WEG MET HET KONINGSHUIS

Marcel van Roosmalen is benoemd tot Republikein van het Jaar 2019. De schrijver, columnist, en radio/tv-gast heeft de prijs verdiend, aldus het Republikeins Genootschap, vanwege “zijn heldere stellingname tegen het koningshuis en het aankaarten van affaires rond de Oranjes in zijn bijdragen in de media.” 

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 102 DDS-lezers gingen u al voor!

De stemming voor de Republikeinse prijs vond plaats tijdens een vergadering in december, maar het resultaat is nu pas bekendgemaakt. Van Roosmalen kreeg daarbij de absolute meerderheid, wat geen geringe prestatie is.

Vicevoorzitter en woordvoerder van het Genootschap, Floris Müller, stelt dat Van Roosmalen in zijn bijdragen over de Oranje-zelfverrijkers “doorgaat waar andere opiniemakers bezwaren tegen de Oranjes uit betamelijkheid staken. Daarmee houdt hij de discussie over de wenselijkheid van een monarchie in Nederland op gang en blijven ernstige misstappen van leden van de koninklijke familie onder de aandacht.”

In 2019 alleen al had Van Roosmalen het in zijn columns voor NRC.Next en de Nieuws BV van BNNVARA (radio) bijvoorbeeld over Prins Bernhard Jr. die hij “geen prins” noemde maar “een ordinaire huisjesmelker.” Dit nadat bekend was geworden dat Bernhard maar liefst honderden huizen in Amsterdam bezit. Ook haalde hij op harde — en schitterende — wijze uit naar de Oranjes vanwege de belachelijk dure verbouwing van Huis ten Bosch.

Zie hier een heerlijke video waarin Van Roosmalen losgaat op de monarchie én het mediakartel dat de Oranjes aanbidt:

Als je republikeins hart daar niet sneller van gaat kloppen geef ik het op.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Hendrie1963

  Onmiddellijk. Een geldverspilling waar je niets aan hebt.

 2. RvdBe

  Weg ermee, hopeloos veroudert, geldverslindend nutteloos instituut.
  Miljarden Shell dollars, maar tegen het gepeupel klimaatreligie lopen te verkondigen.
  Oh ja, op de 3e dinsdag en met kerst mag ie een briefje oplezen.

  1. Hendrie1963

   Een briefje die hij zelf nog niet heeft geschreven zo schijnheilig is het ook nog. Alleen die NSB’er rutte die hielenlikken dit soort.

 3. Original NL

  Quote….De échte Nederlander bestaat niet”…
  Het moge duidelijk zijn wie haar dit in de oren gefluisterd heeft..nederlanders bestaan niet..dus dan het land maar vullen met nutteloos uitschot uit afrika.
  Dat er anno 2020 nog steeds koningen en prinsesjes rondlopen is idd belachelijk.
  Kinderen worden al jong dmv sprookjes met dit achterhaalde idee vertrouwd gemaakt en vinden dit dan later heel gewoon.

 4. ikweetwatikwil

  Weg er mee????? En dan , als je al een Flutte al MP hebt. Wie moet er President worden.

  1. RvdBe

   Ikweetwatikwil: niemand, nergens voor nodig.

 5. Bullshit15

  Altijd al gezegt weg met deze opvreters die niks te zeggen hebben ze zegt zelf Nederlanders bestaat niet na oprotten dan
  Kunnen wij die miljoenen weer ergens anders voor gebruiken of moeten we dan nog meer betalen aan Brussel wand ja dan schiet het ook niet op
  STEM FVD OF PVV uit de eu

 6. Rogerio

  Leve de Republiek! Die Wilhelmina de Ranitz heeft destijds met haar illegale vlucht alle rechten verspeeld.Voor de rest is het één oligarchie van geldgraaiers en is er weinig koninklijks meer aan sinds de malversaties van nazischavuit Bernhard

 7. Blitzkrieg

  Opzouten en wegwezen met dat koningshuis.

 8. Vit

  Ik ben best tevreden met Willem en Max, van mij mag het ook wat kosten.

 9. Vit

  Mogen we dat kleine beetje traditie in ere houden? Het zijn peanuts wat het kost in vergelijking met wat er over de balk wordt gesmeten.

  1. Kretoloog

   Voor mij hoeft het koningshuis ook niet weg. Maar halvering van de geldstromen vanuit de staatskas zou best kunnen. De familie is van zichzelf al puissant rijk. Dan hoeven ze toch niet alles gratis en voor nop van de Staat te krijgen?

   1. Vit

    Daar moet inderdaad wat aan gedaan worden.

