evE4nho

Coronateller: 188 coronapatiënten in Nederland, Noord-Brabant grootste besmettingsregio

Geen categoriemrt 07 2020, 16:00
Volgens het RIVM is het aantal coronapatiënten in Nederland in een dag tijd opgelopen van 128 naar 188. De verwachting is dat het aantal besmettingen de komende dagen zal verdubbelen. Het grootste risico om het virus op te lopen is in Noord-Brabant.
In een dag tijd zijn er 60 nieuw gedetecteerde patiënten bijgekomen in Nederland. De brandhaard van het virus bevind zich momenteel in de regio Noord-Brabant. Daar kwamen tot nu toe 26 besmettingsgevallen bij.
Van de 188 besmettingsgevallen zijn er een alarmerende 112 in het buitenland geweest, waarvan het merendeel in Noord-Italië. In veel gevallen weet het RIVM momenteel nog niet via wie de nieuwe coronapatiënten besmet zijn geraakt. Momenteel onderzoekt het RIVM de bron van de besmetting om zodoende de massale uitbraak in Noord-Brabant en de rest van Nederland in te dammen.
Gisteren werd bekend dat er voor het eerst een coronapatiënt aan het virus is overleden in Nederland. Het slachtoffer is een 86-jarige man uit de regio Rotterdam (Hoeksche Waard).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten