Coronavirus update! 346 (!!!) nieuwe besmettingen en 15 nieuwe doden! Nederland blijft explosieve stijging houden in aantal besmettingen

Het RIVM kwam zojuist met een nieuwe update, zoals te verwachten viel neemt het aantal besmettingen rap toe, met maar liefst 346. Dat betekent dat Nederland nu boven de grens van 2000 geteste besmettingen schiet, wat het werkelijke aantal besmettingen zou zijn daar kunnen we alleen maar naar gokken. 

Het RIVM meldt dat de leeftijd van de overledenen tussen 63 en 95 jaar zit, tot nu toe worden vooral ouderen getroffen. Ook zijn er al 408 mensen opgenomen of opgenomen geweest in ziekenhuizen. Dit aantal zal de komende dagen flink stijgen, tot nu toe kunnen de ziekenhuizen het allemaal nog aan. Het is wachten op de eerste meldingen dat ziekenhuizen in penibele situaties terecht gaan komen.

Op de kaart van het RIVM is duidelijk te zien dat het zuiden van Nederland een flinke brandhaard is. Brabant en Limburg zijn voorlopig nog de meest problematische provincies. De vraag is echter niet of, maar wanneer de Randstad hard getroffen gaat worden. Kijkend naar het buitenland zien we bijvoorbeeld dat het helemaal misgaat in een stad zoals Madrid.

We moeten er niet aandenken als steden zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag in dezelfde situatie terecht komen zoals Madrid. Dan wordt het haast onmogelijk voor de ziekenhuizen om nog bij te benen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. leukeditter

  ff naar baudet geluisterd?? ik DENK dat hij weer gelijk heeft , kabinet holt achter de feiten aan en ziekenhuizen komen in problemen. gaat dus gebeuren

  1. Brenda Welsh

   De partij DENK geeft rugdekking aan de club van Baudet. Dat is toch niemand ontgaan toch?

   1. 777

    Eeuwig gebande, uitgekotst bovendien!

 2. Maxks

  Het RIVM meldt dat de leeftijd van de overledenen tussen 63 en 95 jaar zit.
  ———-

  Niets nieuws conform een seizoensgriep. Natuurlijk triest voor de nabestaande maar om het nu te classificeren als explosief.
  Laten we vanaf nu elke dode en geïnfecteerde met de huis-tuin-en-keuken-griep publiceren.
  Als de Corona gevallen (niet oneerbiedig bedoeld ) ruim boven de aantallen uitstijgen m.b.t. de gewone griep dan wordt het kritisch.

 3. 777

  Enkele van de verstandigste opmerkingen over het coronavirus vond ik afgelopen weekend in het Belgische dagblad De Morgen. Het ging om een interview met Pierre van Damme, vaccinatie-expert en vice-decaan geneeskunde en gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. ‘De eerste vier à zes weken moet je zo’n virus goed in de gaten houden’, zegt Van Damme. ‘Eerst weet je niet hoe besmettelijk en gevaarlijk het is. Maar op een bepaald moment moet je ook kunnen beslissen om maatregelen wat terug te draaien. Dat moment is met het coronavirus zeker bereikt: de maatregelen zijn ondertussen erger dan het virus zelf.’ Inderdaad: de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft helemaal geen specifieke reis- of handelsrestricties opgelegd. Toch zijn er individuele landen die zware maatregelen nemen: ze sluiten hun grenzen, er worden vluchten geschrapt, de handel wordt beperkt. Dat soort geopolitieke en economische consequenties zijn momenteel volledig buiten proportie, zegt Van Damme. We hebben immers te maken met een pandemie, dat wil zeggen het virus is al (bijna) overal. Dan heeft het geen enkele zin meer de grenzen tussen de landen te sluiten. Toch gebeurt het – met rampzalige gevolgen, onder andere voor de luchtvaart. Men is bezig met een kanon op een mug te schieten.

  Bron: CIP

 4. 777

  In alle gekte horen we bijvoorbeeld dat er wereldwijd ‘al’ enkele duizenden slachtoffers zijn gemaakt.

  Al!? Wat is dat voor belachelijks? Alleen al de gewone griep maakt in ons eigen land jaarlijks tussen de 500 en 2000 dodelijke slachtoffers. We zijn alle proporties volledig kwijtgeraakt. In Nederland is het sterftecijfer gemiddeld ruim 400 per dag! Slechts enkele daarvan zijn grieppatiënten.

