Lafhartige Bakker verandert naam ‘moorkop’ in ‘roomkop’ na beschuldiging van RACISME!

Als we iedere keer dat we van racisme beschuldigd een stap terugdoen kunnen we er maar beter mee ophouden en ons onmiddellijk overgeven aan Kick Out Zwarte Piet en Sylvana Simons. 

Een bakker in Monster — Zuid-Holland — heeft de naam van zijn moorkoppen veranderd in “roomkoppen.” De reden is niet dat bakker Jurgen Verwoerd de naam zelf problematisch of vreemd vond, maar omdat hij er door een stel linkse activisten van “racisme” beschuldigd werd. Hij had ze nog maar een week in de schappen toen hij dit besluit nam.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 102 DDS-lezers gingen u al voor!

“Je moet geen naam meer willen voeren die verwijst naar racisme,” aldus Verwoerd die hiermee zelf aangeeft óók te denken dat het een racistische naam is.

En ja, Jurgen is daar sowieso gevoeliger dan de meeste mensen. Hij is namelijk geboren in Duitsland en is pas op zijn tiende naar Nederland gekomen. Je zou denken dat hij daarom misschien rondloopt met een schuldgevoel (WOII, etc.), maar dat is het niet. Hij werd als kind blijkbaar uitgescholden voor “mof,” en dat heeft effect gehad. Het heeft bij hem, aldus het linkse Hart voor Nederland, “sympathie gekweekt voor anderen die zich gediscrimineerd voelen.”

Ah ja. Die arme Duitsers die steevast “gediscrimineerd” worden in Nederland. Als je er goed over nadenkt moeten ook zij goed “beschermd” worden.

Hoe dan ook, Jurgen vindt het niet afdoende dat hij de naam van zijn moorkoppen veranderd heeft. Oh nee, meneer blijkt heel ambitieus te zijn. Hij wil dat andere bakkers hetzelfde doen.

Wat? Jawel, meneer is dus gewoon een activist. Je vraagt je af wanneer hij zich kandidaat stelt voor BIJ1, de haatzaai-club van Sylvana Simons die óók overal racisme ziet.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 102 DDS-lezers gingen u al voor!

Oh, en raad eens? Het werd vandaag bekend dat de Hema óók stopt met de naam “moorkop.” Vanaf 30 maart heet de moorkop daar “chocoladebol.” 

Ik vind het maar verwarrend, al die verschillende namen voor hetzelfde product. Kunnen we niet gewoon teruggaan naar de moorkop zodat we in ieder geval weten waar we het over hebben?

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Bullshit15

  Het word steeds gekker allemaal de schuld van die smerige pleeborstel
  Stem fvd of PVV uit de eu

 2. Blitzkrieg

  Dit is nu de progressie van de linkse deugmensch. Toch ben ik de rotste niet, voor deze ene keer best bereid mee te denken. Wat dachten jullie van Hollandse bruine?

  1. Vit

   Je bedoeld het residu van een dag later?

   1. Original NL

    If it’s brown..flush it!

  2. Blitzkrieg

   Mijn opmerking had niks met dr*gs te maken, al is dat door sommige wel zo begrepen.

 3. Gewoon werken

  Misselijk makend dit weer en nee niet de moorkop maar het hele gejank van die gasten je kan toch gewoon die mensen openbaar maken?? Zoek ze op en roei uit die handel en de beste man helemaal stoppen met bakken met zijn accepteren van dit gezeik gvd ben er zoo zat van.

 4. Blitzkrieg

  Michael van der Galien :
  Quote : “Lafhartige Bakker verandert naam ‘moorkop’ in ‘roomkop’ na beschuldiging van RACISME!”
  Lafhartig? Wacht maar totdat de eco terroristen jouw zaak komen verbouwen.

  1. Joshuak

   Je laat je toch niet intimideren door zulke snot neusjes..

   Ik zal er wel minder gevoelig voor zijn maar als die links extremisten bij mij in de winkel zouden komen had ik ze er direct weer uitgetrapt.

   En gaan ze zieken, dan doe je aangifte of los je het anders op..

   Maar ik laat me niet intimideren door die drink communisten.. Heb ze al vaker in elkaar getrapt in het verleden en doe het zo weer

   1. Blitzkrieg

    Joshuak :
    Quote : “Heb ze al vaker in elkaar getrapt in het verleden en doe het zo weer.”
    Dat doet me deugt 🙂 .

    1. Joshuak

     In mijn stad waar ik vandaan kwam was 1 zo’n groep communisten die net zo liepen te zieken als wat je hier ziet..

     Maar bij ons trekken we er niks van aan of pakken ze aan..

     Moet Nederland ook doen want je weet dat elke centimeter dat je hun geeft pakken ze meer

     1. Blitzkrieg

      Joshuak : Toch snap ik het wel, de gewone hart werkende Nederlander heeft het al moeilijk genoeg. Niet iedereen slaat zo van zich af als jij en vaak is het gemakkelijker om dan maar toe te geven. Verder heb je volkomen gelijk, en een goed inzicht in hoe de verachtelijke deugmensch eigenlijk werkt.

 5. Beukman

  Lafhartige bakker? De man vindt zelf dat het niet meer kan, die naam. Persoonlijk ben ik het daar niet mee eens, maar dat is een ander verhaal.

  De bakker uit Monster vindt dat de naam moorkop anno 2020 niet meer kan. “Je moet geen naam meer willen voeren die verwijst naar racisme”, aldus Verwoerd. Met deze verandering wil hij een duidelijk statement maken. Als het aan hem ligt, volgen andere bakkers spoedig zijn voorbeeld.

  1. Cootje

   Hij is van de PvdA en doet aan klantenbinding

   1. Beukman

    Hij doet aan klantenbinding. Schande! Een kleine zelfstandige die aan klantenbinding doet!

 6. Zweedse kok

  Lafhartige Bakker vindt zijn omzet belangrijker dan een naam.
  Lijkt mij een normaal rechts principe.
  Oh, wacht even, DDS is niet rechts maar tegen.
  Sorry, foutje van mij.

 7. Vit

  Ik vroeg laatst bij Jumbo aan een medewerkster waar de negerzoenen lagen, die kon het moppie feilloos aanwijzen, leuke meid trouwens maar dit terzijde.

  1. Vit

   Ps, deze heten tegenwoordig zoenen btw.

  2. Ben Venuti

   Bij de HEMA heten die moorkoppen nu roomsoezen geloof ik, maar daar kwam ik toch al niet meer, mij teveel kopvodden daar.

   1. Cootje

    Een asiel zoeker vroeg bij de HEMA om room poezen , die heeft de hele dag in het pashokje gestaan

  3. Cootje

   ++++++++++++++++++

 8. Zweedse kok

  Nog meer ellende op komst:
  Hema doet het woord moorkop in de ban. Vanaf 30 maart heet het gebakje de ’chocoladebol’. De oude naam is volgens de winkelketen ’niet meer van deze tijd.

  1. Vit

   Doe mij maar een Bossche bol, zien er hetzelfde uit alleen de helft groter.

 9. Cootje

  De moorkoppen en de negerzoenen gaan bij mij nooit weg , en net zo goed als zwarte piet met die hele grote gouden oorbellen het mooiste is , als ik zo hap in een lekkere moorkop neemt denk echt niet aan palmbomen of aan eiken bomen ook niet aan plantages , of het moet de koffie die ik er bij neemt ook verboden worden , want daar zit nog een beetje kinderarbeid bij . Plus heel wat spulletjes die de HEMA verkoopt zit een luchtje aan , maar vooruit wie roomser is dan de paus verandert zijn / niet mij / moorkoppen in chocoladenol . Zijn er weer vijf mensen plus silvana gelukkig . Loop ik gewoon de bakker in en vraag gewoon om twee moorkoppen en die ga ik krijgen het is namelijk een verdien model voor die bakker hij kan ook zeggen een gender neutrale bol , ze hebben gemeenschap gehad en ze zijn zwart wit , en misschien zit het beste wel van binnen . Net zoals bij de mensen die een moorkop eten

 10. Freewheeler

  Nog even snel naar de supermarkt blankevla, chocoladevla en duo penotti halen.

  1. Beukman

   Blanke vla prakt lekker met jodenkoeken.

   1. Vit

    Jodenkoeken, shit dat moest verboden worden.

    1. Beukman

     Ook Baudetbolussen kunnen echt niet meer.

     1. Vit

      Zeg eens eerlijk, die heb je zelf verzonnen schavuit.

     2. Beukman

      Je hebt me door, @Vit.
      Maar wie zou er nou géén “boreale Baudetbolussen” lusten?

     3. Vit

      Ik zie iets voor me waarbij je minstens twee keer moet doortrekken, zonder remsporen dat dan weer wel.

     4. Beukman

      Ze moeten inderdaad strak gebakken zijn door de Maestro himself. En afgemaakt met een oranje vlaggetje.

     5. Freewheeler

      Heb net Bossche bollen gehaald zijn in de aanbieding bij de supermarkt. :))

    2. Original NL

     Jodenkoeken mag van onze moslim vriendjes en linkskaffers..het liefst met echte stukjes jood!

  2. Cootje

   En de condooms heten voortaan clubhuis voor een lid , bij de beschrijving staat er bij dat hij dan nog moet staan ook. Hoort onder de zelfde categorie als de discussie moorkoppen

 11. Kretoloog

  “De laatste zucht van de Moor”, van Salman Rushdie, goed boek.
  Net als “ De Negerhut van oom Tom”.

  Onder het genot van een glaasje Pleegzuster Bloedwijn.

  1. Cootje

   En een non in de goal want daar gaat er toch nooit een in

 12. Heras

  Hoe minder aandacht je geeft aan dit “discriminatie”gezeur; des te eerder het afgelopen is.
  We moeten minder toegeven, anders draven ze helemaal door.
  Op den duur beperk je jezelf steeds meer, met de medemens erbij.

 13. Bockbeer

  Bosche bol is ook racistisch, meeste Boschenaren zijn namelijk blank

  1. Blitzkrieg

   Bockbeer : Een bosche bol is net zoiets als parmazaanse kaas, een lekkere traktatie volgens oud Hollandse traditie. Daar wil iedereen natuurlijk wel mee geassocieerd worden. Misschien hebben die gasten toch ook ergens wel een punt, geef toe… een moorkop wordt toch lekker gemaakt door de slagroom en is de chocolade vaak al wat ouder.

  2. Original NL

   Maar niet meer lang…Bockbeer!

   1. Bockbeer

    Mee niet lang meer, ook Brabant verkleurd in rap tempo.

    1. Bockbeer

     Maar

 14. plakband

  Ik ben benieuwd wanneer ‘zwart geld’ in de ban gaat van de racisme-hysterici.
  Dat is dan de zoveelste zwarte dag tegen de vrijheid.

  Vrijheid wordt steeds meer een schijn-begrip.
  Je mag alleen dat wat de deugmensen goed achten.
  Binnen dat kader mag je steeds meer belasting gaan betalen en moet je je bek houden.

 15. Baron von Munchhausen

  Lekker toegeven aan de beroeps-uitkeringtrekkers en rotzooi trappers!
  En die bakker bakt zoete broodjes met deze dwazen. Lid van Groen-Links?
  Dit land is al halfgek en op weg om helemaal gek te worden!

  1. Brenda Welsh

   Draagt u wel eens ‘black tie’ of is het de hele dag ‘white tie’ ?

   1. Baron von Munchhausen

    Brenda Welsh
    No, black socks, do smell of Africa in the evening.

  2. Ben Venuti

   Net op Twitter, de partij voor de dieren wil beschuit met muisjes gaan verbieden….

   1. Freewheeler

    + gestampte muisjes.

 16. Bockbeer

  Ben nu een zak apenkoppen van Katja aan het eten.

  1. Ben Venuti

   Ah apenkoppen ook wel Sylvana’s genoemd…

 17. Vit

  Ik heb me zonet op een blauwe hap getrakteerd, hmm mag dat nog wel ‘Blauwe hap’, daarna een siësta.

  Groetjes luitjes.

 18. overnieuw

  Zou in de volksmond een moorkop niet gewoon een moorkop blijven ?.
  Als de bakker enkel roomkoppen heeft dan geen verkoop toch ?

 19. trutje

  Nu voel ik me als blanke gediscrimineerd want moorkoppen heten nu roomkoppen en room is meestal wit. Waar kan ik nu gaan zeiken dat dit echt niet meer kan in 2020 Nederlanders die gediscrimineerd worden in eigen land.

 20. Cootje

  Ik lees net dat hij wegens succes zijn roomkoppen zijn uitverkocht en zijn zaak heeft moeten sluiten, westlanders zijn liefhebbers van primeurs zo te zien

 21. Mar

  Dit is toch triest. Doe toch eens normaal.

  De bakker noemt zijn gebakjes sinds gisteren roomkoppen. Hij vindt de oude naam niet meer kunnen. Enkele honderden mensen trokken vandaag en gisteren op sociale media van leer tegen het besluit van de bakker en vanmiddag kwam er iemand langs in de bakkerij.

  “Die wilde koste wat kost moorkoppen”, vertelt de bakker Jurgen Verwoerd. “En dat gebeurde niet op een normale toon. Ik was er zelf niet bij, maar vanwege alle reacties op internet heb ik op afstand besloten om de zaak dicht te doen en voor de zekerheid de politie in te schakelen.”

