Fascistische Mutti Merkel wil MP-verkiezing in Thüringen nietig verklaren. Want AfD

Het was een heel gedoe in Duitsland gisteren: FVD-kandidaat Thomas Kemmerich werd in de deelstaat Thüringen gekozen tot minister-president (van de deelstaat dus). Normaal gesproken zou je denken: niets aan de hand, de man is van een normale, traditionele liberale partij. 

Klopt. Maar er was één ‘probleem’ volgens het Duitse mediakartel én het partijkartel: Kemmerich kwam aan de macht met steun van Alternative für Deutschland, de EU-sceptische, immigratie-sceptische rechtse partij die beschouwd kan worden als de Duitse versie van onze eigen Forum voor Democratie.*

Nou ja, niet zo gek natuurlijk. AfD doet het steeds beter in Duitsland, waar steeds meer conservatieve kiezers het vertrouwen in het CDU van Angela Merkel opzeggen. Logisch, want Merkel is een politiekcorrecte kartelpolitica pur sang. Als échte conservatief wil je daar niets mee te maken hebben.

In Duitsland was het echter groot nieuws. Journalisten én politici wedijverden met elkaar in een poging om Kemmerich te veroordelen. Zie hier hoe Susanne Hennig-Wellsow van de Linksen Kemmerich hoegenaamd “feliciteert” met zijn verkiezingsoverwinning:

Het is om kotsmisselijk van te worden, maar ja, je verwacht niet anders van crytpocommunisten. Het zijn allemaal walgelijke figuren die helemaal niets hebben met het concept van ‘democratie.’ Dat is zo in Duitsland en ook bij ons in Nederland.

Schokkender is het nieuws dat Angela Merkel — bondskanslier en CDU-oppermacho — de gang van zaken “onvergeeflijk” noemt en eist dat de verkiezing van Kemmerich terug wordt gedraaid.

Deze vrouw is een fascist. Ze beschuldigt AfD ervan dat te zijn, maar die partij is overduidelijk democratisch tot op het bot. Eén van de belangrijkste kenmerken van fascisme is, daarentegen, dat het de democratie verwerpt. Het is anti-democratisch tot op het bot. Het gebruikt het democratische systeem alleen om aan de macht te komen, maar daarna is het schluss.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 102 DDS-lezers gingen u al voor!

Interessant genoeg is dat precies wat Merkel gedaan heeft. Ze is via het democratische proces bondskanselier geworden, maar sinds ze in die positie zit doet ze er alles aan om te voorkomen dat conservatief-Duitsland op democratische wijze het beleid beïnvloedt.

Merkel is een heel enge, heel dominante, en ronduit dictatoriale vrouw. Dat zien we niet alleen terug in ‘Europa,’ maar onze buren zien het ook steeds vaker bij hen thuis.

Ziek.

* In het verleden hebben sommige mensen de vergelijking gemaakt met de PVV, maar die vergelijking gaat niet helemaal op. De mensen van AfD zijn hoogopgeleid (net als bij FVD) en de partijtop is veel minder hard dan Geert Wilders.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Kretoloog

  De lijdensweg voor Merkel zit er bijna op. Nog 1 laatste stuiptrekking en haar bondskanselierschap is geschiedenis. Die trouwens snoeihard over haar zal oordelen. Ze was, is en blijft een Ossie: Cheffin Propaganda Stasi van voormalige DDR.

 2. Hendrie1963

  Dit is net zo’n kwal als rutte. Als ze hun zin niet krijgen dan maar afschaffen. Vuile nazie. Dat moet ze maar doen want dat is goed voor de verkiezingen van de volgende keer

  1. Hendrie1963

   Ze wil graag een derde wereld oorlog. Als ze dit doorzet dan breekt de pleuris uit in Duitsland. Want iedereen is klaar met dit wijf net als Nederland klaar is met NSB er rutte.

 3. Shadow1100

  Een linkse democratie is er een waar het vulgus alles mag doen, zeggen en stemmen als het maar exact in het linkse straatbeeldje past.
  Zo niet, bijvoorbeeld een mening hebben die ietsje ter rechterzijde is, dan is die fascistisch, racistisch, nazistisch, globalistisch of discriminatie ……. en volgt aangifte, vervolging en veroordeling. Al vraagt u alleen maar:”Wilt u meer of minder?” dan is dat al voldoende voor een jarenlange juridische strijd met politieke (!) inmenning van diverse ministers.
  Weet wat u stemt!

 4. Cootje

  Dus wat is het verschil tussen een democratie en een dictator , slechts een millimeter , en zo groot is het verschil tussen onderwereld en bovenwereld ,

 5. Cycle25

  Wir schaffen das, het gaat steeds gekker en gekker worden, dit zijn de laatste stuiptrekkingen van het door ’t ijs gezakte establishment. Europa trapt de democratie er uit, nu nog de bruinhemden Mevr Fascist.

  Socialisten kunnen niet omgaan de nieuw verkregen macht, dus dan maar achterlijke dingen roepen.

 6. Heras

  Wedden, dat wij dit soort reacties over 1,5 jaar ook krijgen.

  Zou die Ollongren niet een nieuw computersysteem voor de verkiezingen introduceren???
  Of een ander kamerlid. Waar blijft dat nou. Of wordt dit weer doelbewust vertraagd.

 7. Bullshit15

  Dat ouwe demente wijf is uitgeschakeld de linksen schreeuwen steeds meer in harder stampvoetend net kleine kinderen die hun zin niet kan krijgen maar ze weten dat het gezond verstand aan het winnen zijn lekker puh
  Baudet je had niet je excuses moeten maken je had er vol in moeten gaan net als trump die heeft ook lak aan die linkse ratten er zijn voorbeelden zat waar jij met gestrekt been in kan staan in laat die landverraders dan nog maar zeggen dat het niet zo is . dat Nederland verrot is net zo als nu in Zweden dus merkel zoek maar vast een bejaardentehuis doei
  Stem fvd of PVV uit de eu

 8. musicmaniac

  Opgevoed en geïndoctrineerd in het Stalinistische oosten van Duitsland. 3 Oktober wordt weer een trieste dag, waarop wordt herdacht dat de beide Duitslanden 30 jaar geleden werden herenigd. Hebben de west-Duitsers miljarden gekost en betalen nog steeds d.m.v. belastingen miljoenen euro’s om het oosten op te knappen. Ein Reich, frau Merkel? Das vierten reich? De derde is helaas niet gelukt dankzij de geallieerden.

  1. Cootje

   Heeft ons bij de introductie euro met dank aan lachenbekje de eerste Zalm 10% gekost bij de invoering van de euro , met die korting hebben wij de eenwording mee betaald , Jan modaal met 2400 gulden netto werd een armoedzaaier met 1130€ de grootste legale diefstal ooit onder de noemer democratie

   1. Marlene

    Even narekenen @Cootje, dit is niet juist. 2.20371 is de omrekenkoers. Het is zelfs minder. Maar de hypotheek is ook mee omlaag gegaan, dat scheelt.

    1. Fonz

     ” 2.20371 is de omrekenkoers”

     Zo dommer als dit vind je ze niet denk

 9. Original NL

  Die FDP’er heeft zich inmiddels teruggetrokken….denk dat zijn huiseigenaren verzekering de kans op brandstichting of beschadiging te groot acht…links gaat over lijken.

 10. JFU

  Fascisme ten top.

 11. Politiek Profeet

  De afd is toch echt een duitse nevenpartij van de PVV en niet van het forum.
  Afd en hoogopgeleid….kan zijn, maar bij de PVV lopen ook veel hoogopgeleiden met echte diploma,s op zak.Bij links zijn ze zogenaamd allemaal zeer hoog(!) opgeleid, meestal b.l.o. in een flatgebouw 12 hoog…

  1. Brenda Welsh

   Ik denk niet dat men in het algemeen al zijn diploma’s op zak meedraagt.