  1. Heinz

   Klopt, zelfs de kraaien blijven weg uit mijn buurt. Streekbus rijdt bijna leeg voorbij. Feitelijk al een lockdown. Ik richt mij op de luisterlijn 777

  2. Niemandalletje

   De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat in 2015 wereldwijd 10,4 miljoen mensen tuberculose kregen en dat 1,8 miljoen mensen overleden ten gevolge van deze ziekte. Dit zijn circa 5000 tuberculose-doden per dag.

 5. fusilier

  Ursela von der Leyen heeft toegegeven dat zij het China of corona virus zwaar onderschat heeft,en dat wij nu het centrum van de wereld wijde crisis zijn. Als je met zulke mensen een oorlog moet winnen,verlies je hem al bij voorbaat.

  1. Heinz

   Gasmaskers op en atropine injectie spuit bij de hand.

  2. Cootje

   Ursula von der Leyen . Is aangesteld door vriendjes politiek in een ondemocratische gedrocht dat gevestigd is in Brussel en dat aan het einde van het jaar een hoop fundamenten mist . En het gebouw langzaam gaat in storten . Het Corona virus. Het begroting tekort zuid Europa de staatsschulden zuid Europa . Een eventuele harde brexit gaat dat gebouw slopen. Eensgezindheid is er niet meer de solidariteit is over een crises ligt duidelijk de verborgen agenda’s bloot . De financiële markten vreten Italië Frankrijk met huid en haar op. En wie gaat hier in een zware recessie verkondigen dat wij ze moeten helpen , Jan Kees de jager van stal halen gaat niet meer die heeft een jas uit gedaan na zijn leugen die is 40kg afgevallen

   1. DidiMadloba

    Brussel bezwijkt eerder onder een overmaat aan democratie!

    1. -Bo-Realist

     Brussel heeft geen democratische spirit. Luister goed naar Von der Leyen, Timmermans, Verhofstadt ea.
     Het enige waar zij mee komen zijn eisenpakketen die de zelfbeschikking van lidstaten belemmert, net zoals de lockdown onze individuele zelfbeschikking heeft beperkt.

 6. Cootje

  Wilders en Baudet hoeven dit jaar zich geen zorgen maken over hun populariteit dat krijgen ze op een presenteer blaadje , want let op als het Corona virus op zijn einde loopt komt het volgende virus . Het opvreet virus uit zuid Europa als onze burgers en ondernemers tegen die tijd de schouders weer onder gaan zetten worden ze leeg gevreten door de lanterfanters uit zuid Europa . En waar wij moeten gaan mee betalen wegens onze garantstellingen tig miljarden , begrotingen en schulden in die landen is onhoudbaar en zijn failliet let op mij voorspellingen van de afgelopen maanden komen gewoon uit .alleen het is het begin van de sloop van dat ene gemeenschappelijke unie wat solidariteit heeft grenzen , en na een herstel van het Corona kan je aan de mensen niet meer vragen blijf u maar werken tot u 67 ste kunnen de zuid Europese lanterfanters met een wijntje aan de middellandse zee gaan liggen met hun 62 ste dat wordt onverkoopbaar

  1. DidiMadloba

   Als je een akelig bericht hoort, wil je dat het niet waar is. Gewetenloze populisten misbruiken dit psychologische mechanisme, de ratten.

  2. Beukman

   Ik begrijp dat de populisten hopen dat er een heleboel doden zullen vallen.

   1. Rammstein

    Dat is jouw vooringenomenheid Beukman, Daarom begrijp je het glasheldere betoog van Cootje verkeerd. Of je legt het expres verkeerd uit, wat me waarschijnlijker lijkt. In het verhaal van Cootje komt het woord ‘doden’ niet voor en nergens hint hij daarnaar.

    Cootje betoogt dat na de Corona-crisis een solidariteitscrisis komt en dat dat het einde van de EU betekent.

    Volgens mij heeft hij volkomen gelijk.

    1. Beukman

     Jij en Cootje zijn wensdenkers, @Rammel.

     1. Cootje

      Ik ben geen wensdenken maar ik ben mij hele leven al tegen het ondemocratische gedrocht in Brussel . En ik weet niet hoe oud je bent maar maak je geen illusie dat jij of je kinderen hun opgebouwde pensioen krijgen uitbetaald . Maar vooruit prostitutie is legaal in Nederland dus als jij wil arbeiden voor de middellandse zee lanterfanten en zonder pensioen tot je 67 ste wil werken voor je mede broeders die op hun kont gaan zitten op hun 62ste . Je toekomst ziet er rooskleurig uit !!