  “Helaas moeten wij sluiten vandaag vanwege onveilige situaties in de winkel zelf”, schrijft de bakker in een bericht op Facebook. “En de veiligheid van mijn medewerkers gaat voor alles. We vinden het jammer dat we dit besluit moeten nemen en dat mensen niet openstaan voor een normale discussie!”

  1. Cootje

   Open staan voor een normale discussie ?? , een discussie is de ongebreidelde migratie en de symptomen er van , die al 60 jaar worden weggemoffeld onder de noemer cultuur verrijking , maar waar heel veel mensen niet om gevraagd hebben , een ieder zoek zijn eigen vrienden uit maar als je ze krijg opgedrongen krijg je wrijvingen . Dus een moorkop mag niet maar een moskee. Met toeters en bellen wel , zijn die toeters en bellen dan wel van deze. Tijd of van een derde wereld land hoog in de bergen , halal mag wel moorkop mag niet ,

  2. Rammstein

   Mar is de useful idiot die dapper meewerkt aan de totale uitverkoop van alle traditionele Nederlandse uitingen, woorden, begrippen en geschiedenis.

   “Doe toch eens normaal”, piept ze. Waarschijnlijk heeft ze het dan niet tegen die achterlijke Social Justice Warriors en Identiteitsmiepen die de totale oorlog hebben verklaard aan alles wat in hun ogen ‘verdacht’ is. En dat is langzamerhand alles.

   Krijg de tyfus Mar.

   1. Beukman

    Probeer voor de verandering eens niet op de man te spelen, @Ramm. Je zaait kanker in de discussie. Mar heeft gewoon een goed punt.

    Wat traditionele Hollandse uitingen zijn: de Hollander heeft een koopmansgeest, kijkt wat er te verdienen valt en is niet al te star in zijn opvattingen.
    Wie het niet kan verkroppen dat deze bakker zijn moorkoppen tegenwoordig roomkoppen noemt, staat het geheel vrij om een andere bakker uit te zoeken, óf voortaan zelf moorkoppen te gaan bakken.

  3. Blitzkrieg

   Mar : Jullie zijn bezig een burgeroorlog te ontketenen, dit is toch precies wat je wilde.

 22. Beukman

  Deze bakker, die de naam van zijn product uit eigen overtuiging veranderde, is inmiddels geïntimideerd door klanten die op hoge toon een moorkop eisten. De winkelier heeft twee medewerkers naar huis moeten sturen en heeft een tijdlang politiebescherming in zijn zaak gehad.

  1. Fonz

   beukholletje begrijpt niet als je een naam van een product vanwege “racisme” veranderd, je mensen krijgt die er ook helemaal klaar mee zijn met dat gezeik over racisme,. maar beukholletje verdedigd deze gang van zake natuurlijk met z’n hele aanklagerige hart..

   1. Brenda Welsh

    Verschrikkelijk @Fonz wat maakt u een taalfouten!

    1. Fuster

     Brenda Welsh?

  2. Rammstein

   Heel goed! Zo moet dat dus. In het geweer komen tegen de SJW-nazi’s.

   1. Beukman

    Nee @Rammelman. Als het assortiment van een bakker je niet bevalt, dan ga je gewoon naar een andere bakker. Het staat de man vrij om zijn produkten te noemen zoals hij ze wil.
    Typisch dat ik dit moet uitleggen aan een aanhanger van de Partij van de Vrijheid.

    1. Rammstein

     En het staat andere Nederlanders vrij om te protesteren tegen wat zij zien als de afbraak van Nederland. Heek uitstekend dat die bakker daar mee geconfronteerd wordt.

     1. Beukman

      En dan de man intimideren, zodanig dat hij zich genoodzaakt ziet om de tent te sluiten en de politie erbij te halen?
      De volgende stap is dat er een steen door de ruit gaat. Ik hoef je niet te vertellen welke associatie dat oproept.

     2. Rammstein

      Neukman beseft nog steeds niet dat voor veel normaal denkende Nederlanders de maat he-le-maal vol is. Hij denkt dat er nog wel wat rek in zit en hij en zijn linkse mede-ratjes gewoon door kunnen blijven gaan met NSB-praktijken, racisten/fascisten-labeling, cordon sanitaires, SJW-omvolking en andere extreemlinkse anti-Nederlandse uitingen. Fuck you, Beuk. Het is genoeg geweest.

