‘Mutti’ Merkel schiet getroffen Nederland te hulp: ‘Patiënten worden opgevangen in Duitse ziekenhuizen’

Tijdens een van de grootste crisissen sinds de Tweede Wereldoorlog krijgt Nederland hulp uit onverwachte hoek. Nu de ziekenhuizen overbelast zijn en het aantal IC-bedden schaars begint te worden, heeft Duitsland besloten om ook coronapatiënten uit Nederland op te nemen.

De eerste patiënten, afkomstig van het Isala Ziekenhuis in Zwolle worden -naar verwachting – vandaag of morgen nog overgeplaatst naar een ziekenhuis bij onze Oosterburen. Officiële goedkeuring moet nog volgen, maar de Duitse regering heeft al laten weten: ‘Wir schaffen das’.

Eerder werden ook al coronapatiënten vanuit landen als Italië en Frankrijk naar Duitse ziekenhuizen overgebracht. De capaciteit van de ziekenhuizen in Duitsland ligt een stuk hoger dan in de omringende landen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Boudewijn Hummelinck

  Hier heeft Merkel niets mee te maken, Kenneth.

  1. 777

   De eeuwig gebande en uitgekotste!

   1. Thierry Trollinator

    De nepgelovige.

    1. Fonz

     annaantichristttollinazisympathiebrendawatcherklaver

     1. Pauline Kummer

      Wat bent u aan het dazen ? Koorts, ijlen, virus ?

 2. Fonz

  De EU is een gestoord orgaan, net als Nederland zelf, Brabanders bv worden naar delen van Nederland gebracht waar niets aan de hand is en het dan raar vinden dat er zoveel mensen symptomen krijgen…

  1. Boudewijn Hummelinck

   Het orgaan dat bij Fonz gestoord is ons bekend.

   1. Fonz

    boudewijntje is per definitie inhoudelijk altijd uitgel*ld

   2. 777

    De eeuwig gebande!

 3. Rammstein

  Niet alleen is er meer capaciteit, de zorg is kwalitatief ook beter en uitgebreider in Duitsland.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Helaas slaat deze parmantige bewering helemaal nergens op.

   ht*ps://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2017/zorg-europa-nederland-behoort-tot-duurste-en-beste#kwaliteit

   Rammstein is naar Duitsland gevlucht en haat Nederland. Dit soort landverraders kunnen we beter niet serieus nemen.

   1. Rammstein

    Als je de discussie een paar dagen geleden tussen Meriadoc en mij had gevolgd had je beter geweten. Hij kwam met dezelfde onzinnige link aandragen. Ik heb hem tal van voorbeelden gegeven waarin de Duitse zorg excelleert en Nederland hopeloos achter blijft. Daar had hij geen weerwoord op en droop af.

    Overigens is het logisch: de zorg in Nederland is totaal uitgekleed en wegbezuinigd.

   2. Fonz

    “en haat Nederland.”

    boudewijntje laat een goed zelfbeeld zien

    1. 777

     De wereld is onder hypnose Johnno!

   3. 777

    De eeuwige gebande, en volkomen terecht!

   4. Peetjoh

    Het wij van wc eend onderzoek. Hou jij je belachelijke cijfertjes maar bij je. En mocht er iemand landverrader zijn, kijk eens in de spiegel dan zie je hm. D’r komt meer strond uit je mond dan uit je gat.

  2. yellow thread street

   Ja, dat klopt.
   Het is allemaal alleen wat min luxe dan in Nederland, maar wel heel efficient, lagere kosten, het personeel is goed opgeleid, en ze hebben geen duur zorgkostensysteem met vele onnodige aanbieders die zo hun graantje meepikken.

   Het is de schuld van Nederland zelf, als ze net als de Chinezen een centraal gelegen noodhospitaal opgericht hadden was dit allemaal niet nodig geweest.
   Wat kost het in vredesnaam om 1 patient helemaal over te brengen naar Duitsland aan mankracht, salaris, tijd, etc.

   En voor de familie leden, de afstand is groot, de taalbarriere voor velen, en de grens zit dicht.
   Niet echt prettig in deze tijd.

