Keihard faalbeleid bij politie! Drie op tien agenten niet dagelijks inzetbaar

Maar liefst drie op de tien agenten, 17.501 fte, is niet dagelijks inzetbaar. Verlof, ziekteverzuim, opleidingen volgen en aan andere eenheden worden uitgeleend, lijken de grootste boosdoeners te zijn. Maar voor de onderliggende oorzaak lijkt het onderzoeksrapport van de Algemene Rekenkamer naar de korpsleiding te wijzen!

Sinds de oprichting van de Nationale Politie is het er totaal niet beter op geworden. Precies de problemen die met deze nieuwe organisatie zouden moeten worden aangepakt, zijn alleen maar verergerd. Financiën, ICT, administratie en bezetting zijn allemaal niet of nauwelijks op orde. Een groot deel van de mankracht gaat op aan georganiseerde misdaad, want Nederland is een narcostaat geworden terwijl de criminaliteit al jaren daalt. Héél gek allemaal.

Wat bezetting betreft lijkt de nationale top geen totaaloverzicht te hebben. Teams houden eigen spreadsheets bij zodat inplannen niet een totale chaos wordt. En wanneer iedereen dat op z’n eigen manier doet, kun je er donder op zeggen dat dit niet allemaal op dezelfde manier gebeurt.

Korpschef Erik Akerboom, die héél toevallig vrij recentelijk naar de AIVD is overgestapt, zegt dat de politietop helemaal geen cruciale informatie omtrent capaciteit mist. Nou, opgelost dus! En dat stukje uit het rapport waarin staat dat de korpsleiding eigenlijk voornamelijk aanstuurt op het terugdringen van ziekteverzuim, dat moet je maar gewoon negeren. Dat werkt schijnbaar beter dan om eindelijk eens te regelen dat de inzetbaarheid overal in het land acceptabel is en teams goed op elkaar kunnen worden afgestemd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. DidiMadloba

  Door de roep om “meer blauw op straat” vervelen agenten zich stierlijk, want er is niet in de verte zoveel aan de hand als populisten beweren.

  Dus gaan ze muggenziften. Voor het eerst van mijn leven kreeg ik een bekeuring als voetganger. En ze wilden me ook eens het etiket van “verwarde bejaarde” opplakken, omdat ik naar huis liep nadat ik de laatste tram had gemist en taxi’s niet opnamen in mijn provinciestad

  1. CLoVis

   @ maffe lola

   In je vorige verzinsel hierover werd je nog op een hardhandige wijze in de boeien geslagen en moest je de nacht in de cel doorbrengen.

   Dat ze jou voor een dementerende bejaarde aan zien kan ik me heel goed voorstellen.

   1. Rompui

    madlola is een echt links gevalletje, dat kun je zien aan het liegen en bedriegen .

  2. Bullshit16

   Didi
   Dan hebben ze dat goed gedaan heb al vaker gedacht dat je niet spoorde maar nu weet ik het zeker als de politie dat ook al dacht dan is er wel wat mis met jij zal maar gaai een andere naam nemen als ik jou was wand dat kunnen jullie linkse ratten heel goed
   Stem fvd of PVV uit de eu

  3. Ron

   Lola als je bekeuring die je kreeg als voetganger onterecht was, had je bezwaar moeten maken.
   Ik fietste paar jaar geleden over de stoep en kreeg in eerste instantie een bekeuring, ik baalde ook stevig en vind het ook een beetje overdreven op dat moment maar hij was wel terecht want dat is de wet nu eenmaal. Mijn geluk was op dat moment voor hij ging schrijven dat ze een spoedje kregen dus met waarschuwing weg kwam. Niet relevant maar ik had hem technisch gezuen verdiend.
   Zo jij ook waarschijnlijk want een voetganger bekeuren ze niet snel, dus heb je het bont gemaakt.
   Hoogst waarschijnlijk heeft dat met je verwardheid van doen gehad dan achteraf.
   Net als dat ik nooit ben aangesproken omdat ik naar huis liep ipv taxi of iets gepakt had.
   Er moet een reden zijn geweest waarom ze je staande hielden en aanspraken.

 2. J.Rademaker

  De ICT is bij geen enkele overheidsinstantie in orde, bij het bedrijfsleven lukt het wel.
  Deskundigheid bij de uitbesteding misschien of gewoon te veel baasjes met weinig commercieel inzicht en giga ego,s.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.