PVV’er Marjolein Faber over Forum voor Democratie: ‘Ik vind ze een beetje slap. Ze hebben weleens een punt, maar drukken niet door’

In een interview met PVV’er Marjolein Faber kregen we een mooi inkijkje in haar gedachtegang. De islam zal altijd nummer 1 van kritiek blijven voor de PVV, klimaat – en dan met name de klimaatwaanzin – komt op 2. Faber heeft niks met nuances, ze zegt het zoals het is. Dus van haar kunnen we nog flink wat kritiek op alles en nog wat verwachten. 

Faber heeft bewondering voor wat Forum heeft bereikt, maar als het erop aankomt is ook Forum te soft aldus Faber.

,,Ik vind ze een beetje slap. Ze hebben weleens een punt, maar drukken niet door, dan trekken ze hun voorstel toch weer in. Ik zeg altijd: je gaat iets doen en dan ga je het doen ook. Forum gaat heel makkelijk overstag. Dat valt me echt op.”

In het interview wordt gesteld dat als de PVV zo’n anti-islam partij is, ze eigenlijk direct de oliehandel niet meer moeten ondersteunen. Aangezien onze olie uit islamtische landen komt. Haar antwoord is opmerkelijk.

,,Dit vind ik zo’n non-argument. Je moet beginnen bij het begin. Klimaatverandering. Dat het klimaat iets verschuift, zal best kunnen. Groenland heet niet voor niets Groenland. Daar ligt het nu vol ijs, maar ooit moet dat groen geweest zijn. Er heeft dus een verschuiving plaatsgevonden. Dan is de vraag: heeft de mens er invloed op? En mijn antwoord is: nee. We hebben de tijd van de dinosaurussen gehad, met meer co2 en met veel weelderige plantengroei. Nou, toen reed er nog geen auto rond, hoor.”

Het grote voorbeeld van Faber is de Iron Lady, alhoewel Thatcher er toch wat andere retoriek erop nahield dan de PVV.

,,Margaret Thatcher vond ik wel leuk. Die stond ook gewoon haar mannetje. Haar kapsel is beter verzorgd dan dat van mij, dat geef ik toe. Maar zij stond ook wel eens alleen voor een zaal. Dat is wel herkenbaar. Ik heb in de Raad voor Europa gezeten. Een verschrikkelijk instituut, met al dat mensenrechtengeneuzel. En daar hield ik ook mijn anti-islam-speeches. In een heel grote zaal, met ook allerlei vertegenwoordigers uit Noord-Afrika. Dat gaf natuurlijk reuring. Maar ik dacht: ik sta hier voor mijn achterban, dit is hun verhaal. En als je dat denkt, kun je het aan. Ik heb harde standpunten, zonder nuance: de Koran verbieden, de moskeeën dicht, weg met die islam. Maar dan moet je niet in je schulp kruipen. Wie kaatst, kan de bal verwachten.”

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Politiek Profeet

  Toppie Wijffie…een KANJERTJE EN PAREL VAN DE PVV

  1. Vanduinen

   Voor iedereen ligt de top verschillend. Op een foto kun je niet afgaan. Op die tijd van de dinosauriërs terugkomend, er zullen maar weinig mensen hebben rondgelopen. Hoogstens een filmploegvan MGM. Lijkt mij sterk dat er toen al CO2 gemeten kon worden.

   1. Stiek

    Vanduinen c.s.?

   2. Robert75

    Dat is niet wat ze bedoelt. Klimaatverandering is van alle tijden daar zijn genoeg bewijzen voor te vinden. Het klimaat veranderde honderden jaren of duizenden jaren geleden ook gewoon maar toen waren mensen daar ook niet schuldig aan.

   3. Seneca

    @vanduinen
    nooit van metingen in boonresten gehoord? zeker te moeilijk om. Dat te begrijpen…

 2. Mees

  PVV-politicus Marjolein Faber gaat nog steeds niet in op de tweet die zij afgelopen september verstuurde over een steekpartij op de Grote Markt in Groningen. Daarin schreef het Eerste Kamerlid de daden onterecht toe aan iemand met een Noord-Afrikaans uiterlijk.
  ————————————————–
  De PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen, Marjolein Faber, heeft voor partijwerkzaamheden een bedrijf ingehuurd waarvan haar zoon mede-eigenaar is. De Gelderse fractie van de PVV gaf bijna 8500 euro uit aan kosten voor het maken van de website.
  ————————————————–
  Faber zei dat haar partij niet in duurzame energie gelooft en kwam daarop met haar opmerkelijk voorstel voor een kerncentrale in de Achterhoek.
  —————————————————-

  Duidelijk een prima vertegenwoordiger van de PVV.

  1. Politiek Profeet

   Prachtige vrouw en heel slim…..een kerncentrale is nu juist wat we hier heeeeeeel hard nodig hebben, nu zogenaamde :groene : stroom uit la france inkopen van de kerncentrales aldaar, of stroom inkopen uit het merkelgesticht vanuit de bruinkoolcentrales….tja, links denken is links schijten maar afvegen ho maar……

 3. Beukman

  Aan het rookgordijn dat Faber opwerpt om te verhullen dat ze geen antwoord heeft op de vraag of de PVV als anti-islampartij nog wel de oliehandel moet ondersteunen, kan zelfs Baudet nog een puntje zuigen. Dat willens en wetens heulen met de vijand is duidelijk de achilleshiel van de PVV. Ik raad journalisten aan om daar eens flink te gaan wroeten, de komende tijd.