   Maar ik durf wel te voorspellen, als Nederland de capaciteit op orde heeft, er voldoende beademingsapparatuur is, en ze de juiste mondkapjes massaal op voorraad hebben dan is het ergste voorbij.
   Zo gaat het altijd in Nederland, altijd achter de feiten aanlopen, geen daadkracht.

   En straks tekent Rutte gewoon bij het kruisje, wir schaffen dass, de Eurobonds zijn een feit en we worden verder uitgekleed.

   Er zullen barre tijden uitbreken, m.n. voor de horeca, evenementen, er zal lang angst blijven voor besmetting, en daarnaast, velen zullen geen cent meer te makken hebben.

   Tijd om uit de EU te stappen, eigen volk eerst.

  3. Piet51

   @Rammstein
   Ken je de Euro HealthConsumer Index, waarin de gezondheidszorg van de Europese landen wordt vergeleken? Ik heb alleen de cijfers van 2018, maar daar staat Nederland op blz. 26 op de tweede plaats, achter Zwitserland. In 2017 wsa Nederland nr. 1, evenals in 2016 en 2015. Verder terug heb ik niet gekeken. Duitsland staat een heel stuk lager, hoewel de zorg daar nog steeds als “goed” wordt gemeten. Ik ken een Duitse vooraanstaande medisch specialist, lid van enkele nationale commissies daar en ook hij schat de Nederlandse zorg hoger in.
   Zie: healthpowerhouse.com/media/EHCI-2018/EHCI-2018-report.pdf

 4. Bes Tolen

  Kul, Rammstein, de zorgkosten zijn in Nederland elk jaar hoger geworden en het aantal werknemers ook. Het is moeilijk de situatie in Duitsland met Nederland te vergelijken. In beide landen zijn er nogal verschillen tussen de ziekenhuizen. In beide landen komen ziekenhuizen voor waar er slecht wordt gewerkt en dan door bepaalde afdelingen. Dat is huisartsen vaak wel bekend. Zij weten dat het vaak aan individuele artsen ligt en als er één hoofd van dienst weg is en er komen wat nieuwe artsen dan heb je een heel andere situatie. Ook komt het voor, dat artsen in ziekenhuizen ruzie met elkaar hebben wat meteen een wantoestand is.

  1. AS210854

   Wat denk je van alle asielzoekers en elke maand 500 nieuwe asielzoekers, zonder dat ze ook maar iets aan onze zorgkosten. Maar vooraan in de rij staan om alle zorg te krijgen die ze willen hebben.

 5. P.Sisterons

  Nou Jetten, er op af. Die maffe mof heeft bratwurst voor je.

 6. gargamel

  Vergelijken kan alleen iemand die is in Duitsland en Nederland geholpen. NL met afstand better, gewoon niet te vergelijken.

 7. P. Breetveld

  Triest, triest, triest, triest, triest, triest,triest, triest, triest, triest, triest,triest, triest, triest, triest, triest,triest, triest, triest, triest,
  Dat NL met miljarden smijt naar het buitenland zonder enig doel. Miljarden naar afrikaanse reis buro’s en dictators die daarvoor weer 43 Ferrari’s kopen met gouden motorkappen. Onzin subsidies voor zgn artistiek werkschuw schorem. NL is voor mij definitief een land geworden als een soort Roemenië 2.0 !
  Dat baart zorgen want als je zegt dat je vaderlandsliefde hebt, jouw land wil verdedigen tegen terreur en onveiligheid, wordt je uitgescholden voor facist, enz. door slappe knietjes figuren die doodsbang zijn. Dan maar een facist of nasi. Die stonden in ieder geval 100% achter hun land. In plaats van het verkwanselen en zo het lachertje worden van regeringen die dat wel doen( Hongarije, USA)

