Column Jan Roos: Claudia de Breij is een lichtgewicht met alleen deuggrapjes, de islam verzwijgt ze liever

In zijn column van deze week legt Jan Roos uit waarom hij zo’n hekel heeft aan cabaretiers, of zoals hij ze noemt: betaalde grappenmakers. Allemaal, en Claudia de Breij voorop, maken ze grappen over gemakkelijke groepen, zoals ‘blanke mannen’ en christenen. Maar niets over de islam: “Daar durven ze dan weer niet een grapje over te maken. Dat onderwerp is namelijk levensgevaarlijk. En dus verzwijgen ze het liever. En noemen de gevolgen daarvan ongelofelijk.”

In Nederland is er een slag volk dat continu op schilden wordt gehesen. In elke talkshow zit er wel eentje aan tafel die dan is uitgenodigd voor de vrolijke noot. Om ook even te lachen tussen de zware onderwerpen. Om te “ontregelen”. Zo noemen ze dat in tv-wereld.

Het zijn cabaretiers. Komieken. Betaalde grappenmakers. En ze hebben een ding gemeen: over het algemeen zijn ze verre van grappig. Ik durf te beweren dat 90% van de Nederlandse cabaretiers geen humor hebben. Ik heb in zalen gezeten waar ik vijftig euro voor een kaartje had betaald om niet één keer te glimlachen. Het zijn open deuren, dezelfde meningen, laffe mopjes en totaal oninteressant. Het zijn uitgekauwde politiek-correcte praatjes die je in elk programma ziet. Alleen dan in een zogenaamd humoristische context geplaatst. Maar de basis is precies wat de mainstream media ook iedere dag zegt: Trump is slecht, Wilders en Baudet zijn nazi’s, het klimaat heel erg, de boze blanke (‘witte’ in hun taal) man de schuldige aan alles en bovenal is het christendom heel erg dom.

Dat komt samen in een persoon: Claudia de Breij. Een lichtgewicht talent met alleen maar deuggrapjes. Kijk mij eens heel erg goed zijn en kijk die anderen heel erg slecht zijn. Niet één keer een mopje waarin mensen op het andere been worden gezet. Niet één keer een mening waar het publiek van schrikt. Niet één keer verbazing wekken. Steeds maar weer. Iedere keer hetzelfde linkse geleuter. En stelselmatig de gevoelige onderwerpen omzeilen. Schoppen tegen blanke mannen, want die kunnen wel tegen een stootje. Het christendom afzeiken, maar de islam toch maar even niet. Terwijl Claudia heel erg vrouw is en lesbienne. Twee zaken waar ze nou niet echt verschrikkelijk dol op zijn bij de religie van de naastenliefde, vrede en mededogen. Enfin. Claudia de Breij gooide een tweet de wereld in over de Turk Gökmen Tanis. “Als je het rechtbankverslag van de als altijd uitmuntende Saskia Belleman leest over de tramschutter word je echt onpasselijk. Ongelofelijk deze freak, hoe hij zijn slachtoffers uitlacht. Echt ongelofelijk. Wat een tuig.

In dit stukje tekst wordt zo verschrikkelijk veel gezegd. En zo verschrikkelijk veel niet. Ten eerste zegt ze twee keer “ongelofelijk”. Wie het nieuws volgt weet dat sinds 11 september 2011 zo’n beetje 150.000 mensen zijn omgekomen door islamitische aanslagen. Dat zo’n aanslagpleger weinig respect toont voor zijn slachtoffers lijkt me dan ook niet ongelofelijk. Het is allesbehalve ongelofelijk.

Dan noemt ze Gökmen een freak. Alsof deze man niet gehandeld heeft vanuit zijn religie, vanuit de islam. Nee, het is een freak. Een verwarde man. Een mafkees. Terwijl, als je enig kennis hebt van zijn geloof, je weet dat geweld tegen niet-moslims hun religieuze taak is. Het wordt je opgedragen om ze te vermoorden. Dat staat letterlijk in de Koran. Hij is geen freak, hij is gewoon een goede moslim. En dat is nou net de crux met onze cabaretiers. Daar durven ze dan weer niet een grapje over te maken. Dat onderwerp is namelijk levensgevaarlijk. En dus verzwijgen ze het liever. En noemen de gevolgen daarvan ongelofelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Original NL

  Ben idd benieuwd welke deug “komiek” de oudejaars conference mag gaan doen..na het martijn koning debacle!
  Wordt freek weer van stal gehaald..of dolf jansen, het gezicht van extreem deug links..??

 2. DidiMadloba

  Goddank zeurt niet iedereen over de islam, maar dat is aartzeurpiet Roos natuurlijk een doorn in het oog.

  1. RvdBe

   Cabaratiers als van t Hek en Teeuwen hebben zelf aangegeven dat ze geen moslimgrappen meer durven te maken uit vrees voor represailles tegen hun of hun familie.
   Veel “plezier” met je taliban cultuurtje

   1. Cycle25

    Negeren, de linkse haat is oververtegenwoordigd in dit land.

 3. La Pointe

  Zij die nu steeds maar weer onterecht opgeven over een Joods Christelijke cultuur in ons land mogen zich afvragen hoe dat over 100 jaar zal zijn. Meer waarschijnlijk is dat dan een Islamitisch Christelijke cultuur. Tijden veranderen, @Jan !

  1. Rammstein

   Die kans is groot La Pointe. En wat vind jij daarvan?

   1. Original NL

    Die vindt dat geweldig Rammstein.

