Zeteldieven Rookmaker en Otten: ‘Zetelrovers, wij? Nooit!’

De zetelrovers van de nieuwe politieke foppartij GO vinden het heel vervelend dat ze zetelrovers genoemd worden. Daar klopt namelijk niets van. Ze zíj́n geen zetelrovers. Welnee. 

De linkse kartelkrant Trouw sprak met beide politieke dieven over hun nieuwe partij, hun zetelroof in het Europees Parlement, en hun visie op Forum voor Democratie. In het gesprek slaagden de beide GO-mensen erin om zichzelf totaal en volledig buitenspel te zetten. De manier waarop ze Baudet en FVD spraken is ongelooflijk hypocriet te noemen, en dat ze ontkennen zetelrovers te zijn is ronduit hilarisch.

Als Trouw zegt dat Rookmaker “vanuit Forum-kringen” van zetelroof beschuldigd wordt, antwoordt mevrouw: “Daar is helemaal geen sprake van. Ik heb meer voorkeursstemmen gehaald dan Rob Rooken.” Die laatste is één van de drie zittende FVD-europarlementariërs.

Joh. Echt. Maar hoeveel mensen hadden op u gestemd als u niet op de FVD-lijst stond, mevrouw Rookmaker? Juist. U heeft bijna ál die stemmen te danken aan uw affiliatie met Forum voor Democratie. Kijk maar naar hoe GO het doet in de peilingen. Niemand is geïnteresseerd in u en Henk Otten. Niemand. Alles dat u heeft in de politiek heeft u door uw oude band met die partij.

Maar let op, vervolgens maakt Otten het nog erger:

“Forum is juist geroofd door een paar radicale ideologische figuren die deze partij erg naar rechts hebben getrokken.”

Rookmaker:

“Baudet heeft me destijds zelf gevraagd om op de Europese kieslijst te staan. Ik ben niet veranderd, hoor, sindsdien. Hij is zelf naar rechts opgeschoven.”

Hadden ze die nieuwe partij van ze niet “Firma List & Bedrog” kunnen noemen? Dat was veel passender geweest. Baudet was in de tijd van de Europese verkiezingen net zo “rechts” als nu. Daar is werkelijk niets aan veranderd. Dat weten deze twee natuurlijk ook wel, maar hé, ze moeten hun zetelroof op één of andere manier verdedigen. Dus dan maar zo.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Lambieck

  Wilders is uit de VVD gestapt en nam zijn VVD zetel mee.
  Otten is met zetel en al uit FvD gezet.
  Een wezenlijk verschil.

  1. ome

   Lambieck?

  2. Seneca

   @lambieck
   u heeft gelijk! edoch begrijp ik nu dat u een volgend maal op GO gaat stemmen?

  3. evil knievel

   Ga je haren kammen of Sidonia & Wiske wat lastig vallen en niet ons,chagrijn lambiekske,anders vertel ik t jerommeke!

 2. Hendrie1963

  Vroeger een VVD’er dus altijd een vvd’er. Liegen en bedriegen. Baudet moet blij zijn dat hij weg is bij de FvD. Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. kijk maar naar de rest van deze corrupte arrogante stelende liegende demente sekte die VVD heet.

  1. Lambieck

   Vroeger een VVD’er dus altijd een vvd’er. Liegen en bedriegen

   Bloemen voor die spreker!

   1. Seneca

    @lambieck
    nu heeft u geen gelijk. volgens mijn bescheiden mening, maar who cares, heeft de heer Otten, middels een opdracht van de VVD, zich bij FvD aangesloten om deze partij, waar mogelijk, zoveel mogelijk te beschadigen en uit te hollen. dat hebben de gevestigde partijen eveneens bij de LPF gedaan, wat gelukt is. bovendien hadden de gevestigde partijen het voordeel dat de drijvende kracht, de heer Fortuyn, door de zeer sterke demonisering – ook door de Oranjes – inmiddels vermoord was. de heer Wilders was als prominent VVD lid hiervan op de hoogte en mede door deze kennis heeft hij van de PVV nooit een ‘ledenpartij’ gemaakt. hij wist en weet welk vlees hij in de kuip heeft.

