Hypocriete Duitse politiek slaat volledig door na bloedbad: ‘verwarde man, maar wel schuld van extreemrechts’

De Duitse politiek, op AfD na, lijkt volledig door te zijn geslagen in hun hypocrisie na de  terreurdaad in Hanau. Zelfs als zou de schutter een ‘verwarde man’ zijn, dan nóg is het de schuld van AfD/extreemrechts en waren zijn daden racistisch gemotiveerd. En dáár klopt iets niet!

“De munitie kwam van de AfD”
Diverse Duitse politici grepen de aanslag in Hanau aan om op te roepen maatregelen te nemen tegen de partij Alternative für Deutschland. Die zouden namelijk een klimaat van haat hebben gecreëerd en daarmee verantwoordelijk zijn voor een toename in ‘rechts geweld’. Het probleem is alleen dat die aanslagpleger mogelijk een ‘verwarde man’ was. Nou, voor de Duitsers (op AfD na) is dat dus helemaal geen probleem en is het nog steeds de schuld van AfD. Norbert Röttgen, CDU-voorzitterskandidaat, zei zelfs het volgende:

“We moeten het gif bestrijden dat door de AfD en anderen in onze samenleving wordt ­gebracht.”

Ook CSU-minister Seehofer noemt de schietpartij een ‘door racisme gemotiveerde terreuraanslag’:

“Het rechtsextremisme trekt een bloedspoor door ons land.”

Compleet hypocriet!
Dit kun je momenteel in Duitsland kennelijk niet zeggen, maar de hypocrisie druipt er vanaf! Het enige wat je hoeft te doen, is de termen vervangen door ‘moslim’, ‘islam’, ‘salafisme’ of een andere equivalent. Want op dat vlak is Duitsland niet wezenlijk anders dan Nederland.

Als daar (net zoals hier) een ‘verwarde man’ op lui in begint te steken, mensen overhoop schiet of een gebouw opblaast, terwijl hij vlak daarvoor ‘Allahu akbar’ heeft geroepen, dan heeft dat níéts met die religie, een intolerante cultuur of een haat predikende imam te maken. Of er is hooguit ‘een vermoeden van een religieus geïnspireerd terroristisch motief’. Dan ligt de oorzaak uiteindelijk bij zijn psychische gesteldheid, als gevolg van PTSS door oorlog, discriminatie op de arbeidsmarkt en algemeen racisme en xenofobie vanuit de maatschappij. Met andere woorden, dan had het óók aan AfD gelegen, maar echt absolúút niet aan die moslim.

Moet je je dat eens voorstellen, dat wat die Duitsers over Hanau zeggen over islamitische ‘verwarde mannen’ wordt gezegd: ‘Ja hij was dan weliswaar verward, maar dat neemt niet weg dat haat predikende moskeeën hem tot die daad hebben aangezet. Het moslimextremisme trekt een bloedspoor door ons land.’

Je zou Jesse Klaver, Rob Jetten en zelfs Geert Wilders op dezelfde avond aan het huilen zien. Al huilt die laatste alleen maar om het feit dat hij eindelijk niet meer alleen is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Mees

  Zucht…

  1. Rompui

   Zzzzzuuuuucccchhhhtttttt

   1. Mees

    Gaap.

    1. Fonz

     3 nedermoslimmige Linkse fascistjes bij elkaar..

  2. evil knievel

   De waarheid is hard he M(afk)ees!

  3. Adriaanv

   Mees. linkse mensen hebben indedaad geen logica..worden daarom kunstenaar of zo

 2. ZiggyStardust

  Ik vind het wel apart dat iemand die uit een links nest komt, zijn vader is Hans-Gerd Rathjen namelijk, kandidaat geweest voor de Grünen in Hanau, zo doorslaat en 9 mensen vermoord met een racistisch motief en daarna z’n moeder en zichzelf ombrengt. Waar is het fout gegaan?

  1. Mees

   ZiggyStardust

   Gisteren.