   1. Fuster

    Brenda Johnsen Welsh?

 12. Pronounce

  De grootste grap was wel de woedende reactie van Die Linke op de steun van de AFD voor deze democratisch gekozen minister-president. Die Linke komt namelijk direct voort uit het communistische dictatorsregime dat de DDR decennia lang geterroriseerd heeft. Dat noemen we in goed Nederlands een gotspe. Zoals het ook een gotspe is dat deze partij – met een *bewezen* uiterst fout verleden kennelijk gewoon kan blijven bestaan en niet dezelfde verontwaardiging oproept van de boven-ons-gestelden. Als AFD’ers verderfelijk zijn, dan zijn deze oud-communisten dat ook.

 13. Roughwood

  Het masker van de Bundeskanzlerin is af. Duitsland en democratie blijven schijnbaar een lastige combinatie. Democratie moet je natuurlijk ook niet willen bij jouw onwelgevallige politieke ontwikkelen. Diversiteit predikende hypocrieten die andersdenkenden uitsluiten. Een linkse dictatuur is beter nietwaar? En niemand die zich afvraagt wat de reden is waarom AfD zo is gegroeid!

 14. Racerfirst

  Trump: Who, that Merkel guy!

 15. Racerfirst

  Merkel kapt er toch mee!
  Gaat over een jaar samenwonen met Rutte in Brussel!

  1. Politiek Profeet

   Duitse wijven kunnen goed pijpen poging tot roken dus… enzo……niet se@xistch maar gewoon in het zuigen…, dus zuigen aan iets waar niets uitkomt…dus politiek gezien heeft nsb,er, stasi .frau zwerkel niets meer met wir schaffen das…gewoon omdat de OMVOLKING VAN HET WESTEN niet op koers ligt.
   betekend dat wij ons nog als vrije(!) westen moeten gaan organiseren….

 16. Piet51

  Het is allemaal wel te begrijpen als je de Duitse omstandigheden en verleden kent. Samenwerken met de AfD is juist in Thüringen onvoorstelbaar, omdat de plaatselijke AfD-leider Björn Höcke geldt als een van de meest openlijke neo-fascisten van Duitsland. Höcke gebruikt nazi-terminologie als ‘Lebensraum’ en ‘entartet’ en was eerder tegen een Holocaust-museum in Berlijn. Hij vond het een belachelijk ding en verklaarde dat ‘de Duitsers het enige volk ter wereld zijn dat in het hart van zijn hoofdstad een monument van schaamte hebben opgericht’. Of het niet eens tijd werd voor een ‘draai van 180 graden van het herdenkingsbeleid’. En hij ontkende ooit, dat Adolf H. “absoluut boosaardig” was. Kortom, deze man deugt gewoon niet.

  Verder was Thüringen in 1930 de eerste deelstaat waar nazi-politici aan de macht kwamen, vlak voordat Adolf H. kanselier van Duitsland werd. Ook dit sentiment leeft er nog steeds onder een deel van de Duitse bevolking.

  1. Marlene

   Ik heb net het boek aangeschaft van Arnon Grunberg “Bij ons in Auschwitz”. Het gaat je voorstellingsvermogen te boven al lezende wat daar de dagelijkse praktijk was. Het is de verdienste van mevrouw Merkel dat zij de schanddaden van het nazi regime duidelijk aan de kaak stelt. Een grote moordmachinerie.

   1. Piet51

    Het AfD ziet dat dus allemaal wat genuanceerder. Ze vergoelijken het niet, maar nemen er ook niet expliciet en onvoorwaardelijk afstand van. Alle beschaafde Duitsers doen dat wel. Het AfD is een schande voor Duitsland. Ze wilden migranten bij de grens afschieten, al werden daar later vrouwen en kinderen van vrijgesteld. Die nuancering gaf natuurlijk juist aan, hoe verdorven het AfD was.
    Het FvD wordt door sommigen gezien als een partij in dezelfde politieke hoek thuishoort. Voor zover ik heb meegekregen, heeft Baudet nooit openlijk afstand genomen.