    1. Lambieck

     @Seneca.
     Vroeger een VVD’er dus altijd een vvd’er. Liegen en bedriegen
     Hendrie1963 had het over VVD-zetelrover Wilders.

     1. Seneca

      @lambieck
      ik heb de reactie van Hendrie1963 nagelezen, maar ik zie geen enkele verwijzing naar de zetelroof van de heer Wilders. voornoemde reaguurder sprak over ‘vroeger een VVD’er, dus altijd een VVD’er’. uiteraard in de context van: VVD’ers zijn niet te vertrouwen. nu gebiedt de eerlijkheid dat de capriolen van de lieden die namens deze partij optraden dan wel optreden, niet bijzonder veel vertrouwen inboezemen. overigens ben ik van mening dat u mijn reactie nogmaals gelieve te lezen opdat u een juiste indruk krijgt van mijn bedoeling om dit te schrijven.

 3. Beukman

  Off-topic: Ik wil Michael even wijzen op het stukkie van Tommy Wieringa in de krant van vandaag, nav jouw stukkie van de vorige week.
  Tommy nodigt hierin twee lezers van DDS uit om met hem tête à tête van gedachten te wisselen. Dit onder andere nav een niet geestig bedoeld berichtje dat hij van een van hen had ontvangen:

  zullen wij anders een volkertje spellen op jou homo

  nrc.nl/nieuws/2020/02/15/onder-vijanden-a3990566

  Nodig na deze eventuele ontmoeting die man eens uit voor een gastcolumn.

  1. Lambieck

   Kleine correctie.
   Volgens mij 2 berichtplaatsers op facebook.
   Wel naar aanleiding van de misplaatste beschuldigingen van MvdG.

   1. Bockbeer

    Lambieck?

   2. Beukman

    Klopt; de andere berichtplaatser was overgegaan op boekvernietiging.
    Geef ze dan liever weg, of zet ze in een weggeefkast. Boeken vernietigen is tegenwoordig een dingetje van identiteitsdenkers. Dat doe je niet.

    Hopelijk neemt deze “Leny B.” de uitnodiging van Tommy aan. Van met elkaar praten worden dingen zelden erger; soms wel beter.

   3. ome

    Lambieck?

  2. henkie

   Wat is het probleem? krijgt ie een uitnodiging om op het renpaard van prinses Beatrix te rijden, en alle stoppen slaan door?

 4. inert

  Otten is in de eerste plaats een `koelkastrover’ gezien zijn onbeheerste zwaarlijvigheid, en op de tweede plaats inderdaad een `zetelrover’.
  Met de opbrengst van die zetel, kan hij de koelkast en wijnkelder blijven vullen, een Bourgondisch en pragmatisch mens!

  1. ome

   Otten is gedoemd te falen! Kiezers trappen niet in deze dief en zetelrover.

  2. Rosasolis

   @inert. De Amerikanen hebben het over een “kleerkast”. Dat is Otten zeker. Maar hij is een bescheiden intelligent man die geen partij leider wil zijn. Maar de FvD heeft een enorme Fat Lady, met een grote bek…dat niet zo mooi zingt. Ongetwijfeld zal haar koelkast vol gepropt zijn. Ja, echte vocalisten hebben een stevige maaltijd nodig voor de kracht om boven een grote orkest te zingen. Maar deze Fat Lady heeft alle FvD publiciteit nodig.

   1. Seneca

    @rosasolis
    ongetwijfeld kent u het goede Nederlandse spreekwoord: ‘als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen’. als u mij de vergelijking wilt vergeven, de heer Otten is de passie prekende vos en u bent de boer die haar kippen dreigt te verliezen’. indien men in het kleine niet betrouwbaar is, dan is men dat ook niet in het grote. voila, mijn definitie van de heer Otten c.s.

 5. Brenda Welsh

  Zetelroof zegt de gemiddelde kiezer niets. Die verdiept zich niet in deze materie en al helemaal niet in de kleine partijen. Slechts een enkele idealist zal op grond van zijn overtuiging de stem uitbrengen.

 6. Bolkestein

  Van deze zetelrovers zullen we na 2023 niets meer horen, want na de EK-verkiezingen van 2023 is het einde oefening.

