Mensen woedend over F-1 in Zandvoort! Mogelijk zelfs enorme protesten! ‘Dit is waanzin, dit is een vrijbrief voor vrijbuiters om te gaan crossen!’

Omwonenden zitten eigenlijk helemaal niet te wachten op deze veredelde autohobby. Mensen in Zandvoort en Noordwijk vrezen dat dit een vrijbrief zal zijn voor veel fans om maar lekker te komen crossen in hun woonomgeving. Er is nu een buurtactiegroep gestart die massaal gaat demonstreren tijdens de aanloop naar de race! 

Toen buurtbewoners hoorden dat enkele F-1 teams een verzoek hadden ingediend om te crossen over het strand richting het parcours schrokken zij zich kapot. Dit was namelijk niet de afspraak, en hoezo moeten ze gebruik maken van het strand?

,Ik merk nu al dat er af en toe auto’s met four wheeldrive door het gebied crossen, waardoor ze stukjes duin aan gort rijden. Als de Grand Prix er straks ook overheen mag, zullen anderen denken: ‘Dan mag ik het ook wel’. Het gaat dan echt uit de hand lopen en dat zou doodzonde zijn.”

Buurtbewoners en milieuactivisten slaan dus hun handen ineen om dit soort fratsen aan te vechten. Zij zitten namelijk niet te wachten op coureurs en malloten die door beschermde natuurgebieden gaan rijden.

,,En dat gaat zeker lukken”, zegt Zonneveld overtuigd. ,,Want ik heb al zoveel boze reacties gehoord op dit besluit.” Ze hebben de plannen ook al aan de gemeentes en politie doorgegeven. ,,Zodat die zich er netjes op kunnen voorbereiden en het kunnen meenemen in het ontheffingsvraagstuk. Het wordt verder een geweldloze actie.”

Wel fijn dat ze nu al spreken over een geweldloze actie, want milieuhippies versus F-1 fans zit niemand op te wachten.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Bullshit16

  Hoe zo stikstof probleem hoe zo CO2 probleem als dit zo erg is dan moeten ze die hele auto cross verbieden dus ik zou zeggen aan die nep parlement hou alsjeblieft Julie rot kop dicht wand schijnbaar is er geen stikstof of CO2 crisis wand anders hadden Julie dit wel verboden in ook nog in een natuur gebiedt mensen gebruik alsjeblieft je gezond verstand in stem dit nep parlement naar huis
  Stem fvd of PVV uit de eu

 2. Peetjoh

  Nou is het hele milieu verhaal in deze bs. De organisatie wil de coureurs met 10 electrische wagens naar het circuit brengen. Omdat anders langs de route mensen gaan staan en kijken en dat kan verkeers problemen geven. Die f1 wagens komen niet in de buurt van het zand. Maar inderdaad wegens het co2 en stikstof probleem kan het helemaal niet, te veel uitstoot. En corona komt ook dus waarschijnlijk gaat het toch niet door.

 3. Hendrie1963

  Zo corrupt is Nederland. Als je maar adellijk bloed hebt dan mag alles en wordt er niet gekeken naar stikstof en co2 (Die onzin geloof ik sowieso niet)

 4. Sando

  Ja een van oranje huis daar doe je niets tegen brrrrr!!

 5. Bullshit16

  Ongelooflijk waar zijn die linkse ratten

 6. ervi

  Hadden ze toch voor Assen moeten gaan. Geen gedoe met duinen, strand, salamandertjes enzn enz.

  1. Bullshit16

   Ja inderdaad maar dat is hun te min maar wel de hele economie platleggen voor die zogenaamde CO2 of stikstof shit wat er niet is
   Man man wat een kut land leven we nu
   Stem fvd of PVV uit de eu

 7. JFU

  Er is volgens ons nep parlement een enorme stikstof en Co2 crisis in de wereld, die alleen wij kunnen oplossen, door alles te verbieden wat leuk is, boeren moeten verdwijnen, en er mag niet meer gebouwd worden, en ga zo maar door. Het bedrijfsleven gaat volkomen plat, en onze economie raakt in een enorme recessie. Maar het ”speeltje” formule 1 gaat gewoon door. Waarschijnlijk rijden al die auto’s op stroom dat z.g.n.goed voor het milieu is ?? Anders is dit toch niet te rijmen? Wie begrijpt het nog?

  1. Marija

   In zoverre begrijp ik het, onze maffia regering moet geld hebben, heel veel geld.
   Dat moet van het gepeupel komen, wij.
   Als de boeren zijn verdreven, kunnen op hun voormalige bouwgronden, hele wijken worden gebouwd voor alle opvreters die hierheen komen en ergens heel goed in zijn: handen ophouden en vangen.
   Natuurlijk zullen de speeltjes van de Oranjes hen niet worden verboden of afgenomen, met geld verdien je geld.

 8. Heras

  Eerst “boertje en visserspesten” en nu formule1 ?????
  Ongelofelijk, wat een kabinet. Ga autootje rijden in een woestijn. Keus genoeg, zou ik zo zeggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.