    1. Marlene

     Nog steeds niet. Gisteren weer opnieuw bij Jinek probeerde hij er weer onderuit te komen. Als hij nu zegt “compleet onjuist wat ik heb gezegd.”
     “Mijn excuses. Ik ben te ver gegaan met mijn tweet, ik had niet moeten reageren zonder controle over het gebeurde” Nog bondiger, sorry, mijn excuses ik zat fout.

     1. Fonz

      marleentje leest een boek en denkt dan dat ze enig “begrip” heeft van datgene toen heeft plaats gevonden, marleentje heeft nog nooit wat meegemaakt in het leven en maar zeiken over een tweet…

    2. Fonz

     pietje laat hier even zien dat andersdenkenden niet beschaafd zijn

  2. Original NL

   Q….Samenwerken met de AfD ……
   Daar ging het toch niet om pietje..het ging erover dat een FDP’er dankzij de AFD de minister-president mocht leveren.
   En dit via een democratische stemming.
   Uiteraard om “die linke” uit te sluiten!
   De duitse merkelmedia hebben er weer een gigantische show van gemaakt.
   Dat de kinderen van deze FDP’er onder politie begeleiding naar school gebracht moesten worden wegens linkse dreigementen en terreur wordt maar even verzwegen.

   1. Piet51

    @Original NL
    Het gaat natuurlijk wel om samenwerken. Geen enkele partij geeft steun zonder tegenprestatie. Maar Duitsers zijn nog iets principiëler. Die FDP-kandidaat is gekozen met steun van het AfD. Het CDU had op een partijcongres in 2018 bepaald dat de partij niet alleen niet samenwerkt met AfD, maar ook geen meerderheden behaalt met steun van die partij.

 17. Pjotter

  Hillary Merkel PLUS.

 18. Bes Tolen

  Fascisme is vanouds de directe en indirecte sten aan het machtstreven van de Paus en het Vaticaan om het oude Romeinse Rijk te herstellen.
  De macht van de Paus ontstond doordat de Keizer met de meeste Romeinen naar het nieuwgebouwde Constantinopel gingen. Gebouwd aan Byzantium. Voltooid in 330 na Christus. Het Westromeinse Rijk werd Rome onder de Paus genoemd in de geschiedenisboeken. In het westen steun van de bisschoppen en hun vorsten. Later werd Rome onder de Paus na eeuwenlange oorlogen en veroveringen weer het machtigste christelijke bolwerk. Contract met Clovis ! en latere Frankische vorsten. Dit leidde tot Het Heilige Roomse Rijk van de Duitse Natie. Oostelijker De Polen en de Litouwers met eeuwenlange grote rijken.
  Volop steun in deze tijd van 2 miljard leden, veel lieden in dienst met slavenstatus, grootste deel van de grote bankenwereld met specifieke
  groepen eigenaren-directies in veel landen, groot deel van de pers, die Rome dient met veel verdraaid en nepnieuws*, ook in Nederland, veel steun uit de politiek, denk ook aan Blair, Kohl en Merkel, grote bemoeienis met vooral Afrika, grondlegger van het kolonialisme aangevangen met Portugal en Spanje, later uitgebreid met o.m. Engeland, dat in de negentiende eeuw aparte aanbevelingen kreeg, financiering door de dienstverlenende banken. Denk ook aan Napoleon. Grote invloed op de aanvang van vijandelijkheden tegen het nieuw Duitsland waardoor de Eerste
  Wereldoorlog ontstond.
  In het verleden uitroeiing van vele West- en Oost Germaanse en Slavische stammen door Westslavische gecontracteerden (zie hiervoor), die ook slaven naar Rome brachten. Veel bouwwerken uit deze tijd en die waren niet van eerder. Mogelijk zijn er voor eerder een paar eeuwen tussengevoegd.
  Nepnieuws en nepverhalen zijn het belangrijkste middel om mensen te misleiden. Denk ook aan godsdiensten en politieke dictaturen waaronder democratieën.

