Oh nee, nachtmerrie wordt werkelijkheid: ‘Slechtste wijken worden nog kwetsbaarder!’

Het blijft een hoofdpijndossier voor de overheid en lokale gemeenten. De achterstandswijken, een fenomeen waar menig bestuur geen goede oplossing voor weet. Uit een vervolgonderzoek blijkt dan ook dat de grootste achterstandswijken alleen maar nog kwetsbaarder worden. De armoede wordt erger, de criminaliteit wordt heviger, deze wijken zullen alleen maar meer vervreemden van onze samenleving. 

De leefbaarheid neemt – nog meer – af in achterstandswijken. Criminaliteit en overlast viert hoogtij. Ook neemt een zekere vorm van segregatie alleen maar toe. Mensen met een extreem laag inkomen verhuizen steeds meer naar de achterstandswijken, dit omdat ze in aanmerking komen voor zulke woningen. Mensen met een hoger inkomen verdwijnen en/of mijden zulke wijken juist. Je krijgt een enorme samenstelling van dezelfde probleemgevallen in één wijk.

Eén van de oorzaken is dat de gemeenten steeds meer sociale verantwoordelijkheid op zich moest nemen van de Rijksoverheid. Klinkt logisch dat een gemeenten voor haar eigen sociale zaken moet zorgen, alleen speelt er één groot probleem: er is nog extra geld gekomen om dit aan te pakken.

Bestuurder waarschuwen dat het één voor twaalf is, georganiseerde misdaad, radicalisering, en andere vormen van criminaliteit blijven groeien als er niet snel meer geld komt om dit soort problemen effectief aan te pakken.

De achterstandswijken zijn een broeinest voor toekomstige problemen, en wegkijken heeft geen zin!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ego-non-solus

  “Wegkijken heeft geen zin”…

  Wel dat wordt op hedendaagse wijze opgelost. Gewoon door het anders te benoemen. De overheid stopt met wegkijken en kijkt voortaan de andere kant op. En het probleem van wegkijken is ook weer opgelost.

 2. Cootje

  Onze leider we wonen in een gaaf land

 3. Agios

  Een overheid als de onze wordt een steeds groter probleem. Omdat deze overheid met name door links wordt gemanipuleerd, zit daar de ware schuldige, het ware probleem.

 4. Kretoloog

  Miljarden zijn er in deze wijken gestopt door minister Ella Vogelaar, die er zelfs haar naam aan heeft gegeven. Vogelaar was natuurlijk PvdA, die geven immers maar wat graag geld van anderen weg. Want het was wel Belastinggeld, opgebracht door burgers, dat is verdwenen in een bodemloze put. Het heeft dus allemaal niks geholpen. En Vogelaar is er ook nog eens uitgestapt.

 5. Cootje

  Niet alle top criminelen wonen in Bloemendaal of bergen aan zee, maar de sociale opleiding die de jeugd daar krijgt vormt ze in hun doen en laten, en die hebben een agressie tegen bestuurders en macht. Terwijl ze haast allemaal mee profiteren van wat er gebeurd en wat van de wagen afvalt , en enige mooie is dat sommige zo goed integreren Dat ze buren kunnen worden in Bloemendaal en bergen aan zee

 6. Kretoloog

  Wij van rechts willen minder buitenlanders die niet werken, maar aan de uitkeringstiet blijven hangen. En ook te lui zijn om de eigen rotzooi op te ruimen en de huizen een beetje fatsoen. Want dat is oorzaak 1 van de verloedering van de wijken.

 7. Blitzkrieg

  Zweedse kok :
  Uhm, welk rechts beleid?

  1. Zweedse kok

   Welke posting?( die schijnbaar niet door de beugel kon)

   1. nu ik

    cockje , kan je niet lekker op het strand gaan klieren met je schelpjes jochie ? Je bent uitermate vervelend met je getrol

   2. Hard

    EU kok?

 8. Freewheeler

  Dat krijg je als half Afrika naar Europa haalt
  Wat staatssecretaris Broekers-Knol wil is om te lachen ze wil asielzoekers op de zwarte lijst zetten. Kunnen ze op deze manier goed in toom worden gehouden.
  Oplossing: per direct land uit.

 9. Jack Flash

  Het land uitzetten met de grenzen wagenwijd open.Iets met kraan & dweil?

 10. Ritter

  Massa immigratie heeft grote onomkeerbare demografische gevolgen………….en dit is er één van.

  De sociale cohesie verdwijnt steeds meer in die wijken waardoor de wijk achteruit gaat.

 11. nu ik

  Elk normaal denkend mens heeft deze voorspelling gedaan maar werd uitgelachen door de achterlijke politiek. Een knots gekke ella vogelaar heeft miljoenen in deze wijken gepompt en het resultaat is zoals voorspelt nihil.

  K N E T T E R G E K

 12. Cootje

  Welke nationaliteit maak niet uit , de tuinders en de boeren hebben goedkoop werkvee nodig , dus huisjes melkers Vinden het prima, en zelfs bungalow en campings zitten overvol / de nationale wetten / zijn voor later , buitenlandse chauffeurs schijten onze parkeer plaatsen vol en gebruiken hun krantje aan twee kanten, en de politiek kijkt al 60 jaar weg, criminaliteit floreert in al deze wijken en vakantie aangelegenheden , de pillen fabrieken en AGF plantages zijn geïntegreerd in deze samenleving en er heerst de wet van de sterkste , we wonen in een gaaf land zegt onze opper leider

 13. Cootje

  Ella Vogelaar , heeft het succes van haar beleid niet willen meemaken , misschien voor sommige een voorbeeld functie ??

 14. Rud56

  Wijlen Hans Janmaat voorzag dit, idem Pim Fortuyn. Roepeden in de deugwoestijn waren ze, want niet realistisch maar racistisch, facistisch volgens het zwakzinnig deug!
  Geert Wilders kaart deze problematiek ook al jarenlang aan, tevergeefs, de naiviteit en daarmee samenhangend zwakzinnig deug overheerst nog steeds.

  1. Cootje

   Altijd op Hans Janmaat gestemd , wat dat betreft is de last die de burgers nu hebben echt hun schuld , de Nederlander die altijd denkt de buurman lost het probleem wel op , zit in de genen met ze allen de andere kant uitkijken en het beleven met de mond

  2. Op Koers

   Het is inderdaad absurdistisch problematisch.

 15. Original NL

  Wat krijg je als je kanslozen uit andere etnische en religieuze kulturen binnen laat stromen…idd getto’s en no go wijken, dat zie je overal in de wereld.
  Het plaatsen van wat bloembakken veranderd daar niets aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.