Presidentskandidaat Bloomberg met de grond gelijk gemaakt tijdens vechtdebat Democraten

Terwijl Donald Trump al Twitterend achterover kan leunen, zijn de Democraten er nog steeds niet uit wie de opponent van de huidige president zal worden. Sterker nog: de debatten van de democratische voorverkiezingen verharden en de verdeeldheid binnen de Democratische Partij groeit. Zo ondervond ook presidentskandidaat Michael Bloomberg, die woensdagnacht met de grond gelijk werd gemaakt.

Tijdens het debat tussen zes Democratische kandidaten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen werd Michael Bloomberg keihard aangevallen door zijn concurrenten. Van eensgezindheid binnen de Democratische Partij is dan ook nog absoluut geen sprake. Ondertussen tikt de tijd weg en komen de verkiezingen steeds dichterbij.

Het debat in Las Vegas was het eerste debat waarbij Bloomberg van zich liet horen, dus moest de Amerikaanse miljardair het flink ontgelden. Bloomberg werd onder meer hard aangevallen op zijn campagne-uitgaven, die hij overigens volledig uit eigen zak betaald.

Volgens zijn veel socialistischer tegenkandidaten probeert Bloomberg met zijn macht en geld de voorsprong op het leiderschap van de Democraten te kopen. Bloomberg zelf ziet het probleem niet zo en houdt de Democraten een spiegel voor dat zijn vermogen een belangrijk onderdeel is van de oplossing om het Amerikaanse volk van Donald Trump te verlossen.

Bloomberg werd in Las Vegas van alle kanten aangevallen, waardoor hij nauwelijks wist uit te blinken in het debat. Hij kon dan ook niet anders dan een spervuur van verwijten ondergaan. Zo werd Bloomberg onder andere geconfronteerd met zijn racistische uitingen in het verleden. En ondanks dat Bloomberg vrouwenrechten tot een van zijn belangrijkste standpunten heeft verheven, moest hij het ook op dat vlak afzien. In de jaren tachtig en negentig zou hij namelijk meermaals vrouwonvriendelijke opmerkingen hebben gemaakt over vrouwen die voor een van zijn bedrijven werkten. Hij werd hier in het verleden al meerdere keren voor aangeklaagd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Gewoon werken

  Vraag me af hoe ze het straks willen aanpakken tegen over donald.
  Die hebben ze vanaf het begin al proberen af te branden met alles wat ze konden vinden over hem en nu is hij aan de beurd en ik denk dat donald meer aan matriaal heeft om wie dan ook te vernederen kortom iets te veel bezig geweest de linkse schlemielen.

  Wat een show word dit kan niet wachten.

  1. hans-e-pans

   De manier waarop ze het tegen de Donald kunnen opnemen/aanpakken, daarvan hebben we kortgeleden al een voorproefje gezien/aanschouwen in Ohio.

   De Democratische voorverkiezingen in de staat Ohio, dat was de lakmoesproef om uit te proberen hoe de verkiezingen door oplichting te beinvloeden ten gunste van de Democraten.

 2. Piet51

  De schrijver vergeet, dat dit ook gewoon verkiezingen waarin de kandidaten elkeer proberen af te troeven op hun zwakke punten. Ik lees, dat Bloomberg nauwelijks wist uit te blinken in het debat. Betekent dat, dat hij wel een klein beetje kon uitblinken? En wie was volgens de schrijver dan wel de winnaar? Dat zijn belangrijke vragen om de kansen van kandidaten in te schatten.

  1. Robert75

   Nou Trump was de winnaar. als je dat stelletje malloten bij elkaar ziet dan heeft stemmen eigenlijk al helemaal geen zin. Als democraat wil je er nog niet op stemmen ook al geven ze je geld toe.

 3. Cootje

  Het is jammer dat Trump hoogste nog maar 4 jaar Amerika kan leiden, hopelijk kunnen ze over 4 Jaar een evenbeeld of een lookalike van hem maken , is de beste president die ze ooit hebben gehad. De eerste gekleurde president die ze hebben gehad moet ook gelijk maar de laatste zijn geweest, mooie romantische verhalen , die altijd de overschrijding rode lijn met poëzie benaderde en er haast net geen gedicht van maakte. Terwijl de wereldleider miauwde voor de bühne , en de Europese Navo voor een dubbeltje op de eerste rij zat.

