D66-minister Sigrid Kaag: ‘Vanuit verlicht eigenbelang moeten we aan Afrika schenken in coronacrisis’

Sigrid Kaag, minister van Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is van mening dat Nederland ‘vanuit verlicht eigenbelang’ een helpende hand moet bieden aan de nabije coronacrisis op het Afrikaanse continent.

Minister Kaag was te gast in het interviewprogramma Op1. In die uitzending deed ze dan ook haar opmerkelijke uitspraken. Nu weten we allemaal dat er heel wat mensen zijn afgehaakt bij de publieke omroep na het vertrek van Jinek en Pauw, maar gelukkig was tweep Perlocator zo scherp om een compilatie te delen van de uitspraken van Kaag.

En ja hoor, ze zegt het echt:

“We zijn nu echt even allemaal bezig met onszelf hier. Dat is ontzettend belangrijk. Maar vanuit een normaliteit en een verlicht eigenbelang moeten we ons ook bezig houden met een internationale aanpak.”

De uitspraken van Kaag zijn vooral zwaarwegend omdat Nederland momenteel gebukt gaat onder een gigantische crisis als gevolg van de hevige uitbraak van het coronavirus in ons land. Omdat we zelf de crisis niet meer het hoofd kunnen bieden hebben we al de helpende hand van Angela Merkel moeten accepteren. Met andere woorden: wij als Nederland hebben op dit moment wel even iets anders aan ons hoofd…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Lambieck

  Lijkt wel of Kenneth zonder inktlint zit.
  De stukjes worden steeds korter.

  1. CLoVis

   @lamlul

   Jij bent toch helemaal klaar met DDS?
   Waarom blijf je hier dan toch nog steeds jouw onzin uitkramen?

   Je kunt echt nergens anders terecht, nietwaar?
   Overal al tegen een permaban aangelopen…

  2. Kretoloog

   Zo kokkie, is het jou ook opgevallen?
   Maar ik ben het wel met je eens, hoor.

   Los daarvan, als Jetten plaats moet maken voor Kaag, komen we van de tegen in de drup. Deugmensjes zijn het bij D66, je wordt er gewoon onpasselijk van.

   1. Kretoloog

    tegen = regen

 2. NoDoubt

  Vanuit nationaal belang mag ze haar paspoort inleveren, want zij komt niet op voor Nederland. Zij kan dat makkelijk allemaal roepen van onze belastingcenten. Heeft zij al Afrikaanse vluchtelingen in huis? Hypocrisie ten top. Zij geeft de Palestijnen zo maar 13 miljoen extra. De vrede is geen stap dichterbij en zij geeft het geld uit en doet als een Sinterklaas en Weer van onze centen.

 3. Baron von Munchhausen

  En……alleen Afrikaanse Moslimlanden!
  In opdracht van haar man de Palestijn Moslim KAAG!
  En “ons” kabinet ziet dat het allemaal goed is!
  PS
  Waarom maakt deze Minister, lid van de “Leve de dood” partij D66, niet bekend dat ze een Moslima is?

 4. P. Breetveld

  Even geen gezeik over Afrika. Die hebben hun eigen burgeroorlogen, corruptie, mensenhandel, illegale handel in dure grondstoffen en drx. Daar verdienen ze voldoende mee om het zelf te regelen. Wat we wel kunnen doen is een ansicht kaart sturen naar dictators met de hartelijke groeten van de ex geldschieters. Bammm erin en voor je eigen volk zorgen!!

 5. ts_tle

  Ook zonder eigenbelang zou het goed zijn als wij Afrika helpen. Zij hebben het een stuk slechter dan wij.

  Wel op voorwaarde dat deze hulp ook goed terechtkomt

  1. perry

   testikel-
   Ga je geitenwollen sokken wassen, dom lullen kan iedereen!

  2. Shadow1100

   Natuurlijk komt deze “hulp” goed terecht. In de welbekende zakken…….

  3. Seneca

   @tse tse vlieg
   hoeveel miljard is er al aan Afrika geschonken? wat is er met dat geld gebeurd? juist, niets! nu weer schenken? het enige dat de neger – weinig uitzonderingen daargelaten- kan is neuken, dan de volgende vrouw neuken en de kindertjes aan hun lot overlaten. diezelfde kindertjes komen dan in een spotje op tv – uiteraard dikke tranen plengend- om wederom geld uit de zak te bedelen. als jij zo graag geeft, wat let je? of ben jij zo’n deugmens die, als er betaald moet worden, een ander dat mag doen?

  4. Fonz

   loa je moet je imbeciele harses houden

  5. Pronounce

   Aan deze laatste voorwaarde wordt al 70 jaar niet voldaan, dus we kunnen er beter mee stoppen. Het staat u geheel vrij om uit eigen zak alsnog een donatie te doen, maar we hoeven daar denk ik niet op te rekenen.

  6. hans-e-pans

   Doordat veel mensen in Afrikanen jaren en jaren zijn geholpen met voedsel en geld en nog eens met nog meer voedsel en en nog meer geld hebben veel mensen in Afrika niet geleerd hun eigen boontjes te doppen en zijn ze het als heel gewoon gaan zien dat als het daar maar enigszins tegenzat/zit om maar hulp in de vorm van voedsel en geld en nog meer geld en meer voedsel van de landen in Europa te ontvangen.

   Zo onder het mom van “wij zijn zielig en jullie moeten ons helpen”, met ministers en staatssecretarissen met een linkse signatuur was dat niet zo moeilijk of verwonderlijk.

 6. ET007

  Als die dikkoppen ieder jaar meer verdienen, hebben die totaal geen besef waar de rest van de bevolking mee te maken heeft.
  We krijgen niet terug voor wat we werken en afdragen.
  Afrika is gewoon niet te redden. Een groot deel is te primitief om een gemeenschap te vormen zoals de rest van de wereld.
  Stem PVV of FvD om onze egoïstisch bestaan te beschermen. We werken en leven ervoor.

 7. Lambieck

  Omdat we zelf de crisis niet meer het hoofd kunnen bieden hebben we al de helpende hand van Angela Merkel moeten accepteren.

  Kenneth liegt er vandaag aardig op los.
  Herstel, hij parafraseert zijn eigen gedachten.

 8. Gannascus

  Die flauwekul van dat wijf horen we nu al jaren, als we Aapfrika geen hulp geven dan komen zij het halen etc. Sodemieter toch op alsof we nu nog niet genoeg ellende hebben, ga maar bedelen in de puissant rijke moslimwereld Kaag, daar ben je toch zo gek op?

 9. ikweetwatikwil

  En zo is het Kenneth. We moeten nu even om ons zelf denken en de mensen in de beurt die je kunt helpen.
  Het lijkt me geen gek idee dat mensen in Afrika dat ook doen. Doe zelf iets . Ga naar jullie dictators en sleep ze uit hun paleizen.

 10. inert

  Het Coronavirus reguleert wél de gevolgen van het Afrikaanse uit de hand gelopen fokprogramma, immers geboortebeperking is aldaar géén hot item!
  ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’ de spreuk van Willem van Hanegem is hier toepasselijk!

 11. AS210854

  Gaat ze dit ook in Dubai, Koeweit, enz enz landen verkondigen.

 12. 777

  Sigrid Al-Qaq, getrouwd met voormalig Fatah-diplomaat Anis A-Qaq, een palestijn en vertrouweling van wijlen terroristenleider Yasser Arafat.

 13. Bullshit16

  Dat Afrika schuit wijf ze vergeet dat we elk jaar 7 miljard aan Brussel schenken en dat we Italië in Griekenland al weer uit de brand helpen en dat ze miljarden krijgen en wij als Nederland ja let op 25 miljoen krijgen hoe durft dat gvd ze kut d66 wijf nog te zeggen dat we die appen ook nog geld moeten geven ik zeg tegen kaag kut val dood
  Stem fvd of PVV uit de eu het zo dat we dit land weer kunnen opbouwen

 14. Heras

  Wat een gek mens is het toch. Aan de buitenkant prachtig gekleed, maar van binnen geen empathie voor de Nederlander. Volgens mij heeft ze nog nooit iets zinnigs voor nederland gedaan.

  Het geld gaat niet naar de burgerbevolking maar naar de dictators. Iedereen weet dat; zij ook. Dus, al die mooie praatjes worden we steeds meer zat.
  Ik hoop zo dat het aantal leden van d66 gedecimeerd wordt tot nul. ‘Nog een jaar geduld’ houd ik mijzelf voor.

  1. CLoVis

   Kaag lijkt op een paardenkeutel;

   glimmend van buiten
   maar van binnen niets anders dan stront.

 15. plakband

  Kaag wil helpen.
  Niet met haar eigen geld maar met uw en mijn geld.
  Aan een continent dat al 85 jaar gepamperd wordt.

  Na WO-2 lag de hele wereld in puin.
  Niemand had geld te besteden.
  Overal in de wereld, behalve in Afrika, werden de schouders er onder gezet.
  Het resultaat, wereldwijde welvaart.
  Alleen in Afrika wordt nog flink de hand opgehouden.
  Inmiddels een ingewortelde gewoonte. Cultuur ?

  1. Pronounce

   Toen de blanke kolonisten per boot in donker Afrika aankwamen, troffen ze er niets bijzonders aan qua door de bewoners geleverde prestaties. Geen grote bouwwerken, krachtige beschavingen, bijzondere uitvindingen. Er waren nog niet eens huizen van meer dan één verdieping te vinden. Zelfs het wiel was er onbekend. Dat hadden die vermaledijde blanken ten tijde van de oude Grieken en de Romeinen allang voor elkaar en daarom konden zij ook boten bouwen om daarmee de wereldzeeën te bevaren. De Australische neefjes van de Afrikanen, de aboriginals, waren precies hetzelfde. De boemerang en de didgeridoo, dat was het dan.

 16. Peetjoh

  Heel goed plan van Kaag. Ik stel voor dat wij ons complete kabinet schenken. 2 vliegen in 1 klap. Zij zullen zich dan bezig houden met imigratie richting Afrika ipv naar ons. Dan kunnen ze mooi de economie daar naar de kloten helpen. En ook niet onbelangrijk,in Afrika word niemand ouder dan 50 dus helemaal d66.

  1. Fonz

   “En ook niet onbelangrijk,in Afrika word niemand ouder dan 50 dus helemaal d66.”

   Ja dat is echt hét paradepaardje van de d666

 17. Response

  Het is geen geheim dat Kaag niet de NL-belangen dient. Dat is al telkenmale gebleken. Is overigens van toepassing op meeste DDR666-ers, EU- en andere belangen staan voorop met geld opgebracht door de Nederlandse burger.

 18. Limburgse Separatist

  Knetter gek, die witte duivel.

 19. Rud56

  Dat D66 heeft niks met ons, het eigen volk. Dat zie je al in hun opstelling naar de EU en naar onze ouderen.
  Zo worden ouderen, waardoor o.a. die Kaag heeft kunnen studeren e.d., benaderd om maar te sterven omdat de gezondheidszorg geheel op is, door, mede dankzij D66, ingevoerde marktwerking en bezuinigingen!
  !
  D66, dat al eerder kwam met suggesties voor een dodelijke pil voor ouderen, ter ontlasting van de gezondheidszorg.

  En dan die Kaag, een deugpersoon die nooit en nimmer op de post van Buitenlandse Zaken had mogen komen. Vanwege haar ronduit verwerpelijk maar ook gevaarlijk gedachtegoed.

  Helaas heeft ook dat D66 nog steeds steun onder de bevolking, dus tja, dom volk krijgt wat het verdient!

  1. Shadow1100

   Dit is de ultieme natte droom voor Robot Jettes D666.
   Alle zieken, zwakken en 67+ers de pijp uit.
   Dus geen hoge ziektekosten meer.
   Geen uitkeringen meer aan jaren betaalde en opgebouwde AOW en aan jaren ingehouden achterstallig salaris, ook wel pensioen genoemd. Alles is voor Bassie/Brussel/Italië.
   De lege plaatsen in de verpleeghuizen kunnen direct ingenomen worden door de asieleisers (meubeltjes kunnen blijven staan).
   De lege huurhuisjes kunnen dan naar de statushouders.
   Dan is er nog een kapitaal aan erfbelasting wat er aan zit te komen.
   Dit gaat nog mooier en sneller dan euthanasie, palliatieve sedatie of voltooid leven. Niemand verantwoordelijk.
   En dan nog even de bruikbare orgaantjes er uit roven.
   Heeft u een zakdoekje…..?

 20. C.A.Barstow

  Ja, wij zitten hier duidelijk met een ernstige kapot bezuinigde gezondheidszorg, dat is nu wel haarscherp duidelijk geworden,
  en een idioot uit politiek Den Haag vind dat wij een shithole continent zoals Afrika uit de brand moeten helpen?
  Dat mens heeft geloof ik last van een ernstige vorm van zelfhaat of is slachtoffer van de in politiek Den Haag welbekende ‘weg met ons’ krankzinnigheid.
  Die euro’s zijn natuurlijk vele malen beter te besteden in eigen land en voor eigen volk.

  Stem dit rampenkabinet weg,
  Stem FvD/PVV.

 21. Willem Bever

  Op uitnodiging bij bilderberg bijeenkomsten aanwezig; fout volk dus

 22. Rud56

  Kaag zou het weer kolonialiseren kunnen overwegen, dat de blanken het daar weer voor het zeggen krijgen.
  Zou een zeer toepasselijk geschenk kunnen zijn, dunkt me zo!

  Want het lukt die brandschone negers daar, door corruptie en machtsmisbruik, maar niet om de boel op orde te krijgen, ook niet na zo’n zeventig jaar aan geschonken miljarden vanuit onder ons land.

 23. rexm

  Die D66 weten van gekkigheid niet meer wat ze doen, ze willen zich met de domste zaken profileren met een averechtse werking.
  Denk dat ze de weg kwijt is, blond en moslim gaat niet samen.

 24. Bijenzwerm

  Vanuit overbevolkings perspectief het niet zo erg zijn dat het corona virus zichh bezighoudt in Afrika ,immers gaat daar de bevolkings explosie plaats vinden vanaf nu.

 25. Rud56

  @Inert, je hebt helemaal gelijk! Laat de natuur (het virus) daar maar zijn werk doen.
  Want de zwarte mannelijke bevolking daar hangt zijn leuter in ieder gat wat ze voorhanden krijgen, zonder zich over de gevolgen te bekommeren (zoals de verwekte kinderen).

  Alleen was de spreuk Johan Cruijf, niet van Willem!

 26. Marija

  Nog zo’n idioot, die met haar bekakte praatjes, met alleswetende blik op tv zit te wauwelen, maar wel als schijnheilige moslima voor miljoenen weggeeft aan Palestina. Die hoort hier niet thuis, gewoon een goldddigger van Arafat.

  1. Pauline Kummer

   U weet meer ? Heeft u wel meegekregen dat Arafat reeds lang geleden is overleden ?

   1. Vrijedenkert

    Getrouwd met hoge kopstuk binnen PLO, familie bewonderd Arafat en hebben Arafat persoonlijk gekend en bezocht en voeren het beleid van Arafat tot op de dag van vandaag uit!

 27. Ned

  Dit is te gek voor woorden. Wij kunnen al amper het hoofd boven water houden, en dan gaat deze troela nog lopen lullen dat we niet zo egoïstisch moeten zijn en dat we ook aan dat arme volk in Afrika moeten denken. We hebben Afrika al vaak proberen te helpen, nietwaar? Dat heeft niet veel geholpen, of wel? Laat ze daar lekker hun eigen sopje gaarkoken. We kunnen ze niet helpen. Wij hebben belangrijker dingen aan ons hoofd.

 28. evil knievel

  Ja hoor,hebben we haar ook weer!
  Dr moet toch ergens iets niet goed gegaan zijn in de hersen(loze)pan van dat akelig mens!?😝
  Hoe haal je t anders in je botte hersens?
  Zullen we dan ook maar de belastingen nog wat opschroeven n doorwerken tot ons 80e om die zielige afrikaantjes te matsen!!😜
  Om je te bescheuren,zo onvoorstelbaar als dit rariteitenkabinet is!🤣

 29. Fonz

  Beter is om geld in eigen land te houden, dit mens is volledig van het padje af natuurlijk die denkt echt dat onze geldbomen tot aan de hemel groeien…

  1. 777

   Sigrid Al-Qaq doet het met een Palestijn!

   1. Fonz

    Ja een terroristische wel te verstaan..

 30. Original NL

  Jeugdjournaal-presentatrice: ‘Zwarte mensen krijgen veel minder corona, want ze zijn brandschoon!’
  Dus geen steun nodig kaag!!!

 31. Smek

  Weer zo’n minister met een beperking, kan dat wijf niet opzouten.

 32. Baron von Munchhausen

  “D66-minister Sigrid Kaag: ‘Vanuit verlicht eigenbelang…..”
  Goed lezen:……… “verlicht eigenbelang!”
  Betekent dus: Moslimbelang!!!
  PS
  Minister Moslima Kaag is lid van de “Leve de dood” partij D66!

 33. Vrijedenkert

  Verkeerde namen, D666 en Minister al-Qaq van Over de Balk en Weggeefzaken…

  Met wat zij allemaal heeft weggegeven aan het MO en Palestijnse gebieden waar het wordt uitgekeerd aan nabestaanden van terroristen hadden we heel wat IC-plaatsen kunnen bekostigen!

 34. P.Sisterons

  Stuur maar kapotjes en de pil richting zandbak en Afrika. Er komen anders veel te veel niknokkers in de 21e eeuw

 35. Bes Tolen

  Afrika moet helemaal niet geholpen worden maar laten stikken in haar onverantwoordelijke leefwijze waaronder het extreem hoge aantal geboorten, dat de hele wereld naar haar einde brengt inclusief de kinderen van Kaag. Je moet Afrika laten kiezen tussen veel doden en veel minder geboorten. Dat is de enige weg.

 36. Bes Tolen

  De TV spotjes over Afrika zijn niet alleen erg hinderlijk maar vooral erg misleidend. Fokken staat daar voorop en het Vaticaan maakt daar haar reclame mee. De nonnen werken daar uitsluitend in geboorteklinieken waar ruim 600000 (een ongelooflijk aantal? maar ik las het) personeelsleden en hulpen hun best doen die Afrikaanse vrouwen te overtuigen van de goede zorgen van de R.k.kerk, die hoopt op steeds meer zieltjes. Het CDA waakt over de TV. Gratis is altijd ten koste van de Nederlandse belastingbetaler. Het meeste op de TV is gratis voor allerlei organisaties en tegelijk indoctrinerend, manipulerend en vals. Ziek Nederland ”helpt”. Nou ja, veel organisaties zijn tegenwoordig onderdeel van internationale. Tot en met de marathonlopen met door de missie (sinds 1942) bij duizenden opgeleide Afrikaanse atleten toe.

 37. JFU

  D66 is een partij die besmet is met een zeer ernstig hersenvirus, dat het normale verstandelijke vermogen permanent aantast. Een andere verklaring voor deze onzin uitkramende partij kan ik niet vinden.

 38. harte385

  Die hele corrupte teringzooi in Den Haag is alleen maar bezig om Nederland te slopen zelf in een crisis tijd willen ze ons zuur verdiende geld inzetten voor buiten land terwijl het in eigen land een grote financiële puin hoop is. Maar ja ze hebben zelf hun zakken genoeg gevuld en dan kan je makkelijk lullen en voor al als het andermans geld is. TRUT

 39. Fonz

  h**ps://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/kaag-trekt-100-miljoen-uit-voor-aanpak-coronavirus-in-arme-landen/ar-BB125lZA?li=BBoPMmi&ocid=mailsignout

  Helemaal gestoord natuurlijk, wat zijn dit soort bestuurders/ministers achterlijk, mevrouw Kaag getrouwd met een terrorist is compleet debiel natuurlijk, en het ergste nog, je kunt er nagenoeg niets aan doen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.