Paniek! Coronavirus grijpt om zich heen! Olympische Spelen in Tokyo mogelijks zelfs onzeker!

Het wordt al dagen geroepen: ‘het virus komt nu echt dichtbij’. Maar nu ook in Europa krijgen we het serieus benauwd, 16 besmettingen van het coronavirus in Italië en al twee doden. De vraag is wanneer Europa serieus met het virus te maken krijgt. Ondertussen maakt men zich in Japan enorm grote zorgen, trainingen voor vrijwilligers van de Olympische Spelen zijn afgelast en politici vragen zich af of Japan in staat is om de Olympische Spelen in eigen land te houden!

En nog meer slecht nieuws: de incubatietijd van het virus is mogelijk geen twee weken maar vier weken! Er zijn namelijk nu al gevallen die na de eerste symptomen pas na drie of vier weken de ziekte kregen. Dit maakt het risico op verspreiding nog groter, want mensen kunnen nog langer rondlopen zonder door te hebben dat ze ziek zijn.

Ondertussen groeit de onrust in Japan vanwege het virus. De Olympische Spelen zijn om de hoek en veel mensen twijfelen of Japan de organisatie wel aankan, veel Japanners twijfelen of er genoeg wordt gedaan om de verspreiding in het land zelf te voorkomen.

Ondertussen is het virus ook aangekomen in Italië waar maar liefst 14 mensen in Lombardije het virus hebben.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Mees

  Geen zorgen, Trump voorspelt verdwijning van coronavirus in april dankzij “warm weer”.

  1. Kretoloog

   Zo is het maar net! Lang leve de opwarming van de aarde.

   1. Cycle25

    Eens, geschiedenis bewijst eens te meer dat de mensheid beter floreerde tijdens warme periodes, links ziet dat niet. Die wil terug naar de ijstijden, honger en ziektes.

  2. Cycle25

   @ Mees, het is een argumentatie gebaseerd op de voorganger Sars, die verdween ook in het voorjaar.

 2. Peetjoh

  In Italië grijpt het ook om zich heen. Van die vakantie gangers die gewoon naar huis mochten. Weet je waar gisteren ook van die (onbesmetten) mensen aan kwamen. Maak je borst maar nat. We hebben het officieel binnen gehaald. En ze mogen zo de rest van het land gaan besmetten. Want dat het niet zichtbaar bij je is zegt niks. Je kan tenslotte gewoon drager zijn.

 3. ts_tle

  Als iedereen gewoon even blijft zitten waar ‘ie is voor 4 weken dan is de kans op wereldwijde problemen het kleinst.

  Maargoed, de zucht naar geld, plezier etc is groter dan alles dus dat gaat niet gebeuren helaas.

 4. Cootje

  De natuur . Alternatief voor warmtepomp coronavirus en sprinkhanenplaag . Het enige eerlijke maak niet uit hoeveel geld je hebt

 5. JochemX

  Hoe erg is het? Wij weten het niet, maar in China weten ze het precies. Echte aantallen, incubatietijd, besmettelijkheid en mortaliteit (=% uiteindelijke sterfgevallen). Maar daar gaan ze door met liegen en verhullen. Crimineel, werkelijk schandalig.

 6. Kretoloog

  16 besmettingen al. Help, we gaan allemaal dood! (Wat op zich een waarheid als een koe is).

  Lang leve de paniek. Ook bij DDS.

  1. JochemX

   Kretoloog, het gaat helemaal niet om paniek. Het gaat er om dat we niets weten en dat ze in China alles van deze killer virus weten, maar die kennis weigeren te delen. De ‘geruststellende’ getallen die we doorkrijgen kloppen voor geen meter.

 7. Rud56

  In Japan maakt men zich zorgen, ondanks alle bedenkbare maatregelen die daar zijn genomen.

  En Nederland? Dat laat iedereen ongecontroleerd binnenkomen want als het virus opduikt hebben ze “alles onder controle”.

  Net zoals met andere zaken in Nederland die gecontroleerd zouden moeten worden, onder controle zouden moeten zijn.
  Zouden ja.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.