 7. Rosasolis

  Waarom zo veel interesse in zowel FvD als GO? Natuurlijk als partijen uit elkaar gaan nemen ze altijd een aantal oud-leden mee. Dat deed Wilders 11 jaar geleden toen hij de VVD stapte en de PVV societeit oprichtte. Helaas heeft Nederland, al lang, te veel politieke partijen. Baudet en zijn FvD aanhangers moeten niet zeuren over het feit dat
  Mevr. Rookmaker interesse heeft in het EU parlement. Ze had deze belangstelling ook toen ze lid was van de FvD, toen ook Baudet niet tegen de EU was. Maar nu is HIJ voor een “nexit”. Is hij soms jaloers dat Groep Otten in het EU parlement wel wordt vertegenwoordigd?
  Wellicht beschouwt de FvD leden, kiezers die op alle andere partijen stemmen ook als zetelrovers?

  1. Bullshit16

   Ros
   Je luld weer gigantisch uit je nek de fvd in de aanhangers van fvd PVV stemmen er op omdat Brussel te veel macht krijgt in naar zich toe trekt om bang van te worden Maar ik begrijp dat jullie dat niet zien pas als het te laat is dan kunnen jullie blèren wij zien het al lang dat dit niet goed gaat daarom vechten wij voor ons in voor jullie zo dat Nederland Nederland blijft in als je nog niet weet. in Brussel mag je eigen vlag niet meer laten zien daar zijn de Britten ook achter gekomen die werden weggestuurd in ze moesten hun vlag meenemen. Na dat zegt wel genoeg denk ik
   Stem fvd of PVV uit de eu

 8. Heras

  GO wil verbinding tussen links en rechts. Maar als het erop aan komt, neigen ze naar links op te schuiven. Dat kan bepalend zijn bij de verkiezingen, tenminste: als er op GO gestemd wordt.

 9. cuoretx

  Nee?? En kasgradien dan pfff valse moreelridders

 10. Bullshit16

  Tuurlijk is otten een zetel rover ik had nog nooit van otten gehoord in denk meer mensen niet dus mensen hebben grotendeels op fvd gestemd in niet op naam daar komt bij dat i ook nog geld gestolen heeft hij had er voor gestraft moeten worden hij had de zetel in moeten leveren in uit de politiek gezet moeten worden dan had je nog een beetje vertrouwen in de politiek wat er overigens nog van over is ik althans heb er geen vertrouwen meer in
  Stem fvd of PVV uit de eu

 11. ome

  Ja hoor. welles!

  Mensen die op Otten zouden hebben gestemd hebben op hem gestemd vanwege zijn betrokkenheid bij FVD en niet vanwege zijn betrokkenheid bij zichzelf.

  Overigens wordt het nooit iets met Otten, hij is namelijk ontstaan door leugen en bedrog. Daar horen we bij een volgende verkiezing helemaal niets meer van! En zo heurt het.

  1. Rogul

   Ome??

  2. Bullshit16

   Ome
   Ja dat bedoel ik mensen stemmen meer op de partij in niet op persoon
   Stem fvd of PVV uit de eu

 12. Madpo

  Ik heb in volle overtuiging en in volle vrijheid gestemd op FvD en Baudet. Het gesjoemel met stemmen door de Otten-mafia betekend dat ze niet alleen zetels hebben gestolen maar ook de stemmers op FvD hebben belazerd. Komt er op neer dat in onze kamer een stelletje criminelen zitten. Als wij burgers deze streken uithalen komen we voor het D66 tribunaal van Justitie. Deze hier boven genoemde kwallen komen er mee weg omdat dat de VVD goed uitkomt.

 13. Timber

  Bij de volgende verkiezing gaat GO in rook op! doei

 14. RCS

  GO, “wij zetelrovers, welnee gewoon eerlijk gejat”.

 15. Evil Zorro

  GO zal een stille dood sterven na de volgende verkiezingen waarin FvD de winnaar zal worden.

 16. Kidogo

  Plofkop Otten gewoon een dief en ja na maart volgend jaar gaat GO in rook op
  Stem FVD en altijd op Thierry zodat er nooit anderen met voorkeurstemmen een zetel kunnen roven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.