Het ging toch zo goed met ons land? ‘Gemeenten niet in staat dakloosheid te bestrijden door tekort aan geld’

Continu worden we lastiggevallen met de nep statistieken van Rutte III, het zou helemaal fantastisch gaan met de economie. Iedereen zou erop vooruitgaan. Nu weten we inmiddels wel dat deze Pinokkio-leugens complete nonsens zijn, maar het is treurig om te constateren dat we als land zijnde rap achteruit gaan.  

De grote gemeenten in Nederland hebben het er maar moeilijk mee; er is steeds minder geld beschikbaar voor fatsoenlijke daklozenopvang.

In Amsterdam alleen al wachten zo’n 200 daklozen op een opvangplek voor de nacht. Het aantal daklozen neemt explosief toe, maar de opvang groeit helaas niet mee. De groei van daklozen is niet verwonderlijk, volgens het CBS kampen steeds meer mensen met langdurige economische problemen.

Wanneer Rutte spreekt over het feit dat ‘we uit de crisis zijn’ bedoelt hij niet Jan Modaal, dat moge duidelijk zijn.

Bovenop het grote tekort aan fatsoenlijke daklozenopvang dient zich een nieuw probleem aan: de doorgroei naar een eigen woning voor deze mensen. Want naast een opvangtekort hebben we ook nog eens een gigantische woningentekort. Wat een gaaf land toch!!…

‘Met de decentralisatie in 2015 is het budget hiervoor verminderd’, zegt directeur Esme Wiegman van Valente, brancheorganisatie voor de opvang. ‘Terwijl er juist meer vraag naar is. Steeds meer psychiatrische patiënten wonen buiten de instellingen, en er zijn ook steeds meer daklozen. Dat knelt.’

Tijd dat de overheid en lokale gemeenten haar verantwoordelijkheid oppakken en nu eindelijk orde op zaken stellen in de grote steden. De verpaupering stopt niet vanzelf!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Piet51

  Ik heb de indruk, dat de schrijver het begrip “Jan Modaal” een heel eigen betekenis geeft. Jan Modaal geniet een modaal inkomen, lijkt me. Een modaal inkomen is het inkomen dat in Nederland het meeste voorkomt, het inkomen van de gemiddelde Nederlander. Dat is wat anders dan het gemiddelde inkomen. Het is in ieder geval zeker ook niet het inkomen van de laag betaalde, dakloze Nederlander, zoals de schrijver lijkt te denken.
  Jan Modaal is inderdaad uit de crisis en er zelfs al op vooruit gegaan.

  1. Ron

   En dan is ook nog de vraag Piet, wat houden ze aan gezandstraalde inkomen of eenpersoons.

   1. Rompui

    piet51 heeft zo zijn eigen logica @Ron laat hem verder maar . Hij heeft best wel een enorme balk voor de ogen denk ik .

    1. Piet51

     @Rompui
     Ook jouw opmerking ontgaat me volledig. Ik wijs er alleen op, dat het artikel onzin verkondigt als het zegt, dat Jan Modaal nog niet uit de crisis is.

   2. Piet51

    @Ron
    Excuus, ik begrijp helemaal niets van wat je schrijft.

    1. Ron

     Ik ook niet. Gezandstraalde moet zijn gezamenlijk.

     1. Piet51

      @Ron
      Aaaahhh, dat maakt e.e.a. helemaal duidelijk. Ook het gezinsinkomen en de koopkracht zijn na de crisis gestegen. Maar veel belangrijker is het feit, dat Nederlanders over het algemeen gelukkige mensen zijn, steeds in de wereld top-5. Het inkomen maakt daar deel van uit, maar ook veel andere factoren.

     2. ome

      “Nederlanders over het algemeen gelukkige mensen zijn, steeds in de wereld top-5.”

      Linksfascistische retoriek van het ‘Deutschland über alles’ soort.

     3. Piet51

      @ome
      Ja hoor, daar gaat’ie weer: links fascistische retoriek. Ik weet het, maandag is altijd een dag voor een wat sombere kijk op de wereld. Maar ik ga je helpen. Kijk op: worldhappiness.report/ed/2019/changing-world-happiness/ Een onderzoek van nog geen jaar geleden. Nederland wereldwijd op de vijfde plaats voor geluk. Maar er zijn veel meer onderzoeken naar de welvaart en geluk in Nederland, alle met vergelijkbare uitkomst. We hebben het echt niet slecht, behalve een paar enkelingen die helaas pech gehad hebben, slechte keuzes gemaakt hebben of gewoon niet anders willen. Maar zelfs voor die mensen wordt beter gezorgd dan in wel ander land ter wereld ook.

      En kom nou niet met het argument dat het fake-onderzoeken waren, met fake-deelnemers die gewoon tegen betaling wat lijstjes hebben ingevuld, waar links-fascistische onderzoekers dankbaar gebruik van hebben gemaakt, nadat ze de ongewenste invullingen verwijderd hebben. Want dat geloof je zelf niet eens.

     4. Fortiori

      @Alhoewel ik als gepensioneerde enkele “loonrondes” heb gemist i.t.t. onlangs afgesloten c.a.o afspraken, klaag ik niet. Kortom, ik ben niet jaloers op een dakloze. Ik onderschrijf de stelling over top 5. Zolang er van te voren al weer gereserveerd moet worden voor de meeste restaurants loopt het nog wel los…

 2. DidiMadloba

  Als de gemeenten wel goed voor daklozen zouden zorgen zou DDS klagen dat we kansloze immigranten pamperen.

  Maar ik denk dat er aan daklozen een steekje los is. Dat ze geen woning willen.