   Weet je wat je doet Tim, wordt lekker vriendjes met die antisemiet Henk Witte van Joop. Ik ben echt klaar met de rancuneuze bagger die jij hier steeds plaatst. Klaar met DDS. Zoek het maar lekker uit.

   1. ZiggyStardust

    Ik heb je eerder al antwoord gegeven daarop. Ik vind veel stukjes bagger hier, het wordt er niet beter op. Maar ik stelde hierboven een vraag waar je misschien antwoord op kunt geven? Ik kan er met mijn verstand niet bij hoe iemand tot zo’n daad kan komen, en al helemaal niet dat iemand met een linkse achtergrond omdraait en een 9 mensen dood met een racistisch motief.

   2. Fonz

    mees is een beetje simpel met z’n nog simpeler gedrag

   3. Bullshit16

    Ga je weg gelukkig wand je vreet van 2 walletjes de ene keer ben je links de andere keer ben je weer rechts er is geen touw aan vast te knopen met jij dus flikker een keer op met je gezanik in kies is een partij man waardeloze pik
    Stem fvd of PVV uit de eu

    1. ZiggyStardust

     Heb je het tegen mij?

     1. Bullshit16

      Ziggy
      Nee tegen mees die lul de ene keer luld i zo in de andere keer luld i weer wat anders dood ziek word je van die gast volgens mij geilt i er op

  2. Mees

   Constante indoctrinatie van de rechts extremisten.

   Zie Jiskefet en het hidden sound system.

   1. ZiggyStardust

    Leuk filmpje Idd, kende het nog niet. Hidden Soundsystem. Wat was de tactiek van Goebbels ook alweer? Als je iets maar vaak genoeg blijft herhalen gaan ze het vanzelf wel geloven? Bij de daad van deze extremist worden steeds de PVV en FvD genoemd in een heleboel artikelen op o.a. Joop en in diverse kranten. Wat die ermee te maken hebben, geen idee, want beide partijen nemen afstand van dit extreme gedachtengoed, meerdere malen al. Maar waarom zou er dan niet verder ingegaan mogen worden op de achtergrond van de dader? Als ie een jurk en een baard had gedragen waren de bekende excuses verward, psychose, suikerspiegel, oorlogstrauma etc. geweest. Maar Allah akbar roepen tijdens die daad heeft nooit iets met islam te maken volgens bepaalde partijen.

  3. Bockbeer

   Ik smul van de bijdrages van ZiggyStardust ga zo door!

   1. Mees

    🙂

  4. Ron

   Ziggy.
   Piet gaf het elders al aan dat hij het interessant vind inkijk te krijgen in de denkwijze van DDS’ers.
   Andersom ook want het is verdomd stil hier nu door begint te sijpelen dat de dader en linkse achtergrond heeft ipv zomaar extreem rechts te zijn.
   Wij moeten factchecken want onze beweringen kloppen niet maar zelf gaan ze zich niet verdiepen in de mogelijkheid dat de dader links was maar om een rookgordijn te ontwikkelen zich rechts voordeed.
   Onze kinderen zijn automatisch rechts want wij zijn dat ook, maar bij linkse kinderen is dat ineens anders als je dat aanvoert.

   Maar als hij links was zal het nooit bekend gemaakt worden.
   Net als de moord op Fortuin en van Gogh zal de invloed van bovenaf niet erkend worden.
   Is al eeuwen oude tactiek je in kleren van de vijand hullen en dan moorden.

 3. Gebande Kok

  Baudet logica:
  Maar het had makkelijk een rechts extremistische man kunnen wezen.

  1. ZiggyStardust

   Ik denk aangezien zijn afkomst dat die gast gewoon helemaal koekoek was. Komt uit een links nest en dan begrijp ik die neo-nazistische gedachten van hem niet. Van jongs af aan had ie al waanideeën, ik denk dat ie zich gewoon iets aangemeten heeft, in dit geval neo-nazistisch gedachtengoed, maar had ook zomaar iets anders kunnen zijn denk ik. Maakt het allemaal niet minder erg, neo-nazisme bestaat, zeker in Duitsland, en misschien was ie daar wel helemaal fan van, de kans is groot, hij heeft immers niet voor iets anders gekozen. Maar koekoek was ie zeker.

