1024px Walls of Babylon Slotervaart

Imam Blauwe Moskee: 'Tweede Kamercommissie verantwoordelijk voor doodsbedreigingen aan ons adres!'

Geen categoriefeb 15 2020, 15:00
Bij de Blauwe Moskee in Amsterdam komen de laatste dagen serieuze bedreigingen binnen. Imam Yassin Elforkani zegt dat de bedreigingen het gevolg zijn van de 'suggestieve vraagstelling' van de parlementaire ondervragingscommissie van de Tweede Kamer naar ongewenste beïnvloeding uit islamitische landen.
Elforkani licht tegenover AT5 toe dat de bedreigingen vooral binnenstromen via de sociale media. Daar zouden volgens de Amsterdamse imam zelfs serieuze doodsbedreigingen tussen zitten. Elforkani ziet een directe link met de Tweede Kamercommissie, die de afgelopen week het moskeebestuur het vuur aan de schenen legde over financiën die de Blauwe Moskee zou hebben ontvangen van dubieuze partners uit het buitenland.
Als tegen antwoord wil Elforkani een dependance van de Blauwe Moskee openen in elke grote stad van Nederland. Binnen de komende tien jaar moet dat plan volgens Elforkani al grotendeels zijn uitgevoerd. Hij denkt zelf dat dat wel zal lukken omdat hij voor dit plan stromen geld uit olierijk Koeweit ontvangt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten