15.000 Nederlanders zitten nog steeds vast in het buitenland! ‘Luchtbrug’ moet deze Nederlanders veilig naar huis krijgen

Een gezamenlijk initiatief van ministeries, alarmcentrales en reisbranches moeten ervoor zorgen dat zo’n 15.000 Nederlanders weer veilig naar huis kunnen komen. Reizigers konden zich aanmelden bij een speciale site om verzoek tot repatriëring in te dienen, nu blijkt dat het wel om heel veel Nederlanders gaat. Minister Blok gaat er alles aan doen om deze mensen weer veilig naar Nederland te halen! 

Ondanks gesloten vliegvelden, of grenzen die dicht zitten probeert men om onze mede Nederlanders via een speciale ‘luchtbrug’ terug te krijgen naar Nederland. De eerste repatriëringsvlucht vertrekt vandaag al vanaf La Palma.

Het is fantastisch om te zien dat de overheid samenwerkt met het bedrijfsleven om mensen te ‘bevrijden’ uit dit horrorscenario. Want in het buitenland is nu wel de laatste plek waar je vast wilt zitten.

Het overgrote merendeel van de aanmeldingen zijn van Nederlanders die vast zitten in Marokko, Australië en Indonesië. Het is onduidelijk hoeveel Nederlanders er in totaal vastzitten in het buitenland, sommige schattingen gaan uit van maar liefst 100.000 Nederlanders die vastzitten.

De vraag is ook hoeveel Nederlanders dit verplichte verblijf blijven ‘uit zien’. Als ze opgesloten zitten in een land dat de verspreiding van het virus redelijk onder controle hebt is er niet altijd haast om direct te vertrekken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Falskorn

  Marokkanen die in hun eigen land zitten komt het nu opeens wel uit om “Nederlander” te zijn. Dit soort volk moeten we absoluut niet meer hier heen laten komen.

 2. Brenda Welsh

  Bart, ga je taal ophalen. Een land dat de verspreiding van het virus onder controle hebt.
  Blijven uitzien?

 3. Jack Flash

  Worden ze wel getest voordat ze hierheen gehaald worden?

 4. Hendrik_Groen

  160 corona gevallen tot nu in heel Marokko, ik zit hier dus beter dan in Nederland. Bovendien heerlijk weer hier.

 5. Peetjoh

  Al deze mensen zijn de laaste 2/3 weken geleden vertrokken. Er is dus geen reden om enige moeite te doen ze terug te halen. Zij zijn namelijk vertrokken toen er wereld wijd een probleem was. Als het aan de dakloze ligt dat hij geen dak heeft, dan ligt het ook aan de reiziger dat hij niet thuis is. Lekker daar laten en mochten ze daar sterven, so be itt. Eigen schuld dikke bult. Dat is wat deze groep reizigers altijd over de rest van Nederland zegt ook. Geld uitgeven om ze terug te halen is van de gekke.

 6. P.Sisterons

  Vindt u ook dat Blok zo’n raar scheef kopje heeft? Net of hij behoorlijk klem heeft gezeten tijdens zijn geboorte.

 7. O.k.

  Niemand terug halen aub en in de toekomst minder vluchten toelaten en laten vertrekken. 1 vlucht per continent per week,binnen Europa 1 vlucht per dag per land. Houd Nederland schoon!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.