Minder afleveringen, minder kijkers en dubbele kosten – Floortje Dessing houdt vol: ‘Conclusie Rekenkamer klopt niet’

Tv-presentatrice Floortje Dessing is één van de programmamakers die werden genoemd bij de schandalige praktijken omtrent salarisconstructies bij de NPO, vastgesteld door de Algemene Rekenkamer. Ze hield zich hier lang stil over maar geeft nu toch commentaar. Alleen helpt het haar niet…

Jeroen Pauw, Eva Jinek, Mathijs van Nieuwkerk en Floortje Dessing lijken allemaal min of meer dezelfde constructie te hebben gebruikt voor hun hoge salarissen. Bij de NPO kregen ze de kans om een programma te maken en toen dat goed liep zijn ze met de makers een eigen productiebedrijf begonnen. De NPO moest vervolgens die club inhuren, en omdat ze niet meer op de loonlijst van de NPO stonden, konden ze veel meer geld vragen dan de norm toelaat. De NPO heeft er geen zicht op, want ‘hoe die bedrijfjes hun werknemers betalen is niet aan ons’. En als de NPO niet had betaald, waren ze waarschijnlijk naar de hoogste bieder vertrokken met hun (of een soortgelijk) succesvolle tv-format.

Maar goed, volgens Floortje Dessing is dat in haar geval niet zo en ligt het allemaal anders. Het probleem is alleen dat geen enkel argument dat zij aandraagt, tot die conclusie leidt. Ze zegt:

“Er werd gezegd dat het programma in twee jaar tijd veel duurder was geworden en dat zou er allemaal mee te maken hebben gehad dat ik het zelf was gaan produceren.”

Hoe het volgens haar écht zit, is dat zij en haar eindredacteur overspannen zijn geraakt en om die reden het team hebben uitgebreid én het aantal afleveringen hebben ingeperkt.

“Dan gaat de prijs per aflevering ook automatisch omhoog. Daarom is het programma in 2017 duurder geworden.”

En de huidige prijs zou onder de NPO-norm liggen, dus:

“Dus ik voel me ook nergens schuldig over. Sterker nog, ik heb het programma jarenlang ontzettend goedkoop gemaakt.”

Maar vergelijk dit eens met, ik noem maar wat, een autoproducent. Die heeft een contract met de gemeente, die al hun maandelijks geproduceerde auto’s opkoopt. De prijs van hun auto gaat ineens van 20.000 euro naar 30.000 euro. Als die producent toch in een verklaring zou zeggen dat het personeel in de fabriek het niet meer aankon, dat er om die reden meer personeel is aangenomen terwijl het aantal auto’s per maand is gehalveerd en dat dáárom de prijs is verhoogd. ‘Maar nog wel binnen de NPO-norm’.

Met alle respect hoor, maar dan voel je je als belastingbetalende burger toch gewoon genaaid? De prijs gaat (met ruim 40 procent) omhoog, de kwantiteit gaat 50 procent omlaag en als trap na krijg je te horen: ‘ja maar de auto is nog steeds goedkoop hoor.’ Of mis ik hier nou iets?!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Jack Flash

  Des te meer reden
  dat de NPO voorgoed verdwijnt.
  Ik kijk er allang niet meer naar,ja eens per week om te kijken wat ze de mensen willen doen geloven.
  Hoe minder je kijkt ,hoe meer de manipulatie opvalt.

 2. Kretoloog

  Floortje Dressing = links deugvrouwtje.

  Is erg voor natuur, milieu en waarschuwde tegen klimaatverandering. Wat geen enkel beletsel voor haar is om continue de hele wereld over te vliegen.

  De hypocrisie kent geen grenzen bij Floortje.

 3. Baron von Munchhausen

  Ach wat het maakt het uit. Slappe Slob (Links CU) gooit er wel 100 Miljoen bij!
  Dan is het bedrag, (PER JAAR!!!) 1.000.000.000.,00 Eurotjes. Miljard dus!!!
  En waarom? Om het “gepeupel en klootjesvolk” onafgebroken te indoctrineren!
  Voorts; NPO handelt in opdracht EU, zoals nu: Volkskrant, Trouw, NRC en anderen!
  Ja,……hoe komt dat? Subsidies voor indoctrinerende kranten! Ook voor OP1, DWDD en JINEK. Subsidies zijn extreem hoog zodat de Linkse Miljonairs zich paleizen, gouden villa’s, etc, kunnen veroorloven!
  En Slappe Slob?
  Werden dat soort landverraders niet opgehangen of zoiets??

  1. ZiggyStardust

   Alle boeren krijgen bij elkaar minder subsidie.

 4. DidiMadloba

  Wat een extreem links jaloers gemekker van DDS op professionals die hun waarde exploiteren.

  1. Baron von Munchhausen

   DidiMadloba 1 minuut ago Beantwoorden

   Je moet 1 pil nemen i.p.v van twee!
   Begrijp je zelf wel wat je kletst? Kan het in Jip & Janneke taal?
   En nu snel naar je scheitpot, van 2 pilletjes krijg je diarree!

  2. ZiggyStardust

   Didi, het is een omroep betaald van belastinggeld. Als je vindt dat je zo goed bent en meer hoort te verdienen dan ga je het maar bij een commerciële zender proberen. Je werkt uit principes of als opstapje of gewoon omdat je het leuk vindt bij de publieke omroep waar je al dik geld verdient, zonder veel verantwoording af te hoeven leggen. Denk je dat je meer verdient en dat ook kunt verdienen, dan ga je het proberen bij de commerciëlen als je zo zeker bent van jezelf, maar wel je wel afgerekend gaat worden op de behaalde resultaten.

 5. Jack Flash

  Didimadloba@ Ik heb niets tegen veel geld verdienen op een rechtse manier.
  Het gaat hier om linkse prietpraat betaald van belastinggeld.

  1. Rompui

   Ga je die gatlikker nou uitleggen hoe het zit?? madlola weet dat echt wel hoor laat die linkse gifkikker mooi gaar smoren joh

  2. DidiMadloba

   Iemand belonen naar waarde is rechts. Kennelijk is er een publiek voor “linkse prietpraat”. Belastinggeld: ja, hier betaalt uiteindelijk ook de kijker en niet alleen de adverteerder. wel zo fijn voor de kijker.
   Maar op den duur zal alles wel betaaltelevisie worden.

   1. Ron

    Je gaat toch niet beweren dat die Floortje enige waarde heeft om op TV te komen.

 6. Stanly2000

  Opvallend echte VARA salonsocialisten!

 7. Bullshit16

  Heb het al eerder gezegt weg met npo die linkse ratten. ik moet betalen aan die gasten maar als ik nog kijk in luister geld moest betalen had ik het al lang niet meer gedaan dus de enige optie blijft over niet meer kijken

 8. Ralnov

  Geen digitale televisie genomen nadat analoog werd afgesloten , linkse troep alleen maar. Raad het iedereen aan , bespaard heel wat links gelul.

  1. Cycle25

   Of de schotel, nog meer vrijheid : ht*ps://www.lyngsat.com/Astra-3B.html

 9. DidiMadloba

  DDS wordt opeens de strenge ambtenaar die de omroepen de les leest, in het kielzog van de Rekenkamer. Zitten er geen ondernemers bij DDS? Die begrijpen dat de idiote regels die de politiek stelt voor de omroepen een beletsel zijn om goede programma’s te maken, en waarderen het dat ze constructies bedenken om daar onderuit te komen.
  Vervloekt DDS ook het rechtse idee van marktwerking? Wel nu, de prijs van presentatoren wordt bepaalde door de markt, en de markt wil ze goed betalen want ze zorgen voor veel reclame-inkomsten. Hele gezonde business.
  Maar dan komt DDS met jaloers links gezeur namens lezertjes die minder verdienen.
  Genoemde presentatoren hebben trouwens allemaal vrijwillig hun salaris verlaagd omdat ze beseffen dat ze een publieke rol hebben.
  Het meest absurde is dat de beloning van presentatoren wordt vergeleken met het salaris van de Minister-President. Eén keer raden wie meer waarde heeft voor het publiek! De MP verdient trouwens relatief weinig, minder dan menig topambtenaar, maar als die een keer aftreedt liggen de (wel) lucratieve baantjes voor het opscheppen.

  1. Ron

   Wauw.

   Hoeveel leugens kan je in 1 bericht plaatsen, want als je het zelf geloofd ben je wel heel dom.

 10. rory

  Mij is opgevallen dat het overgrote deel van de BNers, inclusief de (linkse) media, Rutte fantastisch vinden!
  Waarom eigenlijk, al hetgeen hij vertelt heeft ie echt niet zélf bedacht?
  Hij is kalm, beheerst, een échte staatsman zegt men!
  Allemaal onzin, ik ben bijvoorbeeld óók ijzig kalm en beheerst, 500 maal vertellen: “anderhalve meter afstand houden van elkander”, kan zo ongeveer iedereen!
  Links kuddegedrag?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.