shutterstock 1304825329

Is dit een grap? 'Marechaussee aangeklaagd om etnisch profileren'

Geen categoriefeb 26 2020, 16:00
KOZP heeft nu een waarschijnlijk een ander doelwit gevonden dan leuke kinderfeestjes; het is de beurt aan onze marechaussee om te dekoloniseren. De marechaussee is namelijk 'fout', want ze doen aan etnisch profileren - alhoewel dit hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met dat bepaalde groepen ook eerder bereid zijn om fouten dingen te doen. Na de politie is het nu de beurt aan de marechaussee om het boetekleed aan te trekken!
De Volkskrant begint al direct lekker: 'de marechaussee discrimineert niet witte mensen'. Bij zo'n kneuterige opening ben je direct AF.
Vier organisaties en twee burgers stappen naar de rechter omdat de marechausse mensen systematisch zouden discrimineren. Helaas vergeten deze clubs dat ze dat ook deels doen om ons land te beschermen, want de statistieken zien er waarschijnlijk niet rooskleurig uit voor de 'gediscrimineerde groepen'.
Onze koene ridders van Amnesty International, Control Alt Delete, antidiscrimantiebureau RADAR en het NJCM stappen dus naar de rechter. Voor gerechtigheid menen ze.
De organisaties zijn het niet eens met het gebruik van risicoprofielen. Dit zou discriminerend en stigmatiserend zijn. Alhoewel ik zelf denk dat de marechaussee er echt wel goed over heeft nagedacht hoe die profielen eruit zien en waarom iemand er bij een bepaald profiel hoort.
We zullen zien of de rechter het noodzakelijk vindt om de marechaussee te dekoloniseren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten