Nigel Farage voorspelt: 'Over tien jaar hebben we GEEN EU meer'

Nigel Farage voorspelt: 'Over tien jaar hebben we GEEN EU meer'

Nigel Farage voorspelt het einde van de EU. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.

Laat Farage in vredesnaam, alsjeblieft, een profeet zijn. Want als hij gelijk krijgt, krijgt Nederland uiteindelijk zijn soevereiniteit terug. Dat zou ronduit geweldig zijn.

In mijn exclusieve column voor BackMe-sponsoren schreef ik gisteravond dat ik stinkend jaloers ben op onze Britse vrienden. Ik zag hoe ze gisteren feest vierden en hoe ongelooflijk blij ze waren dat ze hun soevereiniteit terug hadden. Al die filmpjes en foto's... Ik werd er gewoon kotsmisselijk van. Niet omdat ik ze het niet gunde -- in tegendeel -- maar omdat ik zó graag wil dat wij hetzelfde gevoel zouden ervaren. Dat gisteren ook voor ons Onafhankelijkheidsdag was -- Nexit Day!

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor zijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus!

Helaas, dat was niet zo. We konden alleen maar toekijken hoe Britten hun nationale trots terugvonden.

Nou, vandaag heb ik goed nieuws voor mede-Nexiteers: Nigel Farage is ervan overtuigd dat er over tien jaar helemaal niet zoiets is als een Europese Unie -- niet als politieke eenheid, tenminste. Volgens hem -- de man die aan de wieg stond van Brexit en daar maar liefst 27 jaar lang voor gestreden heeft -- is Brexit de voorbode van het uiteindelijke uiteenvallen van de EU... Europa zal, zegt hij, uiteindelijk transformeren in een continent "van bevriende, soevereine landen die samenwerken."

Kijk maar.

Tijdens een speciaal ingelaste Farage-show op LBC gisteravond herhaalde hij dat standpunt. Hij is ervan overtuigd dat Brexit slechts het eerste dominosteentje is. Hierna zullen er veel meer stenen vallen, tot de EU uiteindelijk helemaal uit elkaar spat.

Laten we het in vredesnaam hopen. Want wat gekken als Guy Verhofstadt van plan zijn is ronduit éng. Deze mafketels gaan steeds verder. Als zij hun zin krijgen hebben we over tien jaar geen "soevereine staten" meer op het continentale Europa, maar een nieuwe Sovjet Unie.

En nee, dat is geen overdrijving. Dat is werkelijk wat deze engnekken willen.

Steun mij op BackMe en volg mij op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties