Nieuwe mijlpalen voor Bitcoin in 2020!

Binnen nog geen 11 jaar is Bitcoin organisch gegroeid tot een niet te kraken monetair netwerk die niet meer te stoppen is. Dankzij de elkaar versterkende netwerkeffecten van Bitcoin wordt er absolute schaarste bereikt voor haar monetaire goederen, de bitcoins. Deze kunnen extreem veilig zonder derde partijen als een nieuwe vorm van digitaal contant geld worden gebruikt voor waarde transacties.

In februari 2020 heeft Bitcoin hier een nieuw mijlpaal bereikt: het Bitcoin netwerk heeft meer dan 500 miljoen transacties verwerkt volgens de cijfers van Satoshi.info. Dagelijks worden er ongeveer 300.000 betalingen verricht met Bitcoin. Allemaal zonder goedkeuring van een derde partij zoals een bank. Ondanks alle drama en volatiliteit van afgelopen jaren, wordt Bitcoin meer en meer gebruikt.

Bitcoin heeft verder een ander mijlpaal bereikt. Er wordt veel geld geïnvesteerd in de Bitcoin mining industrie. Meer en meer miners sluiten zich aan op het Bitcoin netwerk en zetten rekenkracht in om bitcoins te delven. Op 17 januari bereikten alle bitcoin miners een gezamenlijke rekenkracht van 144 triljoen hashes per seconde. Dat blijkt uit cijfers van Satoshi.info. Helemaal uitgeschreven maakten alle miners 144.000.000.000.000.000.000 hashes (berekeningen) per seconde. Bitcoin wordt hierdoor extreem veilig en betrouwbaar. 2020 is dan ook uiterst positief begonnen voor Bitcoin. De miners anticiperen natuurlijk de Bitcoin halving die eind april of begin mei zal plaatsvinden. Na dit moment kunnen er maar 900 bitcoins per dag worden gedolven. Een 50 % vermindering in de toevoer en aanbod van de huidige 1800 bitcoins die de miners per dag kunnen verdienen. Het feit dat zoveel miners zich aansluiten om de resterende bitcoins te delven geeft aan dat ze erop vertrouwen dat de ‘supply chock’ een hogere koers zal veroorzaken.

Voor meer informatie over de wereld van Bitcoin, bezoek Beste Bank, de Bitcoin kennisbank van Nederland met een gratis online Bitcoin cursus. Op deze referentie pagina kun je alle belangrijke informatie vinden over Bitcoin: Bitcoin.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.