Mensen woedend over F-1 in Zandvoort! Mogelijk zelfs enorme protesten! 'Dit is waanzin, dit is een vrijbrief voor vrijbuiters om te gaan crossen!'

Mensen woedend over F-1 in Zandvoort! Mogelijk zelfs enorme protesten! 'Dit is waanzin, dit is een vrijbrief voor vrijbuiters om te gaan crossen!'

Formule 1, binnenkort ook in Zandvoort Bron: Shutterstock: Door Natursports

Omwonenden zitten eigenlijk helemaal niet te wachten op deze veredelde autohobby. Mensen in Zandvoort en Noordwijk vrezen dat dit een vrijbrief zal zijn voor veel fans om maar lekker te komen crossen in hun woonomgeving. Er is nu een buurtactiegroep gestart die massaal gaat demonstreren tijdens de aanloop naar de race!

Toen buurtbewoners hoorden dat enkele F-1 teams een verzoek hadden ingediend om te crossen over het strand richting het parcours schrokken zij zich kapot. Dit was namelijk niet de afspraak, en hoezo moeten ze gebruik maken van het strand?

,Ik merk nu al dat er af en toe auto’s met four wheeldrive door het gebied crossen, waardoor ze stukjes duin aan gort rijden. Als de Grand Prix er straks ook overheen mag, zullen anderen denken: ‘Dan mag ik het ook wel’. Het gaat dan echt uit de hand lopen en dat zou doodzonde zijn.”

Buurtbewoners en milieuactivisten slaan dus hun handen ineen om dit soort fratsen aan te vechten. Zij zitten namelijk niet te wachten op coureurs en malloten die door beschermde natuurgebieden gaan rijden.

,,En dat gaat zeker lukken”, zegt Zonneveld overtuigd. ,,Want ik heb al zoveel boze reacties gehoord op dit besluit.” Ze hebben de plannen ook al aan de gemeentes en politie doorgegeven. ,,Zodat die zich er netjes op kunnen voorbereiden en het kunnen meenemen in het ontheffingsvraagstuk. Het wordt verder een geweldloze actie.”

Wel fijn dat ze nu al spreken over een geweldloze actie, want milieuhippies versus F-1 fans zit niemand op te wachten.

Lees meer over:
Formule 1 Zandvoort protesten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties