shutterstock 1330396610

Walgelijk! Carnaval in Aalst weer in de ban van antisemitisme! 'We doen dit om te lachen met elkaar!'

Geen categoriefeb 23 2020, 16:00
Vorig jaar ging het al helemaal mis in Aalst toen een paradewagen besmeurt met antisemitische stereotypes te zien was. Dit jaar hoopte de burgemeester dat men zich niet weer zou verlagen tot dit, dat is helaas mislukt. Overal zijn mensen opgedoken in walgelijke outfits die de spot drijven met joden of joden afbeelden als insecten/ongedierte. Gezellig feestje dus......
Gisteren werd al bekend dat de omstreden paradewagen weer te zien was. Dit zorgde voor een spervuur aan - terechte - kritiek op onze zuiderburen. De mensen achter de wagen vinden dat de rest van de wereld niet zo moet zeuren. Tijdens Carnaval in Aalst lacht men om alles en iedereen, het hoort erbij.

,,We hebben niet de bedoeling iemand te kwetsen”, aldus een lid van de groep. ,,Dit is Aalst. Wij lachen met iedereen. Alleen niet met de Bende van Nijvel, Marc Dutroux en de genocide in Rwanda. Dat was té erg.”

En de zes miljoen vermoorde Joden tijdens de Holocaust dan, wil een HLN-verslaggever weten? ,,Dat is zo lang geleden”, aldus de man. ,,Ik ben al oud en zelfs ik was toen nog niet geboren. Dat staat toch héél ver van ons af, hé.”

Naast de paradewagen doken zojuist de eerste foto's op waar mensen nog meer de spot drijven met joden. Van stereotypes tot verkleed gaan als joodse-insecten, in Aalst kan het gewoon. 'Want het is carnaval'. Dit soort rot is simpelweg gewoon niet goed te praten, en verdient geen plek in onze moderne samenleving.
https://twitter.com/EddyWax/status/1231546933992448002?ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/EddyWax/status/1231547149894193152?ref_src=twsrc%5Etfw
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten