Thierry Baudet kruipt door het stof maar staat meteen weer op: ‘Er zijn grote integratieproblemen’

Bij 1Vandaag was er een filmpje van Thierry Baudet die eindelijk in niet te misverstane bewoordingen toegaf dat hij een enorme fout had gemaakt door zijn controversiële tweet te plaatsen over vier Marokkanen die zijn “dierbare vriendinnen” hoegenaamd hadden lastiggevallen. De FVD-leider gaf toe dat hij een fout heeft gemaakt en dat hij de tweet nooit had moeten plaatsen. Zo.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 102 DDS-lezers gingen u al voor!

 “Ik heb rechtgezet wat er rechtgezet moest worden,” aldus Baudet waarna hij herhaalde dat hij “te snel en te stevig” reageerde toen de vriendinnen hem over het “incident” vertelden. “Dat heb ik ook gecorrigeerd in een statement van een paar dagen geleden.” Later in het gesprek zei hij dat hij de tweet “niet had moeten sturen” en dat hij een “fout” heeft gemaakt, wat weinig aan de verbeelding overlaat.

Ja, hij zat fout, en hij weet het.

Maar, voegde Baudet toe, “dat neemt niet weg dat er natuurlijk een zeer groot probleem is in Nederland met de immigratie en de integratie enerzijds en met straatintimidatie en veiligheid van vrouwen anderzijds. Gisteren werd nog bekend dat 81 procent van de jonge vrouwen in Amsterdam te maken heeft met straatintimidatie. Die problematiek, daar moeten we het over hebben. Dat is ook waarom Forum voor Democratie — voor een deel — in de Kamer zit. Dat is waarom we hier zitten.”

“Het belang van deze kwestie moet niet worden vergeten in de context van deze fout die ik heb gemaakt,” aldus Baudet.

Het probleem is, natuurlijk, dat Baudet er met zijn tweet juist voor heeft gezorgd dat dit debat vervuild is geraakt. Hij heeft links de ammunitie gegeven waar het op zat te wachten. “Zie, kijk, hij is gewoon een racist! Hij heeft het meteen over Marokkanen!” En als ze dat niet roepen dan is het wel: “Zie, alle verhalen over problemen met Marokkaanse Nederlanders zijn zwaar overtrokken! Dit fiasco bewijst dat!”

Dat is op zich al erg genoeg, maar daar komt nog eens bij dat hij de middenpartijen (CDA, VVD) reden heeft gegeven — of eigenlijk: een excuus — om never nooit niet met hem samen te werken.

Het is goed dat Baudet duidelijk maakt dat het een domme actie van hem was… en het is ook goed dat hij duidelijk maakt dat het onderliggende probleem waar hij het over had wel degelijk bestaat. Maar juist door zo dom te tweeten heeft hij zijn eigen positie ondermijnd.

Laten we in vredesnaam hopen dat hij hiervan geleerd heeft en Twitter voortaan verstandiger gebruikt. Doet hij dat niet dan vrees ik dat hij FVD permanent beschadigt — als hij dat niet al gedaan hééft. En dat zou zonde zijn, want het zou betekenen dat rechts ook de komende jaren niets in te brengen krijgt in Den Haag. Dit terwijl het electoraat juist overwegend rechts is!

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

90 reacties

 1. JochemX

  Door het stof? Zwaar overdreven. En ammunitie geven aan Links? Hoeft echt niet hoor, ze vinden dagelijks wel wat om flink lang over te zeiken. Ik geef Thierry het volgende advies: kijk het af van Trump en geef ze de middelvinger.

  1. Robert75

   Maar wat is nu het verband tussen een incident in de trein met conducteurs en bv de massa-immigratie, mislukte integratie, het Marokkanen probleem of politiek correct gelul?
   Ja sorry hoor maar als je dat incident wil gebruiken om die problemen aan te snijden dan heb je er volgens mij niet zoveel van begrepen. Dan loop je maar wat te raaskallen.

   Hier in Nederland moet iedereen gewoon zijn werk kunnen doen. Of je nu Nederlander bent, Turk, Marokkaan of Chinees dat doet er niet toe. Maar het verhaal wordt zo gebracht alsof het lastige conducteurs waren. Nee het waren lastige reizigers.

   1. Cootje

    Volgens mij is er geen aangifte gedaan , dus terecht of onterecht zullen we nooit weten , had mij er wel op verheugd op weer zo zaakje op kosten van de belasting betaler, onderleiding van de uitstekende instellingen als het openbaar ministerie WODC de belasting dienst het CBR het UWV , en D66 rechters te laten uitvoeren

    1. Robert75

     Ik zou niet weten waar je aangifte tegen zou moeten doen. Wat wil je dan zeggen. Wij geloofde niet dat het conducteurs waren en dus lieten we ons kaartje niet zien en toen werden ze boos. Dan zegt de politie daarvoor moet je toch echt bij de NS Zijn hoor. Dan moet je een klacht indienen.

     Sorry hoor maar ik geloof het hele verhaal niet. Je maakt mij niet wijs dat die conducteurs bewust reizigers gaan lopen intimideren met stokken en wapens. Dat is klinkklare onzin, dat gelooft geen mens.

     Weet je wat een probleem is wat veroorzaakt wordt door mislukte integratie en Marokkanen? Geweld in de trein gericht tegen NS personeel. Lastige reizigers. Daarom lopen er tegenwoordig agenten in de trein.

     Eigenlijk zouden ze het moeten opnemen voor die conducteurs en niet voor twee verwaande mokkels. Ze hadden geen enkele reden om niet mee te werken want het was duidelijk aangekondigd door de intercom. Ze hebben ze gewoon geïdentificeerd dus waarom zou je niet meewerken. En als ze dat niet willen dan moeten ze maar wat harder optreden. Of je toont je kaartje of je wordt uit de trein. Dat is niet zo moeilijk.

     1. Cootje

      Volgens mij hadden de mensen die jij verdedigt geen zaak , of geen hulp van de top ambtenaren of ministers om er een zaak van te maken, normaal is als ze in hun recht staan weten ze niet hoe gauw ze in de slachtofferrol moeten gaan , maar ze durfde het toch maar niet aan , / wegens te veel belangstelling en D66 inspraak maar niet aan begonnen /

     2. Blitzkrieg

      Robert75 :
      Quote : “Eigenlijk zouden ze het moeten opnemen voor die conducteurs en niet voor twee verwaande mokkels.”
      Je hebt er helemaal niks van begrepen, waar het om gaat is dat Marrokanen terreur in Nederland. Een paar dagen geleden poste ik een filmpje op youtube, nu is het verwijdert vanwege extreem geweld. De media leid je af, FOCUS en zie waar het in essentie allemaal om draait.

  2. Blitzkrieg

   JochemX : Jij kijkt Jensen, en hebt het helemaal begrepen. Excuses? Als ik iets niet gehoord heb dan zijn het wel excuses, en zo hoort het ook. Inderdaad de dikke middelvinger! Je ziet het hier ook op DDS, ze smeken allemaal om excuses. Als ze geen excuses krijgen hangen ze de hele dag om je heen voor een beetje aandacht, de stumperts.

  3. rujoleki

   Volkomen gelijk. We hebben grote problemen met marokkanen. Stem op de PVV of het FvD en zij zetten ze uit.

   1. Antihedo

    Flikker dan ook gelijk die ontevreden zeikerds eruit. We wonen in 1 van de rijkste landen van de wereld en nog zo veel klagen. Syrië is veilig, laat die zeikerds daar maar eens kijken dan weet je hoe goed het leven hier is.

    1. Peetjoh

     En dat wilden we graag zo houden antihedo. Vandaar dat we alle andere soorten mensen dan Nederlanders graag kwijt zijn.

 2. Cootje

  Het was toch wel een ludieke actie om zo minderheid groep , waar ze zelfs een Rotterdamse burgemeester van hebben extra in het zonnetje te zetten , buiten de altijd heersende beelden van Marokkaanse overlast in Amsterdam in opsporing verzocht , in een hoop wijken in Nederland , oververtegenwoordigd althans de jongens in de misdaad cijfers , was het toch ongekend positief dat deze mensen echt aan het werk waren , je zou er van kunnen schrikken maar het blijkt nu dat de integratie vruchten begint af te leveren .

 3. Kidogo

  Hi Thierry , netjes gedaan en nu volgas verder ! want er is echt een probleem, CDA en VVD gebruiken jouw twiet alleen voor afleiding !
  Laten we FVD de grootste maken dan kan er wat gaan veranderen.
  Stem FVD !!

  1. Rosasolis

   @Kidogo. Wij hebben oplichter/sensatie zoeker Baudet helemaal niet nodig. Alleen veel meer politie agenten. Het is een zware keuze voor ieder jonge man of vrouw om voor het beroep als politie agent te kiezen. Dandy Baudet zal niets kunnen doen om deze beroep aantrekkelijk te maken. Deze man heeft helemaal geen talent, behalve om extreem-rechts jonge mannen als lid te lokken met onzinnige praatjes over de Uil van Minerva,
   en Borealis winden…Allemaal onzin.

   1. Blitzkrieg

    Rosasolis :
    Quote : “Alleen veel meer politie agenten. Het is een zware keuze voor ieder jonge man of vrouw om voor het beroep als politie agent te kiezen.”
    Voorlopig halen ze in Amsterdam ’s avonds de politie van de straat af omdat het te gevaarlijk voor ze is. En waarom… gewoon omdat de zaken niet benoemd mogen worden, in jargon heet dat politiek correct zijn.

   2. Original NL

    Quote… “Alleen veel meer politie agenten nodig”….
    Das de omgekeerde wereld…toegeven aan onaangepaste moslim barbaren.
    Maar het staat rosasolis vrij om een agent te ‘ adopteren’ en zijn salaris te betalen..ik ben daartoe niet bereid en bestrijd liever de oorzaak.
    Stem FVD of PVV!!!

 4. Kretoloog

  Nou Michael, op Twitter ga jij er prat op dat je het lidmaatschap van FvD hebt opgezegd. Jij bent wel de laatste die kritiek op de gang van zaken rond het Forum zou mogen hebben. Laat het maar aan de leden (ruim 43.000!) over om Baudet ter verantwoording te roepen. Jij hebt jezelf buitenspel gezet.

 5. Fortiori

  Mediatraining heeft hij nodig. In het zicht van de camera en de nabijheid van de microfoon is hij de vedette en artiest. Overdreven taalgebruik naar personen toe wanneer hij kritisch ondervraagd wordt. Wil hij een brede kring van aanghang trekken moet hij daaraan werken. Gordon had hem die training al aangeboden.

 6. J.C.

  Is al duidelijk wat er echt is gebeurd in die trein? Daar lees ik namelijk nog steeds niets over. De verklaring van de NS belicht slechts een voor hen positieve zijde van het incident. Toch zijn er tal van vragen nog niet beantwoord……….

 7. RvdBe

  Waarom zou hij excuses maken, hij wordt zelf hele dagen uitgemaakt voor nazi en fascist door marxisten die te beroerd zijn om iets van geschiedenis te lezen en over elkaar heen struikelen om maar fascist en nazi beschuldigen te uiten.

 8. Anti Idioten

  Wat vooral belachelijk en corrupt was dat de politie zich hier zo mee bemoeit heeft om zelf aangifte te doen! Het onderwerp waar het over gaat; intimidatie tegen over vrouwen op straat. Alle vrouwen die aangifte doen daarover of seksueel geweld en verkrachting daar doet de politie helemaal niks aan! Schande! Hypocriet!

  Baudet en vooral Wilders krijgen dagelijks doodsbedreigingen en met die aangiftes word niks gedaan.

 9. Robert75

  Volgens mij hadden de mensen die jij verdedigt geen zaak , of geen hulp van de top ambtenaren of ministers om er een zaak van te maken, normaal is als ze in hun recht staan weten ze niet hoe gauw ze in de slachtofferrol moeten gaan , maar ze durfde het toch maar niet aan , / wegens te veel belangstelling en D66 inspraak maar niet aan begonnen /

  ……………………………………………………………………………….

  Volgens mij hebben die twee dames geen zaak. Want een aangifte blijft uit en zover ik weet is er ook geen klacht ingediend. Als je inderdaad zwaar geïntimideerd wordt onder bedreiging van stokken en wapens. Dat je jezelf onveilig voelt als je naar huis toe wandelt begrijp ik niet waarom ze daar geen zaak van willen maken.

  Maar mag ik nu eens vragen zou je het verhaal ook geloven als het zou gaan om Nederlandse conducteurs ?

  1. Cootje

   Het waren Nederlandse conducteurs

   1. Robert75

    Nee het was een Nederlander en twee Marokkanen. Want nu begrijp ik al helemaal niet meer waarom je het staat te verdedigen. Want Volgens Baudet waren het toch vier Marokkanen. Dan begrijp ik het verband al helemaal niet meer tussen een incident met (Nederlandse) conducteurs en mislukte integratie.

    Maar goed je bevestigd hiermee het domme gezwets van Baudet. Dan weet die helemaal niet meer waar die het over heeft.

    1. Cootje

     Het was een Nederlander en twee Marokkanen ? Hoe zo waren die aan het stage lopen die twee Marokkanen , volgens mij tellen ze alle

     drie voor Nederlander , waarvan dan misschien twee in de slachtofferrol , en deze bewuste slachtoffers hebben ook geen zaak ,

     1. Robert75

      Ok nou mooi dan waren het geen Marokkanen maar Nederlanders. Maar dan moet jij mij eens uitleggen waarom Baudet dan ineens over dit soort zaken begint. Nog een keer. Als je een incident met Nederlandse conducteurs gaat gebruiken om het probleem van mislukte integratie aan te snijden dan heb je er geen reet van begrepen.

      En iedereen die dat dan verdedigt hebben er net zoveel van begrepen. En daar laat ik het bij

  2. Rammstein

   Je kletst uit je nek Robert75. Nergens is ooit sprake geweest van ‘zware intimidatie onder bedreiging van stokken en wapens’. Dat flans jij bij elkaar. Er is alleen sprake geweest van intimidatie (BOA’s die op hautaine en arrogante wijze vragen om een kaartje) en daarnaast is aangegeven dat ze wellicht hun ‘wapens’ (handboeien) zouden hebben getoond.

   Zaken opkloppen is jou wel toevertrouwd.

   1. Robert75

    O en wat heeft Baudet dan verklaard ?
    ——————————————————————————–
    De wijze waarop zij werden aangesproken was voor de vrouwen zeer intimiderend. Ze gaven mij aan dat er openlijk en meermalen wapengerei werd getoond, dat er sprake was van intimiderend verbaal en non-verbaal gedrag
    ——————————————————————————-

    Uit zijn eigen statement.

   2. Robert75

    En even voor alle duidelijkheid. Al die problemen die onderstreep ik. Ik stem natuurlijk niet de PVV. Maar de mate waarop rechts dit incident en het gezwets van Baudet met hand en tand proberen te verdedigen daar neem ik resoluut afstand van. De enige die het verhaal heeft opgeklopt is Baudet of in ieder geval die twee vriendinnen.

    Hier in Nederland moet iedereen zijn werk kunnen doen. Of je nu Nederlander of Marokkaan bent. En dat geldt dus ook voor conducteurs. En als je weigert mee te werken dan moeten ze maar harder optreden. Of je toont je vervoersbewijs of je gaat lopen. Wel of geen vriendin van Baudet.

    1. Ron

     En diegene die hun werk moeten doen moeten het dan ook nog correct doen.

     1. Cootje

      Baudet heeft niets opgeklopt , die verwoord wat er leeft in NEDERLAND , alleen moet hij rekening houden met een groep die niet negatief in het nieuws komt. Je zal de slachtoffers moeten bezoeken in Nederland , die bezoek hebben gehad van colporteurs , thuis zorg, bloed prikken ,energie leveranciers , pakjes bezorgers , en onaangenaam verrast zijn , dus een gezonde portie achterdocht zonder de burgemeester van Rotterdam te kwetsen , is toch wel van deze tijd , al zijn vele mensen nog naief

    2. Kretoloog

     De enige die hier zwetst ben jij, Robert75.

    3. Marija

     Sorry, maar Je zou er goed aan wel PVV te stemmen, denk ik.

     1. Robert75

      Ja daar stem ik juist wel op.

     2. Brenda Welsh

      De meningen verschillen, ik hoor niets van de PVV.

     3. Hard

      Robert van der Noordaa, Johnsen, Grote Trek, Op Koers, Kim de Roder, Brenda Welsh, etc… Thans actief met zo’n tien verschillende nicks. Is volledig uitgekotst en komt niet meer aan de bak. Tja, dan blijft er niets anders over dan ultratrollen met zoveel mogelijk verschillende nicks onder één gebruiker. Zielig en ‘aandoenlijk’.

    4. Blitzkrieg

     Robert75 :
     Quote : “Al die problemen die onderstreep ik”
     Quote : “daar neem ik resoluut afstand van.”
     Ga jij lekker strepen en er afstand van nemen, gaan wij ondertussen een beter Nederland bouwen. Man, het lijkt de kleuterschool wel.

     1. Robert75

      Ik kan er niets mee. Het is verre van inhoudelijk. Ik kan er ook niets aan doen dat aan mijn verhaal geen speld tussen te krijgen is . Ik stel hele normale vragen maar niemand die ze kan beantwoorden.

      Sterker nog nu schijnen het al geen eens meer Marokkanen te zijn geweest Maar Nederlanders volgens Clootje. Ja sorry maar als je dan nog steeds over massa-immigratie moet beginnen en mislukte integratie dan is dat uiterst zielig. Blijkbaar vind je dat niet.

      Dus als ik het nu goed begrijp dan zijn onbeschofte Nederlandse conducteurs de schuld van massa-immigratie.

     2. Blitzkrieg

      Robert75 :
      Quote : “Ik stem natuurlijk niet de PVV.”

      Marija : Sorry, maar Je zou er goed aan wel PVV te stemmen, denk ik.
      Robert75 : Ja daar stem ik juist wel op.

      Als je wilt trollen onthoud dan tenminste je eigen leugens, anders komt het zo dom over.

     3. Vit

      Als je de waarheid spreekt hoef je niet zoveel te onthouden.

  3. Cootje

   Plus dat ik de hele tijd schrijft dat de zogenaamde verontwaardigde linkse gemeenschap geen aanklacht tegen Baudet begint . Had namelijk net zo leuk kunnen worden als met Wilders . Maar om die publiciteit zitten ze niet te wachten , dus goed lezen wat ik schrijf

 10. Doperwtje

  Een domme, impulsieve tweet van Baudet.. Maar zelfs al was het echt zo gegaan, dan nog zou de storm aan kritiek vanuit de media er zijn geweest. Want je mag dit soort problemen domweg niet benoemen. Dat weet Baudet ook wel: in Den Haag gaat het alleen maar om de beeldvorming, en dus kleurt men liefst binnen de lijntjes, om vervolgens tot niet werkende, slappe oplossingen te komen. In dat opzicht is het toch erg mooi om te zien dat er mensen zijn die tegen deze stroom ingaan. Veel mensen zien dit ook wel, ondanks de uitsluitend linkse media. Ik denk dat FVD volgend jaar de grootste gaat worden.

  1. Blitzkrieg

   Doperwtje : Mensen zijn doodziek van al dat binnen de lijntjes gekleur. Expres lekker buiten de lijntje kleuren. Daarna kunnen ze het allemaal aan mamma gaan vertellen, mevrouw Jinek. De rol van de media is uitgespeelt, de corruptie is te duidelijk geworden. Kijk nu naar Amerika, na drie jaar alles uit de kast te hebben getrokken en de leugen media helemaal los gegaan is. Kijk nu eens, het gaat fantastisch met Amerika en de hele wereld is er jaloers op.

   NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

 11. Marija

  Het zal wel, maar Thierry Baudet heeft toch gelijk.
  Niemand kan ontkennen dat Marokkanen voor veel problemen zorgen, om het maar netjes te zeggen.

  1. Cootje

   Licht getinte is algemener en heeft het zelfde effect , al mag je wel geen reclame aan de deur op je brievenbus zetten , /maar geen licht getinte , /maar s’avonds een lichtje laten branden en 7 sloten op je deur , met daar achter een stukje ijzer helpt uitstekend . Naïef wezen is voorbij

 12. Vit

  @Michael Van Der Galien

  U kunt gevoegelijk mijn rug op met sponsoren, doe eerst maar jouw trawanten in toom houden, dan zien we wel verder.

  Persoonlijk vind ik dat jullie je meer met discussie moeten bezig houden, alleen een stukje schrijven voldoet niet.

 13. claus

  Natuurlijk zijn Marokkanen van de 1e t/m 5e generatie een groot probleem, het grootste deel is bewijsbaar crimineel, lui, se*sistisch en zonder moraal!
  Al eens een Marokkaan écht zien werken, criminaliteit is minder vermoeiend en verdiend beter?
  De Marokkaanse vrouwen doen het veel en veel beter, zijn vaak 100% geïntegreerd!

 14. Meriadoc Brandebok

  “Het probleem is, natuurlijk, dat Baudet er met zijn tweet juist voor heeft gezorgd dat dit debat vervuild is geraakt.”

  Juist, het debat is inderdaad ernstig door Baudet vervuild. Zijn stupide actie had als resultaat dat een grote bevolkingsgroep werd gestigmatiseerd en weggezet, twee hardwerkende allochtonen werden gediscrimineerd en een reeks xenofobe opmerkingen het internet opvloeiden.

  Het immigratie- en integratiedebat moet op zuivere gronden worden gevoerd. Thierry heeft zich als deelnemer daarvan definitief gediskwalificeerd. Dat, in navolging van Wilders, die met diens agressieve islamofobe politiek – waaronder het demonstreren tegen een moslim-burgemeester – in een isolement terecht kwam.

