Walgelijk! AFD speelt cruciale rol in winst premier Duitse deelstaat. Pro-EU mastodonten zien hierin direct herleving nazi-Duitsland

shutterstock_1069620911
Foto: EU-zeloot Guy Verhofstadt Bron: Shutterstock: Door Bart Lenoir

Onze immer geliefde Guy Verhofstadt staat niet bekend om zijn intellect. Waar hij wel om bekend staat? Zijn zeer ‘creatieve’ en ‘ludieke’ pro-eu Godwins, en tsja met de uitslag in Thüringen was het wachten op deze eurofiel om de oorlog erbij te halen. Helaas was de boodschap van Verhofstadt nog onsmakelijker dan we hadden verwacht. Wat een walgelijke vent!

Voor het eerst in de geschiedenis van de AFD hebben ze een doorslaggevende rol gespeeld bij de keuze van een deelstaat premier. Met een nipte overwinning – 45 om 44 – hielp de AFD de liberale kandidaat aan de meerderheid. Voor sommige EU mastodonten was dit hét teken dat de nazi’s terugkomen. En zo werd de ‘strijder van het kwaad’ naar het front geroepen. Hulde aan Verhofstadt – kuch, sarcasme.

Nu snappen we dat het voor de zelfbenoemde anti-fascisten voelden als donder bij heldere hemel, maar om direct Hitler erbij te halen gaat te ver.

Het cordon sanitaire lijkt hiermee ineens te doorbroken zijn. Niemand had namelijk verwacht dat het CDU dezelfde kandidaat als de AFD zou gaan steunen. Dit was namelijk een no go in de Duitse politiek, als de AFD a zegt, dan hoor je b te zeggen. Maar in Thüringen ging het net even anders.

“In de eerste plaats wordt de keuze gezien als een taboebreuk, omdat de AfD een beslissende rol heeft gespeeld. Die partij wordt normaal gesproken genegeerd door de andere partijen. Maar nu heeft de CDU ervoor gekozen niet de kandidaat van Die Linke te steunen, maar te stemmen op de kandidaat die ook door de AfD wordt gesteund. Daarmee doorbreken ze die isolatiepolitiek en hebben ze de AfD indirect macht in handen gegeven, zeggen veel critici.”

Krijgen we nu net als bij de overwinning van Trump huilende Linksmensen te zien? Met Guy Verhofstadt vooraan?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  nexit aub en heel snel , we moeten d666 voorblijven met de wetswijziging

  stem sociaal , stem PVV

 2.   

  Guy laat een snorretje staan , zet je bril af , kam je haar naar links en kijk dan in de spiegel !
  Stem FVD !

  1.   

   Sprekend, ook zijn instelling is dezelfde.

 3.   

  Pro EU is sowieso in de war. Dat zijn socialistische idioten met een kort lontje en die maar 2 woorden kennen, racist en facist. In de laatste oorlog liep er 1 met een zwart snorretje en vanhofstad begint er aardig op te lijken. Wat een geestelijke randdebiel.

 4.   

  Op een voorspoedige toekomst voor de AFD en het Duitse volk!

 5.   

  Zo gaat het straks met het FvD en/of de PVV ook in Nederland. Ze worden zo groot dat de eerste ‘verraders’ het cordon sanitaire voor gezien houden en gaan voor deelneming in regeringsmacht.

  Links huivert en bibbert. Nederland is de linkse dictatuur zat!

 6.   

  Ach, zie dat mijn zojuist geplaatste serenade aan mijnheer Verhofstadt verwijderd is, jammer zo,n fijne man…..

  1.   

   yeppo , niet normaal wat ze eraf gooien , de waarheid doet pijn ,

  2.   

   Weetje zeker dat je niet onder een filter zit ofzo dat je een woord gebruikt dat is gefilterd.

   Volgens mij plaatst hij de reactie dan gewoon niet

 7.   

  Guy is een nakomeling van Adolf hi*ler, verwekt door een toevallige paring met een Zuid Europese moslima!
  Dat is aan de gelijkende rotkop en het gedrag van onze Guy goed te zien!

 8.   

  Europa zelf is een dictatuur.
  Demagoog Verhofstadt past daar prima.

 9.   

  Democratie wint en Guy Verhofstadt wil dit niet accepteren. Opvallend dat de linkerkant van de samenleving alleen democratie wenst als links ook wint. Accepteer een overwinning van de tegenpool als dit door democratie tot stand is gekomen. Langzaam groeit bij mij het idee dat Guy Verhofstadt de weg volledig kwijt is.

 10.   

  Ach ja…ben je tegen de politieke invloed van de EU ben je een fascist.
  Ben je tegen de instroom van miljoenen kansparels dan ben je racist.
  Ben je tegen de gevestigde politieke orde dan ben je beide.
  Verhofstadt de megalomane manneke pis uit brussel maakt zelf deel uit van de enige echte fascistische organisatie nl de eu.
  De AFD wordt net als FVD en de PVV overal door het kartel gedwarsboomd…nu heeft de AFD rood/groen een koekje van eigen deeg gegeven en deug duitsland is in rep en roer, heerlijk.

  1.   

   Heel oud oost duitsland straks onder een bevrijdende regering, de wijzen blijven uit het oosten komen….

 11.   

  Het is allemaal wel te begrijpen als je de Duitse omstandigheden en verleden kent. Samenwerken met de AfD is juist in Thüringen onvoorstelbaar, omdat de plaatselijke AfD-leider Björn Höcke geldt als een van de meest openlijke neo-fascisten van Duitsland. Höcke gebruikt nazi-terminologie als ‘Lebensraum’ en ‘entartet’ en was eerder tegen een Holocaust-museum in Berlijn. Hij vond het een belachelijk ding en verklaarde dat ‘de Duitsers het enige volk ter wereld zijn dat in het hart van zijn hoofdstad een monument van schaamte hebben opgericht’. Of het niet eens tijd werd voor een ‘draai van 180 graden van het herdenkingsbeleid’. En hij ontkende ooit, dat Adolf H. “absoluut boosaardig” was. Kortom, deze man deugt gewoon niet.

  Verder was Thüringen in 1930 de eerste deelstaat waar nazi-politici aan de macht kwamen, vlak voordat Adolf H. kanselier van Duitsland werd. Ook dit sentiment leeft er nog steeds onder een deel van de Duitse bevolking.

 12.   

  Er kleeft bloed aan zijn handen wegens de Oekraïne, en nu durft deze verknipte gek weer eens te smijten met dictators die kant nog wal raken. Hij blijft daarmee Duitsland in een kwaad daglicht zetten, en dat voor een Eurofiel…

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!