  2. ome

   Gebande Kok?

   1. Fonz

    EU/sweetse dik

    1. ome

     Binnenkort is t’ie weer weggejorist!

 4. fusilier

  Als de dader een moslim geweest was. Wie kreeg dan de schuld?

  1. Mees

   De dader zelf en de ideologie van IS.

  2. Joshuak

   Extreem rechts natuurlijk, want dan roepen ze het is de discriminatie van rechts dat moslims terreur acties laat plegen.. Of hij kon geen stage vinden.

   Met links verliest rechts altijd.. Als een aanslag van links komt is dat ook rechts zijn schuld want uitgelokt enzo..

 5. Original NL

  Tis weer smullen geblazen voor de immigratie partijen en andere “deug” groeperingen in merkelland.
  De AFD krijgt uiteraard overal de schuld van net als de PVV en FVD in nederland de schuld krijgen van ieder tegen moslims gericht conflict.
  Alle registers worden in de media opengetrokken, je kan de duitse tv niet aanzetten of er zitten wel linkskaffers het “rechtse gevaar” tot belachelijke proporties op te blazen.
  Reken maar dat merkel straks ieder kritisch bericht over immigratie strafbaar gaat stellen.

 6. Hendrie1963

  Als je zoiets doet dan ben je gestoord en als je gestoord bent dan past dat het beste bij links. Kijk over de hele wereld hoe gestoord links op straat loopt te schreeuwen. De normaal denkend mens is gewoon rechts en die doet zulke dingen niet. Dus waar praat deze idioot over.

 7. Paardenmiddel

  De reactie van merkel is zo verkeerd gevallen, bij de bevolking. Kennelijk worden ze ook daar wakker.

 8. fusilier

  De regering van Merkel heeft toegestaan dat deze moordenaar en idioot 3 legale wapens in zijn bezit had. Die man spoorde allang niet,voordat de A.F.D ÜBERHAUPT bestond.

 9. Sharktyricon

  Kleine correctie

  Je kunt niet zeggen dat moslims verantwoordelijk zijn voor terreurdaden, maar wel dat radicale moslims en haat imams mede verantwoordelijk zijn voor ’t aanwakkeren en instand houden van die haat. Je hebt het dan over een extremistische stroming binnen de islam. Zo ook met rechts, je kunt rechts niet verantwoordelijk houden voor terreurdaden, maar wel extreem rechts en de mensen die dat promoten. Hier gaat ’t dan over een extreme stroming binnen het rechtse spectrum.

 10. Mikael Blomkvist

  Ik kan me het onbehagen in rechtse kringen wel voorstellen. Een kind kan zien dat deze terreurdaad plaatsvond door een rechts-extremistisch gemotiveerde dader en het is ook duidelijk dat er sprake is van een trend van extreemrechts terrorisme in Duitsland.

  We kunnen slechts hopen dat de extreemrechtse agitators, zoals hier te lande Wilders en Baudet, hun toon gaan matigen. Als ze hun haatcampagnes tegen allochtonen voortzetten is het risico groot dat dit soort terreurdaden ook in Nederland zullen plaatsvinden.

  1. Ron

   Ik kan me ook het onbehagen in de islamitische kringen voorstellen met al de aanslagen in de naam van islam.

   Laten we hopen dat hun imams hun toon gaan matigen.
   Al die haat campagnes wereldwijd.

   1. Mikael Blomkvist

    Het begrijp ook de behoefte de aandacht van dit ongemakkelijke feit af te leiden.

    Het slaat echter nergens op.

    1. Ron

     Waarheid is vervelend iets als het je achtervolgt hé?