  Frits Bolkenstein was één van de eerste politici die het migratiedebat aan de orde stelde. In tegenstelling tot Wilders en Baudet, begreep hij wél dat het kon worden gevoerd op een fatsoenlijke, goed geïnformeerde, feitelijke en bovendien niet-discriminerende manier. Dat je geen minder Marokkanen hoeft te roepen om een punt te maken, net zo min als dat je hoeft te discrimineren op basis van komaf. Het simpele feit dat dit mogelijk is – sinds de doorbraak van het rechtspopulisme – lijkt bij lieden als Wilders en Baudet niet door te dringen.

  Integendeel, zij maken de meest primitieve instincten bij hun aanhangers wakker. Discriminerende demagogie wordt volslagen normaal geacht. Hoe provocatiever, hoe confronterender, hoe polariserender, hoe geweldiger zij, Wilders en Baudet, het vinden. Het kan niet gek genoeg zijn. En als andere partijen dan definitief klaar zijn met de verbale agressie ten opzichte van hen en de moslims, doen de rechtspopulisten hun beklag dat zij worden uitgesloten.

  Het is in- en intriest.

  1. Beukman

   Hear, hear!

   De vergelijking met de Dreyfus-affaire werd al gemaakt.
   Toen bleek dat de jood Dreyfus onschuldig was bonden de beschuldigers niet in, maar riepen zij dat zijn onschuld niet relevant was: het jodenprobleem was er niet minder om.

   1. Hard

    Zuigman?

   2. Meriadoc Brandebok

    @Beukman

    Het schuurt zelfs onverbloemd tegen het nazistische aan: Jüdenfrage; Marokkanenprobleem. Discriminatie en xenofobie is in het rechtspopulistische circuit volkomen genormaliseerd en daar zijn Baudet en Wilders medeschuldig aan.

    Maar de term “Marokkanenprobleem” is niet normaal.

    1. Beukman

     De radicalisering van de aanhangers van Wilders en Baudet kunnen we zich hier op DDS zien voltrekken. Het gaat nog sneller dan de klimaatverandering.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Beukman

      Ja, inderdaad, maar dat moedigen rechtspopulistische politici ook aan, met, bijvoorbeeld, dit soort tweets.

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : De enige die constant tegen het nazisme aanschuurt ben jij, gisteren had je ook al een paar van die lekkere opmerkingen. Ik laat ze alle voor jou rekening.

     Als er problemen zijn met Marokkanen noem je dat… taadaa Marokkanenprobleem. Nederland heeft inderdaad een gigantisch Marokkanenprobleem, zo groot dat filmpje waar ik gisteren naar linkte van youtube is verwijdert vanwege extreem geweld.

     De enige verdediging die je hebt zijn woordjes, de zogenaamde isms en de foobs. Ik ben er allemaal schuldig aan en het voelt prima.

     1. Beukman

      @Kritzblieg
      Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb Baudet de term “Marokkanenprobleem” nooit in de mond horen nemen. Zijn discipelen des te meer.

      Van mij mag hij daar best een balletje over opgooien, dat is zijn goed recht, en uiteraard met constructieve oplossingen komen voor het door hem gesignaleerde probleem.
      Maar dan niet over de hoofden van twee conducteurs die gewoon hun werk deden.

      Baudet is de Kuzu van FvD. Beide heren spreken met gespleten tong. Ik vind dat zeer verachtelijk. Dan heb ik nog liever een Wilders. Die verschuilt zich tenminste niet achter diffuse taal.

     2. Blitzkrieg

      Koopmans : Zo zie je maar weer, de tweet van Baudet heeft een hoop goed gedaan. Opeens mogen we balletjes gaan opgooien over het marokkanenprobleem en zit jij serieus te overwegen om de volgende keer op de PVV te stemmen. We hebben nog een lange weg te gaan, maar het is zeker een goed begin.

     3. Beukman

      Huh?
      Er mochten altijd al balletjes worden opgegooid over welk probleem dan ook. Maar dat moet dan niet gebeuren over de ruggen van onschuldige mensen.
      Baudet is een leugenaar. Het is tekenend dat je dat niet wil erkennen.

     4. Blitzkrieg

      Beukman : er waren allemaal zielige mensjes en toen ging baudet tweeten en toen moesten we allemaal huilen en grienen, maar ik niet… want ik ben suberbeuk en ging toen tegen blitkrieg zeggen dat ze heel lief zijn en dat baudet stom is… baudet mag niet zo tweeten want dat vind ik heel stom enzo.

      Het verbaast me werkelijk dat jij je leent voor deze onzin…

    3. Blitzkrieg

     Beukman : De radicalisering an de aanhangers van Wilders en Baudet?! Maak jij je liever druk om een moorkop.
     Lafhartige Bakker verandert naam ‘moorkop’ in ‘roomkop’ na beschuldiging van RACISME!
     h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/02/lafhartige-bakker-verandert-naam-moorkop-in-roomkop-na-beschuldiging-van-racisme/

     1. Beukman

      Zie daar.

  2. Kretoloog

   Guus Jankmuil komt ook weer zijn plasje doen. Met onzinargumenten, fakenieuws en halve en hele leugens. Negeer hem maar beste mensen, het was, is en blijft een hopeloos geval.

  3. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Het debat voeren? We hebben keiharde actie nodig, geen praatjes!

  4. Original NL

   Q….twee hardwerkende allochtonen werden gediscrimineerd……
   idd jammer dat de enigste 2 allochtonen die daadwerkelijk een baan hebben ten onrechte werden aangepakt..btw waarom worden ze
   “hardwerkend” genoemd.. kent u ze persoonlijk, of is het alleen maar gedramatiseerd gelul?

   1. Vit

    @Original NL

    Als je niets anders kunt en intelligentie op een laag pitje staat kun je altijd nog BOA worden.

    1. Original NL

     Idd bij onze gemeente
     “handhaving” rijden ook van die figuren rond.
     Komt een allochtoon mij vertellen dat mijn hondje hier niet los mag lopen..

   2. Meriadoc Brandebok

    @Original NL

    Ook dat slaat nergens op. Er zijn talloze allochtonen die arbeiden van ’s morgens tot ’s avonds. Van welke afkomst dat ook wezen mag. Dit is precies het soort commentaar dat de discussie over migratie en integratie in de laatste tien jaar zo ontzettend verziekt.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : De discussie… de discussie… Er is helemaal geen discussie, alleen een regering die niks doet. We zitten nu al jaren te kijken naar het proces Wilders wat pijnlijk duidelijk maakt dat de hele trias politica een fars is. Verder dan dat is er in Nederland geen discussie… Of bedoel je de joepie, joepie weer 100.000 kopschoppers van de NPO een discussie?

     1. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      De discussie is er altijd. En die moet worden gevoerd, maar wordt door Baudet en Wilders al jaren ernstig vergiftigd.

     2. Rammstein

      Malle Meria: er IS geen enkele discussie over integratie, immigratie, criminele Marokkanen, COA’s, instroom en retourzendingen aan de gang. Ook niet geweest.

      Vind jij van wel? Dan gaarne onderwerpen, deelnemende partijen, uitkomsten en resultaten.

      En die boeken van Cliteur en Scheffer tellen niet mee: ondanks de duidelijkheid daarin heeft het niets op gang gebracht.

     3. Rammstein

      Meriadoc Brandebok is er met de staart tussen zijn benen vandoor gegaan en heeft daarmee toegegeven dat er in Nederland nog nooit een serieus debat is gevoerd over immigratie, integratie, criminele Marokkanen, COA’s, instroom en retourzendingen.

      Toch blijft deze overheidstrol volhouden dat er wel degelijk een debat in de afgelopen tien jaar is gevoerd.

      Meriadoc is dan ook niet in zijn eerste leugen gestikt.

  5. Vit

   Een zachte benadering heeft tot nu toe niet geholpen.

   1. Vit

    @Brandebok

    Het is zoiets als slechte heelmeesters maken stinkende wonden.

    1. Blitzkrieg

     Vit : Kijk nu naar Zweden, volgens mensen als Meriadoc Brandebok is dit progressie.
     Zweden: verkrachtingshoofdstad van Europa
     h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/02/zweden-verkrachtingshoofdstad-van-europa/

     1. Vit

      @Blitzkrieg

      Als allochtone Zweed kijk ik er met afgrijzen naar.

 15. Johnsen

  Heb mijn lidmaatschap 2 maanden geleden opgezegd! Het gaat nooit wat worden met die ezel!

  1. Hard

   Robert van der Noordaa, Johnsen, Bint, Grote Trek, Op Koers, Kim de Roder, Brenda Welsh, etc… Thans actief met zo’n tien verschillende nicks. Is volledig uitgekotst en komt niet meer aan de bak. Tja, dan blijft er niets anders over dan ultratrollen met zoveel mogelijk verschillende nicks onder één gebruiker. Zielig en ‘aandoenlijk’.

  2. FVD

   Niet liegen jochie Johnsen, je hebt nooit je lidmaatschap opgezegd, je bent geroyeerd! Net als Otten was je insolvabel, en niet in staat om je lidmaatschap contributie te betalen.

   Klein foutje bij de ledenadministratie van het FvD, die hadden bij de naam Johnsen, onmiddellijk uw BKR-registratie moeten opvragen. 🙂

 16. Johnsen

  Ga iets nuttigs doen, EZEL!

  1. Hard

   Johnsen?

 17. Kidogo

  Door het stof ??
  Het enige stof wat ik zie is stof tot nadenken ! dus Stem FVD straks in maart 2021 !

 18. RCS

  Voordat dhr. Baudet maar één voet in de tweede kamer had gezet, vondt links hem al een racist, nazi, xenofoob en wat al niet meer zij. Voor deze tweet wilden de
  meeste politieke partijen al niet met hem samenwerken, zie de provinciale staten, dus ik zie geen verschil tussen voor en na deze tweet.

  Jongeren met een Marokaanse achtergrond komen al jaren voor in de top van criminele hitparadelijst en ze zijn er trots op. Er wordt ze door de politiek geen strobreedte in de weg gelegd; als ze over de schreef gaan dan worden ze met fluwelen handschoenen aangepakt of worden ze de hand boven het hoofd gehouden waardoor ze zich wanen als “untouchable” in sommige wijken en straten. Deze mate van straatterreur en intimidatie komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Je kunt deze jongeren niet van alles de schuld geven, de politiek is hier zelf in gebreke gebleven.

  1. DidiMadloba

   Baudet had al lang voordien zijn eigen versie van “Mein Kampf” gepubliceerd dus hij ging bepaald niet blanco de politiek in.

   1. Fonz

    Nedermoslim mididildo blijft maar ageren tegen Baudet, Baudet heeft natuurlijk heel duidelijk aangegeven waar het hier aan schort in deze maatschappij en racist mididildo laat dit even haarfijn zien dat er een Marokkanenprobleem is..

 19. DidiMadloba

  Integratie moet van twee kanten komen maar van Baudet komt die niet.

  1. Ron

   De moslims zijn er nooit mee begonnen.

   1. Brenda Welsh

    U wil er ook niets van weten. Dus niet zeuren! In Marokko kunt u heerlijk vakantie vieren. Voortreffelijk eten en drinken.

  2. Fonz

   “Integratie moet van twee kanten komen”

   Precies en WIJ doen alles, maar op een gegeven moment is het klaar natuurlijk als WIJ zien dat wat WIJ doen niet helpt en de integrerende zichzelf buiten de maatschappij plaatsen…

 20. Drollevanger

  Die tweet heeft natuurlijk ook voordelen. Dankzij Baudets vergissing is nu weer de nadruk gelegd op de rotstreken die door met name onze Marokkanen, richting dames en meisjes worden uitgevreten.
  Een goede zaak.
  Is er iemand die in eerste instantie niet meteen dacht, “Zeker weer Marokkanen”.

 21. Drollevanger

  Integratie moet van de immigrant komen. Als ik naar Argentinie ga moet ik hun manieren respecteren. Ze hoeven zich niet aan mij aan te passen.

 22. Lex

  Hij had nooit door het stof gehoeven.
  Hij had nooit zijn verontschuldiging moeten aanbieden hij had gewoon groot gelijk, klaar punt uit.

  Er is helemaal niets aan de hand. Het is gewoon de welbekende linkse slagroomklopper van de s(linkse) verrotte media, die ze nu kunnen gebruiken omdat Thierry hen de voeding geeft waar de linkse media al maanden lang op zitten te wachten om hun slag te slaan.

  Hij had gewoon zijn been recht moeten houden en er op moet wijzen dat er wel degelijk een groot probleem is met de Marokkanen die zich vreselijk misdragen in de trein, hij had snel bewijs bij elkaar moeten sprokkelen om het te bewijzen. Je hebt wel degelijk een punt.

  Thierry er is helemaal niets aan de hand, Informeer in vervolg wel eerst even goed voordat je een bericht de wereld in slingert.

  Dit bericht bewijst maar weer eens dat ook DDS weer aan opschuiven is naar die verrotte vooringenomen linkse media.

 23. DidiMadloba

  Verbeter de wereld, begin bij jezelf.
  Laat eerst de overjarige corpsbal Baudet maar eens integreren in het gewone Nederland, waarvan hij totaal vervreemd is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.