  1. Stanly2000

   Bij Didi is niet één, maar zijn er meerdere steekjes los!

  2. ome

   als dan

   1. Rogul

    Ome Lul?

  3. Rammstein

   De door MadDidi aanbeden ‘kansloze immigranten’ zijn niet dakloos. Integendeel: ze hebben voorrang bij woningtoewijzing en krijgen inrichtingssubsidie. De echte daklozen, de zwervers zijn bijna 100% Europees.

  4. Ron

   En stekje los is niet het punt.

   Als je vanuit de natuur en instinct kijkt zijn wij degene die een stekje los hebben, want wij sluiten ons vrijwillig op in stenen blokken.
   En de dakloze is vrij zoals het hoort een bedoeld is.

   Zo heeft een dakloze het mij ooit uitgelegd.
   Kon ik wel iets in zien want zeg zelf wij “vluchten” 1of 2 x per jaar ook naar de vrijheid.

   1. Fortiori

    Ik denk niet dat u met de hele familie die vrijheid zou wensen. Gisteravond regende het nogal behoorlijk hard.

    1. Ron

     Ik zeg toch erbij dat het niet mijn woorden zijn.

     1. Fortiori

      Dat is correct!

  5. Brenda Welsh

   Pamperen…Inderdaad, ik vermoed dat er dan een soort van jaloersheid zou ontstaan. Iets in de geest van ‘alles gratis’. Valt moeilijk te verteren voor een hard core DDS’er.

   1. ome

    Brenda Welsh?

    Bijna pauze…

    1. Brenda Welsh

     Eet ze en veeg je mond af met het slabbetje.

     1. ome

      Brenda Welsh etc!

     2. Rogul

      Ome Lul?

  6. P. Breetveld

   Zwart wit/ aan uit. Daklozen zijn van alle categorieën. Door een fout of pech (scheiding/arbeidsongeschiktheid/PTTS bijvoorbeeld) kunt u ook volgende week dakloos zijn. Ik ook. Heeft niets met illegalen te maken. Die weten heel goed dat ze fout zitten en provoceren zich vaak met succes naar de status kraker.

 3. J.Rademaker

  Een fatsoenlijk en veilig tentenkamp moet te betalen zijn deze mensen kunnen met minder toe dan onze migranten.

 4. Duckday

  Het land van ongekende mogelijk heden
  De afval bak van EUROPA
  Wat is nu nog een modaal inkomen in dit MOOIE land ?
  Hoe groot is de balk voor de ogen op dit ogenblik.
  Rijken worden rijker en modaal kleed men uit
  Huren onbetaalbaar zorgkosten bijna niet meer op tebrengen.
  En diverse politieke partijen willen de instroom wat vergroten

 5. inert

  Minder geld beschikbaar voor fatsoenlijke daklozenopvang?
  Ze krijgen en hebben recht op bed-bad-brood in parochie en clubhuizen, gerealiseerd en afgedwongen door het geitenwollen sokken liefdadigheidsleger?
  Oh nee, nu maak ik een vergissing, die voorzieningen zijn enkel voor zielige uitgeprocedeerden en illegalen!
  Juist ja!

 6. Heras

  Uitgeprocedeerden en illegalen eruit. Nederlanders met pech erin.
  Grenzen dicht. Timmermans en euleiders aanklagen voor de puinhopen die ze gemaakt hebben.

  15.000 mensen verdronken, veel illegalen zijn zwerver en verslaafd geworden. Allemaal door de kick van leiders zonder verstand.

 7. Lefty

  Dat krijg je met de VVD op sociale zaken.

 8. RvdBe

  Als Rutte zegt dat het goed gaat met NL bedoelt hij voornamelijk dat het goed gaat met de multinationals in NL.
  Rutte heeft niets met leefbaarheid, zorg, veiligheid etc, hij kijkt naar cijfertjes en trekt dan de conclusie dat het goed gaat, met een tevreden glimlach kan hij dan de portemonnee weer trekken voor parasitaire organisaties als de eu.

 9. P. Breetveld

  Het gaat inderdaad goed met economie. De vraag alleen is welke economie? Multinationals worden waarschijnlijk bedoeld in de eerste zin omdat daar op wordt gefocust. Andere delen van de economie worden niet als parameter gebruikt. Zo kan men alles over alles verklaren. Omdat overal constant geld weg wordt gezogen wat onder andere bedoeld is om de maatschappij te laten functioneren, ontstaat roofbouw en erosie op en van veel maatschappelijke diensten en verplichtingen naar de burger toe. Vergrijzing is hét hippe modewoord om alle problemen naartoe weg te schuiven en tegelijkertijd een zondebok te creëren. Discussies worden nu handig gesmoord. Politiek is nu een banenmotor geworden voor eigenbelang. Van in plaats de burger te vertegenwoordigen. Kijkt u maar naar de 99% ongeïnteresseerde met hun telefoon spelende koppen in de 2e kamer tijdens debatten. Die praten denk ik alleen met collega’s tijdens borreluurtjes en barbecues.
  Een paar steken echt hun nek uit en daar moeten we het mee doen.

 10. P.Sisterons

  We weten nu toch onderhand wel dat wel tot in de lengte der jaren moeten boeten voor al het leed van de wereld. De Sadisten vinden het prachtig om te experimenteren met de lokale bevolking door ze te belasten met volk waarvoor we financieel kunnen opdraaien.
  Tijd voor verandering. Rutte wegwezen vuile landsverrader met je nepverhalen.

 11. Ned

  Weer een probleem dat op de stapel van ‘problemen-door-verkeerde-prioriteiten-te-stellen’-stapel kan worden gegooid. Lekker bezig Rutte3!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.