeten er 170.000 extra mensen werken in de ziekenhuiszorg.

Gebeurt dat niet dan ontstaan er ernstige personeelstekorten in ziekenhuizen, wat betekent dat patiënten daar niet meer de behandeling en zorg kúnnen krijgen die ze nodig hebben.

En dan is er nog het openbaar vervoer. Zelfs de NS waarschuwt nu dat de bevolkingsgroei te snel gaat. De Nationale Spoorwegen kunnen het niet bijbenen. Er moeten spoorverdubbelingen komen, en snel een beetje.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor zijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus!

In principe is Nederland écht niet “te klein” voor 19 miljoen mensen. Het grondgebied kan dat soort aantallen wel aan. Het probleem is dat de infrastructuur en het systeem er niet op voorbereid zijn. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vraag welke problemen er vervolgens voortkomen uit het feit dat er zoveel nieuwkomers naar ons land komen; mensen die niet bekend zijn met onze taal en cultuur. Want als de groei nou voor een significant deel kwam uit natuurlijke aanwas (Nederlanders die meer kinderen krijgen, bijvoorbeeld), soit. Maar dat is niet het geval.

Als Den Haag niet heel snel wakker wordt en de regie in handen neemt heeft Nederland over een paar jaar een gigantisch probleem.

Het échte slechte nieuws? We zijn dus afhankelijk van Rutte en co. om dit te voorkomen.

Tja.

Volg me op Twitter en Steun me op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Willem Bever

  Je laatste comment dekt de lading: “We zijn dus afhankelijk van Rutte en co. om dit te voorkomen.”

  Duszzz

 2. Piet Klein

  We kunnen dat aantal inwoners aan in ons landje meent de expert, maar willen wat dat ook. Wanneer durven in kader van migratie eens Europees te denken en vast stellen dat er elders in Europa veel meer ruimte is dan in Nederland. Het is echt beter voor iedereen, de migrant, de inwoner van NL. Maar er ligt een taboe op en mogelijk een Brussel dat in papieren wereld leeft en de belangen van haar Europese burgers maar niet lijkt te snappen. En welke logica er in schuilt dat mensen die opgejaagd worden door de Turken, de Russen, de Iraniërs niet naar één van die landen zouden gaan en niet naar Europa, het is mij een raadsel. Temeer daar we flink ons best doen om de economie te remmen. Philips stoot haar consumenten electronica af, Unilever wil voedsel afstoten, boeren moeten krimpen etc. Wie blijft wandelen in het bos van de taboes zal zeker een keer verdwalen.

 3. ikweetwatikwil

  Het échte slechte nieuws? We zijn dus afhankelijk van Rutte en co. om dit te voorkomen.

  Juist en om dat te voorkomen, stem PVV of FVD.

 4. Hendrie1963

  Hahahahaha, ik lig dubbel van het lachen.
  Rutte en de boel oplossen. Hahahaha. Dankzij deze jankende homo’s en de schreeuwende gehandicapten klaver en jetten is het hier een troep. Die gaan echt niets doen.

 5. Johnsen

  Goed nieuws hoe meer mensen hoe beter het gaat met de economie.
  Toen we 12 miljoen inwoners hadden, was er een grote werkeloosheid en nu……het gaat goed met Nederland!

  1. Hard

   Wesley Johnsen?

 6. nu ik

  stem sociaal , stem PVV

 7. Op Koers

  Weer een bedelbrief. Als alle sympathisanten doneren is de eigenaar op weg om een kranten magnaat te worden. Keith Rupert Murdoch !

  1. Hard

   Grote Trek Grote Bek Op Koers?

 8. Rammstein

  Als Nederland de bevolkingsdichtheid van Duitsland had, woonden er 8,4 miljoen mensen.

  Als Nederland de bevolkingsdichtheid van Denemarken had, woonden er 4,7 miljoen mensen.

  In Nederland wonen echter bijna 18 miljoen mensen en we zijn op weg naar de 19 miljoen mensen. Inderdaad, Nederland is verkwanseld, uitverkocht en geruineerd. Rust, ruimte en recreatie zijn verdwenen verworvenheden. En nog staan de grenzen open en komen er jaarlijks 135.000 mensen bij.

  Nederland is krankzinnig, heeft alle proporties uit het oog verloren en offert alles op op het altaar van de economie.

  1. Grote Trek

   Nederland op 420 inw. per km2 Duitsland 240 km2 Monaco meer dan 15.000 per km2
   Monaco is geen Schengenland, geen EU staat. Bewoners voorzien in eigen behoefte. 🙂

   1. Hard

    Grote Trek Grote Bek Op Koers?

 9. Jack Flash

  In 1971 werd mij op de middelbare school geleerd ; Nederland is overbevolkt .

  1. Op Koers

   Dicht bevolkt! Overbevolkt is Macao

   1. Fonz

    op koers? taalfascist!

   2. Blitzkrieg

    Op Koers : Op school werd inderdaad geleerd dat Nederland overbevolkt was. Dat dit tegenwoordig niet meer gezegd mag worden is een linkse uitvinding.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.