Persconferentie coronavirus Amsterdam: ‘geen reden voor onrust’, terwijl besmette Duitser dagenlang zwom in ‘Europa’s grootste zwemparadijs’

Burgemeester Halsema spreekt de gemeente Amsterdam de natie toe: ‘geen reden voor onrust of zorgen’. Opvallend, want een paar uur eerder werd bekend dat een besmette Duitser uit Nordrhein-Westfalen dagenlang rond heeft gezwommen in ‘Europa’s grootste zwemparadijs‘ ten zuiden van Berlijn!

Ongelofelijk! Als we Halsema moeten geloven is er helemaal niks aan de hand. Vragen werden eigenlijk gewoon weggewuifd met ‘niks aan de hand joh!’ en ‘daar doen wij geen uitspraken over in verband met de privacy’.

En dat zou helemaal prima zijn als het om een op zichzelf staande situatie ging in Amsterdam of in Nederland. Maar dat is niet zo. En dat is niet maar een béétje niet zo, dat is helemáál niet zo. Het coronavirus grijpt als een dolle om zich heen en het besmettingsgevaar is alleen maar toegenomen, en niet zo’n beetje ook!

We weten namelijk dat het virus zich via druppeltjes verspreidt. Niezen, hoesten, wrijven in je ogen of likken aan een deurklink, it will get the job done. Nu blijkt dus dat een besmette Duitser dagenlang in een zwembad heeft liggen dobberen. Een zwembad bestaat uit vele miljarden druppeltjes en dít specifieke zwembad, in de buurt van Berlijn, trekt dagelijks met gemak 4000 bezoekers! Met andere woorden: stront aan de knikker!

En dan kan iedereen wel zeggen dat het virus ‘maar’ in slechts 2 procent van de besmette gevallen een dodelijke afloop heeft, die vooral ouderen treft. Dat neemt niet weg dat er nu al mogelijk meer dan 12.000 nieuwe besmette patiënten door heel Duitsland waggelen. Dat tikt flink aan! Met een dag of vijf zien we daar waarschijnlijk de eerste effecten van en met een week of twee hebben we een ‘goed’ beeld van hoe groot de schade echt zal zijn.

Als er dus straks echt geen houden meer aan is en we straks met ~80 miljoen besmette Duitsers en ~17 miljoen besmette Nederlanders zitten, dan valt die ‘slechts 2 procent’ níét meer mee. Dan heb je ‘slechts’ 2 miljoen dode ouderen alleen al Duitsland en Nederland. En zo’n 18 miljoen mensen in kritieke toestand. En wat dan, ‘Oeps’? Er is toch een fucking reden voor dat China bijna 800 miljoen man in een soort quarantaine zet?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Kidogo

  Kan toch geen discussie over zijn !
  Stem FVD !

 2. Stiek

  „Er is een bombardement aan berichten die angst aanjagen. Er heeft een collectieve hersenspoeling plaatsgevonden”, aldus de Italiaanse viroloog Maria Rita Gismondo uit het ziekenhuis Sacco in Milaan.

  1. JochemX

   @Stiek, ik hoop dat ze gelijk heeft, maar ze kan er ook helemaal naast zitten. Niemand hier weet het echt.

  2. Brenda Welsh

   Het gaat er om: ‘hoe vatbaar ben je voor al die berichten’ Volgens Baudet is er niets aan de hand staan wij op Koningsdag gewoon weer achter onze handel. En volgend jaar met de Carnaval een hit !

   1. Stiek

    Brenda Welsh Fuckstra?

 3. JochemX

  Waarom een persconferentie als er toch weinig aan de hand is? ‘Ze’ weten er eigenlijk niet zo veel van, in China weten ze wel veel meer maar die geven geen informatie, bang dat we dat land helemaal op slot gaan gooien. En die mortaliteit van 2%? In dit stadium kun je dat helemaal niet bepalen.

  1. Piet51

   Die 2% staat al vanaf het begin van de uitbraak. Hoe langer dat percentage lijkt te kloppen en binnen hoe groter populaties, hoe betrouwbaarder het wordt.

 4. Gebande Kok

  Als er dus straks echt geen houden meer aan is en we straks met ~80 miljoen besmette Duitsers en ~17 miljoen besmette Nederlanders zitten,zal heel Nederland zingen in koor:” Wout van DDS had toch gelijk.”
  Maar als straks de hemel op uw hoofd dondert waardoor in het zwarte gat verdwijnt, heeft u zich voor niks druk gemaakt.

 5. Mikael Blomkvist

  Als er dus straks echt geen houden meer aan is en we straks met ~80 miljoen besmette Duitsers en ~17 miljoen besmette Nederlanders zitten
  —————————————————————

  Ik zie dat het brengen van nepnieuws en ongegronde angstzaaierij op DDS gewoon doorgaat.