  1. Piet51

   @Cootje
   “De eerste gekleurde president die ze hebben gehad moet ook gelijk maar de laatste zijn geweest.”
   Ik ben benieuwd wat de kleur van Obama te maken heeft met zijn presidentiële capaciteiten of zijn overtuigingen. Je kunt hem goed of slecht vinden, maar bezwaar maken tegen zijn kleur en dat één-op-één koppelen aan presidentiële vaardigheden en overtuigingen lijkt me iets wat verdacht lijkt op r a c i s m e.

   1. Chauvinist

    @Piet51

    Noem eens 1 zwarte leider die het goed heeft gedaan? Neem Afrika, vol met zwarte leiders maar in werkelijk geen enkel zwart land gaat het goed, slechte economie, hoge werkeloosheid, is de overheid doordrenkt van corruptie en is geweld tegen de eigen burgers meer regelmaat dan uitzondering. Hiermee zeg ik niet dat geen enkele (toekomstige) zwarte leider het niet goed zou kunnen doen, maar vooralsnog heeft geen enkele zwarte leider dit bewezen. Obama heeft het gewoon slecht gedaan, onder zijn bewind een record aantal moslims het land binnengehaald, economie ingestort, werkeloosheid als een raket omhoog geschoten, hele slechte (handels)deals gesloten met een aantal hele foute regimes en bij Obama draaide alles, werkelijk ALLES (!!!), om de huidskleur!

    Ben Carson was in 2016 een van de republikeinse candidaten voor de presidentsverkiezingen en hij is zwart. Ik ben van mening dat Ben Carson WEL een goede zwarte leider geweest zou zijn en daarmee is hij mijns inziens een uitzondering.

    1. Piet51

     @Chauvinist
     Het vervelende met zwarte leiders is, dat ze alleen interessant zijn als ze er een zooi van maken. Maar je hebt wel een beetje gelijk, al is er ook een verklaring. De witte wereld is er heel goed in geslaagd om Afrika zo lang mogelijk als wingewest te behandelen. Daardoor staan ze nu nog ver achter op de witte wereld.

     Verder deugt je oordeel over Obama van geen kant voor zover het de feiten betreft. Onder Obama is de economie in gestopt en steeg de werkeloosheid heel ster. Maar dat was wereldwijd zo. Onder diezelfde Obama is de economie weer gaan groeien en zetten de sterke daling van de werkeloosheid in. Trump kreeg het op een presenteerblaadje. Immigranten kwamen vooral uit Zuid- en Midden Amerika, geen moslims maar katholieken en vooral gepresenteerd een economisch probleem op te lossen met een muur.

     Die handelsakkoorden met slechte regimes waren vooral met Mexico, Canada en China. Met Mexico en Canada zijn nieuwe akkoorden afgesloten met hetzelfde regime. Met China, o.k. een regime met een slechte reputatie, is wel een akkoord in voorbereiding, maar is de handelsrelatie tot nu vooral afgebroken.

     1. Joshuak

      Sprookjes wereld ja weer. Alle positieve aan Trump zijn regering was dankzij Obama en slechts natuurlijk allemaal Trump zelf..

      Onder diezelfde idiote logica kan ik zeggen dat de economische groei onder Obama te danken was aan de conservatieve beleid van Bush..

      Maar die idiote statement zal jij nooit accepteren van ons, dus waarom wij wel van jullie?

 4. Ritter

  Terwijl de Democraten elkaar in de haren vlogen tijdens het debat hield Trump een (zoals altijd een zeer drukbezochte) verkiezingsbijeenkomst.

  Tijdens de verkiezingsbijeenkomst heeft Trump een oorlogsveteraan ( die naar binnen werd gedragen door Trump supporters) een grote eer bewezen. ( de video is youtube en twitter te zien. Zie Trump twitter feed.

  1. Fortiori

   Die veteraan zal zich hierna veel beter hebben gevoeld, en nog beter, Trump zelf!

 5. Cycle25

  Spiegel ? nou, hier ouwe vos met je vrouwvriendelijkheid : h*tps://lawandcrime.com/high-profile/former-co-worker-corroborates-allegation-that-bloomberg-told-pregnant-employee-to-kill-it/

 6. Hendrie1963

  Trump wordt met 2 vingers in zijn neus weer president.

 7. Rosasolis

  De pres. debatten voor zowel de democraten als de republicanen zijn amber begonnen.
  Zij zullen voor vele maanden nog doorgaan. Bij beide partijen is er grote verdeeldheid onder de leden. Maar voor de democraten denk ik niet dat velen voor Bloomberg zal kiezen. Hij is nu al weken te laat voor een overtuigende, trouwe indruk te maken. Bovendien is deze miljonair niet geliefd onder de vele arme mensen van New York, en ook niet elders in het land. Erg sympathiek komt hij niet voor deze mensen over.
  Het is te vroeg om te gaan speculeren, maar er zijn twee sterke democraat pres. kandidaten die grote favorieten zijn; ieder met een opvallende overtuigend mening:
  Elizabeth Warren en Bernie Sanders. Als je voor intelligentie en een duidelijke toekomstig beschouwing opkomt, dan is het zonder twijfel Warren. Als je mist ouderwetse vriendelijkheid en samenwerking, dan wordt het Sanders. Maar deze geliefde man moet voorzichtig zijn met z’n gezondheid.

