shutterstock 175982471

Kabinet spendeert 14 miljoen tegen racisme binnen voetballerij, homofobie vooralsnog gedoogd

Geen categoriefeb 08 2020, 16:00
Binnen de voetballerij zijn er twee negatieve excessen: discriminatie en homofobie. Toch kiezen het kabinet en de KNVB er voor om de komende drie jaar 14 miljoen euro uit te trekken - louter om racisme tegen te gaan.
Puntenaftrek voor voetbalclubs die te weinig doen om discriminatie tegen te gaan, dubbele straffen voor racistische voetbalhooligans en een meldplicht voor onverbeterlijke raddraaiers. Onder andere deze maatregelen werden vandaag bekend gemaakt door de KNVB. Voetbalclubs die verzuimen om racisme de kop in te drukken moeten voortaan vrezen voor puntenverlies en boetes.
In samenwerking met het kabinet heeft de KNVB ook besloten dat er een speciale aanklager wordt aangesteld om het racisme binnen de voetballerij aan te pakken. Om de daad bij het woord te voegen worden ook de straffen voor racistische overtreders verdubbeld.
Goede zaak. Het kabinet -bestaande uit VVD, CDA, D66 en ChristenUnie- én de nationale voetbalbond KNVB zijn hierbij alleen vergeten dat homofobie een net zo groot probleem is onder bepaalde 'voetbalsupporterstokkies'.
Enfin, met jaarlijkse seizoensgrillen zoals het verdwijnen van Zwarte Piet en het uitbannen van de Moorkop, is het niet gek dat het kabinet kiest voor de veilige 'anti-racisme' koers. Dat is niet alleen broodnodig (duhu, racisme sucks!) maar bekt en scoort ook nog eens lekker voor de (tri)bühne.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten