Goed nieuws: ‘Aantal besmettingen met coronavirus stabiliseert’

Coronavirus
Foto: Soni's / Shutterstock

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het aantal besmettingen door het coronavirus aan het stabiliseren. Een ‘storm in een glas water’ is het vooralsnog niet, maar de gunstige nieuwe vooruitzichten zijn positief.

Ondanks dat we nog niet alles weten van het besmettelijke (en soms dodelijke) coronavirus, is de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) positief gezind. Wel is het volgens de WHO nog te vroeg om te kunnen zeggen hoe de verspreiding van het virus zich nog verder zal ontwikkelen in de nabije toekomst.

WHO-bestuurder Michael Ryan:

Het aantal gerapporteerde gevallen is al vier dagen stabiel. Dat is goed nieuws en zou een indicatie kunnen zijn van de effectiviteit van de voorzorgsmaatregelen die zijn ingesteld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

10 reacties

 1.   

  Één grote paniekaanval wat we zien..

 2.   

  Ben er niet zo gerust op. Laten we even afwachten, juichen kan altijd nog.

  1.   

   Idd verstandig Jochem

 3.   

  Hooguit 10% van alle besmettingen in China worden gedetecteerd’ – ‘Iedere 5 dagen een verdubbeling’ – Vijf Britten in Frans skioord besmet na contact te hebben gehad met iemand die slechts 3 dagen in Singapore was’

 4.   

  Groei stabiliseert zeker op het aantal testen dat ze uit kunnen voeren.

 5.   

  Waar hebben we het over? Jaarlijks overlijden er tussen 600.000 en 900.000 mensen aan de griep. Dat is (gemiddeld en afgerond) 2000 per dag. In 6 weken Coronavirus zijn nu zo’n 800 mensen overleden. Voornamelijk ouderen met een onderliggende ernstige ziekte (hart, longen, nieren). In diezelfde 6 weken zijn er dik 80.000 mensen aan griep dood gegaan!

 6.   

  Wereldwijd sterven jaarlijks 1,3 miljoen mensen in het verkeer.

  1.   

   Het grote risico is hier dat het virus zich uitbreidt naar Afrika en Zuid-Amerika, waar de medische mogelijkheden beperkt zijn. Dat zou een enorm dodenaantal kunnen veroorzaken.

   1.   

    Mikael Blomkvist?
    Brenda Welsh?

   2.   

    Dat zou geweldig zijn, Mikael Blommetje. Hoe meer mensen er sneuvelen hoe beter voor de planeet.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!