Boze Vlaamse burgemeester wil geen Nederlanders meer zien: ‘Jullie maatregelen zijn veel te LAKS!’

Hoewel de meeste partijen in de Tweede Kamer geloven dat jullie (niet mijn, ik heb er afstand van genomen) kabinet héél ver gaat in de bestrijding van het dodelijke coronavirus COVID-19 (uit China, overigens. Die Chinezen proberen Amerika nu de schuld te geven, maar daar trappen we dus niet in. We hebben deze pandemie te danken aan China, China, China, China, China), denken buitenlanders daar heel anders over. Met name in België is men nogal… boos.

Burgemeester Leopold Lippens van Knokke-Heist wil geen Nederlanders meer zien in zijn gemeente. “Dit is belachelijk! Uw land heeft altijd de mond vol over dat u het zo goed voor elkaar heeft, maar de maatregelen in Nederland zijn een lachertje!” aldus de burgervader op de radio. “Ik zit niet te wachten op Nederlanders die hierheen komen en lopen te snoeven dat het in Nederland wel mee zal vallen. Dit is een internationaal virus en vereist een internationale aanpak. En dan moet je niet zoals in Nederland alles maar openhouden!”

Nederlanders die zonder goede reden worden aangetroffen in zijn gemeente krijgen een boete. De enige goede reden is dat ze in België wonen of werken. Zelfs een bezoek aan het lokale ziekenhuis wordt niet gezien als een goede reden, aldus Van Knokke-Heist (het ziekenhuis zelf zegt overigens nog steeds Nederlandse patiënten op te willen nemen).

Ik wil de Belgen verdedigen tegen de idioterie van Nederland,” legt de burgervader uit.

Dit is toch even schrikken: blijkbaar zijn er in andere landen bestuurders die de gezondheid en veiligheid van hun burgers wél serieus nemen. Gossiedorie zeg. Het zal je maar gebeuren.

Overigens, staat deze burgervader toevallig open voor een transfer naar een Nederlandse stad?

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 169 DDS-lezers gingen u al voor!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Jack Flash

  Prima toch? Sluit de grenzen maar ook voor de Belgen en Duitsers die hier de coffeeshops platlopen.En niet te vergeten de asielparasieten en illegalen.
  Als Carona afgelopen is,gaan die grenzen wmb ook niet meer open.
  Dan kan de EU ook de pot op.
  Nexit.

 2. Kretoloog

  Die Michael. Om zijn gelijk te halen (in het 6e topic over Corona / lockdown vandaag) haalt hij de bejaarde baas Leopold Lippens (74) van stal. Die al een eeuwigheid (sinds 1979) burgemeester is van Knokke.

  Lippens is een malloot als geen ander. Ligt geregeld met iedereen in de clinch. Bovendien corrupt, maar dat zijn meer bestuurders in België. Is oud geld, en dat kunnen de Vlamingen wel waarderen. Dus zijn herverkiezing is steeds verzekerd.

 3. Cycle25

  Het begint bij een burgemeester, en dit verhaal eindigt bij de hele wereld. Goed gedaan Rutte, je bilaterale utopie zakt volledig door ’t ijs.

 4. Appelstroop

  Corona, corona en nog eens corona, Michael weet het wel weer uit te melken.

 5. Peetjoh

  Die Belg sluit z’n winkels en niet z’n grens. De Belgen komen hierheen en wij gaan niet daarheen. En dan ligt het aan ons.

 6. Lambieck

  Wel allez meneer de burgemeester, als jullie de horaca sluiten en die achterlijke vlamingen komen hier ons bier opzuipen, lijkt mij dat u uwer aandacht beter aan uwer imbeciele landgenoten kunt besteden.

  1. Peetjoh

   Ik heb d’r een paar aan het woord gezien. Achteraf ben je blij dat we het afgestoten hebben.

  2. evil knievel

   Awel lambieck,n dat tegen n burgervader van uw namens land!?
   Maar moet u wel gelijk geven!

 7. Cootje

  Ik krijg steeds meer bevestiging wat ik hier al twee maanden roept en schrijf , kan je in artikelen hier wel terug lezen dat ik beweerde dat het Corona virus een keiharde recessie ging bewerkstelligen en ik beweerde ook dat het verenigde Europa met het hoofdkwartier in Brussel zal sneuvelen dit jaar of volgend jaar , de mondkapjes en medische materialen worden in beslag genomen voor eigen gebruik de grenzen worden gesloten . Vrachtwagens staan dagen lang voor de poolse grens . En als dit virus voorbij is komt het andere virus er weer aan . Want de solidariteit met de lanterfanten uit België , Frankrijk Italië Spanje Portugal Griekenland Cyprus Malta , die hun begrotingen en hun staatsschulden niet op orde hebben moeten gesteund worden door noordelijke mensen die ook last hebben gehad van het Corona virus maar mogen werken tot hun 67 ste om hun Europese lotgenoten met hun schulden die wij moeten betalen met hun 62 ste met pensioen zien gaan altijd op de pof geleefd en die solidariteit zullen ze niet kunnen krijgen van de noord Europeanen . Die gaan zeggen zoek het maar uit . De populistische partijen groeien als kool en het Brusselse ondemocratische zooitje valt om . Met Corona en de recessie heb ik al gelijk gekregen. En voor het einde van Brussel zijn er de ingrediënten voldoende aanwezig . Het begint in Knokke bij een burgemeester die in België vaak uit medere ruiven van de belastingen daar eten . Dus laat hij eerst maar eens op zijn uitgaven letten

  1. Te Salutant

   Dat Corona een recessie zal veroorzaken kon door een kind worden voorspeld.

   De bewering dat het zal leiden tot ineenstorting van de EU mist elke logica.

   1. Cootje

    Dat een kind dat kon voorspellen oké maar twee maanden geleden nog niet , en wat gaat u denken van een keiharde brexit er overheen en wat gaat u denken van wat Erdogan van plan is , het einde komt omdat er volgend jaar een hoop verkiezingen zijn , en als Nederland op zijn gat ligt wegens Corona en we moeten dan nog betalen voor de zuiderlijke lanterfanters zijn de ingrediënten duidelijk aanwezig voor een ommekeer Baudet Wilders hoeven er niets voor te doen krijgen het op een presenteerblaadje

   2. evil knievel

    Hoop t wel!
    Anders over n tijdje weer n nieuw virus met dat opengrenzen beleid!
    Grenzen dicht n uit de EU zsm!

   3. 777

    Eeuwig gebande!

  2. Marija

   U mag van mij gelijk hebben/krijgen.

 8. Maxks

  Selective fascist deze meneer de Belg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.