  1. Blitzkrieg

   Rosasolis (Soros ails) :
   Quote : “Bij beide partijen is er grote verdeeldheid onder de leden.”
   Nee hoor, slechts bij één partij heerst grote verdeeldheid, de democraten. Bij de republikeinen zijn ze unaniem… FOUR MORE YEARS… FOUR MORE YEARS… FOUR MORE YEARS…

   1. Rosasolis

    @Blitzkrieg. Als de republikanen helemaal unaniem zouden zijn voor:
    “four more years”, (bedoel jij Trump?), waarom zouden er dan een aantal republikanen pres. debaten volgen gedurende de komende maanden?! Waarvan de
    Rep. kandidaten helemaal tegen het beleid van Trump zijn? En hem liever kwijt willen?
    Dus ook bij de Republicanen zijn er een aantal pres. kandidaten die Trump wil zien eindelijk vertrekken. Ik volg beide debatten, van zowel de democraten als de
    repupublican, en ik ken een aantal republicanen die 1000 maal vertrouwelijker zijn dan de onstabiele, oneerlijke huidige Amerikaanse dictator Trump.

  2. JochemX

   Als iemand een heel klein kansje maakt tegen Trump is het Bloomberg. De rest is volkomen kansloos, al zijn ze nog zo ‘geliefd’. Jammer voor links.

 8. Bullshit16

  Ach die vieze bloomberg denkt dat i de verkiezingen kan kopen die miljardair doet alles om trump weg te krijgen kijk jensen.nl
  STEM FVD OF PVV uit de eu

  1. Julian

   Hoe denkt u dat Trump gekozen is de laatste keer? Denk eens na man voor je wat schrijft! En waarom is het dan weer vieze Bloomberg? Omdat hij een democratische kandidaat is? Ah wat zielig ben je.

   1. Bullshit16

    Trump heeft niks gekocht die heeft eerlijk gewonnen maar nogmaals kijk jensen.nl dan weet je de antwoord waarom ik hem een vieze bloomberg noem dus kijk dan weet jin6ook waar je het over hebt

   2. Bullshit16

    Jul
    Schaakmat

 9. Chauvinist

  Typisch weer de linkse Democraten, iemand aanvallen op iets wat ie 20-30 jaar geleden gezegd of gedaan heeft, precies zoals ze al jaren bij Trump doen. Ondertussen vinden ze dat criminelen en terroristen wel een tweede kans verdienen… lijkt wel een beetje op wat PvdA, D66, en GroenLinks doen in ons eigen land…

  1. Julian

   Wat een balk en splinter verhaal. Lees even terug wat Trump over ondermeer de Clintons en Obama heeft gezegd uit het verleden….Typisch he….Wat denkt u wat Trump en zijn team nu aan het doen zijn? Over elke kandidaat elke druppel modder naar boven halen. Vanaf de geboorte tot nu….
   Dat is toch niks nieuws huilebalk! Dat doen ze al jaren van beide kanten.

 10. Jack Flash

  “Uit eigen zak betaald”
  Reageerders neem ik schrijffouten absoluut niet kwalijk.
  Mensen die zich als journalisten uitgeven moesten zich schamen.

  1. Bullshit16

   Jack
   Verklaar je nader

 11. Jack Flash

  Bullshit@ Ik vind dat journalisten een voorbeeldfunctie hebben qua spelling en ook grammaticaal.En natuurlijk de inhoud.
  Bij reageerders heb ik dat niet ,gaat om het inhoudelijke.

  1. Bullshit16

   Jack
   Ik kijk bij niemand ook journalisten niet naar schrijf fouten dat interesseert mij gewoon niet ik kijk naar de inhoud daar reageer ik op

 12. Freewheeler

  Bloomberg is tiran voor zijn personeel, einde van de verkiezingen is Bloomberg 2 miljard kwijt? en Trump wint de verkiezingen.
  Bloomberg heeft Google grondig laten opschonen, er niet veel meer te vinden voor 2019.

 13. JFU

  De democraten doen het prima zo…ga zo door zou ik zeggen. Trump is jullie zeer dankbaar.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.