 19. Bes Tolen

  Fascisme houdt in het agressieve streven naar herstel van het Romeinse Rijk ten behoeve van de macht van de Paus in Rome. En zo ook het direct en indirect steunen van dit streven. Ook al is men zich dat niet bewust.
  De Nazi’s namen wel veel trekken over van het fascisme maar waren geen eigenlijke fascisten. Er was wederzijds wantrouwen. De communisten hebben de begripsverwarring er in gebracht.
  Naar mijn idee is Merkel fascistisch en een grootdeel van de Duitse politiek. Ook al gaat om protestantse dominees. Luther had heel andere ideeën over de staat, die volledig gescheiden zou moeten zijn van de godsdienst en waardigheidsbekleders in de kerk.

 20. Hechte11

  De artikel klopt niet helemaal want de minister is gekozen met stemmen van de AFD ,maar zelfs is hij lede van de FPD vor de rest klopt het helemaal.
  Bedankt ervoor je zou in de Duitse Media noit zo its lesen of horen

 21. Bes Tolen

  Piet 51 probeer eens te lezen wat Hörke zelf zegt en niet wat zijn tegenstanders van zijn uitlatingen maken. Hörke vindt de Holocaust ook schande voor Duitsland. Hij vindt terecht dat Duitsland meer is dan Holocaust. Overigens krijg ik van u het idee, dat u niet begrijpt dat het westen door de enorme hoeveelheid leugens, die al een eeuwigheid over de mensen wordt uitgespreid daardoor altijd grote problemen heeft. En de mensen individueel ook! Juist dat zou eens moeten veranderen en daartoe moeten de wegen open staan en blijven open staan. Maar het is de laatste veertig jaar wel de foute kant uit gegaan.
  Mooi, dat Trump blijft al zal ik echt niet met al zijn politieke daden eens kunnen zijn. Nederland moet zich schamen over de verdraaiingen en weglatingen in berichtgeving over Trump.

 22. DidiMadloba

  Ter geruststelling: DDS snapt niets van het Duitse systeem. Merkel heeft namelijk weinig te vertellen in Thüringen. Duitsland is een federale staat (Bundesrepublik) en daarin heeft de bondsregering weinig te zeggen over de binnenlandse aangelegenheden in de lidstaten. Net als in de EU.

  Maar als een deelstaat de grondwet van de Bondsrepubliek schendt is dat een zaak voor het constitutionele hof in Karlsruhe.

  Je kunt van alles over Merkel zeggen, maar ze zorgde wel voor rust.

  Dat Merkel zich zorgen maakt over Thüringen is haar goed recht, en nog begrijpelijk ook, want 75 jaar na de Oorlog hebben alle (verstandige) Duitsers nog steeds een trauma van de nazi’s. En de AFD is een club gevaarlijke neonazi’s want ze dreigen “salonfähig” te worden. Nog een geluk bij ongeluk dat de AfD geen charismatische leider heeft zoals Wilders, Baudet of Hitler.

 23. Bes Tolen

  Didi Madloba veroorlooft zich te oordelen waar hij kennis van heeft. Het is altijd de bedoeling van maffiosi geweest het noorden naar de vernieling te helpen tenzij het zich geheel in een heel droevig lot van volstrekte onderworpenheid zou schikken. Het noorden koos voor de vrijheid en heeft daarmee de hele wereld een grote dienst bewezen.
  Het aantal slachtoffers aan noordelingen en ook mensen elders blijft altijd onverdraaglijk. De uiteindelijk dodelijke bedreiging van Europa en Amerika is er.
  Een onderdeel van bedreiging trof Trump. Al vijfentwintig jaar werd hij belasterd. Zoek naar wie het waren en zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.