Gewapende gangsterrapper doet aangifte vanwege ‘gewelddadig politieoptreden’ en het AD juicht dat toe!

Volgens AD-journalist Leon van Heel is het terecht dat een gewapende rapper aangifte doet vanwege een mogelijk gewelddadig optreden van de politie. ‘De wet, regels en procedures moeten de burger beschermen tegen emotionele reflexen van gezagsdragers’, aldus Van Heel.

De Rotterdamse gangsterrapper(t) Blacka en zijn manager hebben aangegeven dat ze aangifte tegen de politie gaan doen. Blacka werd door de Rotterdamse politie opgepakt nadat hij op de openbare weg met een (nep)wapen stond te zwaaien. Volgens de rapper werd hij hardhandig aangepakt door de politie, dus vandaar de aangifte.

Even in het midden gelaten of het politieoptreden wel of niet buiten proportioneel was, is het niet gek dat alle alarmbellen gaan rinkelen bij de politie als ze een melding binnenkrijgen dat er iemand met een geweer op straat loopt. Zeker in een tijd waarin steeds meer kinderen het heel normaal vinden om een wapen op zak te dragen.

Volgens het Algemeen Dagblad, bij monde van redacteur Leon van Heel, is het misschien wel verleidelijk om een gewapend persoon ‘net iets te hard beet te pakken, maar mag dat alleen niet’.

AD-journalist Leon van Heel:

“Of de agenten daadwerkelijk disproportioneel gewelddadig te werk zijn gegaan, is nog de vraag. Hopelijk zet Jordans (Blacka – red.) advocaat z’n aangekondigde aangifte door, zodat het politieoptreden onderzocht wordt.”

Van Heel vervolgt:

“De wet, regels en procedures moeten de burger beschermen tegen emotionele reflexen van gezagsdragers. Niemand – en zeker een gedragsdrager niet – mag als eigen rechter optreden. Of het nu Blacka is, een kraker of wie dan ook, het mag in een rechtsstaat als Nederland niet uitmaken. Iedereen verdient dezelfde, objectieve behandeling én rechtsgang. Ongeacht de sentimenten en het humeur van oom agent en of iemands kop hem aanstaat of niet.”

Van Heel wijst er in zijn betoog (terecht) op dat elke Nederlander recht heeft op bescherming van gezachtshebbers, maar gaat voorbij aan de actuele realiteit, namelijk dat steeds meer jongeren (nep)wapens op zak dragen, dat het aantal geweldsdelicten toeneemt en dat de politie hier met een beperkte capaciteit aan mankracht maar mee moet zien te dealen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Cootje

  60 jaar oude politiek , de kerken zijn leeg , de misbruiken bekend , arbeid partijen of wel socialisten zijn verworven tot thee partijen en banen carrousel en gooide hun etnische voor het pluche op een hoop, liberalen is feitelijk alleen goed voor de multinationals , maar van de jaren 90 dacht een ieder die een eigen woning had of een hypotheek dat de liberalen ook hun wereldbeeld promoten, heel dat zooitje een ieder uit eigenbelang heeft Nederland verkwanselt aan de multiculti waar Hans Janmaat al voor waarschuwde vol is vol , mensen uit de bergen of onder palmbomen vandaan moesten onze cultuur verrijken , je dochter was een ho,er , de vuilnis kieperde over het balkon en de normvervaging was in gang gezet , wen er maar aan , oud en nieuw gaat het vuurwerk in de ban en ze blijven met hun poten van hulpverleners , Wie gaat dat in deze bananen republiek dat handhaven , waar respect voor de handhavers er niet is ,

  1. Seneca

   @cootje
   wij leven niet onder een dictatuur van een bananen republiek, wij leven onder een dictatuur van een bananenmonarchie.

 2. ikweetwatikwil

  Juist dat soort jongeren lopen met nep wapens , waarom eigenlijk. Op pakken die handel want straks lopen ze met echte wapens.
  En die advocaten misbruiken de wet.

 3. Cycle25

  ’t AD dus…burgers en criminelen zijn exact gelijk, dus belasting betalen of zwaar geweld gebruiken maakt voor hen niet uit. Zeg maar een beetje hoe justitie in Nederland tegen zaken aan kijkt, eerlijkheid staat gelijk als ’t kwaad.

 4. Heinrich

  Wat moeten we doen tegen de emotionele reflexen van het gajes en soortgenoten?
  De bijbel volgen? de klappen moedig incasseren,om vervolgens de andere wang toe te keren?
  Of een productiever bijbelcitaat opvolgen, oog om oog,tand om tand?
  Ik adviseer géén van beide, maar direct een knieschot!

 5. JochemX

  De grootste criminelen beroepen zich het vaakst op de wet.

 6. P. Breetveld

  Als we echt willen lachen laten we DrillRappa eens echt schieten met een AK onder begeleiding/bewaking. Na het eerste schot vliegt het wapen uit zijn handen. Deur 10 meter verderop? Grote kans dat alle schoten met een vol magazijn mis zijn. Of ze knallen zichzelf en of hun homy’s neer. Na het schieten wordt het wapen zonder veiligheidsmaatregelen zo achter de bank gesmeten. Schei toch uit. Mazzel voor hem en zijn oma dat de cops hem niet direct neerknalden.

 7. Vrijedenkert

  Met een nepwapen op straat lopen zwaaien is hetzelfde als met een echt wapen op straat lopen zwaaien, nepwapen of echt beide valt onder verboden wapenbezit dus gewoon een zwaar misdrijf…
  Opsluiten die zooi voor verboden wapenbezit en dreigen met (nep)wapen op straat!

 8. Marija

  Blacka Rotterdamse gangsterrapper mag met dreigend echt lijkende nepwapens rondlopen. Maar moet dan wel incalculeren dat hij daarop wordt aangesproken.
  Vindt hij het gek dat politie daar stevig tegen optreedt? Ik niet.
  De naam gangsterrapper zegt al wat en hij lijkt zoete zien geen lieverdje en komt zelf misschien ook bedreigend over.
  Ik vind het prima dat politie keihard optreedt. Beter hard dan niet en men een gek met een echt wapen tegen het lijf loopt.
  Van Heel AD lijkt mij net zo’n zaffel als die andere hoofdredacteur ik meen Heijmans, ik hoef geen AD meer.

 9. Sharktyricon

  Ten eerste, lezen mensen: het AD heeft ’t niet over het feit dat ie is opgepakt maar hoe. Dat die rapper is opgepakt is logisch: het tonen van een nepwapen dat lijkt op een echt wapen is ook verboden, dus daar bestaat geen discussie over. Hoe de verdachte behandelt is is een 2de vraag, crimineel of niet vrouwe Justitia behoort blind te zijn en dat is een belangrijke waarde in een vrij land.
  Maar we weten al langer dan vandaag dat hier graag met 2 maten gemeten wordt. Als boeren geweld gebruiken om ergens een stadshuis binnen te stormen is dat hun recht, maar als een gekleurde rapper muziek maakt die de mensen hier niet aanstaat is dat een aanval op hun vrijheid en behoren deze gastjes achter de tralies of erger nog.
  En over de muziek: deze drillrappers zetten aan tot geweld!? Elvis had ook een slechte invloed op de jeugd, de Beatles aanbidden de duivel en maakte boodschappen die ’t gebruik van lsd verheerlijkte, zelfs Bach werd beschuldigd van oproer van de bevolking. Als elke muzikant opgesloten moet worden in naam van de “brave” bevolking zou er geen plaat meer zijn om te luisteren.

  Dat rapper blacka een fout heeft gemaakt door met een nepwapen te zwaaien staat vast en daar mag hij de consequenties van dragen maar ook hij verdient een normale behandeling DIKKE Punt.

  1. Ron

   Dus politie moet vriendelijk vragen of hij mee komt terwijl ze niet weten of het wapen nep is.

   Die keurige rapper staat met dat pistool op jouw hoofd gericht dan ben je blij dat de politie een kogel in zijn knie knalt. Maar wat een arme jongen. Hij een dit soort ontwricht de maatschappij met zijn of hun gedrag, dus een schouder had op zijn minst ook ontwricht mogen zijn.

   1. Sharktyricon

    Ik heb niet gezegd dat ze vriendelijk moeten vragen of hij meekomt maar enkel dat hij net als ieder ander wordt behandelt, dat jij een een fascinatie hebt met mensen in hun knieën schieten zegt nog ’t meest over jou. Misschien moet de politie jou ook maar van je bed ligten vanwege de geweldadige uitspraken die je hier doet. of is het, met als in een rap, gewoon een figure of speech?
    En datt ’t geen braaf rolmodel is, ja dat klopt, maar nogmaals dat was elvis ook niet en die was ook “maatschappij ontwrichtend” elke muziekstijl die niet standaard is wordt zo genoemd rap, rock ’n roll, punk, heavy metal, gabber

    1. Ron

     Hij is net als een ander behandelt die opgepakt wordt die met een wapen nep of niet staat te zwaaien.

     En e politie moet mij oppakken omdat ik gewelddadige uitsoraak doe?
     Welke?
     Over die knie dat mag de politie als er redelijk wat gevaar is voor hun of omstanders.
     Dus doe niet zo vies om 1 woord te misbruiken en de context te verdoezelen, ik ben het met je eens als het jouw keuze is dat de politie niets doet als zo’n malloot met een wapen op je hoofd staat.
     Maar als gewelddadigheid gelijk staat aan verdedigen dan ben ik maar gewelddadig.
     Vreemd mannetje ben je om een potentiële gewelddadig rappertje goed te praten.

    2. Ron

     P. S. De idiootste opmerking van je vergeet ik bijna.
     Elvis met dit sujet vergelijken.
     Elvis maatschappij ontwrichtend noemen.
     Ja joh elvis viel andere lastig met een wapen op straat.

     Als jullie deze tolerantie nu eens wat minder op de echt foute in onze samenleving projecteren en minder op rechts dan komt het goed.

 10. Baron von Munchhausen

  Om neemt deze in behandeling.
  Wereldvreemde feministische D66 rechters ” vinden het beschamend dat tegen de rapper is opgetreden!”
  Advocaat eist 2 Miljoen voor het vernietigen van een glorierijke toekomst rapper.
  Rechters gaan hier in mee.
  En dat is Nederland; laat de Afrikanen (D66) maar komen, maakt niets meer uit. We zijn afgezakt; grotendeels door “onze” rechtspraak!

 11. Fonz

  Gasten met wapens moet je keihard aanpakken en helemaal zo’n nepgangster, het verheerlijken van wapens, druks, vrouwen als ho*ren in een clip moet je kei-hard aanpakken en in de kiem smoren…

 12. Fonz

  Het AD mannetje neemt de “gangsterrapper” ook nog in bescherming als een gezagdrager niet weet wat hij doet….ik denk dat dit AD mannetje nog nooit in een situatie is geweest waarbij het wel of niet zichtbaar was dat er een echt wapen werd getrokken…

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.