shutterstock 786975550

KNMI waarschuwt voor zondagse orkaankracht: CODE ORANJE!

Geen categoriefeb 08 2020, 17:07
Als we het KNMI mogen geloven krijgen we zondag te maken met de 'zwaarste storm van het jaar'. Vooralsnog is code oranje afgegeven, maar dat de storm met orkaankrachten het land zal binnenwaaien is niet uitgesloten.
De verwachting is dat er morgen door het hele land 'ellendig-lange-files' zullen ontstaan. Alle voetbalwedstrijden zijn door de KNVB geschrapt.
Ook de Nederlandse Spoorwegen zijn het spoor nog niet bijster en dekt zichzelf alvast in. Vooralsnog zullen de treinen zondag volgens de dienstregeling rijden, maar een aangepast spoorboekje is niet uitgesloten.
De meteorologen van Weerplaza komen zelfs met een officiële waarschuwing. Volgens de website krijgen we in Nederland te maken met windstoten die een snelheid van 130 kilometer per uur kunnen halen.
Coalitie en regeringspartij VVD was niet bereikbaar voor commentaar op de vraag of de gevaarlijke windsnelheid niet kan worden beperkt tot maximaal 100 kilometer per uur. Het 'ivoren torentje' van minister-president Mark Rutte zou daarentegen wél bestand zijn tegen 'code oranje'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten