Het getouwtrek is begonnen. Erdogan: ‘In één dag tijd staken 18.000 migranten de grens met Europa over!’

Recep Erdogan maakte zojuist bekend dat in één dag tijd zo’n 18.000 migranten de Turks/Europese grens overgestoken zijn. Door de oorlog met Syrië heeft Turkije besloten om de Turkijedeal uit 2016 – waar onze Rutte zo hard voor heeft gewerkt – te ‘verbreken’. De migranten krijgen nu vrij doorgang, waardoor Turkije zich volledig kan focussen op Syrië. Wat zal de NAVO gaan doen? Wat gaat Brussel doen?

„Wat deden we gisteren? We hebben de deuren opengezet. We zullen ze niet sluiten…Waarom? Omdat de Europese Unie haar beloften moet nakomen”

Met Erdogan valt weinig te spotten op dit moment, zolang hij in conflict is met Syrië en de Turkijedeal eenzijdig opzegt kunnen wij vrij weinig doen. Behalve ‘dreigen’ dat dit onacceptabel is.

Om het nog erger te maken verwacht Erdogan dat het aantal migranten oploopt tot zo’n 30.000 dit weekend, dus de ellende rondom de grens met Turkije en Europa wordt alsmaar groter en groter.

De Griekse politie heeft ondertussen al traangas ingezet om te voorkomen dat migranten de grens oversteken. Dit conflict gaat nog flink uit de hand lopen. Enerzijds zijn de Turken de Syriërs en Russen aan het bevechten, en anderzijds zitten wij met een mogelijk nieuwe migratiecrisis bij onze zuidelijke periferie.

Humanitaire rampen dreigen er weer te ontstaan…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Gebande Kok

  Quote: Recep Erdogan maakte zojuist bekend dat in één dag tijd zo’n 18.000 migranten de Turks/Europese grens overgestoken zijn.

  Wiki: Turkije, officieel de Republiek Turkije , is een presidentiële republiek gelegen in Zuidwest-Azië en Zuidoost-Europa.

  Welke grens waar?

  1. Buzz68

   Op de kaart misschien een klein stukje in Europa, maar o zo ver van ons Europeanen vandaan.

  2. JochemX

   De grens tussen de beschaafde wereld en de moslimdictaturen.

 2. Buzz68

  F#cking shame!
  Wat is het toch een onbetrouwbare schoft die Erdogan. Net een klein kind. Een grote bek geven tegen je grote broer, en gelijk naar pappie rennen voor bescherming.

  1. Cootje

   De eerste gekleurde president die Amerika had , kon in romantische woorden als agent van de wereld orde met een rode lijn over een brug te ver was, naar 3x scheepsrecht waren de beren los . En dat kunnen nu andere oplossen , Europa zijn onderkruipers en hebben hun mond vol maar zijn nooit thuis . En zitten nu met de gebakken peren . Geen geld geen macht geen gezag . De Engelse lachen zich te pletter

 3. Hendrie1963

  Daar staan dan onze linkse dictators met hun bek vol tanden. Was een deal van Rutte met Turkije heb ik ergens gelezen. Nederland is al een puinhoop dankzij deze jankende homo en nu is de EU aan de beurt. Nog een paar maanden dan zijn we daar ook weer van af.

  1. Zwetsnek

   Hee lekkere knul, zie ik je vanavond weer in de darkroom ?

  2. Gebande Kok

   Met dank aan Rammstien: Dat de feiten naderhand anders lagen is Rutte niet aan te rekenen.
   .

 4. Vee

  Waarom kan die slappe eu niet gewoon wat troepen sturen om te helpen die grens met die turken te bewaken. Die uitvreters gewoon niet doorlaten. Hoe simpel kan het zijn?

 5. Cootje

  Het coronavirus de asielstroom een harde brexit alles is geoorloofd om het zooitje uit Brussel onder de noemer de EU te slopen en uit elkaar te spelen er zijn een hoop ingrediënten om de solidariteit op de proef te stellen . En een harde recessie er overheen doet het boeltje laten klappen , de financiële markten gewoon hun werk laten doen en de zuid Europese graaiers aftroeven , die wij dan met onder andere met de Duitsers moeten betalen wegens de garantstellingen , en er steeds meer mensen een afkeer van het ondemocratische gedrocht uit Brussel krijgen , wordt een leuk avontuurlijk jaartje dat 2020.

