Burgemeester Aboutaleb is wel van de duidelijke taal! ‘Burgemeesters moeten meer middelen krijgen om coronamaatregelen te handhaven!’

Waar Femke Halsema gisteren nog keer op keer over zat te draaien is burgemeester Aboutaleb duidelijk, mits het juridisch kan vindt hij dat de politie in uiterste gevallen gewoon boetes moet kunnen uitschrijven voor mensen die nu onverantwoord bezig zijn. Wellicht is dit de manier om mensen bewust te maken dat ze zich moeten houden aan de opgelegde maatregelen!

Aboutaleb is van mening dat de politie een belangrijkere rol moet gaan spelen in het handhaven van de opgelegde maatregelen. Aboutaleb wil nog niet dat de politie direct met boetes gaat strooien zoals in sommige andere Europese landen al wel gebeurt. Wel wil hij in eerste instantie dat agenten mensen gaan aanspreken op hun laconieke gedrag. Want het is ook gewoon absurd dat mensen juist nu massaal dagjes uit plannen. Het is zelfs zo triest gesteld dat Natuurmonumenten een oproep plaatst dat mensen niet massaal een boswandeling moeten maken.

Ondertussen heeft de ambtscollega van Aboutaleb, Femke Halsema, een compleet andere mening. Zij moet niet denken aan strengere maatregelen, en wil juist drukke plekken openhouden. Want daardoor spreidt men de drukte, althans dat denkt ze.

Ondertussen blijft de klok tikken en zullen we deze week de eerste grote gevolgen zien van de coronacrisis in Nederland. IC’s zullen vol komen te liggen naar alle verwachtingen, en hoe erg het precies zal worden weet niemand.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Brenda Welsh

  Nee @Bart, dat weet niemand. Wel is het zo dat de meerderheid nog strengere maatregelen afwijst. Bovendien het is bewezen dat een verbod door de menigte als een uitnodiging wordt gezien.

  1. Bijenzwerm

   @brenda gaat u wel even wijsmaken dat er een meerderheid is tegen een lockdown hij weet alleen nog niet wie waar en waarvoor, maar hij moet u dat wel even vertellen.
   Verder vind hij dat als er een verbod op iets is, mensen het juist gaan doen, knappe en heldere pro anarchistische redenering.

   1. Brenda Welsh

    Brenda gaat u wijsmaken dat het moet zijn “verder vindt hij” met dt. Last van een taalvirus?

   2. 777

    De eeuwige gebande, mede mogelijk gemaakt door Bijenzwerm.

 2. Adriaen van Bergen

  Aboutaleb, een zelf verklaard salafist (dus eens met de moord op 270.000.000 mensen en nog veel meer leed) vertrouw ik voor geen cent.
  Nu niet, nooit niet.

  1. AnnaKlaver

   Zomaar een vraag..
   Mag een moslim arts u wel behandelen?

  2. Canta

   Adriaen van Bergen
   Aboutaleb is een moslim maar niet alle moslims zijn salafisten net zoals niet alle christenen gereformeerd zijn.
   En 270miljoen? Die moet je nog even duidelijk maken.

   1. Adriaen van Bergen

    Hij heeft gezegd dat hij salafist is, zoek maar op Aboutaleb salafist.
    De islam heeft 270 miljoen dodelijk slachtoffers veroorzaakt, dat is wetenschap ( en nog vele, vele anderen door familie ontwrichting, slavernij, roof, plundering en ga zo maar door).
    Dat mag, het is voor moslims een goddelijk gebod dat ze ongelovigen of anders gelovigen mogen doodmaken. Ze doen dan een goede daad.
    Aboutaleb, door aan te geven dat hij salafist is (hij kan trouwens niet anders, want anders ben je geen zuivere moslim) keurt dit hiermee goed.
    Deze Godslastering staat klip en klaar in de koran!
    Ik heb het zelf gelezen.
    Ze kennen geen renaissance of verlichting.
    De koran is de letterlijke wil van Allah, Satan natuurlijk, want God gaat niet zo met zijn schepping om. Een geloof is vrije wil en niet de dreiging van het kromzwaard, anders is het namelijk geen geloof.

    1. Canta

     Adriaen van Bergen
     “Salafisten vind je ook onder christenen, als je het taalkundig benadert. ‘Salaf’ is voorganger, en een salafist is iemand die op zijn voorganger, Mohammed of Christus, wil lijken. In alle religies kom je dat tegen”.
     Dat was de tekst van Aboutaleb
     En wat dacht je van wat er allemaal in de bijbel staat:
     Homo’s moeten gedood worden.
     Overspelige moeten gestenigd worden.
     Wie zijn vader of moeder slaat moet ter dood gebracht worden……
     zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Staan christenen ook zonder meer achter al deze regels? Ik dacht het niet en met moslims is dat niet anders.

     1. Peetjoh

      Alles wat orthodox is is zo en zo verachtelijk. Of het nou christenen, moslims of joden, shiks, zijn. Die hebben allemaal maar 1 waarheid. Hier zijn de refo,s net zo gek als de moslims in den haag.

     2. Adriaen van Bergen

      Alleen de moslims hebben al 270 miljoen keer de daad bij het woord gevoegd. De Christenen niet.
      Er staat ook in de Bijbel “hebt uw naasten lief als uzelf”, dit geldt ook voor “farizeeërs”.
      Bij de moslims niet. Anders gelovig of ongelovig: maakt niet uit, mag dood.
      Kijk om je heen hoe moslims hier naar je kijken als je gewoon op straat loopt. De haat spat eraf.
      Verder heeft Mohammed 800 joden uitgemoord, geplunderd, geroofd, mensen uit de weg laten ruimen, was hij jaloers, hield hij slaven, was hebzuchtig, egoïstisch en zeer materialistisch.
      Dat een salafist iemand is die op Jezus Christus wil lijken is je reinste taqyia. Daarvoor is dit woord te islamitisch. Iemand die op Christus wil lijken noemt zich een christen.
      Je probeert dingen goed te praten, die niet goed te praten zijn.

 3. Vrijedenkert

  Halalsema is een linkse anarchistische flop, Bruls van Nijmegen en Aboutaleb van Rotterdam zijn realistisch en sluiten verdere maatregelen niet uit en overwegen het zelfs!

  Halalsema kan beter ontslag nemen of nog beter gewipt worden…

 4. Peetjoh

  En hij kan het handhaven. Nou ik ben bang van niet. Prietpraat heeft hij zat, maar het enige wat hij afgeschaft heeft is de dance parade. Het Hollandse feestje. De multicul gaat door. Net zoals het hoofdzakelijk de multicul is die niet luisterd in Rotterdam.

 5. Brenda Welsh

  Nee @Bart, dat weet niemand. Wel is het zo dat de meerderheid nog strengere maatregelen afwijst. Bovendien het is bewezen dat een verbod door de menigte als een uitnodiging wordt gezien !

 6. Maxks

  Gooi Rotterdam maar op slot maar laat de rest met rust. Een meerderheid wilt geen harnas.

 7. Lambieck

  Ondertussen blijft de klok tikken en zullen we deze week de eerste grote gevolgen zien van de coronacrisis in Nederland. IC’s zullen vol komen te liggen naar alle verwachtingen, en hoe erg het precies zal worden weet niemand.
  .
  De stelligheid van Bart is reeds aan het wankelen.

 8. Kretoloog

  Achmed Aboutaleb (“Laadklep”) is weer stoere taal aan het uitslaan. Dat doet hij wel vaker. Sommige noemen dat daadkrachtig, maar het is gewoon macho-praat.

  En wat hij nu zegt, slaat helemaal nergens op. De politie zou moeten gaan handhaven en boetes uitdelen als iemand het waagt buiten huis te komen. Los van de onzinnigheid van zo’n maatregel, wat hij wil is onmogelijk. Het overgrote deel van de bevolking gedraagt zich netjes. Maar die paar procentjes die crimineel gedrag vertonen, kan de politie al niet de baas. En dan zou diezelfde politie wel degene bevolking (100%) kunnen controleren. Laat me niet lachen.

  Laadklep kan beter eens naar de jeugd in zijn eigen stad kijken. Want steeds meer jongeren in Rotterdam dragen een mes, zelfs al in groepen 7 en 8 van van het basisonderwijs!

  1. Boudewijn Hummelinck

   “De politie zou moeten gaan handhaven en boetes uitdelen als iemand het waagt buiten huis te komen.”

   Dat beweert hij nergens. Hij vraagt slechts om meer lokale bevoegdheden om mensenconcentraties op straat te kunnen verbieden. Ik verwacht dat het Kabinet burgemeesters de bevoegdheid om tegen publieke samenscholingen op te treden zal toekennen.

 9. Lambieck

  Ik denk dat de rechtlijnigheid van Rotterdammers een andere aanpak vraagt dan de eeuwig beterwetende Amsterdammers.