    2. Original NL

     Je weet niet waar je over praat, alleen dat je jezelf ook “het” noemt klopt.
     Gelukkig voor jou worden de misdaden door immigranten in de media slechts flauwtjes of liever helemaal niet belicht.
     En als er al van wordt bericht is het altijd een zogenaamd psychisch gestoorde of getraumatiseerde zielepoot..die iets van allah akbar of zoiets schreeuwde…maar ja…das niet zo erg..toch?

  2. Peetjoh

   Onzin niks rechts gewoon wat verward.

 11. Heinrich

  Het stemvee moet stevig gemanipuleerd worden, de AfD is iets slechts iets gemeens, als je het maar vaak genoeg herhaald moet het lukken is de inzet!
  zouden de Duitsers er in trappen?
  natuurlijk!

 12. Peetjoh

  Dit heeft ook niks met rechts extremisme te maken. Dit is gewoon iemand die het zat is. En daar hebben we er nog wel 100 miljoen van in Europa. Zelfs in Nederland hebben we er daar 8 miljoen van. Dus niks aan de hand geen haat tegen moslims gewoon een wat verwarde man.

 13. AS210854

  Dit kun je verwachten van linkse struisvogelpolitiek , die niet naar maatschappelijke problemen luis in hun land luisteren. Komt straks in heel Europa voor.

 14. Pijnstiller

  Een verbod op de AFD, ontneemt een groeiende groep Duitse burgers de mogelijkheid om verandering via de democratische weg te bewerkstelligen. De onvrede en de wens om verandering neem je niet weg.

  Indien je de democratische weg blokkeert, blijft er slechts de weg van geweld open.

 15. Kleurloze Politiek

  Nee natuurlijk bagatelliseren daar is DDS en zijn extreem rechtse leden het beste ..

  Vorige jaar toen dat verschrikkelijke aanslag in Utrecht plaatsvond was er volgen DDS en zijn leden geen twijfel mogelijk dat het een linkse moslimse terreur daad was..

  Maar als het uit een rechtse hoek komt dan wordt het weggezet al een verwarde man..

  Hoe diep kun je dan nog zinken..
  Maar goed dit bevestigd Alleen nog maar meer wie en wat jullie zijn ..

  1. Rammstein

   Domme kleurloze jongen, de aanslag kwam niet uit de rechtse hoek, maar uit de schizofrene, grootheidswaanzinnige en psychopatische hoek. Ofwel: de aanslagpleger is een werkelijk verwarde man, de zoon van een groenlinkse Duitse politicus bovendien. Een gek kortom, zoals Breivik er een was. En die pleegde zijn gruweldaden voordat het AfD opgericht werd.

   Zoals Sietske Bergsma al schreef: door de extremistische framing van het AfD door de gehele Duitse politiek, lijkt het of er een staatsgreep wordt gepleegd door links. Alles wordt nu in het werk gesteld om de partij ‘kalt te stellen’.

  2. ome

   “Vorige jaar toen dat verschrikkelijke aanslag in Utrecht plaatsvond was er volgen DDS en zijn leden geen twijfel mogelijk dat het een linkse moslimse terreur daad was..”

   Bijna goed… Wat er in Utrecht gebeurde was islamitische terreur, en ja, de islam wordt vooral door fascistisch links gefaciliteerd en naar voren geduwd. Of is Femke Halsema geen GroenLinkser?

 16. DennisEijs

  Ah, “verwarde man, maar toch schuld van Islam”, die hoor je maar weinig.

 17. Bembel

  Dat gif wat in Duitsland is binnen gekomen
  heeft mevrouw merkel binnen gelaten.
  Het is de verwarde man teveel geworden.
  AFD heeft hier mee echt niks mee te maken.

 18. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Ook deze daad heeft niets met Links of Rechts te maken ! Gewoon een labiele figuur die is geselecteerd en langdurig gedrogeerd met de juiste middelen en klabang !
  Ordo ab Chao / Zio Nazi / Illuminatie…

  Komt u maar ?!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.