     3. Beukman

      Een “normaal denkende Nederlander”, daar bedoelt iedere Nederlander zichzelf mee, @Rammelstein. Een bakker maakt zelf wel uit hoe hij zijn vreten noemt. Sowieso kan hij nooit iedereen tevreden stellen, want er is altijd wel een extremist die zich op zijn teentjes getrapt voelt, of hij die dingen nou moorkoppen noemt of roomkoppen.

     4. Fonz

      nee beukhol, je begrijpt het nog steeds niet, (ik verdenk je ervan dat je dit ook expres doet) de naam wordt veranderd vanwege “racisme” dat is wat anders dan zomaar een een naam veranderen …

     5. Beukman

      Ik ben een boon als ik je snap, beste @Sponz. Kun je je reply even herfraseren?

 23. Mar

  “En het staat andere Nederlanders vrij om te protesteren tegen wat zij zien als de afbraak van Nederland.”

  En wanneer gaat men dan eindelijk eens protesteren tegen de verbastering van de Nederlandse taal?
  Hendelen, acten, struggelen, managen, Babydump, Logistics, dealen, akward, in the know zijn, dat er een soort chilling effect ontstaat (een cultuurfilosoof in een artikel in de Televaag) en ga zo maar verder. Halloween is geen Nederlandse cultuur, Kerstmanintocht evenmin.

  En wat is er mis met de Nederlandse manieren om met bepaalde zaken om te gaan? Waarom moet het naar Australisch voorbeeld, naar Amerikaans voorbeeld, naar Deens voorbeeld?
  Wie dergelijke kreten laat horen, zegt in feite dat Nederlanders niet in staat zijn zaken goed te regelen. Zijn ze niet slim genoeg voor dus moeten ze een voorbeeld nemen aan andere landen.

  O Rammstein, mijn man wil dat u direct naast mij komt staan als ik de tyfus krijg. Dan krijgt u het ook direct. Waar spreken we af?

  1. Politiek Profeet

   Jij kan nooit een man hebben, eerder een chimpansee

 24. Mar

  Ik ga morgen kaaskoppen maken.
  Een gehaktbal in bladerdeeg met daarover gesmolten kaas.

  Wie weet kunt u in de toekomst in de snackbar een kaaskop met een patatje oorlog bestellen.

  1. Politiek Profeet

   het enige wat een linkse strontmongool als jij kan maken is een patatje explosion…nieuw ik beken…maar bereid links gajus,tuig, randstaddebielen maar voor op een verwoestende reactie vanuit de provincies….

  2. Beukman

   Een broodje Baudet lijkt me ook wel wat. Uiteraard boreaal gebakken.

 25. RvdBe

  Betreffende bakker boycotten tot ie failliet gaat, anders stopt het nooit.

  1. Politiek Profeet

   Randstad… helaas al een no go area en dat fullus zal het spoedig gaan ondervinden..triest volk dat wel weer… stumpers…

 26. Fuster

  Maar dan is een hot dog dus dierenmishandeling?

  1. Mar

   Hot dog is Amerikaans. Het Nederlandse woord is warme worst.

 27. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Moet je wel die krentenbaard afscheren en een wat meer intelligente blik oefenen. Alhoewel : Amerikanen zijn natuurlijk veelal ook randdebielen !

 28. Mar

  Ik zie een oproep tot boycot van die bakker voorbij komen.

  Heeft dat zin op een rechtse site? Rechts laat toch sowieso deze bakker links liggen.

  “Wij zijn een veganistische banketbakkerij in Monster. Veganistisch houd in dat wij geen gebruik maken van dierlijke ingrediënten in al onze lekkere creaties. Hierdoor wordt veel dierenleed voorkomen en is het ook nog eens beter voor mens en planeet.”

  1. denktenk

   Hoeveel subsidie krijg je, als je niet verkoopbare producten maakt?

 29. Rud56

  Ja, die Asscher heeft als minister zijnde ons veel ellende opgeleverd.
  H i j ging met zwarte parasieten om de tafel zitten om de zogenaamde racistische uiting in de vorm van Zwarte Piet uit dit land te verbannen. Daar begon het mee. De geest uit de fles! Standbeelden, kunstuitingen, straatnamen, allemaal racistisch!

  En nu het gebak dus! Volstrekte gekte door en van gesjeesden en parasieten die een schadevergoeding willen voor iets wat honderderden jaren geleden gewoongoed was. Zeker in het MO, maar hier in Nederland was het ronduit te verwaarlozen!

  En die naam roomkop, als je het omdraait staat er moorkop! Zou die suikerbakker daar in Monster wel bij hebben stilgestaan?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.