Coronateller: 188 coronapatiënten in Nederland, Noord-Brabant grootste besmettingsregio

Volgens het RIVM is het aantal coronapatiënten in Nederland in een dag tijd opgelopen van 128 naar 188. De verwachting is dat het aantal besmettingen de komende dagen zal verdubbelen. Het grootste risico om het virus op te lopen is in Noord-Brabant.

In een dag tijd zijn er 60 nieuw gedetecteerde patiënten bijgekomen in Nederland. De brandhaard van het virus bevind zich momenteel in de regio Noord-Brabant. Daar kwamen tot nu toe 26 besmettingsgevallen bij.

Van de 188 besmettingsgevallen zijn er een alarmerende 112 in het buitenland geweest, waarvan het merendeel in Noord-Italië. In veel gevallen weet het RIVM momenteel nog niet via wie de nieuwe coronapatiënten besmet zijn geraakt. Momenteel onderzoekt het RIVM de bron van de besmetting om zodoende de massale uitbraak in Noord-Brabant en de rest van Nederland in te dammen.

Gisteren werd bekend dat er voor het eerst een coronapatiënt aan het virus is overleden in Nederland. Het slachtoffer is een 86-jarige man uit de regio Rotterdam (Hoeksche Waard).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. fusilier

  En maar volhouden dat het een simpel griep virus is.

  1. Heinz

   Als ik afga op jouw reactie lijkt het meer op hondsdolheid

  2. JochemX

   Er wordt uitsluitend van maandag t/m vrijdag geteld.

 2. van Urk

  Noord-Brabant in quarantaine zetten en niemand meer laten afreizen zoals je dat vaak ziet in Amerikaanse rampenfilms. Het leger wordt wel ingezet tegen protesterende boeren maar voor urgente zaken als dit wordt weinig mee gedaan.

 3. Cootje

  Het mooiste is dat het virus niet kijk naar arm of rijk , het mooiste is dat het virus de verdeeldheid in Europa bloot ligt , / het eenvoudige eigen ik met de mondkapjes./ het mooiste moet nog komen als de rekening er van betaald moet worden , het mooiste is dat Nederland en Duitsland dat moeten doen , het mooiste is dat de bevolking dat net een druppel te veel vind en met de aankomende recessie met een hoge werkeloosheid ze het Europese bouwwerk laten instorten en dat onze gillende zuiden buren het hardste gaan schreeuwen dat er solidariteit moet wezen en geld op tafel moet komen Nederlanders moeten eerst zelf zwaargewond wezen voor ze van het polderen afkomen , maar de Corona de harde brexit en een harde recessie doen wonderen , en eenmaal de sloop ingezet van Brussel bouwen ze het echt niet meer op , de thee partijen en onze dikke Frans kunnen de pot op , Europa ligt op zijn gat en de Engelse lachen zich te pletter

  1. La Pointe

   Cootje, waarom praat je van die onzin ? Iedereen weet toch dat de Engelsen graag naar Italie reizen. De Brexit sluit geen Corona uit, hoogstens een medicijn tekort. Kortom, het is helemaal niet mooi wat je schrijft.

   1. Cootje

    Een oud gezegde is wie mooi wil wezen moet eerst pijn lijden , van mij mogen de Engelse naar Italië , je moet goed lezen Corona veroorzaakt een keiharde recessie en die gaat het ondemocratische gedrocht in Brussel. De EU slopen en een omwenteling in de machten gaat niet gauw zonder slag of stoot . En of je nu direct geraakt wordt door een recessie of over een paar jaar door de faillisementen van de zuid Europese landen , want solidariteit bestaat er niet in Europa als het echt geld kost , of wil jij werken voor de luiaards in het zuiden

 4. Kretoloog

  Bij een goeie griepepidemie komen er zeker 1000 besmette patiënten per dag bij. Na 10 dagen Corona wordt de 200 nog niet gehaald. Kortom, weinig aan de hand nog.

 5. Lex

  Je had vroeger net liedje Een Pikketanussie van Johnny Jordaan.

  Vervang het woord Pikketanussie voor het woord coronusje en dan heb je een leuk liedje.

  Wie het liedje Een Pikketanussie van Johnny Jordaan niet kent even naar YouTube zoeken naar Een Pikketanussie – Johnny Jordaan.

  Dat Coronus virus vind ik vreselijk maar we kunnen het alleen maar afwachten en hopen dat wij het niet krijgen. Hoe het zich gaat ontwikkelen wie weet ben ik de volgende patiënt.

  Onder tussen wel doorleven en zo nu en dan lachen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.