Child survivors of Auschwitz

Antisemitisme is heel normaal in Nederland: Joodse zaalvoetballertjes moeten bewaakt worden

Geen categoriemrt 07 2020, 17:00
Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig in Nederland? Zijn we werkelijk van plan om ons land, onze cultuur, en onze samenleving compleet en totaal om zeep te helpen?
Het Parool bericht vandaag dat de Joodse zaalvoetbalvereniging Maccabi uit Amsterdam tegenwoordig gedwongen is om beveiligers in te zetten bij zogenaamde "risicowedstrijden" om te voorkomen dat spelers aangevallen worden door antisemitisch tuig. Deze beveilig is noodzakelijk, aldus voorzitter Victor Loonstein, omdat de spelers "zeer regelmatig" kapot worden gescholden. Het is, zegt hij, een kwestie van tijd voordat die scheldpartijen uitmonden in gevechten. "Daar ben ik honderd procent van overtuigd."
Het meest opvallende is dat Loonstein meerdere malen geklaagd heeft bij de KNVB, de bond die zijn mond vol heeft van "racismebestrijding." Maar raad eens wat de KNVB gedaan heeft tegen antisemitisme? Juist, helemaal niets. "Met betrekking tot antisemitisme moet de KNVB nu echt de daad bij het woord gaan voegen. Als het misgaat, is de KNVB verantwoordelijk," aldus Loonstein dan ook. Overigens spreekt de KNVB dat tegen. Die stelt dat er eenmaal een klacht is binnengekomen. Die ging over een scheidsrechter die niet ingreep na antisemitisch gescheld. Het gevolg: de scheids in kwestie mag niet meer fluiten bij wedstrijden van Maccabi.
Maar: diezelfde scheids stond afgelopen donderdag weer ingepland bij een wedstrijd van de zaalvoetbalclub.
Ja, ja.
Het is niet de eerste keer dat er geklaagd wordt over antisemitisme in het voetbal. Zo kwam er voor het weekend nieuws naar buiten dat een 11-jarig joods jongetje werd uitgescholden door de jeugdtrainer van zijn eigen club. Als twee teams van dezelfde club tegen elkaar speelden ging die trainer helemaal los. "Laat dat Joodje er niet langs," riep hij dan en "Laat dat Joodje niet scoren." Ook zou de 'trainer' het jochie hebben uitgescholden voor "kankerjood."
Goh, je vraagt je af wat de achtergrond is van de trainer in kwestie, he?
De trainer is overigens uiteindelijk op non-actief gezet door de club. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Want dat had natuurlijk al veel eerder moeten gebeuren.
Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 154 DDS-lezers gingen u al voor!
Hoe dan ook is het bijzonder zorgwekkend dat je steeds vaker hoort dat er antisemitische uitlatingen worden gedaan in het voetbal. Feyenoord-supporters en supporters van ADO Den Haag maken zich daar al jaren schuldig aan als ze het moeten opnemen tegen Ajax, maar nu wordt vindt dat soort wangedrag overal plaats.
Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten