Parijs in de hens! Rellen door Congolese gemeenschap: vechten Congo-politiek uit in Parijs

Het treinstation Gare de Lyon staat in lichterlaaie en er zijn flinke rellen uitgebroken. De aanleiding is een optreden van een Congolese zanger, die het Congolese regime zou steunen. Blijkbaar kun je een Congolees wel uit de Congo halen, maar de Congo niet uit een Congolees.

Congolezen in Frankrijk en België zouden er om bekend staan dat ze zich vaker ‘uitspreken’ tegen Congolese artiesten die in Europa komen optreden. Gewoon van een concert kunnen genieten is er niet bij voor deze nieuwe generatie Fransen en Belgen.

En wat doe je als je gaat demonstreren tegen een artiest die, naar verluid, het regime steunt dat je zelf succesvol hebt weten te ontvluchten? Precies: autobanden, scooters en gewoon een heel treinstation in de hens steken. Nu is ook direct duidelijk waarom de vooraf aangekondigde demonstratie tegen de artiest direct werd verboden.

En ik geloof direct dat het Congolese regime verschrikkelijk is en gruweldaden heeft verricht, dat land is namelijk al meer dan vijf eeuwen de definitie van een hel. Ik begrijp die onvrede en haat ook heus wel. Als er weer eens een haat imam naar Nederland wil komen, dan neemt de spanning hier ook toe. Als we die spanning een keer of tien (twintig?) vermenigvuldigen, dan komen we waarschijnlijk in de buurt bij hoe zo’n Congolees in Frankrijk zich voelt (Maar dan zie ik dit en ben ik alle sympathie al weer kwijt).

Maar waar ik géén begrip voor op kan brengen is het feit dat normaal lijkt te zijn geworden dat politieke kwesties van een ander land, andere cultuur, religie of samenleving, op Europese bodem worden uitgevochten. Dit soort taferelen komen overal in Europa volgens mij steeds meer voor.

Jarenlang wordt er met droge ogen beweerd dat wie hier mag blijven en mee lijkt te doen aan de samenleving, dan ook maar als Frans, Belgisch, Nederlands of Europees moet worden gezien. Maar dat is overduidelijk niet het geval. Zijn er weer verkiezingen in Turkije? Knokpartijen in Rotterdam en Berlijn. Vliegen er weer raketten over en weer in en rondom Israël? Tientallen meldingen van antisemitisme in Amsterdam en Parijs. Schiet een Marokkaanse agent in Marokko een berber neer? Vliegen er weer auto’s in de fik in Den Haag. Begint Geert Wilders weer een nieuwe cartoonwedstrijd? Dan roept iemand in Pakistan een fatwa uit en staat er binnen de kortste keren een in Europa rondzwervende Pakistaan op het station van Den Haag.

Dat gebeurt écht niet omdat ze zich zo Europees, Nederlands of Westers voelen. Het wensdenken dat een Europees paspoort, een uitkering/baantje en een wekelijkse sessie bij een cultuurcentrum ervoor gaat zorgen dat ze zich ook met het land gaan identificeren, is compleet naïef. En wereldburgers zullen het ook niet worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Bullshit16

  Ze mogen van mij heel Frankrijk afbranden
  Ze mogen van mij heel den haag afbranden
  Maar die linkse ratten die krijg je niet op anderen gedachten dus er moet wat gebeuren
  Een oorlog is heel dicht bij dank zei die vuile linkse landverraders
  STEM FVD OF PVV uit de eu

 2. Ritter

  Een van de gevolgen van de massa immigratie.

  De illegale migranten nemen ook hun waarden/normen/religie/gebruiken en onderlinge conflicten mee naar Europa.

  Kortom, door de demografische veranderingen door massa immigratie zal Europa onomkeerbaar veranderen en zal de autochtoon vreemdeling worden in eigen buurt/stad/land.

  1. Bullshit16

   Ritter
   We zijn al vreemde in eigen land kijk naar al die moskeeën
   Nu mag je al naar dat kategejamer luisteren
   Wij zijn geen baas meer in eigen land
   Dank zij onze nep parlement
   STEM FVD OF PVV uit de eu

 3. Broodnuchter

  Het zijn uitheemse volwassenen, die je niet meer kan opvoeden. Paspoort inleveren, en eruit donderen.

 4. Brenda Welsh

  Overal waar Frankrijk buiten haar eigen landsgrenzen ooit de scepter zwaaide, koloniën of mandaatgebieden (Syrië) komen mettertijd problemen aangewaaid.

  1. Stiek

   Brenda Code Welsh?

  2. evil knievel

   Daarom dus lekker DAAR laten zitten!;)

 5. Marija

  Conclusie:
  Een totaal mislukte poging om mensen te verenigen.
  Stop dan maar met dit zinloze gedoe.
  Niemand wil iemand om zich levenslang kapot aan te ergeren.

 6. Bloed_en_aarde

  Racewar now

 7. Kim Verlouw

  Griekenland ook in de hens.

 8. Peetjoh

  The Warr is coming be prepared. En vergeet nooit dat linkse mensen deze veroorzaakt hebben. Dus die hangen we apart.

 9. inert

  De jonge sterke mannelijke onderdanen van Assad reizen haastig naar Europa, en laten externe legers de kastanjes uit het vuur halen, de Congolese jonge kractige mannen volgen dat voorbeeld stipt!
  Ondertussen zorgen deze `vluchtelingen’ in Noord-West Europa tegelijkertijd voor veel onrust, overlast en hoge onkosten!
  De Turkse mannen vechten`homeland’ ongemakken en frustaties óók in nederland uit, wij Europeanen zijn altijd de kop van jut!

 10. Benny

  Binnenkort ook bij u in het land….. Geïmporteerde problemen….. Turken vsKoerden. Marokkanen VS berbers. Eritrea VS somalia, Afrikaanse christenen VS Afrikaanse moslims….. En tenslotte Nederlanders tegen van alles en nog wat……. Met dank aan het beleid van onze regering en de macht van linkse globalist……

 11. DBF

  Omdat het oude feodale/koloniaal systeem waar ze tegen vechten zaken doet met grote westerse bedrijven. Een klein corrupt “machtig” groepje verkoopt middelen aan Frankrijk in ruil voor bescherming, ze vrezen wraak voor wat er in de oudheid is gebeurd. En deze mensen zeggen tegen Westerse landen dat hun terroristen zijn. Zodat de bevolking van congo en marokko niets van dat geld krijgt. En het is de reden waarom het vriendjespolitiek heel hoog is congo en marokko. En daarnaast heeft mostardgas voor epigenetica kanker gezorgd. Dood in de familie zorgt voor meer stress en armoede want de mensen wisten het niet. Heel veel mensen hebben ook geen hypotheek omdat lenen verboden is volgens de Islam. Wanneer je vader of moeder kanker heeft, wie gaat dan de huur betalen. En dan zijn ze boos omdat ze nooit een schadevergoeding hebben gekregen voor Franco’s (hij was een fascist) mostardgas aanvallen maar de joden kregen wel een schadevergoeding.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.