 6. Cootje

  Rob Jetten heeft overleg gehad met Erdogan , er moeten toekomstige billen wassers naar Nederland komen. Zijn achterban geeft bakfietsen les in Amsterdam

 7. Rompui

  En vanaf Oostenrijk .Italië gewoon weer op de boot mooi is dat dan .

  1. Rompui

   Rondje

 8. Cycle25

  Ja, Brussel, sta je voor joker, veel beloven en niet betalen. En als Brussel doordramt, stuurt Erdogan nog een paar miljoen Koerden er achteraan.

  Het typeert Brussel, een grote bek maar mondiaal gezien zijn het een stel mislukkelingen.

 9. kees cup

  Uitslag al bekend, ze komen binnen en hoeven NOOIT meer terug.
  En de, hard werkende, belasting betalende burger mag er weer voor opdraaien.

  Misschien een uitgelezen kans voor alle links elitaire deugmensen om belangeloos, dus op eigen kosten, een aantal migranten liefdevol in hun wijken bij hun thuis op te nemen, hele gezinnen voor een paar jaar.
  Denk erom, dus niet een beetje vrijblijvend een enkeling voor een paar dagen !

  Hup Rob, Jesse, Femke, Mark, en vele anderen, grijp je kans om ten volle te deugen.

 10. JFU

  De invasie gaat dan nu toch beginnen. Laat maar volstromen..des te eerder breekt de hel los. De autochtone bevolking is het meer en meer spoegzat. Weg lachen helpt niet meer!

 11. Duckday

  Deze mensen zijn niet te vertrouwen De Eu wil een superstaat zijn ze worden gewoon uitgespeeld en Rutte blijft maak likken aan de Eu. Hoe lang blijft de bevolking dit nu gedogen

  STEM PVV of FvD daarna direct uit de EU het superverbond wat alleen maar voor ELENDE zorgt voor de NEDERLANDERs Wat voor voordeel hebben de normale mensen nu van dat super verbond
  Dus stem GEWOON PVV of FvD vrijheid blijheid kijk naar UK

 12. JeMoerigeHoeder

  Graatloze Merkel zal het wel oplossen.

 13. Paardenmiddel

  Van mijn part gooien ze een bom op Erdogan. De man deugt niet. Want wat de simpele niet inziet, is dat die zg vluchtelingen hier geen toekomst hebben.
  Niet een werkgever neemt een niet-opgeleide werknemer. Dus, blijven ze hier hangen. Jaren en jaren. Slecht voor onze economie, slecht voor de immigrant.

 14. FJ

  Die Erdogan kon me wat.
  Het wordt tijd, dat de politiek wakker wordt en hem eens echt de wacht aanzegt.
  Hoe?
  EENVOUDIG, zoals hij de verdragen met Europa opzegt, worden alle verdragen met Turkije opgezegd.
  Voor elke binnenkomende vluchteling die binnenkomt 1 Turk uit Europa naar Turkije.
  Gezinshereniging niet meer mogelijk voor Turken in Europa.
  Turkse moskeeën sluiten
  Alle Turkse invloeden bij wet verbieden en Turken die er niet mee accoord gaan, oppakken en linia recta retour richting Turkije.
  Geen handel meer van Turkije meer richting Europa.

  1. Ralnov

   Het zou een mooi begin zijn , niet dat ik het ooit zie gebeuren aangezien de kneuzen van de klas over Europa regeren…

   1. Blitzkrieg

    Ralnov :
    Griekse boeren verdedigen de grens.
    h**ps://twitter.com/andreasmoun/status/1234154143599808516?s=20

 15. Marija

  Kan iemand die schoft niet om zeep helpen.
  Wat een etterbak is dat zeg.

 16. Duckday

  Erdogan is een Wig aan het drijven DEZE mensen zijn onbetrouwbaar en zijn een gevaar voor de vrede.Snap nog steeds niet dat er een verbond met zulke persoonen zijn afgesloten De EU zal het wel merken dat klapt snel uitelkander .Nederland moet zijn handen van Erdogan afhouden en hem geen aandacht schenken.Wij hebben daar niks te zoeken.

 17. Heras

  LEUGENAAR. ondanks het geld;500 miljoen, dat turkije kortgelden gehad heeft, toch liegen en mensen door laten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.