   2. Vit

    Willem doet overigens wel wat aan de handels betrekkingen.

  2. Blitzkrieg

   Vit : Ik heb het niet zo op met de theekransjes van de Bilderbergers, opzouten met die zooi.

   1. Vit

    @Blitzkrieg

    Meningen hoeven niet altijd overeen te komen.

    1. Blitzkrieg

     Vit : Heb je helemaal gelijk in.

  3. ikweetwatikwil

   Ook voor mij hoeft het Koningshuis niet weg. Met een President moet je maar afwachten wat je krijgt. Zie Duitsland of Frankrijk. En ze kosten ook geld.

   1. DidiMadloba

    De Franse president heeft te veel macht, de Duitse misschien te weinig. Dat is een soort niet-erfelijke koning.
    Er zijn ook wel eens schandalen geweest rond de Duitse bondspresident. Zo verweerde Merkel zich uit alle macht tegen een populaire vrouwelijke presidentskandidaat, Gesine Schwan, uit vrees dat de Duitsers geen twee vrouwen in het landsbestuur zouden trekken (misschien geschrokken van het Engelse voorbeeld van Thatcher met de queen). Toen schoof Merkel overhaast de (voor een president veel te jonge) Christian Wulf naar voren, die ontijdig moest vertrekken wegens schandalen.

    Een tijdlang hadden de Duitsers een partijloze oostduitse dominee als president (Gauck). Maar die hokte met een vrouw waar hij niet mee getrouwd was.

    Enfin, gelukkig is de Kanzeler(in) niet verantwoordelijk voor de president.

    De ministeriële verantwoordelijkheid voor uitspraken van de Koning moet snel worden afgeschaft. Dan jan hij desgewenst zichzelf onmogelijk maken.

 10. Vishengel

  Als het koningshuis wordt afgeschaft, dan kun je je alvast klaar maken voor president Pechtold, Rosenmöller, Melkert of Rutte!

  1. Vit

   Isis, ik moet er niet aan denken, ohh gruwel.

   1. Vit

    Die gaan dan wel in een achteraf straatje wonen, dat dan weer wel ofzeau.

 11. Ben Venuti

  Je moet toch wel het verstand van een pootaardappel bezitten wanneer je het Koningshuis in zijn huidige vorm steunt, een puissant rijke familie die geen cent belasting betaalt en alles in de schoot krijgt geworpen enkel en alleen maar omdat je wieg stond binnen die inteelt familie, wat een flauwekul anno 2020!

  1. Vit

   @Ben Venuti

   Pootaardappelen kunnen zeer intellektuoluweel zijn.

   Grinnik.

   1. Vit

    Ps, in staat tot vermenigvuldiging, hmm misschien niet zo’n goed voorbeeld want dat zijn Mocro’s ook.

  2. Julian

   Een ding ben ik met je eens… Het laatste stukje van je zin en dat betrekkend hebbend op je reactie…

 12. Zweedse kok

  Ik ben voor.
  Waarvoor?
  Ik ben voor het tegen zijn.
  Waartegen?
  Gewoon tegen alles.
  Maar dit gaat over een stuk Nederlandse cultuur, historie enz.
  Dan ben ik tegen de tegenstanders.

 13. Gewoon werken

  Mee eens en snel ook hoop ik.

 14. Meriadoc Brandebok

  Republikeinen voeren al decennia het hopeloze achterhoedegevecht wat betreft het afschaffen van de monarchie. De steun voor de monarchie is echter onverminderd groot. De paradox van de republikeinen is dat het afschaffen van de monarchie tegen de volkswil juist het hele Republikeinse standpunt over het democratisch gebrek ondergraaft.

  De toegevoegde waarde van het koninklijk huis is, in elk geval in mijn optiek, en in elk geval nu, groter dan die van de Republiek. Dat is de essentie. Een koning kan een verbindende rol vervullen, een traditie in stand houden, handelsbetrekkingen stimuleren. Een president of politicus kan diezelfde verbindende rol nimmer innemen (vooral niet als de president bijkans onzichtbaar is).

  Dus: laat de monarchie nog maar even bestaan. Met het koninklijk huis kunnen we nog wel even verder. Zolang zijzelf ook hun eigen positie niet op het spel zetten door al te geldverkwistend door het koninklijke leven te gaan.

  1. musicmaniac

   Een koning kan een verbindende rol vervullen, een traditie in stand houden, laat hij dan de traditie van zwarte Piet in stand houden! Laat hij dan ook dingen verbieden die niet in onze traditie thuis horen,zoals suikerfeest, ramadan et cetera.

