KNMI waarschuwt voor zondagse orkaankracht: CODE ORANJE!

Als we het KNMI mogen geloven krijgen we zondag te maken met de ‘zwaarste storm van het jaar’. Vooralsnog is code oranje afgegeven, maar dat de storm met orkaankrachten het land zal binnenwaaien is niet uitgesloten.

De verwachting is dat er morgen door het hele land ‘ellendig-lange-files’ zullen ontstaan. Alle voetbalwedstrijden zijn door de KNVB geschrapt.

Ook de Nederlandse Spoorwegen zijn het spoor nog niet bijster en dekt zichzelf alvast in. Vooralsnog zullen de treinen zondag volgens de dienstregeling rijden, maar een aangepast spoorboekje is niet uitgesloten.

De meteorologen van Weerplaza komen zelfs met een officiële waarschuwing. Volgens de website krijgen we in Nederland te maken met windstoten die een snelheid van 130 kilometer per uur kunnen halen.

Coalitie en regeringspartij VVD was niet bereikbaar voor commentaar op de vraag of de gevaarlijke windsnelheid niet kan worden beperkt tot maximaal 100 kilometer per uur. Het ‘ivoren torentje’ van minister-president Mark Rutte zou daarentegen wél bestand zijn tegen ‘code oranje’.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. NoDoubt

  De klimaathysterie door alles met kleurtjes angst te zaaien. Ze kunnen ook gewoon zeggen dat het harder waait, maar nee, voortdurend stemmingmakerij. Nu ook al naampjes geven. NL staat bekend dat het altijd waait. Het is net als het verval van Rome.
  Doordat het overvol is in NL neemt de schade ook toe. Net als al die acties over ziektes en uitgehongerde mensen/kinderen. Hoe meer mensen op de aarde hoe meer van die zelfverrijkende zogenaamde goede doelen.

  1. Lefty

   @No doubt: Ik weet ook dat door meer infrastructuur ed de schade door stormen toeneemt. Dat heeft niks met een klimaat gedachte of stemmingmakerij te doen, laat staan dat ik daarvoor Baudet of Wilders, Rutten, Klaver of weet ik veel nodig heb. Ik kijk liever op een neutrale website van de NASA. Die staan kilometers boven iedere politieke ideologie. Letterlijk en figuurlijk. Neem daar eens een kijkje zou ik zeggen.

 2. CLoVis

  Wees maar voorzichtig EU trollen;

  klap de oren volledig in en het belangrijkste:
  houdt je grote bek dicht.

  1. Brenda Welsh

   Ik had gedacht om iemand als u te kunnen begroeten als intelligent forum debater. Helaas “Houdt (dt) je grote bek dicht” Jammer van die taalfout !

   1. Fuster

    Robert van der Noordaa, Johnsen, Bint, Grote Trek, Op Koers, Kim de Roder, Brenda Welsh, annagien, etc…

 3. Fonz

  We gaan tegenwoordig namen geven aan stormen! het klimaat/weer is niet menselijk en dat moet je ook gewoon zo houden, zodra men het menselijk gaat maken wordt het woord klimaatcrisis, die er niet is, menselijk en gaat dit op de emotie werken..

 4. Heinz

  Vroeger kon je het dak op om je TV antenne die was weggedraaid weer te repareren.

  1. Fuster

   Voor de wind met je bakfiets Feinz!

 5. DidiMadloba

  Op dit moment beleven we de spreekwoordelijke “stilte voor de storm”.
  Enfin, misschien begrijpt nu ook Baudet dat er iets aan de hand is met het klimaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.