Scholen in Drenthe helemaal in paniek! ‘Check je kind na vakantie op coronavirus, anders kom je niet binnen’

In Drenthe vertrouwen ze het RIVM voor geen ene meter, waar het RIVM zegt dat soort acties onnodig zijn besluit de schoolleiding van diverse scholen toch wat anders. In een brief naar de ouders van kinderen wordt sterk aangeraden om met je kind naar de huisarts te gaan na een bezoekje aan een land waar het coronavirus heerst. De scholen zijn extreem bang voor een uitbraak. 

In Drenthe is de massahysterie begonnen hoor, in een brief naar de ouders heeft het bestuur van een scholengemeenschap opgeroepen om kinderen bij de huisarts te laten checken als ze in een ‘besmet land’ zijn geweest.

“Een van mijn medewerkers wist dat er één of meerdere gezinnen in Italiaanse gebieden geweest waren. Nu zijn er gebieden waar niet meer gereisd mag worden, maar we weten niet of er zaterdagavond of zondagochtend nog mensen vanuit die gebieden vertrokken zijn naar Nederland. Het leek ons daarom verstandig om vast iets te doen.”

Zelf wil het bestuur geen paniek zaaien, maar juist paniek voorkomen. Ondertussen dringen ze er wel op aan dat mensen hun kinderen laten checken bij de huisarts. Terwijl het RIVM zegt dat dit niet nodig is.

“Morgen gaat de school weer beginnen, nu hebben we gehoord dat er gezinnen op vakantie zijn geweest in het gebied waar momenteel het coronavirus aanwezig is”, staat in het bericht dat gisteravond verscheen op de online omgeving van de scholenkoepel.

“Als de huisarts bevestigt dat er niets aan de hand is, kunnen de kinderen weer gewoon naar school komen.”

Wanneer andere landen net zoals Italië zullen worden getroffen, zal men zien dat ook in Nederland mensen helemaal hysterisch gaan reageren op een mogelijke uitbraak.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Bullshit16

  Na hysterisch wil ik het niet noemen voorkomen is beter dan genezen toch als je weet dat je in een omgeving bent geweest waar die ziekte heerst kun je niet voorzichtig genoeg zijn
  Stem fvd of PVV uit de eu

 2. JochemX

  Wat is erger, wegkijken of een beetje bezorgdheid? Ik heb geen vertrouwen in het RIVM en nog minder in de WHO. Gewoon een goede reactie van deze school.

 3. ikweetwatikwil

  Massa hysterie!!! Nee hoor. Gewoon je gezonde verstand laten werken. Mijn vertrouwen in allerlei organisaties staat op een laag peil.

 4. Kretoloog

  4 doden in Italië. Ja hallo, dat waren oude mensen met een onderliggende ziekte. Eén van die doden was een oude vrouw in terminale stadium van kanker. Die was ook overleden als ze een simpel verkoudheidje had opgelopen.

  De (medische) wereld is een beetje gek aan het worden. Geholpen door de sensatiemedia, bv. door die malloot van een Wierd Duk van de Telegraaf.

  1. Bullshit16

   Kreto
   Tot jij of je eigen kind het treft wat zeg je dan

  2. ikweetwatikwil

   5 doden en veel besmettingen in Italië .

  3. Bullshit16

   Kreto
   Al 6 doden in 200 besmettelijk

  4. Maurits Dekker

   En amper 3 weken later al 3.000 doden in Italië.
   In Madrid (Spanje) gaat er om de 15 minuten iemand dood door het coronavirus.
   Vindt u nu nog steeds dat de medische wereld een beetje gek is geworden?

 5. Rud56

  Dat toezicht en controle van overheidsinstanties totaal falend is hebben we al teveel ondervonden kijkend bijvoorbeeld naar de TBS, NVVA, Jeugdzorg.
  Nederland had allang de zaken in orde moeten hebben, als het virus hier uitbreekt is de ellende niet te overzien.

  Maar ja, net zoals in veel andere zaken, ook nu is Nederland te passief, te laf en als het fout gaat is men diep geschokt.
  Moet er weer een ‘gewichtige’ Kamercommissie in het leven worden geroepen die moet uitzoeken “Hoe dit allemaal nou zo kon gebeuren”, terwijl elke Jan Lul het al voorzag!

  Dus daarom een heel goed initiatief van die scholen!

 6. JFU

  Ze hebben helemaal gelijk.Onze overheid is niet te vertrouwen..veel wordt er verzwegen om paniek te voorkomen…De RIVM wordt verteld wat ze mogen zeggen…
  Zelf maatregelen nemen…en genoeg voedsel inslaan om het minimaal 3 weken te overbruggen. Het virus gaat ons echt niet voorbij…

 7. AS210854

  Dat zieden ze met de tweede wereldoorlog ook, ga rustig slapen, terwijl de koninklijke fam. Al onderweg naar Canada was.

  1. AS210854

   Zieden is zeiden

 8. fusilier

  Dat corona virus past precies in het straatje van D66.

 9. Kretoloog

  # De 5e dode in Italië: Een 88-jarige man. Tja, mensen hebben niet het eeuwige leven
  # De 6e dode: Een kankerpatiënt. Iemand verbaasd?
  # De 7e dode: Een 80-jarige man, die een hartaanval heeft gehad. Zie bij 6e.

  1. Kretoloog

   Patiënt nr. 7 is toch weer geschrapt: geen Coronavirus-besmetting. Maar wel dood.

 10. Lex

  Wat een paniek voetballerij.

  1. Politiek Profeet

   Heracles -Ajax 1-0 paniekvoetbal….

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.