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Ik raad journalisten aan om daar eens flink te gaan wroeten, de komende tijd.”

   BETRAPT! EUROPESE COMMISSIE BLIJKT DRIJVENDE KRACHT ACHTER HET KLIMAATSPIJBELEN
   h**ps://cultuurondervuur.nu/betrapt-europese-commissie-blijkt-drijvende-kracht-achter-het-klimaatspijbelen/

   Wordt jij niet ook uit de 340 miljoen subsidie van de EU betaald?

   1. Dr. Knowswhy

    Dat zijn de boeren Blitzkrieg, die worden door de subsidie betaald.

 4. claus

  “Ze hebben weleens een punt, maar drukken niet door”
  Doordrukken wordt onmogelijk gemaakt, het cordon sanitaire en de demonisering is onverbiddelijk!
  Na elke niet goed in de `linkse’ smaak vallende opmerking of uitspraak wordt Wilders subiet aangeklaagd, en moet voor een D66 rechter verschijnen!
  het sukkelige electoraat moet massaal achter hem gaan staan, dan is het met de linkse willekeur snel afgelopen!

  1. Robert75

   Dat staat er niet. Ze hebben wel eens een punt, maar drukken niet door. Dan trekken ze hun voorstel toch weer in. Dus dat niet doordrukken komt niet door demonisering of cordon sanitaire of hoe je het ook wil noemen. Maar omdat het Forum hun voorstellen weer intrekt.

   1. Blitzkrieg

    Robert75 :
    -=> TROLTECHNIEK <=-
    Doe je voor als de tegenstander en verspreid zo veel mogelijk nepnieuws en leugens.

    1. Robert75

     Dat is gewoon wat er staat. Ja ik kan er ook niets aan doen. Sommige mensen hebben blijkbaar moeite met lezen. Die lezen selectief. Die lezen over de reden heen van het niet doordrukken om vervolgens hun eigen conclusie te trekken waarom iets niet wordt doordrukt.

     Aangezien jij mij bekritiseert kan ik alleen maar concluderen dat ook jij daar bewust over heen leest omdat de waarheid je niet bevalt.

  2. Piet51

   @claus
   “Na elke niet goed in de `linkse’ smaak vallende opmerking of uitspraak wordt Wilders subiet aangeklaagd, en moet voor een D66 rechter verschijnen!”

   Wil je dat uitleggen? Ik heb blijkbaar een groot aantal anti-Wildersprocessen gemist.

 5. perry

  Elk wezenlijk voorstel of motie van de PVV of het FvD wordt meteen verworpen, hoezo doordrukken?
  Alles wordt direct in de kiem gesmoord, er valt niet veel door te drukken!

 6. Drollevanger

  Ik stond eens te kijken bij baggerwerkzaamheden in de IJsel. Daar baggerde men de botten van Nijlpaarden op.
  Die dieren hadden in de vorige warme geologische periode in de IJsel gezwommen, verzekerde me een geoloog die daar de leiding had.

 7. Drollevanger

  Van mij hoeft Nederland de oliehandel met de Arabieren niet te ondersteunen. We kunnen(konden) zo overschakelen naar de Russen, die hebben nog honderden jaren olie en gas.
  Maar het is wel de vraag of die Russen na al die verdachtmakingen van Rutte,(zit zijn vriend minister Zijlstra nog te luisteren in de kelder van Poetin) nog wel aan ons willen leveren.
  Misschien staan de Chinezen nu wel voor in de rij.

 8. Rosasolis

  M. Faber krijgt geen “carriere” binnen de PVV. Zij is gewoon een van de zoveelste PVV societeit medewerkers die komen en gaan, in dienst van G. Wilders. De PVV Societeit heeft behalve oprichter Wilders, geen leden! Dus geen vergaderingen, geen verkiezing van bestuursleden, etc. Gedurende de laatste 11 jaar na het oprichting van de PVV
  zijn er vele medewerkers gekomen en vertrokken. De meeste omdat zij niets te vertellen hadden en ruzie met Wilders kregen, en ook werden ze zeer laag betaald, en niets extra kregen voor urenlange overwerk. Velen vertellen dat als je voor “Geert gaat werken”
  dan sta je alleen, en je weet niet wie van zijn geringe medewerkers je kunt vertrouwen!

 9. Gelul

  Wilders en/of Baudet moeten is aan het werk het is nog maar 13 maanden dan zijn de verkiezingen er .
  hier een idee om rutte kapot te maken met zijn eigen woorden.
  Afzetting proces beginnen tegen Rutte
  wegens
  Symptomen alzheimer
  iemand met de ziekte van Alzheimer krijgt moeite met alledaagse dingen zoals plannen maken, beslissingen nemen, problemen oplossen en een gesprek volgen.
  “ik heb geen herinnering aan oa de dividendbelasting”; “ik heb geen herinnering aan 70 burgerdoden in Syri→”; “ik heb geen herinnering aan de Teeven deal”; “ik heb geen herinnering aan affaire Zijlstra”;
  1000 euro. Vergeten ?
  Daarnaast kan hij niet meer goed:
  ” nieuwe informatie onthouden; het onthouden van wat er net gezien of gehoord is.
  ” informatie onthouden die langere tijd in het geheugen zat
  ” onthouden waar hij is, of welke dag, welke maand of welk jaar het is.
  ” taal gebruiken en begrijpen. Dit heet afasie.
  het is dan ook onverantwoord dat hij nog MP is

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.