Zwak staaltje framing bij RTL: ‘Mohammed wil toverstaf om oorlog in Syrië te stoppen’

Wist u al dat oorlog niet leuk is, Assad een gemene man is en dat mensen willen vluchten voor bommen? Mocht u nou de emotie missen die ze bij RTL Nieuws gepast vinden voor dit thema, dan kunt u hier bij de 11-jarige Mohammed terecht.

Waarschijnlijk waren ze bang dat u wat minder sympathie zult hebben voor de nieuwe golf van vluchtelingen die uiteindelijk toch deze kant uitkomen. Niet zo gek hoor. Want 100.000 mensen per jaar binnenhalen, praktisch niks wegsturen, krapte op de woningmarkt veroorzaken (dat met stikstofbeleid verergeren) én steeds meer druk op de verzorgingsstaat leggen, dat wordt een keer irritant ja.

En wat dan vooral nodig is, is een mix van nieuwsfeitjes over de oorlog in Syrië, vermengd met één of ander zielig kind in dat oorlogsgebied (waarvan de hele familie na 9 jaar nú pas gevlucht is), die ‘wou dat de oorlog weg was’. Mijn god zeg.

En natuurlijk is het rot voor zo’n kind en ook voor alle andere vluchtelingen dat dit ze is overkomen. Maar de 11-jarige Mohammed wordt gewoon als instrument gebruikt voor politieke doeleinden. Want laten we eerlijk wezen, het kan niemand een reet schelen dat Mohammed wilde dat het mogelijk was om oorlog weg te wensen met een toverstaf.

Kunnen we allemaal heel zielig vinden, maar als we hem hierheen halen staat hij straks op z’n veertiende ook te figureren met een kapmes in een drillrap-video. ‘PTSS’ en ‘sociaal-economische factoren’ zijn dan weer de labeltjes die we erop plakken, want ‘moeilijke jeugd’ door lange wachtlijsten in de ggz. En iemand weet er dan vast nog wel een maatschappelijke discussie over racisme doorheen te fietsen. En zo blijft RTL Nieuws maar blikken 11-jarige Mohammeds lostrekken om verloren sympathie terug te winnen bij de Nederlandse stemmer…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Seneca

  RTL is net zo’n smerige omroep als al die zgn. omroepverenigingen. Ook bnr is van hetzelfde laken een pak.

  1. Ron

   Ze moeten ook verschrikkelijk deugen met reclame waar maar veel zwarten inzitten.
   Dan komt het gezever over milieu om je strot door te duwen.
   Dan gezever over dit en dat.

   Ik zou graag willen dat er aanbieders waren waar je kon kiezen welke zenders je wel maar vooral niet wil ontvangen.

   1. Potsdam

    God heeft alle antwoorden.

    1. Ron

     Klopt god creëerde zeeën en bergen om de volkeren te scheiden. Hij wist toen al dat multiculturele samenleving niet werkt.

     1. AntiChrist

      Er is geen god.

     2. Ron

      Wie weet?
      Ik niet.

     3. Original NL

      Waarom zou god de marokkanen eigenlijk geschapen hebben Ron…om van het lam god’s shoarma te laten maken?
      Vragen vragen vragen..

     4. Ron

      Iedereen maakt fouten original, zelfs God

    2. Original NL

     God weet en ziet alles..maar zegt niets!

    3. Peetjoh

     Zoiets beweren die moslims ook. God en Allah komen uit hetzelfde boek de tnch (tenach) 6 bladzijden en daarvan maakten mensen de Torah, bijbel en koran. Geloof is daarom bs.

  2. Friesetrots

   Zeg mij iets negatief over BNR.
   Luister altijd met plezier.

  3. JochemX

   Ja Seneca, ook altijd goed naar de foto’s kijken. Dan klopt er meestal iets niet. Midden in het oorlogsgeweld een brandschoon konijntje. Een foto van een aangespoeld kinderlijkje bovenop het zand wint zelfs prijzen.

   1. Ron

    En het kindje rechts op de foto.

 2. Bullshit16

  Ze denken dat wij de hele wereld kunnen redden door die zielige kinderen te laten zien
  Ja natuurlijk is dat erg genoeg maar wij kunnen nou eenmaal niet de hele wereld redden
  In dan is het zo dat ze constant naar het buitenland kijken maar hier moeten ze ook oppassen wand hier loopt het ook de spuigaten uit
  In ja daar heb je het weer weg kijken voor de problemen hier in Nederland
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. Friesetrots

  Zo werkt het nu eenmaal.

 4. Potsdam

  Gebeden horen uit het hart te komen en oprecht te zijn; ze moeten niet uit het hoofd geleerd of gedachteloos opgezegd worden. In de Bijbel staat: „Als gij echter bidt, zegt dan niet steeds weer dezelfde dingen, zoals de mensen der natiën doen, want zij menen dat zij door veel woorden te gebruiken, verhoord zullen worden. Wordt daarom niet als zij, want God, uw Vader, weet welke dingen gij nodig hebt voordat gij hem er ook maar om vraagt” (Mattheüs 6:7, 8).

  1. Original NL

   Q….want God, uw Vader, weet welke dingen gij nodig hebt voordat gij hem er ook maar om vraagt” (Mattheüs 6:7, 8)……….
   En als je er dan om vraagt..gebeurt er niets….daar zijn 6 miljoen joden ook pijnlijk achtergekomen….maar blijf vooral vasthouden aan je geloof.

   1. Peetjoh

    6 miljoen schoenen zijn hoogstens 3 miljoen mensen.