   1. Meriadoc Brandebok

    @musicmaniac

    Van een koning wordt in het huidige stelsel verwacht dat hij politiek neutraal is, ook al is hij ceremonieel de leider van de regering, dus de chef van Rutte.

    Maar hij kan dus niet zeggen: schaf het suikerfeest af en maak zwarte piet verplicht; zelfs als hij dat zou willen.

 15. Adriaen van Bergen

  Koning Willem 3 had vergaande Syfilis en was 62 jaar toen ie Wilhelmina kreeg.
  Daarvoor was het hem nooit gelukt.
  Als je vergaande Syfilis hebt, dan kan je geen kinderen meer krijgen.
  Kortom na Willem 3 zijn het bastaarden.
  Komt nog bij dat het moreel van ons koningshuis beneden alle peil is.
  Ze hebben overal schijt aan en komen er mee weg.

  1. Meriadoc Brandebok

   @Adriaen van Bergen

   Willem III had wel degelijk kinderen uit een ander huwelijk, voordat hij Emma trouwde. Zij overleden echter allen. Berichten dat Wilhelmina een buitenechtelijk kind van Emma was, zijn nooit bewezen. En aangezien zij in haar karakter veel trekken gemeen had met Willem III, is dat ook niet waarschijnlijk.

   1. Politiek Profeet

    Het is bewezen een grote inteeltbende…

   2. Rammstein

    “Kortom na Willem 3 zijn het bastaarden.”

    En zo is het. Wilhelmina is een bastaard, Juliana is een bastaard, Beatrix is een bastaard en bolle Willem is een bastaard. En die doneren we miljoenen om een glamoursprookje in stand te houden. Te walgelijk voor woorden.

    1. Meriadoc Brandebok

     @Rammstein

     Je kletst uit je nek. Daarvan is nooit enig bewijs opgedoken. Tevens, als Wilhelmina geen dochter van Willem was, had zij niet zo veel gemeen met hem gehad.

     1. flormer

      Tuurlijk bokje, blijf jij maar lekker in je sprookjes geloven:

      http://www.pateo.nl/HTML/NL/PateoPedia/Personen/Sebastiaan_de_Ranitz.htm

     2. Politiek Profeet

      Het neukt maar voort, links rechts, belgie, denemarken, luxemburg,, de zogenaamde oud adel/elite is verworven tot putjesscheppers van de terrorwijken in de randstad o.l.v halalsema, lekker moslimstront scheppen en als mest deporteren naar marokko….win.win situatie…wij van de stront verlost en zij nog wat vruchtbaars uit de stront voor hun vreten.

     3. Meriadoc Brandebok

      @flormer

      Ik kan over over mijn buurman ook wel zeggen dat je een buitenechtelijk kind van Jaap de groenteman of Piet de loodgieter bent, maar dat kan ik niet bewijzen. Onbewezen laster van republikeinen. Zij geloven zelf in sprookjes.

      Verder negeren de lasteraars de overeenkomsten tussen Wilhelmina en Willem III volledig. In de familie zat het opvliegende temperament van de Romanovs, hetgeen Willem III’s moeder op Willem III heeft overgebracht en Willem III op zijn dochter Wilhelmina.

     4. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Ik kan ook wel zeggen dat je een overheidstrol bent, dat doe ik dan ook.

      Op de TV heb je de NOS, op DDS heb je Meriadoc Brandebok. Mensen trap er niet in.

      NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

      MERIADOC BRANDEBOK WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR UW OVERHEID

     5. Blitzkrieg

      Politiek Profeet :
      Quote : “Het neukt maar voort, links rechts, belgie, denemarken…”

      The Royal Family’s Troubling Connection to Jeffrey Epstein
      The Queen’s son reportedly had close ties to Epstein, who was charged with s*x trafficking earlier this summer.
      h**ps://www.townandcountrymag.com/society/money-and-power/a28339290/royal-family-prince-andrew-jeffrey-epstein-relationship/

      Eén grote kinder verkr*chtingsbende, zo snel mogelijk opdoeken die zooi.

     6. Meriadoc Brandebok

      De door FvD betaalde trol Blitzkrieg begint in een rap tempo te radicaliseren.

      Triest gezicht.

     7. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      MENSEN OPGELET, IK BEN EEN FVD STEMMER

      Jij bent een betaalde overheidstrol, iedereen op dit forum weet dat. Als mensen twijfelen aan mijn woorden moeten ze maar terug kijken in de archieven van DDS en zullen dan tot de ontdekking komen dat je zonder uitzondering alle standpunten van de overheid verdedigd. Ook zullen ze erachter komen dat je een zielloos persoon bent zonder verhaal maar feilloos en zonder haperen alle wetten, procedures en overheidsstandpunten oplepelt.

      Noem me hoe je wilt, mensen zijn heus slim genoeg om zelf te oordelen.

      MERIADOC WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR UW OVERHEID.

     8. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Je bent zelf een zielloos persoon en herhaalt louter de dogma’s uit de rechtspopulistische kerk. Het is zo klaar als een klontje dat je de aandacht probeert af te leiden van jezelf.

     9. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Je bent zelf een zielloos persoon en herhaalt louter de dogma’s uit de rechtspopulistische kerk. Het is zo klaar als een klontje dat je de aandacht probeert af te leiden van jezelf.”

      Als er iemand in de herhaal stand staat dan ben jij het wel :
      Je bent een trol -=> Nee, bent zelf een trol
      Je bent een zielloos persoon -=> Je bent zelf een zielloos persoon

      Ik probeer de aandacht van mezelf af te leiden? Af leiden van wat?
      01. Zo snel mogelijk een nexit
      02. Pleuris hekel aan guy verhofstadt
      03. het klimaat is een hoax
      04. massa-immigratie is een regelrechte ramp
      05. een moorkop is geen racisme
      06. identiteits politiek is puur gif
      07. kartel is anti democratisch
      08. de staatsmedia zijn fake news
      09. Trump is een fantastische president
      10. De brexit is het beste wat de VK ooit is overkomen

      Afleiden van wat?

      MERIADOC BRANDEBOK WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR UW OVERHEID

      #CopyCat #WeinigOrgineel #StemZeWeg

 16. Fuster

  Lang leve de koning, en de koningin natuurlijk.

 17. splatoon

  Waar aan voorbij wordt gegaan, is dat een monarchie voor een sterkere nationale identiteit en maatschappelijke cohesie zorgt. Er is zat aan te merken op onze monarchie, maar ik denk dat de roep om afschaffing te kort door de bocht is.

  Luister naar Stephen Fry:
  https://www.youtube.com/watch?v=27yioYjIbFg

  1. Blitzkrieg

   splatoon : Vroeger als kind had ik dat gevoel van cohesie, we waren één volk en er waren gezette tijden waarop je dit kon vieren. Tegenwoordig is er alles aan gelegen om onze identiteit en gevoel van samengaan te vernietigen en worden mensen bewust tegen elkaar opgezet. Er is geen enkel gevoel van cohesie meer in onze maatschappij, eerder de dreiging van een burgeroorlog. Een dictatoriaal Europa was al de droom van Bernard, heel… maar dan ook heel snel wegwezen met dat zooitje.

   1. Zweedse kok

    Quote: Vroeger als kind had ik dat gevoel van cohesie, we waren één volk en er waren gezette tijden waarop je dit kon vieren
    .
    Bij hoeveel buurt, sport of hobby vereniging bent u aangesloten/vrijwilliger of bestuurslid?

    1. Ron

     Haha wil jij zeggen dat verenigingen enige cohesie onder elkaar hebben?
     Ga de gemiddelde voetbalvereniging eens kijken wat een haat en nijd onder elkaar, maar in elkaar gezicht staan ze te slijmen.

     Links heeft een strontkar vol met stront in hun ogen, ze merken nog niet eens als ze worden uitgelachen op feestjes.

 18. Julian

  Poeh. In een tijd dat tradities onder druk staan. Willen de reageerders hier wel dat een van de mooiste tradities die we hier hebben wel weg gaat. Zou het komen dat het niet van bepaalde groeperingen afkomt en dat we er daarom zelf afstand van willen doen.

  1. Ron

   Nee waarschijnlijk omdat het niets oplevert maar alleen maar wat kost en dat er steeds twijfelachtige gebeurtenissen te koppelen zijn aan leden van het koningshuis.

   1. Meriadoc Brandebok

    De bewering dat het “niets oplevert” is evident onjuist. Als het niets opleverde was het al afgeschaft.

    1. Ron

     Nee want ze schaffen zichzelf toch niet af.
     EU kost ook meer dan het oplevert maar wordt ook niet afgeschaft.

 19. Peter Loosduinen

  WEG MET HET KONINGSHUIS.

  Ach, deze poppenkast mag in een zeer uitgeklede vorm blijven.
  Maar wel in godsnaam de Oranjes belasting laten betalen voor hun vermogen en stoppen met het ophemelen van de familie.
  Zijne Koninklijke Hoogheid , wijlen de heer Bernard, was een boef die aan zijn aardse rechters is ontsnapt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.