Ondernemersgeest! Scholieren verzinnen nieuw bijbaantje: naaktfoto’s verkopen, ‘500 euro per week’

Nederland, het land van ondernemers, weet ook de nieuwste generatie te inspireren om in de ban te raken van die ondernemersgeest. Maar ze hebben de boodschap niet helemaal begrepen. Scholieren verdienen tegenwoordig geld met het verkopen van eigen (of door afpersing verkregen) naaktfoto’s!

Via Snapchat Premium weten steeds meer scholieren inmiddels hoe ze een zakcentje bij kunnen verdienen. Jongens én meiden doen er allebei net zo hard aan mee. Normen, waarden of überhaupt enige vorm van (zelf)respect zijn daarbij volledig optioneel.

Een hulpverlener van expertisecentrum Qpido legt uit hoe het in z’n werk gaat. Jongens plukken naaktfoto’s van internet en verkopen deze door. Maar de echte cash zit hem natuurlijk in het leveren van authentiek materiaal.Om die reden proberen ze, met redelijk succes, om (jonge) meiden zo ver te krijgen dat ze naaktfoto’s naar hen opsturen.

Dan kun je namelijk afpersen, zodat je langere tijd verzekerd bent van inkomen. En als de meid ineens weigert, kun je de foto alsnog verkopen: win-win! Maar de crème de la crème is natuurlijk een naaktfoto van een mooie meid uit de klas van de ‘klant’ zelf!

En de meiden kunnen er ook wat van hoor! Zo wist de NOS de 15-jarige Lisa (fictieve naam) te interviewen. Zij verkocht haar eigen foto’s aan een 40-jarige man. Maar net toen de zaken goed liepen, kreeg ze toch ineens het besef dat straks haar eigen foto’s overal op internet circuleren. Dan keldert de waarde van je product enorm natuurlijk. Dus stapte ze over op het gebruik van foto’s van anderen, want het geld (500 euro per week) is wel lekker om te hebben.

En terwijl deze idioterie volop aan de gang is, proberen ze bij Qpido de jongeren te waarschuwen voor de gevolgen. Want weten die kinderen wel dat ze mogelijk inbreuk maken op andermans auteursrecht? En dat foto’s van minderjarigen delen strafbaar is, en zelfs valt onder ‘kinderporno’? Oh en mocht je nou een foto hebben gemaakt, gedeeld of verkocht en wordt je gechanteerd? Ga dan praten met een een volwassen vertrouwenspersoon zoals je ouders of een docent. Dát zet pas zoden aan de dijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. fusilier

  Een beetje schaamte gevoel siert de mens,als slachtoffer ben je getekend voor het leven,als je zoiets doet

  1. inert

   fusilier
   Ze zijn nog te jong en lichtzinnig om dat in te zien!

   1. hans-e-pans

    Nadat het dan uit de hand loopt, al dan niet gierend, in een of ander klep(gelul)programma hand in hand met Peter RRR. de Vries gaan zitten janken en zielig zijn.

    Dan zijn er ook nog politieke partijen dit soort domvolk stemrecht willen geven.

 2. Heinrich

  Ik houd ermee op, heb de strot vol van de zeikende linkse trollen!
  Wordt er maar gaar mee!

  1. Gebande Kok

   Neemt u Claus en InerT mee richting uitgang?

   1. perry

    gebande kok-
    Net iets te fel!

    1. perry

     Heb ergens gelezen dat claus geen zin meer heeft, wie gaat hem missen?

  2. inert

   hein
   Ik dacht dat jij een bikkel was, laat je niet kisten door die oude wijven!

 3. Jack Flash

  Weggejaagd door linkse trollen,naar Claus eigen zeggen.
  Die trollen maken mij meestal aan het lachen.

  Ik vind wel dat iedereen hier mag neerplempen wat ie wil.

 4. perry

  Scholieren hebben tegenwoordig veel zakcenten nodig, de ouders trekken dat vaak niet meer!
  In de jeugdige domheid gebeuren deze onverkwikkelijke, niet terug te draaien naakt postings, ze gaan er later veel spijt van krijgen!

 5. ervi

  Jongeren willen geen kranten-of folders bezorgen maar wel een I-phone 10/11.
  Dan krijg je zoiets.
  Ik ben overigens blij dat er geen naaktfoto`s van de linkse DDS-trollen op het internet circuleren. Dat zou pas misselijkmakend zijn.

  1. Gebande Kok

   Gelukkig zijn de in omloop zijnde natuurfoto’s van Rammstein, Blitzkrieg en Claus bijzonder in trek, maar bij wie?

   1. Stiek

    Zuig Kok?

    1. Ter Deege

     Onder andere !

   2. Ter Deege

    U kunt ze hier vinden. beeg.com

 6. ikweetwatikwil

  t’Ja, ze zijn er die voor geld alles doen. Wat een triest wereldje.

  1. Brenda Welsh

   Mag ik ervan uitgaan dat dit serieus is bedoeld ?

   1. Stiek

    Brenda Kawana Welsh?

 7. C.A.Barstow

  Wat is het toch fijn dat ons onderwijs evenals Justitie, door links gerund, bestuurd en helaas maar waar, verpest wordt niet waar?

  Stem FvD/PVV.

 8. Bullshit16

  De jeugd is best slim ze laten zich nu bloot verkopen in later gaan ze zielig doen als mee too.als ze hun tieten laten zien dan is het logisch dat mannen er naar kijken als ik mijn lul uit mijn broek laat slingeren kijken de vrouwen toch ook naar mij dan moet ik toch óók niet gaan klagen
  Het heeft allemaal met de opvoeding te maken maar helaas daar is geen tijd meer voor. om dat man in vrouw moet werken voor die nep parlement die steeds meer van ons moet stelen zodat we nog meer mogen betalen aan Brussel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.