 10. Rosasolis

  Er moet spoedig duidelijke richtlijnen voor alle burgemeesters en gemeente medewerkers komen. Vanmiddag zouden 25 burgemeesters bij elkaar komen, om deze belangrijke besluiten te regelen. Daarna wordt de politie ingeschakeld, om te zorgen dat de noodzakelijke regels tegen het verspreiding van de Coronavirus door iedereen wordt gehandhaafd.

 11. marco kruidenberg

  Kunnen we deze salafisme lover wel vertrouwen?

 12. J.C.

  Onder de recentelijk herbenoemde minister van Rijn van de PvdA zijn in Rutte II (en III) zo’n 77.000 zorgmedewerkers (hoe dan ook) weggevloeid, hetgeen er nu voor zorgt dat de “ZORG” niet voldoende geëquipeerd is voor de opvang van de coronacrisis. En de belasting voor de huidige “ZORG” onevenredig groot is. Het Nederlandse volk mag God op hun blote knieën danken, dat deze mensen, ondanks Rutte II en III, hun zware werk (vooral op momenten als dit) met hart en ziel blijven doen, omdat zij hun hart op de goed plaats hebben zitten.

  Hoe veel aanvaardbaarder zou het werk, dat het bestrijden van de coronacrisis, nu niet geweest zijn als Rutte II (VVD en PvdA) en Rutte III )VVD, CDA, D66 en CU) niet zo schromelijk en schaamteloos bezuinigd zouden hebben op de “ZORG”? (Geldt dus overigens ook voor de andere hulpdiensten).

  In de afgelopen jaren was op veel plaatsen “het handhaven” geen prio. Het vragen om meer machtsmiddelen is dan een wassen neus.

 13. Canta

  Peetjoh
  Ik ben niet religieus maar ik denk dat er wel wat respectvoller gesproken kan worden
  over mensen die dat wel zijn. We denken nu eenmaal niet allemaal hetzelfde en jou of mijn manier van denken is niet bij voorbaat beter.

 14. Canta

  Adriaen van Bergen

  Beter lezen. Een salafistische christen wil op Jezus lijken en een salafistische moslim wil op Mohammed lijken.
  Mohammed had slaven. Nederlanders hielden niet alleen slaven maar waren ook een behoorlijke schakel in het verhandelen daarvan.
  Mohammed zou 800 joden hebben uitgemoord.
  Hitler was een Christen. Heeft er “iets” meer vermoord.
  Ik heb moslims als buren, heb moslims als collega’s gehad en er heeft nooit iemand blijk gegeven van haat. Waarschijnlijk zit dat meer in jouw hoofd dan in hun hoofd.
  Vóór dat je kritiek levert op anderen, kijk eerst even in de spiegel.

 15. pakwatjepakkenkan

  zum befehl !!

 16. Bes Tolen

  Voor 1800. In Nederland zelf was slavernij aan alle kanten verboden. Dat bepaalde praktijken in verre gebieden, die een ”Nederlands” bestuur hadden, gebeurde, is een andere zaak. Wat daar gebeurde, onttrok zich aan waarneming, rechtsvervolging e.d. hier. ”Nederlands” compagnieën kregen bepaalde rechten. De staat hier deed er vrijwel niets mee voor 1800. West Indië had nooit betekenis voor de Nederlanders waarvan de meesten niet en anderen nauwelijks van het bestaan afwisten. Oost Indië was bekender maar van de mensen, die er naar toe gingen, had men een lage dunk.
  Canta. Christenen, veruit meest Rooms katholiek, en islamieten. Deze godsdiensten zijn de grootste mensenverdelgers. Waarom zouden die geloofd moeten worden? Omdat ze allerlei totaal onmogelijks beloven?
  Hitler was een grote ramp maar die godsdiensten waren en zijn het nog veel meer. In dat rijtje passen de Nederlanders zonder meer niet. Mohammed heeft 800 joden vermoord, stelt u. Verhalen van de godsdiensten kloppen bijna nooit. Op hun mooist zijn de verhalen verdraaide feiten.

 17. Bes Tolen

  J.C. dat het aantal werknemers in de zorg minder zou zijn geworden, is onjuist. U kunt de juiste cijfers vinden op internet. Elk jaar meer. De kletspraatjes van een fout soort hoeft u niet te geloven. Helemaal fraai is dat de organisaties in de zorg voor elk jaar een hoger aantal werknemers claimen op basis van de jaarlijkse toename van afgelopen jaren. Extremen hebben het voor het zeggen in Nederland. Niet alleen in de zorg. Nederland moet na veertig jaar in het teken van linkse radicalen eindelijk eens fatsoenlijk geregeerd worden. Het zal niet lukken want het volk zelf is niet of niet meer goed wijs.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.