 5. NoDoubt

  De mensen die ze zo graag binnen willen, onderhouden ze maar. wedden dat ze binnen een jaar van gedachte zijn veranderd. Het is van de zotte dat ze gelijk een NL-paspoort krijgen. Een verblijfsvergunning behoort ook tot de mogelijkheden. Was veel beter. Ze gaan niet weg want ze worden gratis onderhouden en alles wordt vergoed. Waarom geldt dat niet voor de eigen bevolking????. Het is de puurste discriminatie.

 6. Peetjoh

  Ja het lijkt zielig maar de kinderen zijn jonger dan de oorlog. Ze hebben deze ellende dus aan hun fijne ouders te danken, die trouwens ook deze oorlog begonnen zijn.

 7. Potsdam

  Bid voor geen ban.

 8. Baron von Munchhausen

  Heel Hilversum is in de ban van Groen-Links en D66.
  Wordt tijd dat het omroepvolk zich in de buitenwijken van grote steden gaan begeven. Liefst na 22.00 uur. Het barst daar van de Mohammeds en Achmeds.
  “Onze” vrede-lievende” medelanders!

 9. kees cup

  RTL, als commerciële omroep zijnde, plaatst dit artikel slechts omdat het simpelweg deel uitmaakt van haar verdienmodel, het zou mij niets verbazen als zij zelfs nog een fooi krijgt vanuit een bepaalde ”goede doelen” hoek die hier belang bij heeft.

  Overigens, heel sneu voor dit kind, maar volgens het geloof van de grote vrede bepaald Allah alles, deze oorlog is dus zijn wil, daar helpt geen toverstokje tegen.

  1. Joshuak

   Daarnaast bieden groenlinks, RTL en al die dingen geen oplossingen..

   Ze roepen die oorlog moet stoppen, maar Assad gaat echt niet zomaar verdwijnen. En die steun aan de rebellen gaat oneindigend door..

   Oftewel Libië 2.0.

   Zelfde als je Syriërs zelf vraagt zijn ze niet allemaal even negatief over die man.. Vinden hem bijna allemaal een monster, maar hem weghalen in de huidige omstandigheden zal het land laten ontploffen.

   En de enige die daarvan profiteerd is Israël want in die omstandigheden zullen zij ongetwijfeld die olievelden rond Israël annexeren.

 10. Vee

  Iemand die mo heet een toverstag geven. Goed plan. Morgen israel weg en overmorgen alle niet moslims.

  1. P. Breetveld

   Israël krijgen ze NOOIT op de knieën! Deze hebben een uitmuntende geoliede en effectieve krijgsmacht. Andere koek dan jagen op onschuldige en weerloze burgers! Ze kunnen beter bidden voor veel bodybags

   1. Limburgse Separatist

    Door de VS betaald uiteraard.

   2. Joost mag het weten

    Niemand haalt ’t in z’n hoofd om Israël aan te vallen. Niet alleen vanwege het feit dat hun leger uitstekend is getraind en uitgerust of omdat ze beschikken over een kernwapen arsenaal maar ook omdat het gelijk staat aan een oorlogsverklaring aan de VS.

 11. Ralnov

  Ben ik blij dat ik geen digitaal tv abonnement heb , al die achterlijke linkse teringzooi op de buis. Stream wel wat ik wil zien , scheeld weer paar tientjes.

 12. Joost mag het weten

  Over framing gesproken…

  In Idlib, het laatste terroristenbolwerk, zijn momenteel Turken gelegerd om de restanten van Isis en Al Qaeda te beschermen. Rusland en Assad houden zich momenteel rustig want die willen niet dat de boel escaleert. De enige bommen die in Syrië vallen zijn afkomstig van buurland Israël. Daarnaast wat artillerievuur van de Turken om Assads troepen op afstand te houden.

  De voornaamste redenen voor Syriërs om niet terug te keren zijn de sancties die voor allerlei tekorten zorgen, een gebrek aan brandstof omdat Amerika beslag heeft gelegd op de Syrische oliebronnen en het ontlopen van de dienstplicht; niet bommen.

 13. claus

  Een Trump-muur, veel prikkeldraad, en scherp geschut, vanaf de Spaanse kust tot zover als nodig blijkt te zijn!
  Dat is vele malen goedkoper dan het omvolkingsbeleid dat enkel malaise veroorzaakt.
  De islamitische illegale. mafklappers raken vanzelf gedemotiveerd

 14. Timber

  Stuur ze naar Portugal. Volgens VPRO willen ze heeel graag hebben

 15. WWW

  Het enige wat niet gezegd wordt, en wat wel nieuwswaarde heeft, dat is de reden voor dit offensief. De M5 wordt bevrijd en dat is de A2 van Syrie. Straks kunnen de gewone burgers weer zonder omwegen tussen Damascus en Aleppo reizen. Nog maar 20 kilometer.

 16. Heras

  Alle nieuwszenders zijn in handen van een paar rijke belgen. Zij bepalen hoeveel zieligheid getoond moet worden. Daarom krijgen wij nooit eens nieuws over vervolgde christenen die door moslims vermoord worden.
  Of over klimaatoptimisme.

  1. Baron von Munchhausen

   Heras
   Juist. En deze nieuwszenders handelen in opdracht van de EU.
   En wat wil de EU? Juist……………………….nog meer Moslims naar Europa!
   Zal niet raar opkijken als Volkskrant, NRC en de hele linkse leugenbende geld krijgt van de EU.

 17. musicmaniac

  Ik zou ook graag een toverstaf willen! Daarmee zou ik alle islamieten met moskee en als het land uit willen toveren. Zou Nederland er een stuk beter uitzien.

 18. rujoleki

  Hier gaan weer veel huichelaars en wegkijkers intrappen. Dat wordt weer stemmen op het cda christenen dienen alla.
  Of stemmen op de farizeeërs van de Christen unie. Beter kunt u stemmen op de PVV of het FvD. De PVV sluit de grenzen en trapt ze het land uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.