  Zowel stompzinnig als onverantwoord.

  1. Stiek

   Brenda Blomkvist Fuckstra?

  2. JochemX

   Het overwegen van scenario’s is echt niet hetzelfde als het verspreiden van nepnieuws.

 6. Beukman

  Dit virus is net als terrorisme: de paniek die het tot gevolg heeft is schadelijker dan terrorisme zelf.
  Inmiddels is de sterfte door Corona buiten China nog maar een kwart procent, vergelijkbaar met een normaal griepvirus, en de meeste slachtoffers zijn bejaard en/of liepen toch al te kwakkelen.

  Neem een voorbeeld aan Thierry. Die houdt het hoofd ook koel.

 7. Sharktyricon

  “of likken aan een deurklink”
  Ben ik de enige die dit het meest verontrustende stukje van wout’s column vond.
  Wout die aan deurklinken likt vind ik een stuk enger dan een corona virus 🙂

  1. Mikael Blomkvist

   Ik vrees dat men de bemanning van de redactie dit weekend heeft overgelaten aan een halfdronken werkstudent.

   Wel jammer, dit, het schaadt de reputatie van DDS onherroepelijk.

   1. Stiek

    Brenda Welsh?

   2. Gebande Kok

    Quote : Wel jammer, dit, het schaadt de reputatie van DDS onherroepelijk.
    .
    Humor.

    1. Pauline Kummer

     Het is vechten tegen vele vooroordelen in. Nu ben je niet alleen een Duitser, maar ook nog eens besmet. Dat kan echt niet.

     1. Stiek

      Brenda Blomkvist Kummer?

 8. Gebande Kok

  Quote : Nu blijkt dus dat een besmette Duitser dagenlang in een zwembad heeft liggen dobberen.
  .
  Aha, een DobberDuitser.

  1. Stiek

   Zuigkok?

   1. Luu Gar

    Ome Cock de Forumverzieker?

    1. Meriadoc Brandebok

     Yep, ome cock.

 9. evil knievel

  N dan komt r nu vanuit turky nog meer Corona n vandaal deze kant uit!?
  T kan niet op!

 10. ZiggyStardust

  Schitterend. De Nelson Maatman van DDS schudt gewoon even 3 nicks uit z’n mouw voor reacties op bovenstaand stukje tekst. Michael Blomkvist, Brenda Welsh en Pauline Kummer. Gelukkig dat ie hier z’n fantasieën de vrije loop laat, dan laat ie de kindertjes hopelijk met rust.

  1. Stiek

   @Ziggy: Michael Blomkvist, Brenda Welsh en Pauline Kummer inderdaad, scherp gezien.

 11. plakband

  Halsema’s toonzetting is afgekeken van Hendrikus Colijn.
  Voorafgaand aan WO-2 zei hij dat de Nederlanders rustig konden gaan slapen.
  Zoiets noemen ze tegenwoordig ‘wegkijken’.
  Vooral een specialiteit van linkse politici.

  1. Beukman

   @Plakband
   Dat zei Colijn helemaal niet voorafgaand aan de oorlog. Hij zei dat in ’36, en het was inderdaad een goed advies, zoals ook het advies van Halsema op zijn plaats is.
   Wegkijken, zeker: wegkijken van de rechtse hysterie.

   1. Stiek

    Zuigman?

    1. Beukman

     Nee, Colijn.

 12. P. Breetveld

  Kop in het zand steken is een natuurlijk gedrag voor de overheid. Eind jaren dertig werd de bevolking ook op deze manier gepiepeld. Duitsland zal ons land nòòit aanvallen, we konden rustig slapen gaan. Voor eventuele escalatie waren delen van het leger gemobiliseerd.. dat stelde niets voor. Materieel uit 1845 en slecht getrainde soldaten tegenover een modern leger die toen in staat was met de juiste en gerichte bevelsstructuur binnen 2 jaar europa compleet onder de voet hadden gelopen. De overheid zag er geen enkele vorm van bedreiging uitgaan richting het naïeve en brave Nederland!

 13. josemoonen@70

  En maar weer flink overdrijven en paniek zaaien . DDS doet aan Fake news .. !

 14. J.Rademaker

  Wat moet ze anders, geen ruimte in de ziekenhuizen,geen IC bedden en personeel,geen middelen bij de huisartsen, geen mogelijkheid en materiaal voor quarantaine, geen testen genoeg enzv.

 15. Willem Bever

  Ze moet toch maareens een andere glazen bol kopen.
  “Haar”multi culti stadje staat op het punt ziek te worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.