Politie kan taken niet meer normaal uitvoeren door enorme groei aan criminaliteit! ‘Mensen die bescherming nodig hebben, kunnen we niet altijd bescherming geven’

Het aantal mensen dat bedreigd wordt, getuigen zijn of om een andere reden politiebescherming nodig hebben, komen er vandaag achter dat er slecht nieuws staat te wachten. De politie heeft met de enorme groei van criminaliteit niet de mankracht om de bescherming te bieden die nodig is. Dit betekent dat er dus wel degelijk mensen gevaar kunnen lopen in de toekomst!

De mensen die bescherming van onze politie nodig hebben zou zijn verdrievoudigd aldus het OM. De afgelopen jaren is het aantal enorm gestegen, wat natuurlijk de nodige vragen met zich mee brengt.

“In Midden-Nederland bijvoorbeeld hebben we nu 350 zaken waar een bepaalde mate van beveiliging nodig is. Dat moeten we doen met hetzelfde aantal mensen als een paar jaar terug, toen we honderd zaken hadden”,

Politieagenten werken keihard, maar de enorme stijging kunnen ze simpelweg niet aan. Wat dus ook betekent dat er door de enorme werkdruk wel eens fouten gemaakt kunnen worden, en dit zal misschien alleen maar vaker gebeuren als men niet snel ingrijpt.

“Het risico bestaat dat mensen fouten gaan maken. Dat ze dreigingen over het hoofd zien en dus bepaalde noodzakelijke maatregelen niet nemen.”

Ook is de politie steeds meer tijd kwijt met andere problemen zoals stalken. Dit kost de politie verreweg de meeste tijd om op te lossen.

“Stalking is veel makkelijker geworden door technische middelen”, zegt hoofdofficier Jeuken. “Onlangs hadden we een stalker die camera’s ophing in de straat van zijn slachtoffer. We zien ook dat er peilbakens onder auto’s worden geplakt.”

Al langer is men bezig met een grote schoonmaak – die gepaard gaat met meer openheid over hoe onze korpsen erbij staan – binnen de politiekorpsen, maar hoe langer de schoonmaak duurt. Hoe meer men erachter komt dat er grootschalige tekorten of problemen zijn. Er moet meer geld naar onze politiedienst om de vraag naar veiligheid effectief te kunnen blijven oplossen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Stiek

  Dat is al sinds 1990 bekend. Rutte I t/m III weigert te investeren, die brengt de miljarden liever naar Brussel.

  #nexit

  1. hans-e-pans

   Ja ja, de bezuinigingen van het beste kabinet van na de tweede wereldoorlog o.l.v. de ramp Mark R. hakte er zo voortvarend in dat er van al die splinters niets meer te maken/herstellen is.

   Deze bezuinigingen hebben enige miljarden bespaard, maar de vernielingen die zijn aangericht/veroorzaakt die kosten vele malen meer miljarden om ze weer te herstellen.

   Als we er vanuit gaan dat we die vernielingen nog kunnen herstellen.

 2. DidiMadloba

  Onzin.
  Omdat de politiek schreeuwt om “meer blauw op straat” sturen ze braaf meer dienders de straat op op, die zich vervolgens te pletter vervelen omdat die criminaliteit in het echt reuze meevalt. Stierlijk verveelde agenten gaan muggenziften. Ik kreeg al een keer last omdat ik ’s nachts door de stad liep (laatste tram gemist en taxi’s namen niet op) en omdat ik niet overstak op het zebrapad- dat al 25 jaar niet meer verplicht is.

  1. Joshuak

   Ja gaat waarschijnlijk om lokale problemen.. Meer Amsterdam, Rotterdam en Den Haag waar de criminaliteit compleet uit se hand loopt..

   Maarja, als jij er geen last van hebt maakt het ook niet uit en hoeft er ook niks aan gedaan worden.. Zolang die criminelen maar uit jou wijkje blijven toch?

  2. Joshuak

   Daarnaast gaat het over bestrijden, bewaken van getuige en onderzoekers en geld en materiaal voor de misdaad onderzoeken zelf neem ik aan.

   En niet alleen de surveillance gedeelte op straat wat maar een piep klein deel van hun werk is..

  3. Stiek

   “…omdat die criminaliteit in het echt reuze meevalt.”

   Tja, als je met je harses tegen een muur staat te beuken dan sta je met je harses tegen de muur aan te beuken.

   1. Joshuak

    Denk zelfs dat hij nieteens met een politie agent maar met zo’n BOA of stads toezicht figuur te maken had..

    En dat soort kleine dingen als waar hij voor was gepakt is juist waarvoor ze er lopen zodat “echte” agenten zich op andere dingen kunnen richten..

    Niet mijn favoriete figuren zijn dat maarja, dat is iets anders.

  4. Fonz

   “Omdat de politiek schreeuwt om “meer blauw op straat”

   Dé politiek? my ass de burger schreeuwt, de maatschappij schreeuwt, leugenclown Rutte bezuinigd en jij bagatelliseert de boel gewoon een beetje, je kop dieper in het zand kan niet…

 3. Michael M

  Fijn zo een groot Europa, hoe groter hij wordt, hoe groter de criminaliteit.

 4. AS210854

  Nog meer thee drinken, dan gaat bet vanzelf over.

 5. Peetjoh

  Nou nou en dat na 12 jaar liegen over de cijfers. De zogenaamde aap komt uit de mouw. Wat elke normaal denkende Nederlander al lang wist.

 6. Hendrie1963

  Als er nog meer van die rotzooi uit andere hier naar toe komen dan maar zelf een wapen kopen. Als de politie mij niet kan beschermen dan moet ik het zelf maar doen.

 7. claus

  De lage kinderlijke strafmaat in Nederland is de primaire oorzaak, criminele elementen in onze samenleving opsluiten in vóóral minder comfortabele gevangenissen!
  Stijl Guantanamo Bay!

  1. Politiek Profeet

   Die kale lulhannes van het cda zal wel extra personeel uit de sociale werkplaatsen aantrekken voor wat simpele foei-foeigesprekken.

 8. Politiek Profeet

  De staat der nederlanden heeft de plicht(!) om de bevolking te beschermen….kunnen ze dat niet meer gaan wij ook geen belastingen meer betalen aan een failliete onderneming zoals de staat der nederlanden.
  In een uiterste geval moet het leger ingezet gaan worden als de reguliere ordediensten te stom en te achterlijk zijn om de burgers te beschermen…hetgeen hun plicht en taak is…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.