28 ziekenhuismedewerkers in Tilburg besmet! Oorzaak onbekend: geen contact met patiënten gehad, niet in risicogebied geweest

Het RIVM heeft het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg gevraagd om een steekproef te houden onder haar eigen ziekenhuismedewerkers. Maar liefst 28 van hen blijken het coronavirus te hebben opgelopen. Geen van hen is in risicogebied geweest. Geen van hen had contact met (vastgestelde) coronapatiënten!

Van de 301 geteste medewerkers bleek dus zo’n 9 procent besmet. Geen flauw idee hoe lang al en geen idee of er überhaupt symptomen waren. De ziekenhuismedewerkers hebben allemaal aangegeven dat ze niet in risicogebied zijn geweest en ook geen contact hebben gehad met mensen waarvan ze wisten dat die besmet konden zijn. Ze waren zich dus totaal van geen kwaad bewust!

Volgens mij is het dan vrij aannemelijk dat ze het virus onbewust al dagenlang hebben zitten verspreiden. In een ziekenhuis, met personeel. Men probeert (in andere landen tenminste) met man en macht te voorkomen dat het zorgsysteem overbelast raakt. Want dán wordt het coronavirus ineens wél heel dodelijk.

Grofweg 20 procent van de besmette gevallen krijgt het labeltje ‘serious/critical condition’: klachten die alleen met de juiste hulp meestal goed aflopen. Waarbij de kans aanzienlijk groter is dat het verkeerd afloopt als er al andere klachten zijn en de patiënt een zwak immuunsysteem heeft (meestal ouderen).

Ziekenhuispersoneel dat zowel hulpverleners als (allerlei verschillende) patiënten infecteert, is dan een dubbele mokerslag! Het ziekenhuis in Tilburg loopt nu dus het risico om in een mum van tijd met een personeelstekort te zitten, terwijl de klachten van patiënten hen juist een extra hoog risico op overlijden geeft. Dit gaat volgens mij echt behoorlijk uit de hand lopen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Vit

  Ik gebruik als Cara-patiënt en gevoelig voor longontsteking al jaren AirFluSal en ik weet zeker dat het mij er weer bovenop zal helpen, eigenlijk is dat een paardenmiddel met ontstekingsremmer.

  1. Vit

   Ps, een paardenmiddel bij benauwdheid, wel een beetje duur want 65 euro voor 30 dagen.

   1. Marija

    Misschien kan het ook via de huisarts, ik heb ook cara en vaak luchtweg infecties en paar keer longontsteking.
    Dan zal ik er zeker naar vragen.

    1. Vit

     @Marija

     Je kunt het alleen op recept krijgen, dus via jouw huisarts.

     1. Vit

      Ps, eerst had ik het regelmatig maar de laatste longontsteking is zeker al 2 jaar geleden. Ik had er een teveel en die heb ik in geval van nood aan mijn vriendin gegeven.

      Tot mijn schande moet ik wel bekennen dat ik een notoire roker ben.

     2. Vit

      Zo kunnen we elkaar toch helpen nietwaar?

 2. Fonz

  Geloof mij het is een hype..

  1. 777

   @Fonz:

   2002 – West-Nijl-virus zou ons allemaal doden
   2004 – SARS-virus zou ons allemaal doden
   2005 – H5N1 – vogelgriepvirus zou ons allemaal doden
   2009 – H1N1 – varkensgriepvirus zou ons allemaal doden
   2014 – Ebolavirus zou ons allemaal doden
   2016 – Zikavirus zou ons allemaal doden
   2020 – Coronavirus zou ons allemaal doden

  2. Peetjoh

   Ik hoop dat echt.

 3. Peetjoh

  Volgens het rivm neemt het iets af

  ,, Groei coronapatiënten vlakt af, maar kanttekening op zijn plaats
  De stijging van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in Nederland lijkt de afgelopen dagen niet toe te nemen. Vandaag meldde het RIVM 61 nieuwe besmettingen, gisteren 56, eergisteren 77 en zaterdag 60.

  Maar daar moet een kleine kanttekening bij worden geplaatst, laat het RIVM desgevraagd weten. Sinds dit weekend worden familieleden van mensen met corona, die zelf ook klachten hebben, niet meer getest om testlaboratoria te ontlasten. Bovendien zitten ze al in thuisquarantaine. Hierdoor is het daadwerkelijke aantal mensen met corona sinds dit weekend waarschijnlijk iets hoger dan uit de cijfers blijkt.

  Dus als er 1 word geteld tellen ze bijv de 5 familie leden niet mee. We kunnen er blind vanuit gaan dat we de cijfers omtrent besmette mensen in een x4/5 moeten zien.

  1. Fonz

   Weet jij precies wat corona is?

   1. Peetjoh

    Het is een katten ziekte volgens mij al jaren oud. Niet eens dodelijk trouwens. Ik ben meer fan van het bier. Ik heb een document gelezen dat dit dus een mutatie ervan is en menselijk gemaakt op vleermuizen. Durf ik echt niet te zeggen of dat waar is. Gok meer op raar eten met die Chinezen, die eten eieren die dagen in zeik liggen. Feit is wel dat Italië dus wel een grovere vorm heeft dan China en de eerste 200 man zijn besmet door 1 jongen. Wij hebben die Italiaanse hier. Ik vermijd contact zoveel mogenlijk uit voorzorg. Wacht op een operatie van me knie, maar ik ga dus niet dordt bellen van waneer mag ik. Voorkomen is beter als Chinezen zeg maar.

    1. Fonz

     99% van de mensen weet niet eens wat het is, ik zeg het is een hype, en door het maar vaak genoeg te herhalen zijn mensen in staat ziek te worden..

    2. Kretoloog

     Tja Peetjoh, hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt. Maar Corona is daar nog niet opgedoken, dat dan weer ter geruststelling.

 4. inert

  “28 mensen blijken niet herleidbaar het coronavirus te hebben opgelopen”
  Wie heeft de koffie gezet,de maaltijden bereid, toetsenborden/muizen, deurklinken etc aangeraakt?
  Men springt nog steeds niet stringent genoeg om met allerlei besmettingshaarden of mogelijkheden hiertoe!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.