 8. P. Breetveld

  Personeel van ziekenhuizen zetten alle zeilen bij en lopen spitsroeden. De verpleging en artsen staan midden in de oorlog tegen het virus. Apparatuur reserves zijn op en verkoevers enz worden in noodtempo omgebouwd naar IC/MCU. Afdelingen worden opnieuw ingericht om patienten op te vangen. Daarnaast gaan spoed operaties door. Dag en nacht. Ik lag zelf in een ziekenhuis en heb daar uitgebreid over gepraat met diensdoend personeel tijdens verzorging. Pauze op een dag is soms niet meer dan een kwartier en zuster alarm blijft gaan. Ik heb een diep respect voor deze hardwerkende mensen. En dan zie je BN’rs en ander tuig klagen op tv dat ze “ zich vervelen” “ niks geen doceurtjes pakken op feesten. ZZP’rs met dikke auto’s, vakanties en dure rotzooi om zich heen klagen dat ze na een weekje al blut zijn! Ga naar het ziekenhuis en HELP. Er is altijd wat te doen.

 9. NoDoubt

  We zijn het rijkste land en Rutte heeft de zorg kapot bezuinigd. Het lijkt een mooi gebaar van Mutti maar het allemaal EU-politiek. Het is heel ernstig dat we niet in staat zijn met een gewone virus mensen te kunnen opvangen. Ook de idioterie van een overbevolking aan plastische chirurgen ipv van medische artsen waardoor een tweedeling in de maatschappij ontstaat en het gevoel van eigen waarde door al die idiote reclames waarin mensen ´perfect´ zouden moeten zijn. Al die plastic koppen op de tv. Je mag er niet meer gewoon uitzien. Het is de armen tegen de rijken.

  1. Politiek Profeet

   Dat brabantse ziekenhuizen moeten leuren met doodzieke patienten en ze vervolgens dumpen in het noorden,dat zwolle moet leuren met doodzieke patienten en ze kunnen dumpen in duitsland…..hoe triest en zielig , een brevet van onvermogen van de nederlandse zorg.
   Wegbezuinigd door pinokkio en zijn roversbende van vvd/cda/cu en demonen 66.
   Ons zorgpersoneel werkt zich uit de naad, loopt grote risico,s maar japio van dissel en zijn knechten, alsmede pinokkio en zijn club rovers spelen mooi weer.
   Heel snel afscheid nemen van deze roversbende en massaal stemmen op de PVV en een beetje op het forum…

 10. Fonz

  De arrogantie van Duitsland…

 11. Bes Tolen

  AS210854. Ja, u hebt gelijk. In 2015 namen de kosten van ouderenzorg af toen er veel asielzoekers binnen kwamen. De gezondheidszorg lijdt altijd al onder de binnenkomst van vreemdelingen.

 12. Rosasolis

  De laatste berichten op de radio nieuwsdienst, zijn voorzichtig optimistisch Er zijn voldoende IC ruimtes in onze ziekenhuizen met voldoende ademhaling’s apparatuur.
  Ook worden militaire artsen en verpleegkundigen ingezet, met ook hun medische
  apparatuur, inclusief ademhaling’s machines. De laatste rapporten zijn voorzichtig optimistisch; hoewel zijn er nog sterf gevallen, zijn er minder ernstige zieke IC patienten gedurende de laatste dagen. Omdat de meeste mensen houden aan de regels van onze medici en regering, lijkt de crisis nu wat beter onder controle te zijn…Laat ons allemaal vast houden aan die paar eenvoudige regels; zij lijken te werken, Liebe Mutti Merkel, bedankt voor je aandacht aan Nederland…Maar sinds wanneer heeft Nederland ooit hulp van Duitsland nodig gehad?

 13. Pauline Kummer

  Mevrouw Merkel is een lieve vrouw, een eminente politica met het hart op de goede plaats.

  1. Rosasolis

   @ Pauline Kummer. Zo denk ik ook. Merkel is inderdaad de geliefde Duitse leider die nog steeds hard nodig is voor heel Europa, om te proberen de Extreem-rechts groepen tegen te houden,

 14. Bes Tolen

  Voor Rosasolis en Pauline Kummer wacht naar zij denken te samen met Angela zich noemende Merkel, een plaatsje in de niet bestaande hemel. Dat als dank voor de bewezen diensten aan het christendom waar geen fatsoenlijk mens wat aan heeft gehad. Helaas.

 15. harte385

  De tactiek van Duitsland om de EU te redden nu bedden aanbieden en strak als tegen daad verplicht miljarden naar zuid Europa.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.