Jan Latten: ‘Immigratie-quotum voor Nederland, want landsbelang’

In een interview voor de Telegraaf spreekt Demograaf Jan Latten zijn zorgen uit over de snelle bevolkingsgroei. Voor hem zijn twee dingen duidelijk: immigratie moet worden begrensd en het Nederlandse belang dient voorop te staan.

Met een jaarlijkse groei van 82.000 immigranten, is het een kwestie van tijd voor Nederland te krap wordt. Niet zozeer qua oppervlak, want het merendeel is weiland, maar wel qua druk op de maatschappij. En om die reden is het voor dhr. Latten overduidelijk dat de politiek nu maatregelen moet nemen.

Maar bij de vraag wát voor maatregelen dat dan moeten zijn, merk je dat hij voorzichtig wordt. Zijn idee mondt uit in een immigratie-quotum, waarbij hij de details overlaat aan politieke besluitvorming. Hij laat echter ook zien dat hij weet hoe gevoelig het onderwerp ligt, en waardoor besluitvorming blijkbaar zo moeilijk is.

Ik vermoed dat hij om die reden dan ook niet praat over de stap die aan zijn idee van een immigratie-quotum voorafgaat, namelijk: handhaving. Zo’n quotum, zelfs al is het heel concreet, betekent net zoveel als beleid voor hogere straffen. Daarmee bedoel ik dat het alléén zin heeft als er ook daadwerkelijk zal en kan worden gehandhaafd. Dus nog voor men het eens is over allerlei quota, zal men eerst eens moeten regelen dat er daadwerkelijk immigranten weggestuurd kunnen worden.

En voor zover ik het begrijp liggen daar diverse internationale verdragen, de EU, links Nederland, eigen wetgeving, politici en ambtenaren dwars. Maar voor een deel zal dat ook bluf zijn geweest van het pro-immigratie kamp, voor zover men daarover kan spreken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Heinrich

  Wat een gepokt en gemazelde demograaf als Jan Latten zegt is natuurlijk irrelevant voor Rutte3, de snel vorderende omvolking is schijnbaar van primair belang, enkel niemand weet waarom, dat tesamen met de milieuwaanzin zijn duidelijk politieke speerpunten in het EU beleid!
  Nederland de maatstaf van de wereld haha!

  1. claus

   heinrich,
   “Nederland de maatstaf van de wereld”
   Juist, een maatstaf en handleiding, hoe een land in enkele jaren sociaal/economisch, de vernieling in geholpen kan worden!
   Nog enkele jaren en we krijgen voedsel/medische hulp uit Canada, UK en de VS, armoede alom!
   Immers we produceren straks niets meer, hebben niets om te exporteren, dus werkloosheid circa 60% van de arbeidsbevolking, 99% onproductieve ongeletterde/ongeschoolde moslims en een forse vergrijzing!
   Maarrrr, de laagste Pfas, stikstof en CO2 cijfers van de hele wereld, heerlijk toch, geen industrievervuiling en niks te eten, enkel het zenuwslopende gefluit van talloze horizonvervuilende windmolens en glimmende zonnepanelen.

   1. plakband

    Niet zo somber hoor.
    Wij worden het grootste drux-producerende land ter wereld.
    Alleen je paspoort is internationaal niets meer waard.

 2. Baron von Munchhausen

  Niets immigratie-quotum!
  Nul naar binnen en dubbele paspoorten er uit!

 3. Fuster

  Brusselsbelang! Rutte tekent bij het kruisje. Rutte I t/m III hebben meer dan 500.000 immigranten naar binnengehaald!

  1. Fonz

   Precies, dus niets geen quotum maar helemaal niets meer binnen, en alles dat onze maatschappij ontwricht eruit…

   1. Fuster

    @Fonz: Zeker, ze moeten namelijk allemaal eten, wonen en zorg ontvangen.

    Uiteraard is de echte vluchteling welkom, al wil ik niet hebben dat Brussel zich daarmee bemoeit, en daar zit nu juist het probleem!

    1. Fonz

     @Fuster “Uiteraard is de echte vluchteling welkom”

     Helemaal mee eens, ik ben bang dat dit nog geen 10% is de rest is economische vluchteling daarnaast vind ik ook dat de EU op moet rotten uit onze maatschappij met haar bemoeienissen..

     1. Fuster

      10% klopt volgens mij wel.

    2. Peetjoh

     Echte vluchtelingen bestaan niet. Weglopers voor problemen wel.

 4. NoDoubt

  Wij zijn het drukst bevolkte land in EU naast Monaco. We moeten geen paspoorten maar verblijfsvergunning. Daarnaast moeten ze niets gratis krijgen, want dat trekt alleen maar meer aan. We moeten af van verdelen van zgn immigranten. De oude regel was, waar ze aan land komen, zorgt voor ze. In NL stonden mensen in rijen om ze hier naar toe te halen.Dus laat ze ook maar onderhouden. Wedden dat het met dat linkse gedachtegoed snel afgelopen is. Misschien is het een idee dat het parlement van Brussel een voorbeeld neemt en elk 3 vluchtelingingen VERPLICHT in huis neemt. 3 keer raden hoe lang het duurt. Zij zijn er immers voor.

  1. claus

   nodoubt,
   Je verwoordt het gedachtengoed en beleid van Trump!
   Het enige juiste beleid!

 5. Bullshit16

  Daarom grensen dicht in uit eu is de enige remedie wand we hebben nu al te lange wachttijden in ziekenhuizen medicijnen te kort huisvesting voor eigen bevolking is er niet in land om nog voor eigen voedsel voorziening gaat straks verdwijnen om dat boeren massaal word uitgekocht of ze gaan emigreren bedrijven gaan weg omdat het hier onbetaalbaar
  word door die klimaat onzin ik zeg vol is vol in genoeg is genoeg stop met deze waanzinnige Mongoolen in den haag in Brussel
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6. P. Breetveld

  Ergens in dit land bij een vestiging van GGZ. Een paar weken geleden. Mijn dochter werkt er. 2 negers staan te schreeuwen dat ze geld en telefoons nodig hebben in gebroken Engels. Politie gebeld. “ zolang ze niet handtastelijk worden moet u het zelf maar even rustig uitpraten met deze heren” Zelfs de politie is doodsbang voor asiel zoekers. De negers zijn toen door 2 andere klanten de tent uit gegooid. Die konden niet langer naar die “ stinknegers” luisteren en kijken. Waarschijnlijk waren deze 2 klanten ook grote fans van links!!

 7. Peetjoh

  Nou we kunnen dan wel eerlijk wezen. Deze quota hebben we in 1980 al gehaald. Dus tijd voor massale retour zendingen.

 8. P. Breetveld

  Nabrander;
  Ongelofelijk dat we dit soort primitieve kannibalen toelaten in onze maatschappij. Niet 10 of 20 maar tien duizenden lopen hier zo rond. De volgende stap in de spiraal wordt bereikt ook dankzij de slappe, laffe,en wegkijkende overheid

 9. Ralnov

  Al die zogenaamde vluchtelingen , om ziek van te worden. Komen naar hier voor “vrijheid en een toekomst” , iets waar onze grootouders voor hebben gevochten voor ons. Dat ze dat ook even daar gaan doen in plaats van ons sociaal stelsel te komen belasten , het is gewoon een kwestie van tijd voordat de bom hier gaat barsten. Heb er geen goed woord voor over.

 10. Lex

  Dat gaan ze toch niet doen.

  De grachtengordel is veel te machtig, die linkse hobby die moet kosten wat het kost doorgaan.

  Het enige wat helpt is nieuwe verkiezingen en een kabinet met FVD en PVV.

  Die weten wel hoe ze de emigratie problemen moeten aanpakken, desnoods links en rechts een verdragje opzeggen.

 11. DidiMadloba

  Hong Kong meet 1100 km2 en heeft 7,4 miljoen inwoners.
  Nederland meet ruim 40.000 km2 – en kan dus wel 300 miljoen inwoners herbergen.
  Bedenk dat Hong Kong voor een aanzienlijk deel uit bergachtig terrein bestaat, dat niet geschikt is voor bewoning, terwijl praktisch heel Nederland plat is.
  Verder zijn er duizenden boeren voor wie de lol er af is als ze de atmosfeer niet meer mogen vergiftigen – die landbouwgrond kan dus helemaal voor stadsuitbreiding gebruikt worden.

  Meneer Latten kan niet rekenen.

  1. Peetjoh

   In Hong Kong slapen mensen in cabines. Verder zijn wij niet communistisch opgegroeid waardoor wij wel degelijk ruimte nodig hebben. Dus graag geen vergelijking maken met Chinezen wij Nederlanders zijn totaal anders. Mensen zoals jij hebben de grootste praatjes in ons land terwijl in je thuisland rasisme 100x zo erg is dan hier corruptie idem dito. Als jij hier zo fijn en vrij wil blijven wonen didi dan zou je d’r slim aan doen wat minder van ons land weg te willen geven. Actie geeft reactie en de reactie is rechts begrijp dat goed.

   1. Veteraan

    Didi roept maar wat @ Peetjoh.
    In de hoop dat iemand hem serieus genoeg neemt om een reactie te geven.
    Het [Didi] is een voortbrengsel van een inteelt moslim en een Linkse geïndoctrineerde NSB’er. En ik vermoed ook homo, vandaar de voorzichtige genuanceerde berichtjes, zijn matties zouden hem van een flatgebouw afpleuren dus zoekt hij hier wat afleiding.
    Joden haten als hobby en altijd in om wat onzin te plempen.

  2. Fonz

   “Hong Kong meet 1100 km2 en heeft 7,4 miljoen inwoners.
   Nederland meet ruim 40.000 km2 – en kan dus wel 300 miljoen inwoners herbergen.”

   Je bent echt te dom om dan te begrijpen waar het écht om gaat natuurlijk, we spreken hier van het omvolken van een land, de islamisering is in volle gang en mijn cultuur wordt verkra*cht door gasten als jou…

  3. Original NL

   Quote….“Hong Kong meet 1100 km2 en heeft 7,4 miljoen inwoners.
   Nederland meet ruim 40.000 km2 – en kan dus wel 300 miljoen inwoners herbergen.”…..
   Inderdaad, in de leeggeraakte varkensstallen kunnen we straks wel wat moslims kwijt.
   Om 300 miljoen mensen te huisvesten zal heel de oppervlakte van nl volgebouwd moeten worden..is er geen ruimte meer voor agrariërs en zal dus alles geïmporteerd moeten worden.
   Misschien wil een mongool als didi wel slapen met een windmolen tussen de benen.
   Een achterlijker reaguurder als didi zal je niet vaak tegenkomen…gelukkig maar!
   Zeker nog nooit gehoord van natuur schaarste en woningnood in nl..en zo’n sukkel heeft nog stemrecht ook.

 12. Fonz

  Wat eigenlijk een nog groter probleem vormt zijn de EU landen zelf, daar waar de asielaanvraag is gedaan daar moeten de asielzoekers ook naar toe maar zodra ze in Nederland zijn nemen die landen ze niet meer terug….

 13. Michael M

  Nog even dan wordt het hier te vol om daarna zelf maar te emigreren naar die landen waar het weer rustig wordt. We kennen het oude liedje nog: 15 miljoen mensen op een hele kleine stukje aarde, is nu inmiddels meer dan 17 miljoen geworden en dat gaat elk jaar in rap tempo door. Als we maar geen wrijvingen krijgen tussen bevolkingsgroepen.

  1. Isengrijn

   Michael M:

   “…Als we maar geen wrijvingen krijgen tussen bevolkingsgroepen…”

   Ach welnee! Wij zijn allemaal beschaafde mensen en we gunnen elkaar alle beschikbare ruimte.

   1. Fuster

    “Wij”

    1. Isengrijn

     Jij bent zelfs superbeschaafd, Fistel.
     Jij hebt ook nog eens dé zoon van goD achter je staan, om je te voorzien van goede manieren!
     Hypocriete flapdrol!
     🙂

 14. DutchOutlaw

  Het wordt inderdaad tijd voor drastische maatregelen:

  -NEXIT (zolang NL in de EU blijft heeft NL niks te zeggen over instroom van immigranten)
  -opvang van echte vluchtelingen Oké…máááár is alles weer veilig ga je gewoon weer terug (om je land op te bouwen)
  -hebben “vluchtelingen” (gelukzoekers) in Nederland in een gestelde termijn geen werk
  dan uitkering intrekken,en een terugreis voor deze figuren voorbereiden.
  -dubbele paspoorten intrekken.
  -geen gezinsherenigingen toestaan
  -bouw van moskeeën en Islamitsche scholen verbieden
  -geen hoofdoeken meer op scholen (kan in Oostenrijk namelijk wel zo’n verbod)
  -verdachte moskeeën/islamitische scholen sluiten (doen ze in Oostenrijk ook)
  -opvang van Islamitsche “vluchtelingen” laten plaatsvinden in eigen regio.
  -Syrische “vluchtelingen” in Nederland terugsturen naar land van herkomst. Syrië heeft aangegeven mannen nodig te hebben om het verwoeste land op te bouwen.
  En zo zijn er meer dingen die terugkeer van “vluchtelingen” mogelijk maakt.

  Kijk Rutte kan gelijk aan de slag….als hij maar wil! Maar ik vrees dat hij daar te slap voor is. Geert for President!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.