Kabinet spendeert 14 miljoen tegen racisme binnen voetballerij, homofobie vooralsnog gedoogd

Binnen de voetballerij zijn er twee negatieve excessen: discriminatie en homofobie. Toch kiezen het kabinet en de KNVB er voor om de komende drie jaar 14 miljoen euro uit te trekken – louter om racisme tegen te gaan.

Puntenaftrek voor voetbalclubs die te weinig doen om discriminatie tegen te gaan, dubbele straffen voor racistische voetbalhooligans en een meldplicht voor onverbeterlijke raddraaiers. Onder andere deze maatregelen werden vandaag bekend gemaakt door de KNVB. Voetbalclubs die verzuimen om racisme de kop in te drukken moeten voortaan vrezen voor puntenverlies en boetes.

In samenwerking met het kabinet heeft de KNVB ook besloten dat er een speciale aanklager wordt aangesteld om het racisme binnen de voetballerij aan te pakken. Om de daad bij het woord te voegen worden ook de straffen voor racistische overtreders verdubbeld.

Goede zaak. Het kabinet -bestaande uit VVD, CDA, D66 en ChristenUnie- én de nationale voetbalbond KNVB zijn hierbij alleen vergeten dat homofobie een net zo groot probleem is onder bepaalde ‘voetbalsupporterstokkies’.

Enfin, met jaarlijkse seizoensgrillen zoals het verdwijnen van Zwarte Piet en het uitbannen van de Moorkop, is het niet gek dat het kabinet kiest voor de veilige ‘anti-racisme’ koers. Dat is niet alleen broodnodig (duhu, racisme sucks!) maar bekt en scoort ook nog eens lekker voor de (tri)bühne.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Zweedse kok

  Ik vind Kenneth toch echt een van de betere redacteuren van DDS.
  Bekwaam, ter zake kundig, goed leesbare artikelen in correct Nederlands en vooral integer in de Haagse politieke slangenkuil.
  Maar ik kijk momenteel toch echt uit naar de bijdragen van de nieuwe redacteuren.
  Zoals het artikel van Cor Ankone, echt hartverwarmend en vernieuwd.

  1. Vit

   Een kinderhand is snel gevuld, geldt ook voor halve tammen.

   1. Potsdam

    Ben jij een p*do met een zak lollies.

    1. Vit

     ?????????

  2. JochemX

   Kokkie, houd je bij het onderwerp. Het gaat hier om racisme. Binnen de voetballerij valt dat kennelijk nogal mee als ik de selecties van de voetbalclubs zie. De blanke voetballer wordt inderdaad steeds meer achtergesteld. Moeten we wat aan gaan doen. De subsidie is zo gek nog niet.

 2. s.a.r.k.o

  Prachtig plaatje boven dit artikel, maar doe Fonz en de Lugar familie een plezier met het plaatsen van kussende mannen.

  1. Potsdam

   God haat homo’s

   1. Vit

    God heeft niets met wetenschap.

    1. CLoVis

     God bestaat niet.

 3. s.a.r.k.o

  Off topic.

  I have a dream.
  Linkse partijen gaan fuseren.

 4. ikweetwatikwil

  Ik vind kussende mannen niet prettig om te zien. Vrouwen kusten elkaar altijd al , maar lesbische vrouwen die elkaar intiem kussen vindt ik ook niks. Zo en nu ben ik aan het discrimineren? Dat moet dan maar

 5. Johnsen

  De enige die hier bekt voor de bühne is de EZEL!

  1. CLoVis

   EU jansen

   Roddelpraatjes!!!
   Er is geen enkel bewijs meer dat klaver dat heeft gedaan

 6. RobertB

  De blonde Nederlander met blauwe ogen mag niet meer vuile Turk schelden. De Turk die vuile home scheldt mag nog even.

 7. CLoVis

  Er is een eenvoudige oplossing voor het racismeprobleem:
  neem de oorzaak weg, dan verdwijnt het gevolg vanzelf.

 8. Original NL

  Dat is dus weer weggegooit geld..specialiteit van ratte 3.

 9. kees cup

  Gelukkig mogen we, als “wij” tegen de Duitsers voetballen, hen nog wel voor al het slechte in de wereld uitmaken, van rotmof tot oma’s fiets en nog veel verder.
  Dan zie je de bobo’s echt niet boos kijken hoor.

 10. Bullshit16

  Ach iedereen is tegenwoordig rasist maar dat de overheid weer 14 miljoen belasting geld over de balk moet gooien waar niks van terecht komt het is diep triest zo gaan die landverraders met ons belastinggeld om laat die voetballers het gvd zelf betalen die verdienen al genoeg in anders verbieden die voetbal wand alles kunnen ze verbieden dus voetballen ook scheelt ook weer aan stikstok in CO2 minder verkeer op weg sjonge jonge wat een zooitje die overheid van ons
  Stem fvd of PVV uit de eu

 11. yellow thread street

  Dit is van den zotte, ik krijg steeds meer hekel aan het spelletje voetbal, het wordt een verloren sport, en laten ze het geld maar halen bij de overbetaalde spelers uit de ere divisie.

  Bij ons hebben we ook meerdere voetbalcourts, deze worden gedomineerd door getinte en donkere figuren en de oudere broers met de dikke Audi’s staan ze langs de zijlijn op te hitsen.
  Blanke jongeren zijn daar niet welkom meer en worden structureel weggejaagd.

  Je zie het ook bij de samenvattingen op tv, het veld wordt steeds meer gedomineerd door getinte en donkere gasten die zeer vreemde bewegingen kunnen maken als ze gescoord hebben, ze roepen het eigenlijk zelf over zich uit als ze indianen dansjes doen of de cornervlag eruit rukken.
  En kijk eens naar de tribunes, eigenlijk zitten daar alleen maar oudere blanken mannen te juichen die af en toe hun vrouw of zoon bij zich hebben.

  Het is eigenlijk raar om te zien, al met al, aan voetbal is geen bal meer aan.

 12. Rud56

  Ja, want wij zijn “wit” en zij zijn “zwart”. En dat zullen we weten ook!

 13. JeMoerigeHoeder

  Je hoeft hier je homoagenda niet te verkondigen, voetbalfoob.

 14. Sando

  Ja de gekleurde mens heeft het er zelf naar gemaakt . En nu uithuilen? Lachwekkend toch .

 15. Bes Tolen

  Eén zielepiet, die nog zo jong is, dat hem maatschappelijke ervaring ontbreekt, mag blijkbaar als breekijzer fungeren voor de antiracismeclub waarvoor de politiek zich graag leent. Dat die jonge voetballer zichzelf een stempel opdrukt, heeft hij niet in de gaten. Want velen zullen hem als zielig figuur blijven zien. Zoiets. Ondertussen kunnen al die door autoriteiten getrokken scheidslijnen wel van blijvende invloed zijn waarmee het voetbal in Nederland niet is gediend. Overdrijving leidt in zulke gevallen tot minachting van autoriteiten. Als de autoriteiten door gaan als ze nu van plan zijn, gaat het nog van kwaad tot erger.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.