Amsterdam stuurt bij Wob-verzoek nog net geen compleet zwarte pagina’s: ‘zelfs logo’s en Halsema’s naam weg’

De gemeente Amsterdam laat zich wederom van z’n Soviet-kant zien. Wie een Wob-verzoek indient, krijgt nog net geen compleet zwarte pagina’s terug. Namen van wethouders en burgemeester Halsema, logo’s en zelfs het adres van de gemeente worden zomaar weggelakt. Het lijkt wel de KGB!

De Telegraaf diende een Wob-verzoek in over de ontruiming van het gekraakte ADM-terrein. Of daar spannende dingen in staan, is nog steeds niet bekend. Of ze überhaupt de juiste documenten hebben gekregen, valt haast niet meer met zekerheid te zeggen. Zelfs niet toen de Telegraaf een ‘verbeterde’ versie kreeg. Pagina op pagina van haast niets meer dan complete zwarte balken en blokken. Totale incompetentie of totale gekte? Zegt u het maar.

Het gaat volgens mij ook echt nergens over om zo’n overreactie op Wob-verzoeken te geven. Als een journalist graag wil weten welk bedrijf met welke organisatie contact heeft gehad over ik noem maar wat, een aanbesteding, dan doet de gemeente Amsterdam net alsof de journalist één of andere ingehuurde ex-commando op het spoor is. Belachelijk voor een burgemeester die vorig jaar nog zei: “Openbaarheid is een recht, geen gunst.”

Amsterdam is hier niet alleen in trouwens. Amsterdam is alleen wat meer debiel qua uitvoering. In Utrecht is er een raadslid die via Wob-verzoeken aan z’n informatie moet komen, omdat daar kennelijk ook zo’n beetje alles een staatsgeheim is. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt kan om de zoveel tijd ook voor niks met de trein van Enschede naar Den Haag op en neer om zo’n verzoek in te dienen, want de gewone weg is ‘gewoon’ geen optie meer. Amsterdam is wat dat betreft meer een symptoom dan de ziekte. Maar dát er een ziekte heerst bij de overheid, is wel duidelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. hans-e-pans

  Dit noemen ze ook wel, overal schijt aan hebben.

 2. Kidogo

  Ik schijt op het linkse bestuur van A’dam !
  Annabel zet hem op !
  Stem FVD dan zijn we er zo klaar mee !

 3. Ben-NIET-Groen-L

  Amsterdam, burgermeester, en Sylvana wie! Totaal onbelangrijk!

  Rutte: Kabinet werkt aan noodscenario’s voor coronavirus…Hé?
  Als het kalf verdronken is .

 4. Bullshit16

  Het is hier dank zei die linkse overheid net noord Korea
  Stem deze bende weg
  STEM FVD OF PVV uit de eu

 5. Bullshit16

  Die halsma moet is een keer goed genomen worden dan piept ze misschien wat anders of ze moet het lekker vinden dat het met dit beleid nog erger word dat kan natuurlijk ook nog
  Stem fvd of PVV uit de eu

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.