     2. Marija

      Of realisten, hr Beukman.

     3. Beukman

      Je mag tien keer gelijk hebben @Cootje, maar het blijft wensdenken dat Wilders en Baudet razend populair zullen worden door de coronacrisis.

      Persoonlijk vermoed ik dat vooral Rutte en zijn VVD er garen bij gaan spinnen – en nee, ik stem geen VVD.

      Maar we zullen het zien. Laten we er over een paar maanden op terugkomen. Als jij voor koffie zorgt, zorg ik voor gevulde koeken.

 7. DidiMadloba

  Gristenen weten: God straft onmiddellijk!
  Met de moderne informatica laat zich heel snel vaststellen dat hoe rechtser je bent, hoe gevoeliger voor het virus.
  Maar God is dan ook links.

  1. Mar

   Welk virus? Het hysterie-virus?

  2. Cootje

   God straft onmiddellijk ? Moet je er wel in geloven is voor mij niet tastbaar en als ik de ellende in de hele wereld ziet vind ik het geloof en het socialisme goed gedijen in een laag cultuur . Maar recht of links of zwart of wit de meeste nachtegalen zingen voor eigen parochie maar de meeste zingen vals . Democratie en een dictaat scheelt geen millimeter . En ik denk dat in het midden oosten de bevolking weer terug verlangt naar hun dictators . De Europese unie is een speeltje van de multinationals die de valuta risico’s afschuiven op de belasting betaler. En let op het corana virus de schade gaat niet betaald worden door de aandeelhouders / op hun beurs verlies na/ maar door de belastingbetalers maar die in het zuiden hebben geen geld . Dus je kan het raden

 8. Mar

  “We moeten er niet aandenken als steden zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag in dezelfde situatie terecht komen zoals Madrid.”

  Amsterdam 61 positieve tests
  Utrecht 69 positieve tests
  Rotterdam 58 positieve tests
  Den Haag 21 positieve tests

  Koploper Breda met 105 positieve tests.

  Het lage aantal in Den Haag is best wel opvallend. Zouden Hagenezen zich amper laten testen of zo?

 9. Bockbeer

  Kijk Jensen van gisteren.

  1. Brenda Welsh

   Waarom ?

 10. Cycle25

  Nederland gaat wereldberoemd worden, straks zijn er miljoenen geïnfecteerden op de hele wereld waarvan 95% : Made in Holland.

  Zeg maar Wuhan….x 100

  Nederland neemt het virus nog niet serieus.

  1. Peetjoh

   Dit idee ja.

 11. ts_tle

  Tot nu toe stelt het nog niet heel veel voor.

  Er is ook nog best kan dat het virus niet goed tegen ons klimaat of de lente kan en dat we dus de dans ontspringen. Dan kan Rutte zich op de borst kloppen.

  Gaan we China of Italie achterna dan zal Rutte een mooi verhaal verzinnen wat het volk grotendeels zal accepteren. Zo gaat dat nu eenmaal.

  1. Cootje

   wijlen Henry keizer heeft er niets meer aan . Die had het eens geweest met Rutte

 12. Veteraan

  Als je 8 miljard mensen moet gaan minderen red je het niet met dit virusje.
  Dan zullen we toch actieve euthanasie groepsgewijs toe moeten passen.
  En waar blijft die adressenlijst van de Trollen nu ?

  1. Peetjoh

   Op zich regelt de natuur alles perfect. Maar ook met deze virussen verpesten wij het. Het begint in landen met te veel mensen. China 2 miljard, dus ja kwa land wat ze bezitten veel te veel. Daar mag wat af. En dan gaat ’t fout. Want Chinezen mogen reizen en roeien niet de te veel Chinezen uit maar mensen over de hele wereld. Zo ging het ook met aids. Met mers en Sars. Hou dat Schiphol maar dicht heel Europa trouwens.

 13. Ploppert

  Gestorvenen tussen de 63 en 95 jaren…..sterfhuisconstructie.
  Ouderen krijgen niet de maximale hulp en ondersteuning.
  Ouderen werden toch al te duur voor ons pensioenstelsel.
  Komt dat even goed uit?
  En Lodewijk bAsscher maar denken dat hij een kans maakt bij de volgende verkiezingen.
  De traditionele PvdA-stemmers behoorden tot de groep ouderen.
  Maak zelf je conclusie.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.