Niks opgeschoten! Wereldwijde CO2-uitstoot stabiel, want meer kolencentrales in Azië

De wereldwijde CO2-uitstoot is voor het eerst stabiel. Cijfers van het Internationaal Energie Agentschap laten dit zien. Het wordt gebracht als positief nieuws maar eigenlijk is het diep triest. Westerse landen stoten namelijk minder uit, terwijl Aziatische landen doodleuk steenkolencentrales bijbouwen!

Terwijl de Europese Unie, Japan en de Verenigde Staten hun uitstoot met respectievelijk 5, 4 en 3 procent lieten dalen, bouwden Aziatische landen flink veel steenkolencentrales bij! Zoveel zelfs, dat ze de totale winst van de verminderde uitstoot compleet teniet hebben gedaan.

Daar sta je dan met je goeie gedrag. Probeer je een keer de wereld te redden, doet de rest van de wereld niet mee! Want ook de Verenigde Staten is niet ineens veel groener gaan doen, daar is namelijk ingezet op schaliegas. En Japan heeft ontzettend veel fabrieken in Zuid-oost Aziatische landen neergezet, waardoor de CO2-uitstoot niet meer onder de Japanse uitstoot valt.

Dit laat eigenlijk wel goed zien waarom die klimaatmaatregelen, en al helemaal de Nederlandse, totaal geen zoden aan de dijk zetten. Zo’n beetje iedereen die tijdens de discussie over klimaatmaatregelen wees op het vermoeden dat de rest van de wereld niet zo happig zou zijn om mee te gaan in die kruistocht tegen CO2-uitstoot, krijgt nu z’n gelijk.

Want het gaat hier om nieuwe steenkolencentrales, die toch nog een paar jaar mee zullen moeten gaan om de investering eruit te halen. En omdat wij verduurzamen, neemt de vraag naar steenkool af, wat betekent dat de goedkope energie (die goed is voor de helft van het energieverbruik in die landen) nóg goedkoper wordt. Niet bepaald de meest hoopgevende ontwikkeling om CO2-uitstoot mee te stimuleren…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Hendrie1963

  Dat hebben de normaal denkende rechtse mensen toch altijd al gezegd. De linkse klimaat idioten willen nooit iemand geloven. Dit is de derde nederlaag van links. Wordt nu tijd dat rechts de wereld gaat overnemen.

 2. Original NL

  Nee hoor, nederland gaat het hèlemaal alleen oplossen…kost een vermogen.. maar dan heb je ook niets!
  De wereld zal ons dankbaar zijn….!

  1. Blitzkrieg

   Original NL :
   Quote : “Nee hoor, nederland gaat het hèlemaal alleen oplossen…kost een vermogen.. maar dan heb je ook niets!”
   Nee hoor, je vergist je! Je krijgt er een dictatoriale EU voor terug, waarin vrijheids van meningsuiting verboden is, de lucht die je inademt belast wordt, je voor vliegen moet schamen, vlees eten aan banden gelegd moet worden, je voor 40.000 tot 80.000 euro je huis moet isoleren.

   #NEXIT

 3. claus

  No comment!
  Dat wisten we al, behalve de EU klimaatidioten dan!

 4. Cycle25

  Ja links, al zou je de hele EU euthanaseren gaat de bouw onverminderd door, maar ssst…anders krijg je Simons op je dak want….iets met etnisch profileren.

  Nogmaals, links = anti mensheid.

 5. Blitzkrieg

  Goh, laten dat nu precies de landen zijn waar wij voor vele honderden miljarden onze economie naartoe exporteren.

 6. Bijenzwerm

  Ik wil dds complimenteren voor het feit dat de tr@lnicks hier bijna niet meer aanwezig zijn.
  Het is even volhouden denk ik voor dat meer mensen (weer) gaan reageren.

 7. Michael M

  Oud nieuws. Net als FVD partijleider Thierry Baudet en de PVV voorman Geert Wilders hadden eerder al aangegeven dat er in China meer dan 1100 nieuwe kolencentrales worden bijgebouwd, terwijl wij C02 neutraal moeten zijn en alle burgers in Europa samen 11000 miljard euro bij elkaar moeten ophoesten om 0,00007 graden omlaag te krijgen zorgen de Aziatische landen er juist voor dat de planeet de komende jaren met 8 graden stijgt. Het is de wereld compleet op zijn kop. Werkelijk compleet ondersteboven met Timmermans voorop!

  1. Blitzkrieg

   Michael M.
   Quote : “Aziatische landen er juist voor dat de planeet de komende jaren met 8 graden stijgt. Het is de wereld compleet op zijn kop.”
   Nee hoor, CO2 heeft slechts een marginale invloed op het klimaat. Die horror verhalen dienen slechts een kleine politieke elite.

   1. Bijenzwerm

    @blitz helemaal juist er is geen enkele correlatie tussen temperatuur en co2, er is aangetoond met studies van de ijsboringen op Antarctica en Groenland oa dat in het verleden de concentratie co2 velen malen hoger lag als nu

 8. Willem Bever

  Duszzzz Yasser en Jetten moeten eerst Azie eens gaan overtuigen….goodluck

 9. JBoul

  De hele aanname dat CO2 slecht zou zijn is natuurlijk al onzin… Dat mensen dit nog steeds geloven is de ultieme vorm
  van intellectuele luiheid. Alle informatie is op het internet beschikbaar…

  1. Fuster

   Hoe meer Co2 hoe groener.

   Maar partijen als D66 willen helemaal niet dat mensen leven.

 10. C.A.Barstow

  Geen paniek, het achterlijk linkse hersenloze volk in politiek Den Haag gaat de wereld redden!
  Je hoeft je nergens druk om te maken, het gaat helemaal goed komen.

  Stem FvD/PVV.

 11. Peetjoh

  Op het moment dat de co2 een procent of 2 hoger zou zijn,zouden de gewassen veel meer opbrengst geven en ook veel sneller groeien. Dus daardoor koelt de aarde af en hebben we minder voedsel schaarste lijkt me.

 12. JFU

  Komt helemaal goed hoor….Wij gaan van het gas af, en redden daarmee onze planeet.
  Goed toch?

 13. Joost mag het weten

  Op deze manier gaan we het CO2 optimum van zo’n 1200 ppm (een kleine 3x het huidige gehalte) natuurlijk nooit bereiken.

  Dat een dergelijke verhoging van CO2 nauwelijks invloed zou hebben op ons klimaat weet jammer genoeg ook geen hond.

  De relatie tussen de temperatuur op aarde en het CO2 gehalte in de atmosfeer hebben de meesten ook niet begrepen.

  De onwetendheid van de meeste mensen, waaronder veel zogenaamde klimaat”wetenschappers” is gewoon stuitend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.