  2. RvdBe

   Meer waarschijnlijk een islamitische cultuur, het christen zijn is dan verboden, tijden veranderen, de naiefheid van de westerling blijkbaar niet.

 4. Ben-NIET-Groen-L

  Hieronder zo maar een stukje uit de koran, om precies te zijn soera An–Nisa 4:89 – ‘De Vrouwen’,

  “Zij verlangen ernaar dat jullie ongelovig worden, zoals zij ongelovig zijn, zodat jullie gelijk zijn. Neemt dus geen vrienden uit hun midden totdat zij uitwijken op de Weg van Allah. En als zij zich afkeren (van de Islam), grijpt hen dan en doodt hen waar jullie hen ook vinden. En neemt uit hun midden geen vrienden en geen helpers.”

 5. Drostemannetje

  Claudia de Breij is idd helemaal niet grappig. Martijn de Koning, wat een ramp was dat. Maar het is waar. De Islam wordt al 20 jaar uit de wind gehouden. Op heel veel vlakken. Iedereen ziet het, iedereen weet het.

 6. 1234vijf

  Janneman Roos is natuurlijk ook een grappenmaker, maar dan wel een onbetaalde grappenmaker.

 7. Julian

  Jan Roos heeft wat met sterkere vrouwen..Jinek droogde hem compleet af en de Breij zal hetzelfde doen…En nu pakt hij ze via een zogenaamde column terug. Wie Jan Roos kent en kijkt zal snappen dat hij sowieso geen humor heeft.

  1. John Breekijzer

   Jan Roos is een zielige loser. Komt nergens meer aan de bak en heeft nergens talent voor.

   1. Cycle25

    Wedden dat hij meer binnen harkt dan je zielige plemp ?

   2. CLoVis

    Wat dacht je van jezelf?

    Breekijzer?
    Nee, steuntrekker.

   3. Peetjoh

    Jan Roos is een echte trotse Nederlander. Jij daarin tegen bent een collaborateur, een nsb,r een landverrader. Maar schaam je maar niet hoor. Je moeder zal trots op je zijn. Proest.

 8. rujoleki

  Een ongelofelijk huichelachtig wijf. Ze is pot dus zij gaat leren vliegen van een flat als de islam Nederland heeft overgenomen. Gratis vlieglessen voor de potten in Nederland.

 9. Bullshit16

  Die linkse ratten kunnen niks durven niks de enige wat ze kunnen in willen in dúrven is ons identiteit kapot maken ons coltuur om zeep helpen in vooral ons waarden in normen overboord te gooien
  Daat krijgen ze een aplaus in een trovee voor
  Mensen met gezond verstand roep ik op ga niet meer naar die deug mensen heen dan is het gauw afgelopen met dit onzin
  Stem fvd of PVV uit de

 10. Peetjoh

  Dankzij linkse potten zoals de breij zitten we met dit soort gasten. Dat snapt de komiek dan weer niet, iedereen is toch lief.

 11. Mar

  11 september 2011??????

 12. Antihedo

  Gaat nou Jan Roos aan Claudia de Breij vertellen over welke onderwerpen zij het moet hebben? Ik ga Jan Roos toch ook niet vertellen waar hij het over moet hebben? Jan Roos heeft ook nog heel wat onderwerpen laten liggen. Wat een kansloze column is dit.

  1. Bullshit16

   Antil
   Jij begrijpt het niet GOED LEZEN

 13. Cycle25

  Linkse subsidie deugbubbels, altijd maar een mening uit haar safe space, het resultaat van een gepamperd land.

 14. Yoyo

  Doe mij maar Hans Teeuwen .
  Theo Maassen is ook erg goed
  Freek heeft zijn tijd gehad.
  Youp kan het ook nog steeds.
  Verder top zijn a-politieke grapjassen Jochem Meyer en Bert Visscher.
  Henri van Loon mag ik niet vergeten, die is ook verdomd grappig!

 15. Lex

  Jan heeft gewoon groot gelijk 90% van de cabaretiers vind ik niets aan. De echte cabaretiers die zijn jammer genoeg allang de pijp uit.

  Maar die weten zelfs in de hemel nog iedereen te laten brullen van het lachen.

  Zulke flauwe tegenwoordig steeds vaker verrotte linkse humor dat mensen daar zoveel geld voor over hebben.

  Onbegrijpelijk.

 16. Kleurloze Politiek

  Jan Roos heeft echt geen leven..
  Een beetje gaan huilen omdat er volgens Roos geen grappen over de Islam meer worden gemaakt..

  Jonge jonge wat een trieste mannetje.. die Jan Roos.
  Meneertje kan het gewoon niet hebben dat niet iedereen een islamofobe is ..

  1. Peetjoh

   Jij ben ook triest jij kan het niet hebben dat niet iedereen een zelf moordenaar is of een landverrader zoals jou. Maar geen nood mensen zoals jou hangen we gewoon apart.

 17. StanleyC

  Islam is de totale afwezigheid van menselijke beschaving

 18. Response

  Aan hoeveel gelukzoekers heeft deugend Claudia een kamer in haar woning aangeboden?

 19. Bolkestein

  Claudia deugt. Claudia heeft eergisteren een lintje gekregen.

  Claudia zegt dat ze niet haar naam heeft verbonden aan de actie “Voelt u zich geroepen”. Claudia liegt. Want haar naam staat wel op de lijst: h**ps://www.televizier.nl/actualiteiten/bn-ers-nemen-het-op-voor-vluchtelingen

  Van alle 100 deug-BN’ers die hun naam hebben verbonden aan deze actie hebben welgeteld 0 ook daadwerkelijk een asielzoeker in huis genomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.